Kulturë


Letërsia jonë mund të mos e mbërrijë kurrë Kadarenë ( 2 ) (36)
Pleqëria është ardhmëria («Rroftë komoditeti» -film francez me regji të Vincent Macaigne) (18)
Efigjeni, dreri, Kubriku dhe kamzhiku (“The Killing of a Sacred Deer” – film anglez nga regjizori grek Yorgos Lanthimos) ( 2 3 ) (54)
Muzikë 2017 (2)
Letra e profetit Muhamet drejtuar murgjëve të krishterë ( 2 ) (29)
Do divorcin? Jo, thjesht e dua tavolinën të pastër ( 2 3 4 ) (74)
Dhunimi, këtu e atje (6)
Hijenat (3)
A është një film shumatorja e disa personazheve dhe disa dekoreve? (“Blade Runner 2049” – film amerikan me regji të Denis Villeneuve) ( 2 ) (23)
Le visage est un paysage (« një diell i bukur i brendshëm » – film francez me regji të Claire Denis) ( 2 ) (28)
E padukshmja e vëllezërve Safdie & co. (Good Time - film amerikan me regji të Ben dhe Joshua Safdie (19)
Çmimi Nobel në letërsi 2017 (14)
Ikona e Rock-ut Tom Petty, ndahet nga jeta (18)
Fitoi muzika. Ajo e verteta ( 2 3 4 ) (66)
Lamtumire znj.Hajrie Rondo (9)
Si sot me 1928, shpallet Mbretnia ( 2 3 ) (50)
Bebi Kristidhi mbush 80 vjeç ( 2 3 ) (58)
Ndahet nga jeta aktori Gastone Moschin (10)
Ekuilibri shqiptar midis jetës dhe punës tërheq të huajt ( 2 ) (23)
Requiem per Poetin ! (3)
Kush e dinte? (15)
Jarmusch forever ! ( 2 ) (27)
Skënderbeu "jo-shqiptar" ( 2 3 4 5 6 ) (100)
Amerika është si shpirt ("Get out" - film amerikan me regji të Jordan Peele) ( 2 ) (21)
Vdes George Romero, babai i të gjallëve-të-vdekur ( 2 ) (28)
Një rrëfim për errësirën dhe dritën (2)
Shqiptari është kriminel (14)
Tregim (pjesa e 2 ) ; Shqiperia e 2017 ( 2 3 4 5 6 7 ) (137)
Gëzuar ditëlindjen Peizazhe ( 2 ) (33)
Video: 1000 GESTALTEN / G 20 Hamburg Summit (10)