208 sekonda (ose: faktori njerezor sipas Clint Eastwood)


#21

albanoid ha ha, kape edhe fundin e artit te afreskut fetar:


#22

Ky i bie te jete arti tend dmth. Ca po perpiqesh te kuptosh ende se kam kuptue, por ka nje tradite trollizmi, ne sensin e mire ky blog ndaj nuk po e vras mendjen shume


#23

A320 eshte prodhim I airbus .


#24

Po ky eshte pak a shume arti im, por per ta kuptu tamom (megjithse ti nuk perpiqesh ta vrasesh mendjen shume) fundin e freskut fetar ja nje shembull me esklamoroz i madones ngambrapamoderne (Mikelangjelo do ish bere vrer nga zilia) pikturuar ne vende te shenjta ngambrapamoderne ku as qeni nuk rri dot:

Per kujtese ky i bi te jete fillimi i freskut fetar:


#25

Qe ta kuptosh pa e vra menjen si Stalker qe ka marre llagapin prej Tarkovskit, lidhe me filmin mo t’modh te Tarkovskit, Rublev, i cili eshte autori i freskut me siper. Meqe po merremi me funde, ktu ke fundin e modh te filmit me t’modh:

Kjo sa per te tregu qe filmi (dhe piktura laike) eshte derivat i freskut fetar. Me tej Korriksja te shpjegon se:

Sinemaja eshte trollimi i freskut fetar.


#26

ke fillu te devijosh nga udha e kishes perendimore drejt asaj lindore, pra nga vujtja e kryqezimit drejt kenaqsise lindore.
e ke prape kabim se sinemaja ka imazh levizes, fresku fetar eshte statik i drejtuar drejt vetes.
por me kujtove nje interviste te scorseses ku raportin e tij me shkuarjen ne cinema e krahason me ate spiritual te shkuarjes ne kishe,