A keni ndonje shprehje tuajën origjinale?

Intelektualin e modh sa me tepër e shtyn (ose shtyhet prej konjukturave) drejt Qendrës, aq me tepër ai shkon drejt periferisë.

Intelektuali modern, e sidomos ngambrapa modern, eshte qenia me e pabese ne bote per arsye se eshte kunder besimit fetar.

Shenjtori nëpërmjet një sërë teknikash sakrifikuese: netëve pa gjumë në lutje të vazhdueshme, agjërimeve rraskapitëse, jetës sakrifikuese për tjetrin, etj, mundon trupin e vet, pra në plan të fundit shenjtori vret trupin e vet, asgjëson vetveten, vetvritet. Ndërsa krimineli asgjëson tjetrin.
Eshtë e njëjta forcë brutale në veprim, ndryshon vetëm kahu.
Në një shoqëri perfekte të dy figurat e lartpërmëndura nuk kanë asnjë arsye të ekzistojnë, nuk do të ndihet nevoja për ta.

Servilizmi është Përulësi e shtirur: së jashtmi duken se janë e njëjta gjë, së brendëshmi janë krejt të kundërta. Meqenëse dukja është mashtruese, për të parë ndryshimin duhet identifikuar motivimi dhe, në të njëjtën kohë, pasur nuhatje të fituar nga përvoja.

Në të njëjtin raport qëndrojnë çifti i kundërt dhe komplementar me to: Arroganca dhe Krenaria.

Me logjikë i bie që gjenitë, krahas të vërtetave gjeniale, të thonë edhe budallallëqe me okë përderisa thonë gjëra të kundërta me njëri tjetrin. Midis dy gjenive në sherr midis tyre për një çështje, të paktën njëri prej tyre i bije të jetë budalla.

Ka dy lloj psikopatie, psikopati e mirë dhe psikopati e keqe. Në të dy rastet personi ka ide dhe veprime anormale, por në rastin e parë anormaliteti është i motivuar kryesisht nga mirësia, ndërsa në rastin e dytë nga keqdashja. Ka edhe një rast të tretë psikopatie as mish e as peshk që furnizon me banorë purgatorin, por as që ja vlen të konsiderohet, vari hejbet, guarda e passa! si Poeti.

Trapllikun si veti shpirtërore e ndesh më tepër në intelektualin gegë, ndërsa në intelektualin toskë ndesh më tepër keqdashjen, dhe prandaj bandat intelektuale panshqiptare krijohen me vështirsi dhe shpërbëhen me lehtësi; nuk e kanë jetën të gjatë.
Nuk bëhet stan me lepuj! - thonë toskët, edhe për gegët.

“Pan” ka kuptimin e universales (psh pan-teizem), prejardhet nga perëndia pagane Pan, të cilit krishtërimi i veshi atributet e Satanit.
Me fjalë të tjera vetëm Shejtoni arrin t’i bëjë njerzit bashkë, hë pë hë.

Kulmi i absurditetit të botës është se Nënë Tereza (figura e shenjtorit) ndjehet fajtore për krimet e botës, ndërsa një serial killer ndjehet i pafajshëm si foshnjë e sapolindur.

1 Like

Baronit Mynhauzen rrëfen se njëherë ra megjithe kalë në një kënetë duke rrezikuar mbytjen. Por sidoqoftë ja arriti të dalë nga këneta duke u tërhequr prej flokëve të vet, madje arriti të nxjerrë edhe kalin e tij prej baltovine.

E njëjta rrëfenjë dëgjohet në eter prej intelektualit t’modh që del me forcat e veta nga llumi, madje nxjerr dhe atëmëmëdheun, pa asnjë ndihmë nga Lart.

A mund të banohet një planet nga vetëm një njeri?

Përgjigja është po, përderisa në Peshk diskuton pothuajse vetëm një njeri, e me sa duken bathët, “pothuajse vetëm një njeri” po bëhet “vetëm një njeri”.

Dizajni i vetures si llamarinë nga jasht është vetëm për t’i qerr paret klientit; dizajni i vërtetë shihet kur ngrihet kapaku e duket motori dhe rrokotellat e tij.

Gjëja me tmerrëshme në jetën oksidentale është se nuk di emrin e komshiut, ndërkohë që ke përjetuar një sistem ku komshiu dinte më tepër se ty për jetën tënde.

(sigurisht te dy sistemet - dy bolet e marlonit - dine nje mut qe te hane, sepse dituria dhe e verteta qendrojnë pertej fakteve te dosjeve dhe mungeses se fakteve prej indiferences)

il senso non è nelle parole dell’autore, neanche nella loro acrobazia salto mortalore, ma nella concentrazione amorosa del lettore.

(seç ka nje si ritem te brendeshem shqiptar, dhe te standardit)

MENJEN TOP!
(ose topmenjen,
dmth topetope menjen,
ose menje me dy hemisfera)
yoan capote racional--2004

menje topmodel

me te hik menja

hiç menja mu

m’hiku menja

ta do menja

aq ja pret menja
(gjys-menjes)

me te lon pa menje

menjapordhe

hajde menje hajde
(por edhe mos hajde)

menja menjes nuk i gja

aq ja pret menja

gjo e modhe menja

menje menje kjo dynjo

menje(si në foto)
3

(si në foto) nga menja
ozartsetc-fabien-merelle-tete-de...-e1302967065262

atë botë nuk gjejmë gjë tjetër përveç çfarë çojmë atje nga kjo botë.

fraze e ndodhur ne nje dosje te padeklasifikueshme te Koliqit dhe Camajt, zbuluar nga Topmodel menjeve te Blogut Tjeter

Mbas vdekjes së Mehmet Shehut në Tiranë qarkulloi një shprehje kuptimplotë folk:

Tani vetëm jevgjit janë me biografi të mirë.

(vetem tani kuptoj pse fitoi Sorros dhe pse kategoria e delta pa dhom nuk do me e pa Sorrosin as me sy)

Nuk bëhesh i lumtur duke kërkuar të bëhesh me çdo kusht i lumtur: por bëhesh i lumtur duke përmbushur disa kushte të kundërta me lumturinë.

ose do te behesh jashteqitje e kombit (si puna jone), ose do te behesh brendaqitje e marlonit.
Nuk ka rruge tjeter perveç masazhit te zorres trashe, pra sido te ndodhe pa bo qef nuk ngelesh.

Mattina
M’Illumino d’immenso

(Giuseppe Ungaretti)