Bittersweet: 2 x America

”Wiener-Dog”- film me regji te Todd Solondz & “Little Men” - film me regji te Ira Sachs. Dy filma amerikane indipendentë, në dukje te kundert, por ne fakt jo dhe aq.

2 Likes

https://peshkupauje.com/t/zjarr-ne-det-akull-ne-ekran/592/13?u=korriku

a do mund te shohim ndonje emer shqiptar ne kinemane e re autoriale evripiane http://cineuropa.org/it.aspx?t=interview&l=en&did=319208

1 Like

megjithese ja pelqeva intervisten, konkluzionin e tij se vendet e vogla kerkojne me shume pune ne film (se te medhate) per te qene te suksesshem, e gjej jo te sakte, madje nje justifikim (excuse).

teme e trajtuar kaq here ketu pavaresia e filmberjes nga buxheti (vend i madh vs. i vogel)

per tematiken e filmit te tij nuk do kisha shume pritshmeri. Them se dinamika e rrethanave ne fjale jane trajtuar mire nen filmin noir, ose me tej ndonje tip Nicholas Ray…

Sot, keto rrethana specifike te shqiptareve (kultura, mendesite, backgroundi) ne pergjithesi eshte deshtuar te gjendet shikimi pershkrues i duhur i natyrshem, aq me pak morali…

Paska fillu tiff-i. Stalker si te duket programi i ketij viti. Paska tematike homazh per kiarostamin http://tiranafilmfest.com/

ne fakt kam degjuar qe financimi eshte mjaft i nevojshem ne filmberje.

ne fakt e nevojshme eshte sic thua ti (kush eshte ai qe s’ka nevoje per sadopak para), por djali e vinte permbi cdo gje financimin. Dhe mendova qe ja, kemi dhe Autoret nga ana tjeter…

Ke dy filma qe ishin kete vit në Kanë: të fundit të Almodovar dhe Mungiu. Palmen e Arte (filmin e fundit të Loach) e humbe, u shfaq dje. Une do e shoh të djelen, jam cik kurioz në fakt.

Ke dhe Ullinjt e Kiarostamit pastaj (nga retrospektiva). Nese nuk e ke parë

po pra ishte vone per kete te ken loach, po hajt mo keta nga viti ne viti se ku i degdisin ne ndonje qoshe ate festival larg syve te publikut, sa vjen e me elitar po behet.

me disa peripeci, por me ne fund u pa Vergine Giurata.
Flonja Kodheli rocks big. Te tjerat, sic edhe review-ja.

interesting timing, riprurja, nga Tiff 2015 ne te 2016es,
(koincidence permendja e berlinales po ashtu)