Cili është tipari përcaktues i një udhëheqësi të mirë në biznes


#48

Shef i mire /vartsi i mire eshte ai qe komunikon mire dmth eshte i sjellshem, i matur, i drejte me ligjin, pa keto 3 elemente , shefi eshte karrizmatik (trap) i rrezikshem !


#49

Shefi i mire eshte ai qe komunikon qarte detyrat, qe mat progresin dhe ja arrin qe puna te behet brenda buxhetit dhe me cilesi. Kjo eshte puna e shefit. Po ngaterroni rolin me njeriun.


#50

shefi i mir eshte ai qe eshte shef, ai qe shef e bo sikur nuk shef, shif e boj, shif e shkruj, shif kush flet, shif turinin tat, ku t’kom pa, u bo bytha jote …


#51

Per mua eshte te dije te marre vendime (sic thote squarepusher me lart). Te dije te reagoje ne menyre specifike ndaj situatave te ndryshme. Shefat e mire nuk duhet te reagojne njesoj me te njejtin stres apo pasion apo alarm ndaj te gjitha puneve. Si edhe, nje nga gjerat kryesore qe duhet te kete nje shef i mire eshte qe edhe te vleresoje dike kur e ben nje pune mire. Rroga nuk duhet te jete i vetmi vleresim qe nje punonjes duhet te marre per punen. Fjala e mire duhet thene atehere kur duhet sepse i jep krahe punonjesit.


#52

Ka qene nje lende qe benim dikur ne shkolle, menaxhim, aty flitej per tiparet qe duhet te kete nje shef i mire. Plot me teori ishte.


#58

Ed Rama naturisht


#61

Ne te vertete facebook po shkaterron cdo platforme tjeter, blogjet/forumet do jene gjithmone e me pak te rendesishme. Peshku po vdes si pasoje e saj, e jo per faj te admineve ( keq manaxhimi mund ta shpejtrsoje procesin )


#62

Nje organizate biznesi, sidomos e permasave te medha, ka shume nivele drejtimi dhe detyra funksionale, dhe secili drejtues ka nevoje per aftesi te ndryshme per te qene i suksesshem ne rolin e tij. Nje CEO p.sh. ka nevoje per aftesi te ndryshme nga nje drejtues i nje departamenti IT.
Gjithsesi nje shprehje e nje teoricieni te menaxhimit (Drucker) me duket shume e gjetur per te pershkruar nje drejtues dhe procesin udheheqes ne teresi: “Detyra e udheheqesit eshte te krijoje nje konvergjence te aftesive… ne menyre qe dobesite e sistemit te behen te paperfillshme”