Gëzuar Pavarësinë Shqipëri !


#71

Sivjet s’ka torte. E kane me produkte bio, molle, domate, fruta-perime te tjera. Qeveria ne diete, po edhe populli.

http://shqiptarja.com/m/aktualitet/piramidat-me-moll--e-domate-n--panair-sulmohen-nga-qytetar-t-vd-456022.html


#72

Kape icik ke min. 1:30, ajo plaka djathtas, mbasi hongri e u dynd me te dyja duret, mcef fytyren me doren e majte : se mos e kapi kamera jo per gjo …:joy:


#73

Te minuta 1:14 kuzhinjeri qe ve duart ne koke eshte pershkrimi i situates.


#74

Gjembi e dashur, nuk e dija qe kishe rene kaq poshte ne dallimin e karaktereve, njerzeve, tipave. Ti paske nevoje per nje kurs psikollogjie tek plaku, jam gati te ta jap gratis kete kurs.


#75

E kisha fjalen per largesine gjeografike. Ti paske nevoje per kurs gjeografie dhe leximi. Nuk jam gati te t’i jap gratis keto kurse.


#76

pjeri si socialdemokrat që është ,e ka ndihmën falas në shpirt,ndërsa gjëmb-kapitalistja vetëm me lekë,:grin:


#77

Ne vitin 1913 u vendos qe shqiperia te vendosej nen nje Komision nderkombetar kontrolli .105 vjet me pas bent vetting dhe drejtsia vihet nen hyqmin e te huajve .per 105 vjet shqipot hala s’kane mesuar te mbajne shtet.


#78

Dardha falas e Pjerit e ka bishtin mbrapa.


#79

dardhën e jep nga dashuria për fiqtë ai:grin:joy:


#80

mos ki merak se nga mbrapa nuk ka gjo, veç ne do vete :laughing:


#81

Pjero, po e kalon kufirin. Pi pije te perzjera po mos pi mendt.


#82

Si u la, kur u çlirua Shqp ne 28 apo 29 nentor!?


#83

Terhiqem e dashur, u futa me te kuqen, se mu duk jeshile. Nuk e di pse ne disa raste me duket drite e jeshile.


#84

Per kete ceshtje as gjeolloget me te mire nuk kane rene dakord.


#85

Komisioni Nderkombetar i Kontrollit mesa mbaj mend kishte si detyre kryesore percaktimin e kufijve perfundimtare, sepse gjithmone pasi shperbehet nje perandori kufinjte jane pak lesh-e-li.
Ne te njejten kohe nese e mat aftesine per te bere shtet nga niveli i “nderhyrjes” nga jashte, atehere nga numri 105 qe ke ti duhet te heqesh kohen e komunizmit (te pakten shumicen e kohes) ku nderhyrja nga jashte ishte minimale.


#86

Ouuu!:worried:


#87

http://www.ermenji.org/historia/chap24.html
…Por Sulltani, më 30 të Majit, ua la në dorë atë çështje fuqivet të mëdha. Më në fund, me këmbënguljen e Austro-Hungarisë dhe t’Italisë, të cilat kërcënuan se do t’a rregullonin vetë atë punë, u pranua që Shqipëria t’ishte shtet i pavarur, nën garantinë dhe kontrollin e përkohshëm të fuqivet të mëdha.
Në mbledhjen e 29 Korrikut 1913, Konferenca e Londrës e njohu shtetin shqiptar të pavarur dhe vendosi mbi statutin e tij. Shqipëria do t’ishte një principatë autonome e sovrane dhe do të kishte në krye një princ me të drejta trashëgimore, i cili do të caktohej prej fuqivet të mëdha. Shteti i ri shkëputej fare nga Turqia dhe do t’ishte asnjanës, nën garantinë dhe kontrollin e gjashtë fuqivet të mëdha. Administrata civile dhe financat e Shqipërisë, për një periudhë dhjetëvjetshe, do t’ishin nën mbikqyrjen e një Komisioni ndërkombëtar, i përbërë prej delegatëvet të gjashtë fuqivet të mëdha dhe prej një delegati shqiptar. Ky Komision do t’organizonte të gjitha degët e administratës shqiptare, dhe afati i kontrollit të tij mund të zgjatej edhe për dhjetë vjet të tjerë në rast nevoje. Princi i Shqipërisë do të zgjidhej brenda gjashtë muajve. Por gjer sa të vinte ky dhe gjer sa të formohej një qeveri shqiptare definitive, autoritetet dhe gjindarmëria e vendit do të vihëshin nën kontrollin e Komisionit Ndërkombëtar. Rendi dhe qetësia publike do të sigurohëshin nga një gjindarmëri e organizuar prej oficerësh të huaj, që parashihej t’ishin Suedezë. Por mbasi Suedia nuk pranoi të dërgonte oficerë në Shqipëri, u caktuan Holandezë.
Si shihet, pavarësia e Shqipërisë ishte sa për emër, sepse në të vërtetën ajo mbetej nën kontrollin e fuqivet të mëdha për aq kohë sa t’a donin interesat e këtyre.


#102

Ambasadat tona neper bote nuk e kishin festuar pavarsine …Si duket jane te zene me diplomacin e hashashit …


#103

#104