Gjysma tjetër e vëllezërve Farrelly (“Green Book” – film amerikan me regji të Peter Farrelly)


#41

Kete te autoportretit e kishe seriozisht?


#42

i shkon ne fakt ‘kokemushke’ atij,
konservatorizmi kokemushke i Eastwood


#43

urime per Green book. Nje rastesi fatlume per kinemane ky Cmim Oscar.


#44

nga ana tjeter, cfare biznesi i mbrothet per shtepite e modes keto raste eventesh…:flushed: :money_mouth_face:


#45

& @gjembi
Jo detyrimisht ne ate sens (konservatorizmi s’na hyn shume ne pune, seps eshte zgjedhje e tij) se sa ‘kokemushke’ në sensin: edhe 88 vjeç vazhdoj te bej filma (e te jem heroi kryesor i tyre!!), pa perllogaritur suksesin e tyre komercial

jo pak !!


#46

Kshu thane dhe disa medie debile ketu tek une: fitoi nje film politikisht korrekt.

Sigurisht, e kane thene pa e pare filmin.

Por dhe po ta kishin parë, ku i gjeten syte per ta shikuar?


#47

Kjo skene eshte farrellyaine par excellence : :smiley:


#48

skene e shkelqyer !!
e vure re sesi kane imituar ne detaje arredimin e sallonit, me fotografine ne blogun tek fola per jeten e dr. shirley ne rusi?


#49

interesant sesi filmin mund ta konsiderosh ‘politikisht korrekt’ ne sensin qe thote albano - si kompromis i Akedemise ne vleresimin ndaj tematikes se rracizmit pjesemarrese ne konkurim. Ose ta konsiderosh jo-politikisht korrekt, ne sensin e mass-medias = debilitet (qe perifrazova une). Ose, jo-politikisht korrekt ne sensin e guximit e lirise anti-Akademi Oscar.


#50

skene mistike, sic pershkruar ne blog, dr shirley nje mbret…


#51

Dubël-leximi ka te beje me ‘markën’ (firmën) e autorësisë se nje vepre (pra lidhet me ata qe i quajmeregjizorë-autorë). Dmth me faktin qe regjizori quhet Farrelly (se autorësia në kinema, nuk bie nga qielli, as nuk eshte diplome, por fitohet me punë).


#52

ose thene ndryshe: nese filmin do ta kish bere, per shembull, Bryan Singer (regjizori i Bohemian Rhapsody, por qe e dime se ç’filma ben (Walkyrie, X-Men, usual Suspect…) do e bente si syte e tij (pra filmi nuk do te mund te kish ‘dubel lexim’)


#53

here e pare qe perdor ‘marken e autoresise’ edhe pse review pas review-je eshte folur per to e per permbajtjen e tyre specifikisht :slight_smile: