Jarmusch forever !


#21

joo nuk bie dakord me ty albano :slight_smile:

psh. Coffee & Cigarettes, Down by law?
Sidoqofte, natyren e perbashket e shfaqin tek ‘muhabeti per hir te muhabetit’ me se shumti, pervec dialogut & monologut si mjet forme ne vetvete


#22

There was a table set out under a tree in front of the house, and the March Hare and the Hatter were having tea at it: a Dormouse was sitting between them, fast asleep, and the other two were using it as a cushion, resting their elbows on it, and the talking over its head. Very uncomfortable for the Dormouse,’ thought Alice;only, as it’s asleep, I suppose it doesn’t mind.’

The table was a large one, but the three were all crowded together at one corner of it: No room! No room!’ they cried out when they saw Alice coming.There’s PLENTY of room!’ said Alice indignantly, and she sat down in a large arm-chair at one end of the table.

`Have some wine,’ the March Hare said in an encouraging tone.

Alice looked all round the table, but there was nothing on it but tea. `I don’t see any wine,’ she remarked.

`There isn’t any,’ said the March Hare.

`Then it wasn’t very civil of you to offer it,’ said Alice angrily.

`It wasn’t very civil of you to sit down without being invited,’ said the March Hare.

I didn’t know it was YOUR table,’ said Alice;it’s laid for a great many more than three.’


#23

Jo jo, Jarmusch s’ka asnje lidhje me Tarantinon. Pikerisht, janë dy shembuj të kundert (Tarantino eshte formalist i hatashem, kinofil në dhimbje (nganjehere deri dhe në kopjacllik, por shpesh i falet se eshte për të miren e çeshtjes :grin:). Pikerisht, Jarmusch eshte fiks E kunderta E Tarantinos (qe eshte apoteoza E formalizmit tek kineastet amerikane të brezit të tij)


#24

Mor po Jarmusch s’ka llafe fare biles. Habia eshte qe nuk ka as “plane te bukura” (qe të jene ato qe flasin). Dhe prap ja del mbane.
Por eshte ajo qe thua ti: ai proçedon me të voglen, me gjestet, me banalen. Biles edhe me muziken. Shume biles (por kjo do trajtim me vete se eshte cik e ngaterruar tek rasti Jarmusch)


#25

nuk kam thene t’i krahasosh ne total stalker, mos me ngaterro ne konkluzionin tend. Fola per nje karakteristike, vetem nje, ate te dialog / monologut dhe te cilin te dy e kane ngritur ne nivel forme, meqe po flisnim per vecorite e formes tek Jarmusch.
Nejse s’ka problem.
E kishe poezine Water Falls (2 words) se te mungon mesiper…

@Albano-id, e pashe fevzon per D. Agollin, me te ftuar Ngjelen, P. Zogaj, e te tjere.


#26

“Dawn by law” nuk eshte fort perfaqesues per kinematografine e Jarmusch (se eshte çik skeç. Jo shume, por çik eshte). Sa per “Coffee & Cigarettes” nuk eshte fort i mire… (s’besoj se Jarmusch eshte fort krenar per te…).

Filmat e tij me te mire jane “Ghost Dog: the Way of the Samourai”, “Stranger than paradise” dhe “Paterson”. Per “Dead man” (qe eshte filmi i tij me i njohur nga publiku, per shkak te Johnny Depp) nuk po shprehem sepse:

  1. e kam pare para shume shume kohesh (te themi para 15 vjetesh)
  2. nje dite, pashe fillimin e filmit (te themi 15-20 minutat e para) dhe mu duk i keq (pak a shume i keq si " Only lovers left alive") por nuk po guxoj te shprehem definitivisht meqe pashe shume pak.

Eshte “muhabet” i ngaterruar Jarmusch sepse eshte thike me dy presa: For the best or for the worst


#27

when a review gets confirmed by director himself