Me I bukur I deteve

e ben pa vetedije.
Un e kuptoj mire pse, eshte nje lloj vetembrojtje (ka term ne psikologji per kete), sepse çfar them eshte tronditese per demokratet qe e kujtojne demokracine si te perjeteshme. E njof mire kete reagim, sepse kam jetuar gjysmen e jetes ne nje regjim qe e kujtonte veten te perjetshem, me ushtri, polici, topa, tankse, bomba atomike, e megjithkete per nje muaj perfundoi ne hale te gomereve.

E kur ju thoje intelektualeve t’mdhej diçka te ngjashme, pergjigja ishte njesoj “pu pu pu u prish dynjaja”. Ne fakt ja thonin vetes, per te vazhdu te jetonin si gjithe te tjeret, megjithse koshienca i thoshte te benin ndryshe.

Turqit nuk duhet ti permendim dhe jo me ti quajme vellezer ! Vetem per nje arsye " Na lane te varfer duke na vrare NA SHFAROSEN turku zhduku gjithe historine tone prejardhjen tone ! !

Ose ose…

Markez e bukura markez
Syte e tu te zeze
Me therrin ne zemer…

Por…

Syte e tu te zeze
Markez e bukura markez
Me therrin ne zemer

Megjithese…

Me therrin ne zemer
Syte e tu te zeze
Markez e bukura markez

:grin: me kujtove kete pjesen kur the me lart perkthim alternativ ( asnje problem me variantet e perkthimit)

1 Like