Ndalimi i importit të mbetjeve nuk i dëmtoi ricikluesit

Sot, ne te njejten kohe kur aleanca kunder plehrave ishte ne nje takim me presidentin per te kundershtuar ligjin e mbetjeve, Ed Saliu (ish Rama) zhvillonte nje takim me biznesmene te industrise se riciklimit dhe ju llafoste se : "Nëse nuk do të ndërmerrnim këtë hap do të shkonim drejt një humbjeje të madhe në disa plane. Do të humbisnim 234 milionë euro në teknologji, nëse nuk miratohej ligji."
Po mire mer kaush, po 3 vjet me pare ku i kishe keto mend se thoje JO importit te mbetjeve ne vend. Nuk e dije 3 vjet me pare se keta biznesmene te mire kishin investuar 234 milion euro ne teknollogji dhe punesuar mbi 1000 persona? Ti o je genjeshtar o je i pafte se i koruptuar nuk je se nuk je, E thane edhe keta biznesmenet e mire te riciklimit te plehrave se plehra si ty nuk ja vlen ti dorovitesh.

1 Like

Nuk e di se pse ne mbledhjen e plehrave dhe diferencimin e tyre na u dashka nje kompani e huaj (partnere me 49%). Sidoqofte nuk ka asnje arsye pse nje hapesire publike t’i jepet nje kompanie me pronesi gjys-private, pa asnje kompensim financiar dhe mbi te gjitha pa asnje specifikim se cfare mund te beje e cfare jo, ne kete hapesire. Qartesisht nga taksat e mia po perfiton pjeserisht nje kompani private. Nuk mund te mos jem dyshues qe pas ketij vendimi fshihen shume pazare qe kane lidhje edhe me ligjin famekeq te importit te mbetjeve. Kompania e krijuar paska nder aktivitetet e saj te regjistruara edhe riciklimin (pra edhe importin). Fakti qe ne bordin e saj ka njerez qe punojne per nje kompani manaxhimi plehrash ne Itali e ben situaten edhe me te dyshimte. Ata te cilet i trembemi se mund te na sjellin me plehrat edhe mbetje te rrezikshme, por edhe mund te riciklojne ketu pa kushtet teknike qe mbrojne ambientin, do jene ne krye te nje kompanie qe mund te beje c’te doje, duke qene se eshte gjys private e gjys publike.

1 Like

Kur them si popull, flas si mase njerezish qe ne ate vend perbejne shumicen, c’ka do te thote se ne demokraci vendos kjo shumice. Dmth. argumentet e mases mund te mos jene ato ekonomike, por ato sociale apo te tjera. Sesi e karakterizon opozitarizmen ti, eshte pune tjeter. Politikaneve qe jane kunder u duhet thjeshte te flasin me gjuhen e forces, te masave popullore, me argumentin e forces dhe jo forcen e argumentit, se qe rrezikohet shendeti i mijera banoreve nuk eshte diskutim filozofik. Rama me shoke nuk hane pyke, e atehere kjo pune duhet zgjidhur ne kete menyre. Rrugeve, sikur vete ai doli kunder Metes. Madje edhe ti nuk ha argument, e pse eshte diskutuar gjate per mbetjet tek Peshku. Dil pra edhe ti ne rruge te mbrosh plehrat, une do te marre nje comange me vete.