Qeveria synon ndërtimin e një "Kulle ikonike" në Tiranë


#21


#22

Per cfare funksioni do ngrihet kjo kulle? Per te banuar, per tu dhene me qera per dyqane e zyra te administrates…? Une di qe ato pallatet e El Sayed-it dolen per faqe te zeze.


#23

Besojse do kete perfunduar, pasi vjet ne vere punohej intesivisht. Por behet fjale per nje port jahtesh dhe jo port tregetar.


#24

Shume gje e bukur , por me siguri edhe funksionale. Me ben me shume krenar qe banoj ne tirone.


#25

Nuk na ke thene a ke blere domate tek Pazari i Ri dhe sa eshte cmimi?


#26

berber, thuhet fuksjonale, dhe jo funksjonale, sepse çdo gje ne bote, edhe arkitetura, behet funksjonale per merite te fuksave, dmth per merite tonen, te funksjonaleve 5-lekesh qe e mbajne doren gjithanej, perveçse ne zemer.


#27

po deshe, brenda mundesive, mos repliko me mua se nuk te duroj dot. Je i peshtire. flm


#28

nuk po bejme replika, fuksi dhe disidenti po shkembejme peshtirosje midis tyre.


#29

Nje pietje nga salla:si do te ndikoje nje kulle e tille qe presupuzohet se do te kete me mijera njerez qe do punojne jetojne ne Te ne trafikun e renduar as it is Te qendres se tirones?behet ndonje fare studimi mbi efektet urbanistike e mjedisore apo shkohet sipas parimit "topi bam e mucua tutje ":smile:


#30

Projekti duket madheshtor, veç shkelja ligjore nuk eshte tek ligji i prokurimeve, siç thuhet ketu,
se ne fund te fundit qeveria e ka te drejten te pranoje nje projekt gjigand pa prokurim, sidomos kur projektet vine nga jashte, jo nga nevoja te brendeshme,
shkelja ketu eshte nga;
mohimi i te drejtes se pronesise se tokes, se ajo toka e ka 1 a 2 a 3 pronare, duhen pare letrat dhe e verteta,
e qeveria e pranon projektin por duke mos shkelur te drejten e prones.
Firma e huaj se bashku me qeverine, gjejne gjuhen e perbashket financiare me pronarin/ret e tokes.


#31

“TVSH 20 përqind, domethënë 50 mln dollarë, shto tokën, shto përjashtimin për 15 vjet nga tatim fitimi e TVSH-ja, i bije ta ndërtojmë vetë”, shprehet Robert Bitri.

Nuk besoja se do te degjoja dicka me logjike te tille nga dikush i LSI.

Pra kompania arabe merr tere ate toke falas, 15 vjet s’paguan taksa. Fitimet nga qeraja i merr arabi. Te gjithe infrastrukturen mbeshtetese (rruget, kanalizimet, etj.) duhet t’i beje bashkia. E gjithe kjo per 3000 m2 qe do i marre bashkia - sipas ministres. Cfare nuk lexova eshte nese keto 3000m2 thjesht do jepen per perdorim falas apo do t’i falen bashkise? 10 miljone dollare per 3000 metra ne shqiperi? Me keto cmime presim ne te vijne investuesit e huaj?