Skënderbeu "jo-shqiptar"


#85

ç’lidhje ka ku i ke investuar paret ne banke dhe per ke do votosh?


#86

Hahahaha :joy:


#87

Po bjondlleku afermendsh sepse eshte me afer drites. E mira simbolizohet nga drita, ngjyrat e celeta, e pastra, e bardha. E keqja shpresh simbolizohet nga e zeza.


#88

Cmendim ke per ban-in qe Trump iu ka bere transseksualeve nga ushtria?


#89

Skenderbeu i Trete:


#90

ganger gunger danger dungerr bamber bumber xhanger xhunger, kape kete:

Nelle scienze delle religioni, il mito costituisce una delle strutture fondamentali del
linguaggio religioso e per questo occupa sicuramente un posto non trascurabile nel
processo di acquisizione e maturazione del sapere religioso. Il mito fin dalle origini
dell’umanità ha sempre accompagnato l’uomo come veicolo di trasmissione di profonde
verità sul cosmo, sull’uomo e la sua storia con una importante e insostituibile valenza
educativa. Stando alle analisi di Paul Ricoeur e di Mircea Eliade, per il primo il mito è «un racconto tradizionale che porta ad avvenimenti giunti dall’origine dei tempi e destinati a
fondare l’azione rituale degli uomini di oggi e, in modo generale, a istituire tutte le forme
_di azione e di pensiero attraverso cui l’uomo comprende se stesso nel suo mondo»_17.
Eliade, da parte sua, afferma che il mito «racconta una storia sacra; riporta un evento che ha avuto luogo nel tempo primordiale, il tempo favoloso degli inizi. […] Per il fatto che il
mito riferisce le gesta degli Esseri soprannaturali e la manifestazione delle loro potenze
_sacre, esso diviene il modello esemplare di tutte le attività umane significative»_18. Il mito,
dunque, è un evento primordiale, che costituisce un atto fondatore esemplare e archetipale
per il comportamento umano. Attraverso di esso l’uomo può conoscere l’origine delle
strutture del mondo e dei modelli di comportamento per la sua vita personale, religiosa e
sociale. Per questo il mito è diverso dalle favole e dai racconti di eventi profani, poiché ha
a che fare con una realtà sacra e trascendente.
Anche i miti della postmodernità secolarizzata conservano, velata nel loro fondo,
questa sacralità primordiale e archetipale. Per tale ragione, da questo fondo misterioso e
celato nasce il loro fascino e la loro forza di attrazione per l’uomo di oggi.


#91

ta leme kete muhabet per temen perkatese.
Po flasim per Gjergjin e Madh.


#92

Duhet respektuar edhe liria e artistit kur krijon nje veper arti qofte edhe per nej figure kombetare si Skanderbegu. Ja si duket Skanderbegu 2.0 ne artin contemporean.


#93

Po qi po na msohen syte tu e pa ket Xherxhin e ri dit per dit, :slight_smile:


#94

A do te te mesohen syte me Rasell-in?


#95

Dekani i Uni. te Arteve qe nuk di te shkruaje shqip.
Ajo “UAUUUUU” ne krye, shoqeruar me ato elipsat ne krye te fjalise me bejne te perfytyroj nje adoleshent(e) por kurrsesi nje dekan artesh.
Pa folur per hungarez, serb apo bullgar qe i shkruan me te madhe pastaj. Ky ka marre me mik dhe klasen e pare te fillores…
Shqetesimi i tij - qe e gjej dhe ketu pastaj se ky nuk ngjan me shqiptar por ngjan me ballkanas (e permbledhur), - eshte per te zene koken me duar. Edhe antropologet me te mire do e kishin te pamundur ne shikim te pare te benin dallimin ne pamje mes nje serbi, bullgari, hungarezi dhe nje shqiptari, per me teper kur mendon se nuk do ish shume cudi qe ne dejet e vete ketij dekanit rrjedh gjak aziatiku e me shume gjasa, gjak ballkanasi.

per ilustrim:


#96

Shqipot jane raca me e bukur e ballkanit pranaj eshte ofenim i madh Te krahasohemi me ballkanasit e tjere :smile:
Sinqerisht ky fluturim patriotik me pras ne bythe ne shek XXI eshte per te vene kujen .


#97

Tërhiqet ambasada për bustin e ri të Skënderbeut në Budapest: Do ta ndryshojmë

Më shumë: http://shqiperiaebashkuar.al/2017/07/terhiqet-ambasada-per-bustin-e-ri-te-skenderbeut-ne-budapest-do-ta-ndryshojme/


#98

Jane te shame po e ndryshune. :slight_smile:
Ma mire kshu, diçka e veçante.
Nji hero i vertete qi edhe mbas tri dit diare nuk e shlon shpaten :smiley:


#99

A e hudhe helmin ShqiptaroTalles disa here per vakt…Ymer Ymer…

Nuk po thuhet qe Shqiptaret jane raca me e bukur ne Ballkan…kush e thote loqe eshte…NDONESE MUND TE JETE E VERTETE por perseri loqe mbetesh kur nuk dallon ndryshimin midis Shqiptarit e Serbit e Malazezit e Bullgarit e Grekut e Rumunit.
Ke diferenca te mbedha fizike midis Shqiptareve te Veriut e JUgut e Lindjes e Perendimit e jo mos te dallohet diferenca midis Labit dhe Serbit te Vojvodines…nese nuk je Loqe.


#100

Na jep leksione patriotizme ai qe I quan kosovaret udbashe.tobe ekstrafukurallah.


#101

Kosovaret i kom mbajt me buke prej shume vitesh…u kom hap deren e i kam ndihmu…prandaj jam i hidhur me ca kokrra.
Udbash une quaj agjentet e UDB qe Kosovaret vete me kan eduku me i dallu… se kan boll prej syresh. Kosovaret ma kan mesu.

Sic te quaj ty Grecke, eshte njesoj si te me akuzosh qe une quaj gjithe fshataret e Donofroses Grecka…jo me jo…po sa qelb qe ke ne Shpirt per shqiptaret moj korbe…njesoj Grecka me Udbashin.


#102

Ashtu jane patriotet e vertete. Gjak aziatiku dhe pordhe prej shqiptari te vertete. Prej atij damarit tallagjar qe perserit te njejtin refren, mengjes-dreke-darke. Qe Isha i bukur por me nderruan ne maternitet…


#103

Pordhe imzot pordhe .duhet ti kerkojme ekspertize Pjeri te shesim obligacionet e pordheve ne burse .


#104

Shif, shif, cfare pyetjesh ben dhe ti!