Spahiu: Pretendimet e historiografëve ballkanikë se shqiptaret u "islamizuan" me dhunë është një rrenë e kulluar


#85

posi madamë! pse ç’kujtove ti! me ata që kam shoqëri dhe kanë njëfarë niveli për ngjarjet historike,po! por më shumë problem janë shqiptarët gdhë të integrimit sesa grekët! kategoria jote me mëndësi sazexhiu:smiley: është më e dëmshme se’‘grekët’’! që nuk ka grekë ,unë ta kam thënë para shumë viteve,përpara se të bëhej trendy si sot:stuck_out_tongue: ngadalë,ngadalë! procesi i ‘‘zbardhjes’’ së sazexhinjve nuk është aq i lehtë! pigmenti i ‘‘zi’’ që kenin gjak ju, alba, do shumë ‘‘bojë’’ të zbardhet!
një pjesë e mirë e arvanitasve e dinë,por frika nga kisha dhe sheti janë aq të mëdhaja saqë e bëjnë të pamundur hë për hë , të deklarohen shqiptarë. shtoi kësaj edhe sjelljen e sazexhinjve tip alba! gjithsesi,fillimi është gjithmonë i vështirë.
p.s kur thosha dikur që nuk jam jashtë shqipërisë , të kujtohet besoj!


#86

Ky vegla anglo saxone ka rrjedhur me keq nga delta yne :blush:
erëndimor?
A e di USA që në Greqi nuk ka grekë, por vetëm shqiptarë dhe ardhacakë të Mikroazisë që e quajnë veten grekë?