Spielbergeek! (“Ready Player One” – film amerikan me regji te Steven Spielberg)

mendova mos ishte nje tjeter egzagjerim prej meje.
Beja lidhjen mes Speed Racer dhe Ready Player One.
Speedy Racer me duket i dekadave perpara asaj kur eshte krijuar (2008), prej tematikes (per garat e shpejtesise flitej me shume ne '80-'90 mos gaboj). Dhe ideve, dhe zhvillimit te tyre (nje naivitet e plotesi trajtimi - vecori qe i perkasin te shkuares, perkundrejt pavendosmerise dhe relativizimit te gjithckaje qe mbizoteron dekaden postmoderniste te krijimit te Speedy Racer). Gjithashtu vizualisht, me skemat kolorative te kontrastit filmi i rri me afer koheve paraardhese te tij, sesa 2008es.
Bija dakord jo vetem me homazhet retro qe Ready Player One i ben Speedy Racer (gje e pamundur ta konstatoje pa pare kete te fundit) por edhe me referencen e larte ne pergjithesi ndaj '80*90.

Nderthurja e Animacionit me ‘feature film’ eshte me e arrire tek Speedy Racer sesa Ready Player One. Tek Ready Player One kur kalohet nga ‘feature film’ ne animacion ndjehet ndryshimi i mjedisit, shkeputja. Tek Speedy Racer, jo.
Te dy filmat i bashkon nderthurja mes animacionit & feature film, dhe garat e makinave te shpejtesise. Por Speedy Racer qendron shume me lart ne pergjithesi, per mua i shkelqyer. flm.

1 Like

Speed Racer eshte filmi më i mirë i Wachowskeve (ata e dine kete), por mileti kujton se janë Matriksat
:stuck_out_tongue_winking_eye:

Naten! (J’ai vu un très beau film ce soir; le nouveau film de Sharunas Bartas.)

1 Like

Naten.
(fol e fol me siper duke iu referuar filmit te lituaniezit, e ja ku u shfaq ai me te vertete)

Nuk eshte i njejti regjizor; Albano evokonte tjeter film (dhe tjeter regjizoré) lituaneze
:blush:

2 Likes

e çer rendesie ka qe eshte tjeter film? Ka rendesi qe behet i dor muhabet per imazhin.

E drejte, Lituania paska dy emra autoriale