A te duhet diplome universitare per programues (web designer dhe web developer) ne Shqiperi?

Per te punuar programues ne shqiperi a te duhet diplome universitare apo dhe vetem me disa trajnime profesionale mund te gjesh pune?

Si me diplome si pa diplome, nese nuk je i afte te prodhosh nje program kualitativ, qameti dy-tre muaj do jesh ne pune.

Jo them a te duhet patjeter diploma per te gjetur pune?A vlejne keto certifikatat e qendra si Tirana Center of Technology?

edhe nuk duhet ,por pa tjeter duhet te jeshe militant politik qe te fitosh nje vend pune

Mire eshte ta kesh por cdo gje varet nga Intervista qe do japesh , po kishe sadopak pervoje pune ose je AS edhe pa pervoje pune te marrin ne prove nje muaj .

Po intervista si zhvillohet te marrin ne pyetje teorike apo te bejne testim ne praktike?

Jo ne interviste te bejne pyetje teorike , pastaj po ju u mbush mendja te japin nje mundesi dhe te marrin ne prove.

Cili universitet eshte i akredituar ne Shqiperi per te leshuar diploma specifike per programues , se hera e pare qe e degjoj :face_with_raised_eyebrow:

I gjithe tregu i webdesign eshte infantil, maksimumi mund te jene studente qe kane mbaruar per IT ose TIK, por industria dhe tregu kerkon aftesi dhe njohuri qe universitetet si afrohen as tek parathenia.

Varet nga zotesia , s’te shef njeri CV po e bere punen.

Kam pare disa lajmerime per pune per per webdeveloper dhe thone qe duan diplome per master ose bachelor per It ose TIK tani dhe une vete po e mesoj kete c++ po nuk e di a ti futem kesaj pune apo jo me nuk e di a do me japi programimi pune apo jo jame ne medyshje?

IT dhe dega e re TIK bazohen tek teknologjia , aparaturat , rrjetet ,termat teorike…merren vetem me gjuhet baze C++,HTML,JAVA kryesisht per te ndertuar sisteme dhe rrjete telekomunikacioni bazike,si ne kompanite e tel/internet.

Web Design/Web Developer ne anen tjeter ndertohen ne baze te dhjetra Frameworks secila me gjuhen e vecorite perkatese per nje funksion perkates. Pastaj hyjne dhe elemente te tjere varet cfare zgjedh , te mbetesh tek back-end thjeshte programues , apo designer ku te duhen dhe Illustrator/Photoshop/After Effects.

Pune ka sa te duash, vetem ne internet egzistojne dhjetra faqe per webdesign/dev qe paguhesh nese punesohesh per projekte te ndryshme , e s’te kerkon njeri diplomen, thjeshte paraqet disa pune te tua te meparshme dhe klienti vendos nese te puneson apo jo.

Kerkesa e diplomes eshte patetike s’ka vlere , sidoemos per tregun shqiptar qe eshte injorant ne kete fushe, e kerkojne sa per kunje punesimi, po te mesosh egziston gjithmone faza e proves keshtuqe s’ka vlere diploma… Po meso njehere :wink:

Pune ka por duhen profesionista ka thene Ay.

1 Like

Dhe nje pyetje e fundit a duhet te jesh i mire ne matematike qe te behesh web developer ose web designer oose programues qe te krijosh aplikacione.

Të pëlqen programimi? Nëse jo nuk ia vlen ti futesh, është nga ato lloj aktivitetesh që nuk e bën dot me zor. Për sa i takon “të dhënmes”, nivelin mediokër e arrin kollaj por je një mes një mijë, një nivel i mire do aftësi analitike dhe pak mazokizem :stuck_out_tongue_closed_eyes:
Nga ato që shkruan duhet të fillosh me java me mire se me C++

Nqs ke ne plan te hedhesh rraketa ndoshta, per te tjerat s’eshte e nevojshme dhe pse mund te te ndihmoje

Me pelqen ne fakt por keto loops me duken njecik te veshtira while loops dhe for loops.