Adoleshentët shqiptarë / Duhan, alkool dhe seks që 15 vjeç

Ne kete pjese te pakten jemi njesoj me boten perendimore.

Jo Bleta, se ketu ne boten perendimore, ne shkolle nuk lejohet duhani, telefoni, drogat, pijet alkolike, nderkoh qe ne Shqiperi, nxenesit apo studentet kane marre kot me kot. Ketu ne Belgjike, nxenesit mbi moshen 16 vjeç, lejohet (gjithmon pas mesimit, shkolles) te bleje pije te lehta alkoli, siç jane birra, dhe limonatrat me alkon, nen 5°, ndersa ata mbi 18 vjeç lejohen te blejne alkol te forte siç jave vera, uiski, konjaku, etj, qe jane 40°.

Mire ja bejne, nje jete kemi

Shikoni nga ato telenovela Indiane dhe Turke dhe mos ja pertoni as duhanit as alkoolit as drogave as seksit te pambrojtur…Mentaliteti I mbi 90% e Shqiptareve eshte mesjetar dhe Turkoshak… Ben te kunderten e atyre qe thote hipokrizia eshte model I lindjes se mesme qe eshte shume e veshtire te crrenjoset. Duan te bejne stilin e jeteses perendimore por te ruajne ritet e lindjes se mesme… Eshte njelloj si te perziesh vajin me ujin dhe te thuash eshte nje tretje e habitshme ndermjet ketyre perberesve…

Artikuj interesante keto qe ka sjelle bsalaj per femijet, te rinjte, shoqerine, etj. Por individualizmi duket se ka siparin e vet dhe, ndoshta, ne te ardhmen do jete me keq.

1 Like

15 vjec?ku esht problemi?
ne vitin e par t gjimnazit vetem per fyr, birra e fernet "te kisha"
e kishim menjen :grin:
meqe ra fjala gjimnazit: ka nai petronins t “simestrit t vjeter” ktu n peshk?