Albin Kurti paralajmëron tri reformat që do t’i bëjë si kryeministër

  1. Shpërbërja e Agjencisë së Privatizimit dhe themelimin e Fondit Sovran të Kosovës. 2. Themelimi i Agjencionit Zhvillimor të Kosovës, si dhe 3. Themelimi i Bankës Zhvillimore të Kosovës.
1 Like

mjafton vetëm fakti që nuk ke atë leckën -flamur që kanë e kanë bërë simbol të tyre gjithë evgjitëria,kosovska-metohija,spahinjtë e matoshët,udbashët e boro-ramizit,dhe gjithë llumi kombëtar në përgjithësi!
për momentin ja vlen për kryeministër të të gjithë shqiptarëve! është pak shpejt akoma se rraca e jeniçerëve është goxha e shtuar,por nuk ka ku të vejë! make albania great again do të ndodhë!

  1. Bashkimi kombetar

Kjo ishte ajo qka kisha ndermend kur po flisja per permbajtje politike ke tema e min. Teknik.

Te gjithe bejne premtime, por eshte votuesi ai qe zgjedh.

Veshtire e ka, por koha e tij po vjen.

udbashi suportues i Albinit??? c’ka ka bo vaki? :rose:

1 Like

Kjo ishte shume e felle

duhet me ken safi kosovar me mujt me përtyp’ fjalën “Zhvillimor”:

  • Agjencioni Zhvillimor … - a ka zog none me e përkthye m’shqip? bon vakie - Agjencia e Zhvillimit …

Për dikë që synon me krye bashkimin e dy trojeve Shqyptare, ja vlen për at’ Zot me u rikthye m’shkoll t’shqypes…

Kuku moj non’ sikur Kurti t’bohet President i Shqypnis Natyrale! ç’ka kan me hjek shqyptart ’ Shqypnies!

Zhvillimor - i zhvillimit
Vjetor - i vitit
Shkollor - i shkolles
Perendimor - i perendimit
Parimor - futja kot
Etj

Pjellor = i llipit?

O Machitewa…

Në gjuhën shqipe, plotësat cilësorë - qofshin ata emërorë apo ndajfojlorë - formohen sipas një mekanizmi të caktuar dhe jo pas qejfit të njërit apo të tjetrit.
Dhe kjo vlen si për mua (shqiptarin e Shqypnis) dhe për ty (shqiptarin e Kosovis), - bile edhe për Albin Kurtin vetë.
Ja edhe shembulli:
nëse i vitit apo i shkollës jep plotësin cilësor vjetor apo shkollor, nuk është e thënë, as automatike - dhe aq më pak mimetike - që e zhvillimit të japë zhvillimor.
Në të kundërt, prano të të quaj si më lart!

O Xixa…

A e ke kuptu cka ka dashte me thane Albini?

Derisa po mundesh me e perdredhe neper trajta, dmth e ke kuptu shume mire.

Qellimi i gjuhes eshte me u marre vesh.

Futja kot dmth, jete e poshter, i kemi 90 % te kandidateve analfabete funksionale, ti shkon i kapesh albinit, qe te pakten ne kete aspekt qendron me larte se te gjithe politikanet e trojeve etnike.

Apo kosovarit duhet patjeter me iu kape per gjuhe, sepse eshte i trashe by default.

Nejse, hajt te fala standardit…

(edhe një herë… dhe e fundit!)
O Machitewa,

çka ka dasht me than’ Albini, mirret vesh - mjaft të lexosh tekstin e bashkangjitur figurës së mësipërme. Dhe për mendimin tim - në mos i vetmi, është nga të rrallët politikanë që flet me atë gjuhë.
Por, edhe sikur të flasësh sikundër flet Albini dhe të mbrosh argumentat kësisoji, gjëja nuk nënkupton që duhet të përdorësh atë gjuhë që karakterizon 90% të kandidatëve, funksionalisht analfabetë. Pasi bëhet fjalë pikërisht për një risi në politikë - aq më tepër kur bëhet fjalë për kandidatin e ardhshëm për Kryeministër të Kosovës.

E thënë ndryshe, diku në stan, çobanit të dhive mund t’i flasësh dhiarçe dhe në stallë, lopçarit lopçarçe… ndërkohë që fotografia më sipër tregon se ai gjendet në një forum politik. Aty duhet të flasësh shqip pasi kërkon të përçosh një mesazh masës deri edhe popullit, që ka etje të dëgjojë.
Veçanërisht në këtë rast, kujdesi intelektual lidhur me gjuhën e përdorur është çështje kulture dhe respekti - ndaj vehtes dhe atyre që dëgjojnë!
Dhe kur dyshon qoftë edhe një sekondë se nuk e ke të mjaftë atë të uruar kulturë gjuhësore, bën kujdes dhe hap fjalorët. Kur nuk je i sigurt se e mban mend tekstin e formuluar korrektësisht - merr një laps dhe e shkruan në fletore!
Ky është mendimi im dhe s’përtoj t’ja them çdokujt, qoftë ai Albin apo Sali - politiçar apo gazetar…

Sa pêr atë argumentin tënd dy leksh:[quote=“machitewa, post:13, topic:2486”]
Apo kosovarit duhet patjeter me iu kape per gjuhe, sepse eshte i trashe by default.
[/quote]

mbaje diku në xhepin tënd, pasi je ti që e thua - jo unë!

I trashë nuk është ai që s’ka ndjekur shkollë apo s’ka lexuar një libër në jetë. Eshtë ai - kosovar, shqiptar, francez apo anglez - pse jo edhe eskimez, që kur ja tregojnë me gisht gabimet apo gafat, s’arrin të kuptojë për çka bëhet fjalë - dhe si rrjedhim, s’bën përpjekje për t’u përmirësuar.
( Veç në mos qoftë idiot prej natyre - gjë e cila nuk mund të imagjinohet aspak për dikë që arrin të analizojë situatat, të shtjellojë ide të reja, të angazhohet në betejën mediatike, të strukturojë një lëvizje politike si “Vetvendosje”, të aspirojë të bëhet Kryeministër e më-the-të-thashë - Larg qoftë o Zot! çka është në lojë është thjesht moskujdesja!)

State department - Department of State
Development Agency - Agency for development

(besa ky koment i fundit më detyron ta thyej besën e mësipërme e mbylljes së debatit me ty…)

o qyqar,
e para: po shprehemi shqip dhe jo anglisht,
e dyta: është thjesht idiotësi të importosh strukturat e një gjuhe të huaj për të argumentuar dhe justifikuar gabimet që ti bën në gjuhën tënde amtare.
e treta, si amerikanofil që duhet të jesh - a pranon që për hir të importimit pa kriter që propozon, të të quajmë “kosovian” sikundër bën G. Bush?

Meqe me quajte qyqar, ne rregull, albini ka bere nje gabim te tmerrshem me perdorimin e cilesorit “zhvillimor” ne vend te “i zhvillimit”.

nuk po e quaj as “të tmerrshëm” as edhe “fatal” atë farë gabimi.
Për mua është thjesht gabim shkujdesjeje - që s’duhej të ishte, në atë nivel të personalitetit politik që ai përfaqson.
Bile - për shembull, është po ai Albin që di të thotë shumë korrekt “Agjencia e Privatizimit” në frazën e parë…

Meqe u ndodhem:

Banka qendrore - banka e qendres? Sakte :stuck_out_tongue:

Agjencia zhvillimore, gabim.

O leji keto ti mos mu hiq ketu sikur demek don Albinin ti.

2 Likes