Aleanca kundër Greqisë dhe gabimi i Shqipërisë me provën e forcës

http://www.respublica.al/2017/01/10/aleanca-kundër-greqisë-dhe-gabimi-i-shqipërisë-me-provën-e-forcës

Kur je trim e pastron bythen me hithra

te permendesh aleancen me musolinin dhe njekohesisht te shash ehoxhen per gabimet e tij, kjo esht llogjika e bariut qe i ka honger dhia librat. ca i jepni platform ktyne plehrave

p.s.
t q… Aleancat me Nato, Turqi etj. duhet me e ngrejt vet punen.gjith ato arme qe kishim dikur, ku jan mer ja q… robt?
Kurva greke do q. me tyten e “babaxhanit nga Policani”

" …dhe pavarësisht faktit se Shqipëria, si aleat i Italisë, do të konsiderohet botërisht si një anëtar agresor i Boshtit,…"

Pangalos, shtremberon historine qysh ne nisje te artikullit te tij. Si ka mundesi qe Shqiperia ishte aleat i Italise, kur kjo e fundit nuk lejonte qe Banka e Shqiperise te ishte e pavarur, si ka mundesi te ishte aleat kur ajo e pushtoi Shqiperine. Zoti Pangallos; Shqiperia ishte thjesht nje vend vasal apo koloni e Italise, ku Italianet shfrytezonin resurset dhe krahun e lire shqiptar.

" …Greqia tregoi një interes aq të madh për rivendosjen e marrëdhënieve, saqë në vitin 1987 Këshilli i Ministrave vendosi të heqë gjendjen e luftës midis dy vendeve…"

Kush Keshill i Ministrave, ai grek apo shqiptar. . Pse nuk e percakton, apo fshihesh si struci.

" …Në shumë zona të vendit, regjimi komunist filloi të shkërmoqej dhe kjo gjë pati pasoja të tërthorta për sa i përket mënyrës se si funksionin disa mekanizma represioni të së kaluarës. Për shembull, rivendosen kontaktet midis fshatrave greqishtfolës që ndodheshin në të dyja anët e kufirit… Zoti Rama nuk na e thotë se çfarë dëshiron konkretisht, që ngre këtë çështje inekzistente dhe e përfshin në një paketë çështjesh, prej të cilave, disa ekzistojnë realisht dhe meritojnë një trajtim serioz, ndërsa disa të tjera janë inekzistente, rrjedhimisht krijohen artificialisht…"

Ja pra zoti Pangallos, ashtu siç greket e Shqiperise u takuan me greket e Greqise, po ashtu duan te takohen edhe shqiptaret çam te Shqiperise me shqiptaret e Greqise dhe me pronat e tyre, shtepite e tyre.

1 Like

http://www.gazetaexpress.com/lajme/koloneli-kroat-vulin-ka-kryer-krime-ne-kosov-nuk-e-di-pse-nuk-arrestohet-311808/

Ky artikull, eshte per Bradin, qe punon edhe ne Kosove.