Apartamentet në Tiranë më të shtrenjta se në Paris, Milano e Nju Jork

http://www.gazetatema.net/web/2017/02/13/apartamentet-ne-tirane-me-te-shtrenjta-se-ne-paris-milan-e-nju-jork-sipas-indeksit-te-aftesise-blerese/

Nuk ka asgje per tu shqetesuar. Cmimet reflektojne tregun. Tregu reflekton ekonomine. Sipas nje profesori te nderuar, 90% e ekonomise shqiptare mbahet vetem nga prodhimi dhe sherbimet qe krijohen ne vend. Kjo ka bere qe te rriten ndjeshem te ardhurat per fryme dhe per pasoje dhe cmimet (te perballueshme gjithesesi) e shtepive. Keto indikatore mbeshteten dhe nga studimi i nje profesori tjeter i cili do te veconte se rrogat per IT e profesione te ngjashme kane shkuar ne nivelin e 1500€ dhe prape nuk arrihet te mbushen vendet e punes. Pra pune ka, rroga te mira gjithashtu atehere ku eshte problemi i cmimeve ketu?

1 Like

500 euro ne muaj rroge e mire? Te ishte 5000 atehere po.

Albanistani eshte ne dore te horave. Me keto cmime mundohen te pastrojne lekun dhe leshin

Dihet qe ne vendet me te zhvilluara shtepite kushtojne me lire ne raport me rrogen. Ai eshte gjithe kuptimi i te qenit i zhvilluar. Edhe 5000 dollare te kushtoje apartamenti ne nje vend te pazhvilluar, per qytetaret atje eshte me i shtrenjte se nje apartament 500 mije dollaresh ne nje vend te zhvilluar. ku eshte habia ketu?

1 Like

a kemi per t’i bere ndonjehere ato 200 mije euro, mor i dhjefsha t’ëmën?

1 Like

Shtepite, duhet te llogariten me m2, sa kushton nje m2 ne Tirane e sa ne Bruksel, Antwerpen, Paris. Ketu ku jam une, m2 i shtepive te vjetra eshte 1000 euro m2 minimumi deri ne 2000 euro m2 maksimumi. Ndersa per ndertesat e reja, fillon 2000 euro m2 deri ne 3000 euro m2.
Ne Tirane, jane aty tek 500-600 euro m2, qe i thone pakez shtrenjt per blersin shqiptar, por jo per emigrantin apo te huajin.

Dale dale se kemi dhe ne 3000 euroshe. Pysni ate qe do ta kapte Trump nga fytyra - sa ja ka ble Armines ate dy gjisht vend? 3000 euro njesia ja ka ble!!!

Veç te kthehemi ne shqp dhe te punojme it ose te shesim shpi duke gjet klienta te gazeta çelsi se kshu si i kemi punet ketej…aha mali i pjatave do bënet Everest.

1 Like

Shpijnat e shtrenjta, benzina e shtrenjte, pagat e vogla, pune te jep Shukriu, deshtim, deshtim TOTAL :frowning:
Kultura dhe artet ne nivele mizarabël
Vetem droga çan bllokaden

Klientet i gjen me mire tek revista Anabel dhe faqet e tyre ne Facebook.

Pjero, po fuqia blerese dhe kosto e jeteses llogaritet ndonjehere?

Natyrisht e dashur, fuqia blerse eshte e varur nga kostoja e jetes, ku hyjne rroga, çmimet e ushqimeve, sherbimeve te ndryshme, etj,etj. Prandaj dhe thashe se ndonse me lire ne Shqiperi m2, prap eshte pakez shtrenjt per xhepin e shqiptarit aty, por jo per neve emigrantet.

blerja e nje shtepie ose apartamenti duhet veshtruar si “Biznes”.
Mendoj se ne Tirane ky investim nuk amortizohet. nese marrim parasysh cilesin e materialeve ndertimore duhen kalkuluar me teper harxhime derisa te paguhet dhe tulla e fundit. nga 15 Vjet Kredi behen 20 e me teper…
Plus kesaj, atje ku cdo 4 vjet jepet “Tenderi” per ti blloku tjetrit driten e Diellit, eshte e veshtire te kalkulosh afatgjate zhwillimin e cmimeve te truallit.

Jo vetem çmimi i truallit qe ndryshon Qime, ne varesi te zhvillimit qe merr ajo zone, por edhe çmimi i apartamentit ndryshon menjehere, nese psh, ndertohet nje pallat tjeter perball ku te ze driten e diellit, direkt çmimi i apartamentit bie ne 10-20%. Eshte tamam si apartamentet qe njeri krah e sheh driten diellit ter diten, dhe ketu çmimi rritet pakez, nderkoh qe krahu qe nuk rrihet nga dielli, i bie pakez çmimi.