Apokalipsi i përditshëm i apopleksikëve - pjesa e dytë (pa fjalë)

600px-El_Tres_de_Mayo,_by_Francisco_de_Goya,_from_Prado_in_Google_Earth
3 maj 1808, Francisko Goja, viti 1814

520px-Edouard_Manet_022
Ekzekutimi i Maksimilianit, Édouard Manet, viti 1868

Picasso_Massacre_in_Korea
Masakër në Kore, Pablo Pikaso, viti 1951

08a5a8f2a489f1aa70a2068c44c915ef
Ekzekutim, Yue Minjun, viti 1995


pjesën e mëparëshme e gjeni këtu

1 Like

Te kater veprat e postit paraqesin ngjarje te verteta historike ne kohe pothuaj gazetarske dhe ne menyre gazetareske per kohen kur jane bere.
Kuadri i fundit, Ekzekutim i Yue Minjun, lidhet me revolten e Sheshit Tiananmen, dhe është shitur në Sotheby’s të Londrës për 4,1 milion euro, çmim rekord për pikturën kineze bashkëkohore.

1234567890

1234567890

1234567890

Ky ne foton poshte eshte Yue Minjun autor i vepres Ekzekutim te paraqitur e fundit ne shkrimin siper. Te gjithe tabllote e tij kane turinj qe qeshin ne situatat nga me te ndryshme, por qe jane i njejti turi. Ne fillim bente fytyren e Budes qe qesh, me vone bente vetem turin e tij, pra portretet ishin te gjitha autoportrete.

Eshte me tamam fjala e urte arberore:

Kush qesh, qesh me turinin e vet!

Masakra e Chios

12