Po shikojsha garat e kampionatit boteror te atletikes dhe mu kujtuan kohet kur keq apo mire, prej “materialeve” apo se deshe me ik nga shpia, cunat e gocat e para '90’s e bojshin nonji sport.
A bohet mo atletike ne memedhembje? Jam kureshtar me dit se nga bohen ca 10gariste qe i kam pas pa gjithe nderim Skenderin kampion, Klementin gjithmone vend i dyte, Tom krutonin qe mbyllte stadiumin… Po me kujtohen ato dushet e qelbta dhe sapuni 15leksh…eh ca kohesh.
A e hudh mo njeri canten kraheve me bo sport? Ku e bojne?
Atletika ne Shqiperi
Paqeter qe vazhdon te behet atletike dhe gara here pas here, ka goxha interes dhe ambicje tek te rinjte me c’kam vene re. Gjithashtu vazhdon te ekzistoje dhe shkolla e mjeshterise sportive ne Durres (me sa di eshte e vetmja ne Shqiperi, ekskluzive per fizlulture) qe trajnon young professionals ne atletike dhe nje sere sportesh.
Oii c’na kujtove stervitjet ushtarake neper palestrat plot pluhur, I used to hate them.
Ata harriten dicka nga mesi I viteve 70 kur paten trainere kineze .qe prej asaj kohe 10 gareshi ka qendruar vendnumero .
Sa mire po me vjen. Ne ca pistash behen garat/stervitjet ne Tirane? Q. Stafa u prish, qendra Tirones te parku xha Tomi eshte pothujse zhduk fare.
Sdi nese ishte prej kinezeve apo jo, Skenderi qe ka pas rekordin ishte vertet i talentum. Klemendi qe e vazhdoi me mbrapa mund ta kishte thy rekordin po e kishte mendjen te femrat mbasanej filloi pijen… Nuk di nese e ka thy njeri rekordin apo jo. Ne tv nuk shikon kamionat atletike shqiptar.
Rekordi I skenderit u arrit ne pekin ishte I mire per kohen me pikezimin e vjeter.atletika ka harritur disa suksese ne gara te vecanta vitet e fundit por ne shume disiplina eshte ne nivelin e 16 vjecareve ne kohe te Dulles.
Shume e dhimbshme eshte atletika. Te le pa fryme 
Tashi me sa kam info neper stadiume u kan pas stervit…kam degjuar gjithashtu edhe per Tirana Olimpic Center. Nese te interesojne fragmente nga garat e Elbasanit…