Balade Shqiptare

Ne jemi pese shoke.
Kurre nuk mungojme.

Vjen I pari , bisedojme.
Kur dhe nje tjeter me ne bashkohet
Dy te tjeret qe s’jane as vete se dine c’heqin.

Vjen dhe I katerti I nevrikosur , sec murmurin.

Jashte bie shi.
I pesti vjen I lagur.
Me nje plan te ri.
Per te shar’e gjithe boten.

Ne jemi pese shoke , gjithmone.
Kurre nuk mungojme.

( Fatmir S Baci )

Fantastic si nga here Baca Fatmir. Jo vetwm Balade Shqiptare , por edhe zakon I vjeter. Shqiptar. Nuk di pse kemi aq deshire te shajme shokun , aq me teper kur si nuk eshte present…?

Eshte zakon ne gjithe boten .bile sipas atij cifutit ne librin sapiens ,gjuha ne mes humaneve u zhvillua per te bere llogje pas kraheve per humanet e tjere .me nje llaf pa thashetheme nuku do te kishim patur qyteterim :grinning:

Po po e drejte. Kam nje komshije nje kat me lart , rrobaqepese me profesion , dhe duke fshire nje dite shkallet u pershendetem dhe ram ne muhabet. Ja dhe televizori e dha mbreme - tha komshija- sa me shume te merresh me thashetheme aq me shume largohesh nga streset…

Megjithate Jo te gjitha thsshethemet jane efiksse ose zbusin streset…