BERZH: Shqipëria përfiton shumë pak nga taksat mbi pasurinë

Duhen vene taksa minimumi $10 ne muaj e lart sipas vleres.

dy rreshta lexova ne monitorin al
dhe per pjerin sec ndjeva mall

3 Likes

Po ja per kete e votuam Rilindjen, qe te uli pabarazine. Por ne fakt ka bere nje mut te madh. Te pasurit jo vetem qe nuk i prek, por edhe i ledhaton duke i dhen favore nga fondet shteterore. Taksa mbi pasurine, nje nga me te rendesishmet ne boten e zhvilluar, ketu tek ne eshte krejtesisht e menjanuar. Sa turp per kete Rilindje qe vetem emrin ka te tille, por qe ne te vertete nuk ndryshon nga qeverisja e beut sali.

shqiptari se ka njohur ndonjehere shtetin. po i vune taksa per shtepine, do marrin pushken i djegin edwinin/sule/metken te gjalle

Nuk jam dakort me kete takse as ne vende te zhvilluara e jo me ne nje vend si Shqiperia. Une nuk kam fatin te prekem nga kjo takse (nese kriteret do ishin si ne France psh), por te taksosh akoma me shume njerzit me nivel te larte ekonomik, kur nuk i ofron absolutisht ASNJE sherbim, kjo eshte absurde. Une djalin e coj ne kopesht privat. Sigurimet shendetsore i paguaj (pervecse ne shtet) tek privati per te gjithe familjen. Dhe me e forta qe zbulova se fundmi, bashke me sigurimin tim shendetsor privat, paguaj edhe 10% takse qarkullimi (!!!)
Kur ky shtet te mos sillet me si xhepist me qytetarin, dhe te me ofroje sherbime per te cilat paguaj, atehere le te vije e te me flasi per rritjen e taksave dhe barazine.