Bota reagon ndaj Trump

Vendimi i Presidentit Trump se Amerika do tërhiqet nga Marrëveshja e Parisit ka shkaktuar një furtunë deklaratash nga mbështetës e kundërshtarë, brenda e jashtë Amerikës.


Ish Presidenti Barack Obama, i cili ishte negociator i marrëveshjes për SHBA:
“Shtetet që mbeten në këtë marrëveshje do jenë ato të cilat do korrin edhe përfitimet nga vendet e punëve të krijuara. Kam besim se Amerika do jetë në krye të kësaj lëvizjeje, por edhe me mungesën e udhëheqjes së SHBA, edhe pse kjo Administratë po refuzon të ardhmen, kam besim se shtetet, qytetet dhe bizneset tona do bëjnë akoma më shumë të mbrojnë planetin që kemi edhe për brezat e tjerë.”
Presidenti Francez, Emmanuel Macron:
“Po jua them sinqerisht sot, ne nuk do rinegociojmë për një marrëveshje më pak ambicioze. Në asnjë mënyrë. Nuk ka plan B për klimën, sepse nuk kemi as planet B.”

Presidenti Rus, Vladimir Putin:
“Nuk dua ta kundërshtoj tani Presidentin Trump, sepse këtë vendim e ka marrë Presidenti Obama. Sipas meje, nuk është e nevojshme të dalim nga Marrëveshja e Parisit. Por kemi ende kohë nëse punojmë në mënyrë konstruktive, kemi kohë për të rënë dakord. Mos u shqetësoni, jini të lumtur!”
Senatori Bernie Sanders, ish-kandidati Demokrat për President:
“Në këtë moment, kur ndryshimet klimaterike po shkaktojnë dëmtime shkatërruese për botën, ne nuk kemi moralin t’i kthejmë shpinën këtyre përpjekjeve për ta bërë më të mirë planetin për brezat e ardhshëm.”
Kryebashkiaku Demokrat i Nju Jorkut, Bil de Blasio:
“Presidenti Trump mund t’i kthejë shpunën botës, por bota nuk mund të injorojë një kërcënim të vërtetë nga ndryshimet e klimës. Ky vendim është një sulm i pamoralshëm për shëndetin dhe sigurinë e kujtdo në këtë planet. Në emër të njerëzve të Nju Jorkut, unë jam i përkushtuar të vazhdojmë synimet që ka Marrëveshja e Parisit.”
Kancelarja Gjermane, Angela Merkel:
“Ne kemi nevojë për Marrëveshjen e Parisit për të mbrojtur të gjitha krijesat. Asgjë nuk mund dhe nuk do të na ndalojë. Unë i them të gjithëve se ne do vazhdojmë rrugën e nisur për të mbrojtur Tokën.”
Kryebashkiakja e Parisit, Anne Hidalgo:
“Pavarësisht çfarë vendimi ka marrë Shtëpia e Bardhë, qytetet e tjera po respektojnë përgjegjësitë e tyre për të zbatuar Marrëveshjen e Parisit. Nuk ka rrugë tjetër për të ardhmen e planetit tonë.”

Por ka patur edhe nga ata që janë shprehur dakord me vendimit e Donald Trump. Peabody Energy, firma më e madhe në nxjerrjen e qymyrit dhe Bashkimi Amerikan për Elektricitet me Qymyr të Pastër, janë shprehur njëzëri se mbështesin vendimit e Presidentit, pasi rregullat e “Parisit” ishin shumë të rrepta dhe kështu kostot e elektrecitetit do rriteshin shumë dhe se do rritej varësia nga burime energjie jo shumë të besueshme.

sherbyes besnik i biznesmeneve klientele, por ja qe nuk quhet korrupsion andej. ka te tjera terma.

aooo
bernie sanders nuk ka qene ndonjehere kandidat demokrat per president

ia moren buken nga goja

Te mos harrojme qi Reagoi edhe kolegu yne Tironci i Lebetit :v:

1 Like

Sistemi politik amerikan eshte nga më të korruptuarit e botes, persa fushatat elektorale të partive financohen nga ndermarrjet e medha amerikane: ka më shume se 20 vjet qe nuk votohet nje ligj i vetem ekologjik ambjental! Të lene koroporatat??

Mbetet të shihet cdo prodhoje lufta brenda llojit. James Comey deshmon javen tjeter para Kongresit
:wink:

Po Fiqi me Trumpistat qish thot??? Faleminderit zoti Trump :joy: :joy: :joy:

dhe e ben kjo , kur thote.
potez qe vendin e vet dal ngadal te rendit nje nivel me lart ne hierarkin e arenes botrore.

Drejtepersedrejti kompanite nuk kane te drejte te financojne. Individet - pronare ose punetore - dhe organizata kane te drejte. Por edhe ato kane nje limit.

80 mije dollare ben nje foto si nusja e Bilalit

3 Likes

Trump, one man army.

Of course thank you z.Trump.
Dhe jo vetem une. Po te gjith ata qi kan dy pare men.
Hiq dy tre kokrra qi i ka çukit harabeli, rrushi po shperthen cipen e vet.
https://a.msn.com/r/2/BBBO1h5?m=en-us&ocid=News

2 Likes

Nuk ka gje me te ndyre se zvarraniket…

4.3% kishte shku papunesia sot, kesaj i thone mos te jesh i kenaq as me rekordet e tua. I modh!

1 Like

8.1 milion me n ne fund e bleu Obama shtëpien.
Ka besim se do ta laje kredine se ekonomija vetem po rritet.

3 Likes

rekorde vetem rekorde, ku po shkojm kshu? ku do i harxhojm keto lek?

21,215 Dow Jones
6,3000 Nasdaq

2 Likes

Bota kunder Trump…
https://pics.onsizzle.com/the-world-is-against-me-it-wouldnt-be-fair-otherwise-1467397.png

1 Like

1 Like

jo vetem ajo po edhe neper kete mbledhjet e rendesishme te frontit eshte tu shku me private jet, se sa me shume dioksid carboni qe te harxhohet aq me shume rritet ekonomia aq me shpejt paguhet shpia.