Botës në krizë i nevojiten etër dhe nënë të reja (Pjesë e VII)

VIVRE-ENSEMBLE-182


pjesën e mëparëshme e gjeni këtu

A beson ti qe jezusi është i vetmi mashkull që ka zhvirgjeruar nënën e vet?

1234567890

Pse? Nëse Maria ka qenë e papërlyer, duhet të ketë humbur cilën gjatë lindjes, apo jo?

1234567890

Lere cilën time, po flasim me logjikë. Ose duhet të pranosh që jezusi ka zhvirgjeruar të ëmën ose që ajo ska ngel shtatzënë me frymën e shenjtë.

1234567890

une jam njeri i shkences, prandaj mos u merr me cipen time, por me trego nese jezusi ka zhvirgjeruar te emen apo jo

nese je besimtar, duhet te thuash po

1234567890

Mrekullia eukaristike e Lançanos (Itali), shekulli VIII

Mrekullia eukaristike që u verifikua në këtë qytet, e quajtur edhe “mrekullia e mrekullive”, ndodhi në shekullin VIII. Protagonist i mrekullisë u bë një murg bazilian shumë i ditur e i përshpirtshëm, që vuante nga dyshimet rreth pranisë reale të Jezusit në Sakramentin e shenjtë të altarit. Një mëngjes, nuk e dimë të cilës ditë, muaj, stinë e në çfarë ore, si çdo mëngjes, murgu bazilian kishte filluar kremtimin e meshës. Me të mbërritur në kulmin e ritit, në momentin e shugurimit, u mbërthye nga të njëjtat dyshime. Dhe pikërisht në atë çast ndodhi e pabesueshmja. Pasi shqiptoi fjalët e shugurimit, murgu pa Osten që mbante ndër duar, të shndërrohej në mish të gjallë dhe verën, që ndodhej në kupë, të merrte shkëlqimin tipik të gjakut.
Për dymbëdhjetë shekuj kjo mrekulli është marrë seriozisht vetëm nga besimtarët që e konsideronin të vlefshme traditën e lashtë. Shkencëtarët ishin skeptikë. As nuk e merrnin në konsideratë, përderisa për tetëqind vjet, nga shekulli VIII në atë XVI, asnjë dokument nuk kishte folur kurrë për këtë. Më vonë, kur u vendos që reliktet t’i nënshtroheshin një kontrolli shkencor, u kuptua se fakti në fjalë ishte kaq i mahnitshëm, sa t’i shkundte të gjithë nga gjumi. Rezultatet e atij kërkimi shkencor përbëjnë një mrekulli të re të bujshme. Dhe kjo ka ndodhur në gjysmën e dytë të shekullit XX. Ekzaktësisht ndërmjet 1970 dhe 1980, vite, në të cilat kërkimet shkencore ishin jashtëzakonisht të përparuara, rigoroze dhe me rezultate të sigurta.
Në nëntor 1970, imzot Paçifiko Perantoni, arqipeshkëv i Lançanos, në akord me eprorin provincial të françeskanëve të Abrucos dhe me autorizimin e Vatikanit, vendosi që të ndërmerrej një shqyrtim shkencor mbi “reliktet” e mrekullisë eukaristike. Kjo detyrë iu besua profesorit Edoardo Linoli, docent i lirë i anatomisë dhe i histologjisë patologjike, i kimisë dhe i mikroskopisë klinike, drejtor kryemjek i laboratorit të analizave klinike dhe të anatomisë patologjike të spitalit “Shën Maria mbi Ura” të Arecos, ekspert me famë ndërkombëtare, i ndihmuar nga profesor Ruxhero Berteli i Universitetit të Sienës.
Kërkimet filluan në 18 nëntor 1970, zgjatën thuajse katër muaj dhe profesor Linoli prezantoi relacionin e tij me shkrim më 4 mars 1971. Analizat e kryera të tipit histologjik, imunologjik, biokimik, mikroskopik, mikrokimik, elektroforetik të proteinave etj., qenë, natyrisht, tejet të përpikta.
Në relacionin e tij të gjatë, profesor Linoli theksoi këto përfundime të jashtëzakonshme:

 • Ostia e kthyer në mish përbëhet nga një ind me origjinë mesodermike të njohur si zemër, miokard dhe endokard.
 • Gjaku është gjak i vërtetë. Analiza kromatografike e tregon me siguri absolute dhe të padiskutueshme.
 • Mishi dhe gjaku i përkasin species njerëzore.
 • Grupi i gjakut AB ka rezultuar i tillë te gjaku edhe te mishi. Ky identitet i grupit të gjakut mund të tregojë se mishi dhe gjaku i përkasin të njëjtit person.
 • Në gjak janë gjetur proteinat e fraksionuara normalisht në raportet e përqindjeve që hasen në kuadrin sieroproteinik të gjakut të freskët në gjendje normale.
 • Në gjak kanë rezultuar të reduktuara në mënyrë të ndjeshme natriumi, kaliumi, kloruret, fosfori dhe magnezi, ndërsa kalciumi ka rezultuar i lartë.
  Profesor Linoli përjashtoi në mënyrë të vendosur hipotezën e një falsifikimi të bërë në shekujt e kaluar: “Duke supozuar që të jetë marrë zemra e një kufome, – shkroi në relacionin e tij, – unë deklaroj se vetëm një dorë eksperte në ndarjen anatomike mund të kishte përftuar një ‘prerje’ uniforme të një organi të zgavërt (siç mund të dallohet ende tek ‘Mishi’) dhe tangent me sipërfaqjen e tij, siç të bën të mendosh shtrirja kryesisht në gjatësi e tufave të fibrave muskulore, e dukshme në shumë pika në përgatitjet histologjike. Përveç kësaj, nëse gjaku do të ishte marrë nga një kufomë, do të kishte ndryshuar menjëhere përbërje, për shkak te kalbjes”.
  Relacioni i profesor Linolit u publikua në numrin 3 të Fletoreve Sklavo në Diagnostikim të vitit 1971 dhe zgjoi një interes të madh në botën shkencore.
  Më 1973, profesor Xhuzepe Biondini, mjek dhe biolog italian, anëtar efektiv i Këshillit të Larë të Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH), vuri në dijeni Organizatën rreth faktit, duke zgjuar interesin e saj. Këshilli i OBSH-së, pasi shqyrtoi relacionin e profesor Linolit dhe, duke marrë parasysh interesin që ky fakt ngjallte në mjediset shkencore, vendosi të bënte verifikime të mëtejshme. Jo për mungesë stime ndaj punës së profesor Linolit, po për rëndësinë e jashtëzakonshme shkencore që paraqitnin analizat e kryera. Dhe vendosi t’i zhvillonte kërkimet e reja në bashkëpunim me OKB-në, duke ia besuar detyrën një ekipi ekspertësh të zgjedhur nga shtatë vende të botës.
  Këto hetime të reja zgjatën pesëmbëdhjetë muaj. Shkencëtarët kryen mbi 500 analiza shkencore, duke shfrytëzuar mbështetjen e teknikës dhe aparaturave më të fundit, duke përfshirë këtu edhe ato të ofruara nga mjekësia bërthamore. Në përfundim, hartuan një relacion të tyrin shumë të detajuar, i cili u publikua në dhjetor 1976 në Nju Jork dhe në Gjenevë. Komisioni Shkencor Ndërkombëtar konfirmoi plotësisht të gjitha rezultatet, në të cilat kishte arritur profesor Linoli. Për më tepër, pohoi që reliktet e mrekullisë së Lançanos nuk mund të ishin absolutisht inde të mumifikuara. Konservimi i tyre, pas pothuaj dymbëdhjetë shekujsh, në mbajtëse prej qelqi dhe në mungesë substancash konservuese, antiseptike, antifermentuese e mumifikuese, nuk është i shpjegueshëm shkencërisht. Në fakt, enët që mbajnë këto relikte nuk ndalojnë hyrjen e ajrit dhe të dritës, as depërtimin e parazitëve të llojit bimor apo shtazor, të cilët gjenden rregullisht në ajrin atmosferik.
  Dhe, për sa i përket Ostes së kthyer në Mish, komisioni bëri një tjetër pohim të bujshëm, që profesor Linoli e kishte vënë tashmë në dukje: ajo copëz mishi jo vetëm është ind i zemrës, por, “pa asnjë dyshim, është ind i gjallë, sepse u përgjigjet menjëherë të gjitha reaksioneve klinike pikërisht si të gjitha qeniet e gjalla”. Pra, nuk kemi të bëjmë me mish të vdekur, të vjetër dymbëdhjetë shekuj, të mumifikuar, po me mish të gjallë, sikur të ishte marrë atë ditë nga një njeri i gjallë. Dhe e njëjta gjë vlen edhe për Gjakun.
  Mrekullia e Lançanos pra, nuk është një mrekulli e verifikuar shumë vite më parë, po një mrekulli e jashtëzakonshme që, prej 1200 vjetësh, ripërtërihet ditë pas dite, ore pas ore: është një mrekulli e përhershme. Dhe Komisioni i OBSH-së, pasi konstatoi shkencërisht këtë realitet të pabesueshëm e të jashtëzakonshëm, nuk mundi të bënte tjetër, veçse të ulte kokën dhe të përfundonte relacionin me një frazë të denjë për një besimtar: “Mrekullia Eukaristike e Lançanos është dhe do të mbetet ‘një rast unik’ shkencërisht i pashpjegueshëm”.

https://www.google.com/search?q=lanciano+miracolo+eucaristica&oq=lanciano+miracolo+eucaristica&aqs=chrome..69i57.12977j0j7&client=ms-android-xiaomi-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=B_eBML5NVCZtrM:

O Varik, po nese je i shkences, merru me shkencen or mik. C’te duhet feja ty? Ja ne cilen dege te shkences je shkencetar ti? Apo ne ate te p**t ku jemi shkencetare te gjithe?

1234567890

1234567890

1234567890

Edhe një herë, pse nuk mund të jetë fallco kjo? E dimë mirë ca bënte kisha para 700 vitesh, të gjente një copë mish njeriu :slight_smile:

Epo teorikisht edhe un katolik jam, por fatkeqësisht lexova biblën nja dy herë me shume seç duhet…

Po ti fuks 5 lekësh, pentito e bere i krishterë? Kulmi arrin kur fuksi I mbron ndershmërinë Maries

:grimacing:

Kjo është mrekullia e vertete

Ti s’mund te jesh besimtar (katolik a cfare te duash) dhe te besh pyetje te tilla “shkencore” per nenen e Jezu Krishtit. Ti je thjesht nje qenie tipike e kultures humoristike liberale qe mendon se loloja eshte shtylla e mendimit te lire shkencor filozofik. Te bisedosh me njerez si ty eshte thjesht humbje kohe.

Te lutem lexoje te teren.

Po jo o burrë, mishi u gjallë nuk jeton 700 vjet, bilogjia dhe kimia nuk janë opinion

What is next? Sindone e Torinos?