BQK: Remitancat arritën në 759.2 milionë euro

BQK = Banka Qendrore e Kosoves (perkthim per Pjerin)

gjembo, une e di qe BQK eshte banka qendrore e Kosoves, sikunder BQSh qe eshte banka qendrore e Shqiperise. Njoftimi eshte per ata qe e hasin per here te pare, por jo per mua.

per nje vend te vogel si kosova, 760 milion euro, nuk jane keq.
asajt i duhet te investoje ne linja prodhimi, si e vetmja menyre per uljen e papunesise dhe shtimin e gdp/pbb.

Linjat e prodhimit “i kemi” ne serbi aktualisht. Atje prodhohen, ne thjesht i blejme. Nga keto 760 milione, 400 shkojne direkt ne serbi, nja 50 ne maqedoni, 50 ne slloveni austri. 200 milione ne durres sarande dhermi ksamil shengjin velipoje antalya etj. :slight_smile:

si shkojne i dashur, nepermjet import-eksportit, ku produktet serbe dominojne ne tregun kosovar, mirpo lind pyetja, si ka mundesi qe produktet serbe shiten aq lire.

komshiu ballkanik:

Vetëm në dhjetë vitet e fundit rumunët – kryesisht ata nga vendet e BE – kanë transferuar në Rumani rreth 40 miliardë euro. Infermierë, mjekë, ekspertë të IT-së, apo punëtorë ndërtimi apo shoferë, ata të gjithë i mbështesin familjet në atdhe e në këtë mënyrë edhe ekonominë e vendit.
Pa këto para të fituara me mund shumë familje në Rumani do të duhej të jetonin nën kufijtë e varfërisë. Pa konsumin nuk do të mund të funksiononte motori i ekonomisë rumune

http://www.javanews.al/diaspora-merr-persiper-fatet-e-protestes-ne-rumani/

interesante artikulli mbi rumunet, per 10 vjet , remitancat kane qene 40 miliarde, qe do te thote 4 miliard ne vit, jo keq,

machitewa, po ku humbe more djale, apo s’te vjen zeri,

Pjer, bëj një maje krahi!