Çfarë iu bëjnë populistët demokracive

PD-ja dhe ps-ja nuk jane populiste ? Apo,

" … Popullistët nuk kanë të ngjarë vetëm që të rizgjedhezën njëherë a dyherë; ata kanë gjithashtu më shumë të ngjarë të mbesin në pushtet për më shumë se një dhjetëvjeçar. Gjashtë vite pasi të jenë zgjedhur për herë të parë, liderët popullistë kanë dy herë më shumë të ngjarë që të mbesin ende në pushtet se sa liderët jopopullistë; ndërkohë që kanë pesë herë më shumë të ngjarë, dymbëdhjetë vite pasi të jenë zgjedhur për herë të parë…"
" … Kjo do të thotë që popullistët e majtë nuk kanë të ngjarë të jenë ilaç për popullistët e djathtë; përkundrazi, ata kanë të ngjarë t’i japin vrull zjarrit në të cilin digjet demokracia…"
" … Në fakt, kemi gjetur se 40 përqind e kryeministrave popullistë në fund të fundit paditen për korupsion. Meqë shumë popullistë grumbullojnë pushtet të mjaftueshëm për të penguar hetimet e pavarura ndaj veprave të tyre, ka të ngjarë që kjo figurë në fakt nënvleftëson shtrirjen e plotë të keqpërdorimeve të tyre…"

Faleminderit per perkthimin.

gjembooo :grinning:

Demokracia = populizem

Urdhero Pjer, cfare kishe? E di qe ti je mjeshter per, sic thuhet tashti ne shqip, plagjiature, per te marre ate cfare shkruan tjetri/a. Po per cfare i solle ne koment? Ne te gjithe dime te lexojme. Ti te pakten merr mundimin beji konspekt asaj qe e solle.

gjembo, ato ishin pikante, prandaj i risolla, dhe se per ke ishin ato, kuptoje vet :grinning: