Çfarë (nuk) fitojnë arkat shqiptare nga e-commerce ndërkombëtar…

Çfarë (nuk) fitojnë arkat shqiptare nga e-commerce ndërkombëtar…

Edhe pse e-commerce mund të jetë e ardhmja e tregtisë, nëse legjislacioni aktual lokal dhe ndërkombëtar nuk ndryshon, ky lloj biznesi do të vazhdojë t’u sjellë fitime maksimale kompanive dhe shteteve ku ndodhen këto kompani, ndërkohë që shtetet e tjera si Shqipëria do të vazhdojnë të shohin paratë që dalin nga territori i tyre të “pastra nga tatimet”.

Nga Edland Graci, LLM*

1 Like

Artikulli, ndonse shum-shume interesant, paraqiste disa gabime shifrore, si;
" … e gjashta në botë me mbi 5 milionë vizitorë)…
nderkoh se Barcelona pret ne vit 7 milion vizitore,

" … dhe pjesa dërrmuese e të ardhurave shkon në Luksemburg, ku nëpërmjet strukturave komplekse arrin një nivel tatimi prej vetëm 7%…"
Ne fakt eshte 4% dhe jo 7%