Çmimin Nobel për Ekonominë e fiton Richard Thaler

Richard Thaler, një nga pionerët e ekonomisë së sjelles, puna e së cilit ka patur një ndikim shumë të thellë në këtë fushë, është ai që fitoi çmimin Nobel për Ekonominë këtë vit. Çmimi me vlerë 9 milionë krona suedeze (845, 000 paund) nuk është në listën e çmimeve zyrtare të Fondacionit Nobel për letërsi, paqe, mjekësi, fizikë dhe kimi, por është themeluar veçmas nga banka qendrore e Suedisë, Sveriges Riksbank, në kujtim të kimistit suedez Alfred Nobel.

Mendova se mos e kishte fitu nje shoku im qe njeh shume Pecogrosso :sunglasses:

Do ishte me interes qe noi shtepi botuese, ti botonte noi liber te tij.
" … Thaler është edhe bashkëautor i një prej librave më të shitur në botë “Nudge”, që shpjegon se si njerëzit bëjnë zgjedhje të këqija dhe që i ndihmon ata në marrjen e vendimeve më të mira për jetën…"
A di gjo njeri, a eshte ne shqip ky liber.

Shtepite botuse i kane botu nja 6 libra, po nuk e ka fajin Thaler qe ti si ekonomist me emer, di vetem dy gjuhe te huaja, te cilat jane : shqip dhe … prap shqip.

Te them te drejten i nderuar, per mua, ky ekonomist ishte i panjohur, nuk e kisha nigju. Dhe besoj se nuk eshte noi mekat.

Duhet ta kishte fitu edi rrumi

Hiku obamakeri sot, ashu moo me nji ceremoni te thjeshte