Mirseerdhët tek tema e diskutimeve të lira për këtë muaj. Këtu mund të diskutoni pak a shumë çfarë të doni, sidoqoftë duke ndjekur udhëzimet e faqes.
Diskutime te lira - Dhjetor 2019
Du ndonje shembull tjeter me thene te drejten, ose te pakten te me thush qaret, se duke thene vetem zararet, mbetet pezull pyetja: Pse te sakrifikoje majmuni te behet njeri, aq me teper kur nuk ka nevoje te vizitoje vjehrren, madje edhe me mire, nuk ka vjehrre fare, ose te pakten nuk e njef.
Ehe, i ke maru gjithe fisheket me mu, nuk te besoj me. Ti do pretekst per thjeshte sherr.
kthimi ne origjine
Ai qe i ka mbaru fisheket nuk kerkon sherr, perkundrazi, i druhet sherrit me ate qe nuk i mbarojne fisheket
i ke mbaru fisheket ne kuptimin qe ke humb gjithe kredibilitetin with mi.
Kjo qe the ishte nje goditje me e rende se termeti. Po shpresa vdes e fundit dhe do bej te pamunduren per ta rikthyer kredibilitetin with ju. Shpresoj te mos jete si buka e thyer ose si virgjeria.
ja dhe konferma.
Ti ke nje shikim zhbirues, sa shquan gjera qe edhe ata qe i kane thene nuk e dine qe i kane thene.
pirdh, pirdh se lirohesh.
Une me buke, ti me gure. Kjo nuk eshte as fetare.
nuk dua të pres gëzimin gjëmb internacionalistja, po jugosllavia u prish, çekosllovakia,b.sovjetik. vetëm shtetet-kombe po mbijetojnë. këtë foto mund tja kushtoje zastavas,albës, pse jo edhe vetes tënde:stuck_out_tongue_closed_eyes: nga tërmeti tjeter gjë doli! doli që shqiptarët,megjith propagandën sorroso-internacionaliste dhe krahinariste janë komb që nuk duan të jetojnë në vilajete. treni i shqipërisë se madhe është nisur gjëmb. nuk e pengon dot as kombi artificial zastava, as qytetari i botës pa atdhe!
Ç’deshi ne Zvicer ky? Me mire ne Rusi se flet dhe gjuhen!
I rregulloi dosjet e Shqiperise, tani do hapi te Zvicres. Do gjeje floririn qe kane vjedhur gjermanet…dhe Likja.
mos po kërkon strehim politik në zvicër si bythqir(të na falë gjëmbi që nuk përdorim anglishten )?? sepse vetëm kjo mund ta ndihmojë! po tani ,si do i bëhet?? kush do na mësojë historinë??
Ku ma gjen
. Ky do vazhdoje traditen e te tjerve para tij… do e kemi te ftuar ne çdo emision te fevziut duke bere gjithollogun dhe shqiponjen me duar nga skype-i.
Literalisht ashtu eshte, por zvicerianet e duan dhe me prova konkrete 
provat,janë pak të vështira,do kërkuar te dosjet e institutit antikomunist mos gjëndet komunist i viteve 80-të ti ketë hequr ndonjë tegel në ndonjë aksion ,nga ullinjtë,
Nuk e di sa e vertete eshte, por ata qe jetojne apo udhetojne ne shqiperi te behen gati per me shume gjoba. Vullnetarizem me detyrim.
N.q.se nuk e di sa e vertete eshte, pse e shperndan?
Fake News do thoshte njeri qe e kishim ne mes tone po s’e kemi me.
Ndoshta dikush ketu qe mund te dije te verteten mund te na ndricoje?
Jo, ate pjese e shtova une per efekt humori, por edhe per te treguar qe pa verifikim ajo s’tregon asgje, thjesht dicka qe ka shkruar dikush ne nje portal shqiptar.
Une e kam thene me kohe qe nuk para ndjek lajme dhe media sociale, sidomos kur burimet jane nga Shqiperia, se harxhoj me shume kohe duke germuar per vertetesine sesa te harxhoj energjite e mia aty ku duhet. Kur abuzohet me First Amendment ne mediat kryesore amerikane qe kane nje fare kontrolli editorial dhe etike gazetareske, nuk pres shume nga portalet e dores se trete ne Shqiperi.
Edit: E ndryshove repliken dhe po me del pergjigja si pa lidhje. 
Nuk ka gje, e kuptoj.
thank you gjembi per Dhjetorin, for taking care
pushteti qendror eshte gjeneratori i shumices se problemeve qe nga lejet e ndertimit, tek ato te burimeve natyrore dhe ruajtja e mjedisit.
Eshte nje tjeter lloj “ppp”-je me ane te se ciles pushteti qendror liron pergjegjesi nga vetvetja, nje komardare tjeter shpetimi per egzekutivin.
Kick the can down the road ne te gjitha fushat.
Kurioziteti ne punet tona eshte i tepert … Largohu ! … ose e perkthyme shqip : Xhuxh, xhuxh po naaa e kishte ai …
Po c’pune ka Kryeministri me lejet e ndertimit i here . Me lejet e ndertimit ka pune CR7 …
Ose jepni rrogat ose dorëheqjen’/ Punonjësi i ASHK-së: Po na kërcënojnë me vendin e punës
Urdherohet mbajtja e rrogave te prokuroreve dhe policise!
Lexoni denoncimin e punonjesve dixhital
Pershendetje marshall Po ju dergoj nje informacion te cilin media e drogaxhiut ton,e cila quhet top chanel sapo nxori nje lajm qe te gjith punonjesit e prokuris tiranes kan dhuruar rogen e dhjetorit per te prekurit e termetit.por kjo nuk eshte e vertet sepse me urdher nga lart arta marku Ka urdheruar qe mos ti jepen rrogat.turp turp Jan 300 veta qe punojn aty dhe Jan 300000$ qe Po vidhen
Zoti Berisha pershendetje!
Jam nje punojs i ASHK dhe po na detyrojn dhe po na ushtroj. Presoj qe te dorzojm rrogat ose te japim dorheqjen.Ne nuk esht se nuk duam te sensibilizohemi me familjet e prekura nga termeti por nuk e kemi nje mundsi te till duke qene se kam per te paguar kredin qe kemi mar per shtepin gjithashtu kemi dhe femijet qe duhet te kujdesim,ne syt dhe koken e mbajm nga fundi muajt qe te marrim ate rroge.Ju lutem Zoti Berisha publikoheni kete mesazh.
Mirmbrema doktor.
Marr shkas nga postimi i juaj i bere per punonjesit e kadastres… por dua te theksoj pasi ne drejtorine e policise shkoder, drejtori Niko brahimaj ka mbajtur peng rrogat me urdher verbal te punonjesve te drejtorise perfshire efektivet dhe punonjesit civil ,per shumen e caktuar nga vete ai per te cilen e ka nxjerr me nje urdher te brendshem ku detyron punonjesit te paguajne per personat e demtuar nga termeti.
Eshte bere doktori si Baba Mondi, shkojne e falen njerezit. Ose shikoje ndryshe: nuk e paska pas fajin Enveri, ne vdesim te jemi spiune.
Per dekaden qe po mbyllet:
https://www.yahoo.com/finance/news/why-the-2010-s-were-a-decade-divided-140024319.html
Doktori si ma i squti ke PD e ka nuhat i pari trmetin tjeter, ate te votave, - na qiu nanen, na i mori votat prap ky, - po thote.
Ju si u ndate anej nga zona juaj me termetin?
Pa demtime domethense. Nuk jemi ne harten e te prekurve. Me duket qe me shume ishte i zhurmshem. Ate nate m’u duk se e shkuli pallatin, po kur ben bilancin, nuk theu nje gote. Une mbaj mend ne termetin e 79 token e care ne oborrin para pallatit. Ka plas edhe nje lloj histerie tash, per cdo krisje muri, me vu alarmin e me braktis shpijat.
Edhe greku e jep, po Makaroni nuk e jep. Ky trapi ia ka kaluar edhe Trapit, truri i NATO-s ka vdekur. Para Makaronit Trapi duket nje udheheqes me se normal.
Si I tha sot? “Would you like some nice ISIS fighters?Take every one you want.” Mire qe s’ishte Edi aty se do kishte marre ndonjerin. 
Palloshi do t’i kishte marre te gjithe. Kot eshte Alba me zamete dhe te barastundurat e tjera kunder Palloshit, e kane aleat.
You think, Einstein ?

Ruhu nga greku kur ben dhurata, thone te vjetrit.
asgje nuk merr dot nga greku Shqiperia.
cfare kujton ti, se nuk e ka nje pazar me ramen ky maskara per pune te kerkimeve ne det… Apo prisni te beje transparence KM-ja per pislleqet e tij ne kurriz te atdheut…
Thuaji nje llaf makronit per mua, i ka thene rama micotaqisit. Micotaqis me nje gur vret dy zogj: nje per detin, nje per kushtet greke (te vetvendosjes se minoritetit) ndaj hyrjes se Shqiperise ne BE
ruaju nga shqiptari kur ruhet nga greku, se jane dy popuj vellezer qe ja rrujne njeri tjetrit - i Modhi
Thank you Mr. Trump! 
E paskan mbledhur me luge muxhahirin.
të ishim edhe dinak sa gjysma e grekut! kur e ka të sigurtë bllokimin nga franca bën ‘‘palikarin’’ ! bën sikur edhe të ndihmon pale! drutë të shkurtra me grekun! është rreziku kryesor për të ardhmen e shqiptareve. rama ,po u tërhoq përpara grekut,i ka të humbura zgjedhjet!
Shqiperia keshtu beri edhe me pare, premtoi dhe pastaj Gjykata Kushtetuese e ktheu. Pastaj ne punen jo te kerkimeve ne det, po te percaktimit te vijes, nuk eshte se kane interesa vetem shqipot, se te ishte per shqipot ia kishin dhene grekut me kohe ate qe kerkonte, po kane edhe Italia e Turqia sa per te permendur dy.
PS. Ajo puna e dhurates eshte per greket e vjeter, qe kane lidhje me greket e sotem po aq sa kane shqipot me pellazget e perfaqesuesi i kombit kosovar me dardanet, ne mos me pak.
I ka rene ne koke. E ka pas per kllounin qe fitoi cmim Nobel vetem se u zgjodh
Ja Grande Kapo
food for thought, perderisa policise i mbajne rrogen me detyrim per termetin, perse policia te mos i vjedhe ndihmat??!!
E tha per ate po doli qe osht klloun me i modh vet. La nom, e ka bo Ameriken si me qene lagja Brrakes.
mos harroje rama se perpara se saliu te behej vrases, meta, meta plehra qe njohim, dhe erdogani erdogan, ata kaluan ne te njejtat shtigje qe po ecen ky vete. Keshtu filloi:
http://www.gazetadita.al/rama-pezullon-arben-malajn-nga-detyra-ne-banken-e-shqiperise/
http://www.gazetadita.al/reforme-per-fatkeqesite-natyrore-ndaj-atyre-qe-delirojne-publikisht/
Policia ka kryer betimin ushtarak i cili eshte detyrim ligjor ndaj kombit .ne tekstin e betimit nuku thuhet se mbroj popllin vetem nese paga eshte e mire .
mos e nakatas muhabetin, as nuk i ulen pagen policise, as nuk diskutohet sa eshte paga.
Po flitet per mbajtje page!!!
jo siguracione, as detyrime te harruara pa paguar.
Policia ka te drejten te marte pagen e kontraktuar!!
you should know better
Prape nuk eshte justifikim per aktivitet kriminal .
Lartegjatesia megjithe merhumin Klosi ishin hazer xhevap ne ato refleksionet e tyre dhe perqeshjen e km atehershem merhumit adil por edhe sot e kesaj dite europianet e thekur qe mburren se po integrojne shqiperine ne Europe operojne me kodin e kohes se tao Tao megjithese per 30 vjet ka pas operuar edhe nje ministri integrimi qellimi I se ciles ishte perputhja e ligjeve tona me ate te europes .
patjeter qe jo, cfare thashe ishte food for thought
Ajo quhet solidarizim me detyrim. Si puna e “vullnetareve” ne socializem. Le te mos veje po te doje pa e shihje.
dhe shume mire ja u benin, me detyrim
shkrimi me i mire dale keto dite te veshtira te termetit
http://www.gazetadita.al/jemi-te-tronditur/
vetem se rama mund ta denoje Rexhep Qosen se perhap Panik - marrdheniet s’i kane mire deri tani
kushdo flet e shkruan kunder Rames perhap Panik
Paniku - nje arsye per te te arrestuar
Once accused during a debate with Stephen Douglas of being two-faced, Lincoln is said to have replied, “If I had another face, do you think I’d wear this one?”
Bratislavë, Sllovaki – Pak përpara fjalës së marrjes së kryesisë së OSBE për vitin 2020
Nder dhe përgjegjësi e madhe drejtimi i kësaj organizate ndërkombëtare të dorës së parë, si edhe mundësi e jashtëzakonshme për ta bërë Shqipërisë të shkēlqejë në krye të punëve të mëdha e të sfidave të posaçme të OSBE”.

une e cmoj shtresen intelektuale te Shqiperise dhe me endje do ti degjoja por problemin e kam me moderatoret e studiove qe me irretojne paskajrishte.
Si eshte e mundur qe te marr leksione sociofilozofike nga te ftuarit pa show-n e moderatoreve qe per mua me asociojne ne njeriun e plakur trazovac qe pasi rinia i kaloj i ndorojtur nga pasiguria ne pozicionim shoqeror pak para pleqerise rifillon fazen e humbur te pubertetit te vonshem sepse fitoj besimin e moshes dhe cmendet apo ne komentatoret e sportit qe si spektakel profitabil te pakten spektatoret stimulojne qe permes britmes dhe nervozes se shkaktuar te largojne energjin negative nga stresi ditor i akumuluar …dhe ja vlen barra qirane per bileten e paguar …
dhe ky eshte ves kolektiv i kalibrit te tille sa qe te humbin edhe deshiren per degjim te te ftuarit
vellaznit kosovare bejne mire ti kushtojne vemendje arsimit nese nuk duan te perfundojne si …shqiperia.
Damn Rashica nje nga me te miret e avropit pas mbappe e Messi .
Rashica accounted for Wolfsburg last time out, scoring twice as Bremen edged a five-goal thriller to end a run of eight matches without a win. The Kosovo international has now found the net six times in his last eight appearances and with eight goals in 17 outings during the second half of 2018/19, is currently averaging a goal every 123 minutes. Of all non-No.9 forwards across Europe’s top five leagues, only Paris Saint-Germain’s Kylian Mbappe (83 minutes) and Barcelona’s Lionel Messi (86 mins) have a better goals-per-minute ratio.
turpi i perfaqesimit . flete mjafte kjo foto me kete qendrim …
e keni iden nese do te lodhenin vehten personat e angazhuar te psikoanalizes qe mirren me shpjegimin e gjuhes se trupit te veprimit per burrtetasit global sa shume do te flisnin per kete pozicion e kete fodullek … qe per mendimin tim ky person sillet mes problemit bipolar dhe shizofrenise …( rast per studim qe te futet ne emisionet e historise e vertete e pa vertet )
p.s.
ne qarqet e rrites sime nese futej nje parashutist i tille , gjithmone mes ofshamave degjoheh shushurima ,seq na zuni belaja me kete prosjak … si duket ju i thuani andej i sojme ?
keshtu me duket qe i degjoj qe pershperasin homologet e tij per te neper bote …
Kjo fraze me duket shume poetike edhe pa kupuar asgje, pa le po t’i di kuptimin.
nuk ka shembull ma konkret te shpjegimit se pjesmarrja e Shqiperise dhe perfaqesimi nga kryeministri me sjelljet e tij ne qarqet e politikes europjane , duhet ta ftojne detyrimishte por prezenc e tij i irriton sepse nuk shkon as me kodin , as prototokollin e as poziten dhe njohurine apo detyren e postit qe perfaqeson …
tash .
parashutiste ne zhargonin tone urban perdorej nese rastesishte te mbinte dikush ne rrethin shoqerore dhe te qendronte ne pjesamarrje nje kohe te gjate . pra e padeshirushme por duhet te ishte prezent dhe nuk perputhej me qarqet e sjelljes apo veprimit
prosjak - ketu me duhet te ndalem gjate … sepse nuk e them ne gjuhen shqipe
( me duhet te shpegoj nje ngjarje te vertet te studenteve shqiptar ne Zagreb ne vitet 60 ta ,
nje grup i tyre ne nje autobus me qytetar te tjere bisedonin mes vehte ne gjuhen shqipe por e sa here vinte theksi tek fjalet banale apo jashte kodit te miresjelljes ne kominikim ( siq tek une rasti tash , me shprehjen prosjak ) e thonin ne gjuhen kroate . Per qudi nje qytetar i pyet me qudi , me falni qfare gjuhe komunikoni ,- i pergjigjen qe gjuhe shqipe , -por mire shpeh ai me habi ,pse fusni mbrenda shprehje te gjuhes kroate ?
Njeri nga ata i drejtohet , gjuha jone eshte as e paster sa qe ne mbreda saj nuk figurojne shprehje vullgare , … ) Por e verteta ishte qe niveli kulturor nuk ju lejon te shprehen ne nivel te ulet prandaj huazonin shargon te huaj fjalish qe te ndiheshin me komod me vehten . Sot e kete dite veprohet e njejta , kurr skam degjuar nga intelektualet e mirefillte shprehje diskriminuese , banale apo nenqmuese ne gjuhen shqipe por zhargon te huaj fjalishe .dhe pse mund te thirren nga masa , pro slav.
prap nuk kuptova gjo, shtoj se shprehja me duket me shume delikatese erotike.
ndersa persa i perket qe vulgarizmin ja veshni serbo-kroatishtes, eshte e kuptueshme si patriotizem i modh i aplikuar ne linguistike.
ç’do te thote “prosjak”?
ndihesh indirekt i ofenduar qe te etiketova kryeministrin , Inkuzitor ?
Merreni kryeministat e mij paraprake , ju kam falur me dy duar …
xhevahiret me te fundit te kokeministrit, nuk resht se surprizuari oportunisti i felliqur
Jam këtu para jush dhe po bëj thirrje për ndihmë. Njerëzit që Allahu do më shumë janë ata që janë të dobishëm për të tjerët dhe kushdo ndihmon një njeri në vështirësi, Allahu do ta lehtësojë nga vështirësia në ditën e ringjalljes”,
http://www.gazetadita.al/konferenca-e-donatoreve-rama-nuk-premtoj-ringjallje-kerkoj-ndihme/
Dafinë,ke fatin e keq që po njeh shqiperinë londineze, nga alba,tiku dhe kapua! Është një procedure e rritjes. Që pastaj te përfytyrosh më me realizëm gjërat. Është një fazë që duhet ta kalosh. Pastaj piqesh dhe nuk ke më nevojë per këshilla,
ani ne rrethin tim jam mjafte e njohur per mendimin e pavarur . tash hala mu rrit ,une -a ?
kur mbaron ky proces de mo …se u lodha ?
p.s.
hajt po ju lodhi juve , (jo keta qe i kam perreth )
une e njoh shqiperine ¨londineze¨vetem nga kjo forme e jo bloget virtuale …
e kisha përshtypjen se ti je shqiptare dhe i do të mirën këtij kombi,por më shumë ta thashë se ka gjarpërinj këtej rrotull(në periudhën ilirike gjarpëri ka qenë totem)! shfaqen si me formën e jevgut,ashtu edhe të zastavas! durim, turma është vërtet shumicë,por janë si delet!
Te pakten nuk ben thirrje te mbahet nje minute zi per bajram 
King James Version
I have shown you in every way, by laboring like this, that you must support the weak. And remember the words of the Lord Jesus, that He said, ‘It is more blessed to give than to receive.’ ”
Shqipot duhet te marrin pergjegjesi se nuk jane aq te varfer sa ankohen ,nga $100 per koke brenda e jashte ky hall kalohet .heren e fundit qe mora pjese ne nje dasem shqiptare dhe kjo eshte shume vite me pare ia plasnin 100 euro ne balle dhenderrit e nuses si pa te keq .dhe nuk kishte oligarke ne attendance,thjesht njerez te nivelit as kemi as na mbarohen .une u habita se sahati I’m kishte mbetur tek nje pako llokume,nje pale corape apo 500 leke te vjetra qift,1000 si familje .fitira e prinderve te mi benej si meit kur dikush iu dergonte ftese per dasem 
Hidhni hidhni tok dollare
Te mos mbetemi te share
Jepni nenen te shpetoni
Komb e vatra te ndertoni
Fan Noli

Zogu I tiranes (arbani) duhet ta lexoje kete.
nese nuk kuptova se çfar the, nuk kam pse te ndjehehem i ofenduar nga nje gje qe nuk kuptoj.
Pastaj Rama eshte kryeministri im po aq sa eshte i yti.
Nersa i kujt eshte Rama si person, as e kam diskutuar ndonjehere ketu, e as kam per ta diskutuar ndonjehere ne boten virtuale. Ne boten reale eshte tjeter gje, por duhet te takohemi realisht bashke e te pime nje kafe. Atehere, ndermjet te tjerash, mund te bisedojme edhe per Ramen.
O sulltan o baba
Hajde prape se beme shaka
Ku nuk te con halli.Pune mooti qe na duhet te pranojme ndihme nga erdogani i cili per kurdet eshte si Milosevic per shqiptaret.
Çpune kane shqiptaret me kurdet??? O mortje, ,
40 milione te ndare ne 4 shtete duan dhe ata shtetin e tyre halldup efendi ashtu si shqipot dikur .
Po ti je kunder shteteve kombetare,ç’ne qe te zuri dashuria per kurdet??? Te “integrohen” atje ku janë,do te prisja si qendrim nga ty! Neper vilajete!
po i thosha nje kushurire ne tel sot se Austria ka premtuar 600 mije euro ndihme termeti. S’kane vene shume , tha, 600 mije euro jane vetem 10 shtepi. I thashe, nuk e dinin qe pazari shtepive ne shqiperi eshte baraz me te austrise, dhe mbase kane menduar se duke u ngritur shpite nga qeveria me aq para mund te strehosh shume. Me mori 3-4 min vetem shpjegimi.
Borxh nuk na e kane .sado te japin beraqaves .pergjegjesia eshte e shqiptareve vete
" Dude, I don’t mean to be gross, but if you have to double digit flushes, you might as well pick " IT " out of the bowl and throw " IT " out the window … "
- Michael Che.
Do nxjerrë përgjegjësit zbuluar
Sali Berisha
“Lidhur me hetimin ndërkombëtar theksoj dhe një herë se qëndrimi kriminal ndaj pasojave potenciale të tërmetit të 22 shtatorit ka në bankën e akuzës narkoekzekutivin shqiptar. Mirëpo në një vend ku kreu i meduzës kontrollon të gjitha pushtetet është absurde dhe naive të pretendosh se ai dhe mafia e tij e drogës në pushtet do të hetojë veten e vet. Në këto rrethana mendoj se vetëm një hetim i pavarur ndërkombëtar është rruga e vetme për të nxjerrë të gjitha përgjegjësitë për tragjedinë e paralajmëruar të 26 nëntorit të Thumanës dhe jo vetëm asaj.”
Ne kete mesele jane te gjithe me faj kapo pavaresisht se muti plasi nen hyqmin e rames ashtu si piramidat nen hyqmin e berishes .
Grande Kapo, di gje pse Lulthimja nuk i del ne takim Gjigantit? Ka gjetur dashnor tjeter thua?
Ja Grande Kapo
masi u konsultova me gugllin, “prosjak” kosovaja e perdorka sic perdorim ne fjale e re ardh prej brigjeve italiane, - “barbon”.
Marrja e diturise dhe informacionit ka te bej personalisht me interesimin tim dhe tejkalon dimensionin komb apo patriotizem ,pra thene shkurt nuk do te thote kjo qe me bene mua me shqiptare se tjeret ketu .
p.s
dhe nje here per sqarim per kushdo qe e lexon
Kur futem ne blog ,interesi im i vetem eshte shprehja e qelluar apo mendimi i lartesuar qe lexoj pa dallim nga kush , shkruaj kur mendimi im e merr te domosdoshem formen e te thenes ( dhe harroj qe tjeret mund ta lexojne )
Prandaj , cfardo qellimi dhe forme tjeter e e mendimit te lexuesit e devijuar ne te perceptuar te virtualitetit nga masa ne te shkruar ketu , per mua eshte stand shume i ceket dhe e marr ofendim nese kategorizohem apo shfrytezohem per qellime hakmarrese mes shkronjash …
( Inshalla e keni kuptu ) thjshte e shkurt ne virtualitet une jam vetem nje mendim pa forme pa trajte , dhe nuk lejoj te neperkembem per vurje egoje )

Ja Grande Kapo, ke tjeter te kujton kjo “plak matuf” dhe qe i ka qejf rrjetet sociale dhe “digjitale”
Ja Grande Kapo

pershtypja qe kam krijuar duke folur me rob te ndryshem te cileve po iu shkojne punet mire eshte se trump do fitoje prape .
Repukes don’t elect RethugliKKKan$$$ , democrats who stay home on election day, elect them … Kaptin hajdari kishte 3 milion vota me pak se Hillary.
By the way, RIP … se ne u rritem me keto …
Republikanet kane bere ristrukturim te zonave elektorale se kane patur shumicen neper qeverite lokale. Me 100 vota me pak nxirrnin dy kongresmene me shume. Prandaj fitorja e vjetshme e demokrateve ka rendesi, redistricting. Colorado, Virginia, Nevada, Wisconsin, Minnesota, Michigan jane te gjitha swing states. Gjithashtu deri tani demokratet s’kane asnje kandidat te hajrit, po ka edhe nje vit akoma.
Durresi ka mbi 2000 apartamente te pashitura te cilat ndertuesit jane te gatshem ti shesin ne kosto .
Keta po keta, keta shkrijne atdheun per te shpetuar bythen e vet
Kemi degjuar idete gjeniale te Albes me zamete dhe te ftohur ngambrapa prandaj
Ja Grande Kapo
Ipponi maestral:muscle: i Distria Krasniqit:1st_place_medal:, himni dhe lartësimi i flamurit:kosovo:
të Kosovës në Mastersin e Qingdaos, Kinë.
#JudoMasters2019
Video credits: IJF
Shpejt, hiqni lekat nga Zvicra se sic thoshte drejtori i shkolles sime kur vinte puna per te kapur ndonje qe vidhte librat “do vije polici me qen”.
Zogu I tiranes ,une e pata fjalen qe specualistet te tranojhen jashte si bente mbreti Zog dikur .psh nga 10-12 studente qe dergoi ai dikur ne Austri doli nje shkencetar i kalibrit te Eqrem Cabej .sa shkencetare te tille kane dale nga mijera studente te filoqylit ne 60 vjet ?
U prish bota!
Apartamentet me nivelin e jeteses,koston e fuqise punetore etj nuk duhet te jene me shume se 25-30 mije euro .ne ate nivel rmigrantet kane nje incentive per tu kthyer .
ndoshta edhe me pak se aq… por sipas meje me diasporen e madhe qe jeton jashte kufijve (nuk di sa-fish me e larte se popullata brendaterritoriale) ben sens qe cmimet te jene sa c’jane se reflekon kerkese konstante per shtepi brenda ne atdhe.
Shto pastaj qe globalizimi lejon akses ne tregin e shtepive edhe te te huajve…
kaq here kam lexuar per shtetas te huaj qe mburrin cmimet e leverdisshme te shtepive me qera ne shwiperi.
Po te degjosh Alben me zamete e te ftohur ngambrapa, ne nuk e meritojme as Ameriken Latine. Dashnoret e saj me te medhenj, sipas saj, jane ku e ku me lart se ne, madje po i sjellin zhvillimin edhe Amerikes, duke i sjelle njekohesisht kenaqesi poshte ures Albes me zamete e te ftohur ngambrapa, per sa kohe nuk eshte ftohur plotesisht edhe ngapara.
Ja Grande Kapo
Gafurrje alla shqiptarce.
Nejse, ushqimi eshte OK per te shuar urine, dhe stafi eshte i gjindur, dhe si kam thene dhe me pare ne peshk, (pervec “antikiteteve” qe pershkruan autori) gjen edhe modernizmen e kosovareve qe flasin serbisht ne tavoline ne menyre qe te mos kuptohen nga bashkekombasit ngjitur.
E ndoqa debatin dhe me thene te drejten mu kujtua nje film me nje pirroman. Gjith studioja duhej ndricuar, e pastaj duhej levizur te ajo e kol kycit ku debatohej ligji mbi/rreth/poshte anash shpifjes.
Une nuk i ndjek me, te them te drejten, ka te pakten nje jave. Si u tha Palloshi shqiptareve: Mos shikoni TV nje jave dhe shikoni sa te qete do ndiheni. Paska pasur te drejte, ja degjo cbehet
Ku e gjejne gjithe kete negativitet e vrazdhesi shqipot mor aman. Duhet te gjithe te fillojne te praktikojne budizmin qe te gjejne ca paqe
Ja Grande Kapo
Ja qe paska edhe nje qe u martua dhe nuk u gezua.
Keta jane shqipot e kalteruem zogu ,elita merr vesht.mece ka qene petagog me lulin ne ut.
Kush s’kerce o mi Bashkie, oe oe
Kush e jep derbin Partizoni Tirona? Spo e kap gjekundi. Pjesa e pare 1-1. Mbi
19 000 bileta te shitme.njeTirone festive me ne fund.
1-1 eshte motra e 0-0
1-2, per Tironen. rrofsh e kapa nga minuta 50 me ne fund.
1-2 per Tironen, goli i fitores ne minuten e 92. Ndeshje e bukur.
Berisha uron Boris Johnson: Mundi njeriun që citonte Enver Hoxhën
Nje urim te perzemert!
kjo fitore merr edhe nje rendesi tjeter te madhe pasi arkivoi ne histori liderin e Partise Laburiste, Jeremy Corbyn, njeriun qe citonte Enver Hoxhen, Fidel Kastron, Hugo Çaves dhe diktator te tjere dhe qe perfaqesonte nje rrezik real per Britanine dhe Europen.
Prandaj miq, le te urojme ne miqte tane konservator per suksesin e tyre spektakolar! sb
Kumandari sikur te merakoset per kete hall qe na ka zene ku ka pjesen e vet te pergjegjesise.Inglizi i ka punet ne terezi.pastaj tingellon si jangllesh te gezonec per dike qe don te dale nga BE ndersa vete agjiton per tu futur ne BE .Ja Grande Kapo, ajo qe thote I Mothi, ose fuksi 5-leksh sipas teje
Grande Kapo, po Komandanti jo vetem qe citonte Kryekomandantin, po edhe … e di vete ti.
Ja Grande Kapo
ç’lidhje ka çeta afgane e saliut ,me sovranistët anglezë?? kur të këtë zgjedhje në kandahar ose në pakistan,
Ja Grande Kapo

“Narko ministria e Brendshme fsheh gjurmet e krimit shteteror ne ndertesen e Konvaleshences”.
Sajmir Trafiku kishte bere nderhyrje te thella per suita dhe orgjira!
Mirmengjes I ndertuar Doktor. Permbrem naten rreth ores 2 Edhe mbrem filloi pastrimi I inerteve fshehurazi te kovalishenca , obiekti u shemb per arsye Sepse vet saimir tahiri beri ndertim pa leje Aty siper obiektit nderhy ri ne struktur per te bere suita per vete dhe banden e iorgive , prokuroria ne ate koh filloi Nje procedim penal per te Por si gjithmon u mbyll kete e di i gjith personeli Aty e di e gjith policia ne plepa dhe I gjith mileti ne plazh , Nese te duet info me Shum me thuaj
Kumandari eshte kundra dikujt qe paska cituar Enver Hoxhen nje here. Kumandari, qe bente konspekt te veprave te Enver Hoxhes per 30 vjet vete, cdo dite, dhe detyronte te tjeret te benin konspekt e citime si sekretar i partise se Enver Hoxhes.
Sala,EDI ,luli ,Mona keta jane udheheqesit pulitike e morale te shqiperise .Is that the best we can do ?
PD: Dako dhe shpura e tij nuk mund të hetohen sepse janë pranë Ramës
“Prokuroria ka investiguar për më shumë se dy javë dhe puna e saj, sa intensive aq edhe profesionale, ka rezultuar në ndalimin e cironkave të përgjegjësisë për dramën që po kalon qyteti.
Dako dhe shpura e tij nuk mund të hetohen nga prokuroria sepse Dako është pranë Ramës dhe me Ramën, që nga Durrësi deri në Stamboll.
Piramida e krijuar nga Dako firmoste për ndërtimet, shiste beton për ndërtimet, supervizonte ndërtimet, firmoste dhe vuloste për të dhënë financimet.
Por Dako është jashtë juridiksionit të prokurorisë, për faktin e thjeshte se është nën juridiksionin e Ramës”
Afganet jane sovraniste te fandaksur mu si ty o pellazg efendi .Njerez krenare ,race superiore qe nuk duan kembe te huaji ne token e tyre ,kur Lind afgani degjon psalljen e hoxhes dhe krismen e pushkes .prandaj jane edhe aq te perparuar.vecse kur semuren e mbajne frimen per tu sheruar tek evgjitet indiane .
Jo madam,nuk jane sovraniste! Jane vilajetiste,si ca te ca “kombeve” prej letre.
Luftojne me njeri tjetrin! Fisi tuçi me fisin huçi!!! Sovraniste jane te zhvilluarit. Evropianet,japanezet,koreanet,dhe shume te tjere. Te shrypur,inferore,shumekulturore,ta pazhvilluar jane afrikanet,shumica e azise dhe shqiptaret!!! Bile ne shesim edhe pordhe qe nuk kemi identitet te forte!!! Gypsy world alba:slightly_frowning_face:

delta pa dhom dhe alba me dhom,
po ç’ju duhet more derizinj qe merni neper goje vende dhe popuj qe as nuk i keni idene se kush jane e çfar vlerash kane!
eshte kabim i madh ,pa dashje .finaleja e filmit L’America ku ai taliani Superior humbi gjithshka e perfundoi ne anije refugjatesh e nuku dallohej nga shqiptaret ilustron se nuk jemi shume larg apo me te mire se njerezit qe shohim me perbuzje
Ja Grande Kapo
kandahari nuk kenka ene aq keq me palanimetrin

Kandahar mbetet, moj qe te ka mbetur hatri me Zogun qe po te merr dashnoret tani qe po te ftohet zogu ngapara
Po me duhet te them se po ben perparime, ftohja po te iken ngambrapa dhe po te shkon vetem ngapara. Te blogu i atij i UT-se qe i ka shkuar jeta kot the qe shqipot nuk jane si skandinavet. Ketu jam plotesisht dakord me ty. Kisha frike se do thoshe qe shqipot nuk jane si dashnoret e tu zezake dhe si ata, ata …
P. S. Nuk gjen gje ne Bibel e ne rrefimet e xha Abazit per Lindjen e Mesme, prandaj nuk ia ke te qarte kufijte.
nuk gjen gje ne Bibel per lindjen e mesme ?O mendje te hengesha mune me ke llafosem une ![]()
O cope mishi, me thuaj ku permendet Lindja e Mesme si koncept ne Bibel, ku i ka kufijte. Bibla nuk eshte liber gjeografie, megjithese gdhete si ti e kane gjithcka, si halldupet thone cnba duhen librat e tjere kur kemi Kuranin.
Duhet ti mesojme ketij pompinos 50 vjecar gjeografine e klases se peste 
Afghanistan:
Afghanistan is a country in Asia that is located within the boundaries of South Asia and Central Asia. This country, which covers a territory of 652,000 square kilometers, is bordered by Pakistan, Turkmenistan, Tajikistan, Uzbekistan, and China.
O pyke, cfare do te thuash me kete, ku thuhet eshte apo s’eshte Lindje e Mesme? Lexo nje cike, lexo, se nuk behet qameti po harrove ndonje citat te Bibles.
Sot para 9 vitesh Shqipëria lëviz e lirë pa viza në Europë!
![]()
Partia Demokratike me në krye Sali Berishën plotësuan kushtet duke bërë arritjen më të madhe në këto 29 vite demokraci për Shqipërinë Europiane duke liberalizuar vizat për të gjithë shtetasit shqiptarë.
![]()

Ja Grande Kapo
mos na prek fjalen sepse jena duke prek bolet e Marlonit!
Si mendon Grande Kapo,eshte arrestuar Palloshi ne 1994-n? Po ky gjermani, ekspert i kujt eshte, i peshkut dhe midhjes, apo vetem i peshkut?
Në fakt shoku bane ,nuk pritet ndonjë përgjigje nga vetë Rama për këtë çështje, por pyetja retorike e një personi publik në qarqet politike gjermane dhe ndërkombëtare, nuk mund të kalohet thjeshtë.Në formularin e fundit të dekriminalizimit që ka dorëzuar si kandidat për deputet i PS në Qarkun e Vlorës për zgjedhjet e vitit 2017, Edi Rama ka firmosur se nuk ka qenë asnjëherë i ndaluar apo dënuar, për ndonjë vepër penale.
Në fakt këtë e ka deklaruar Edi Kristaq Rama dhe jo Edvin Kristaq Rama, për të cilin ka të dhëna të besueshme se në vitin 1994 është arrestuar apo pyetur nga policia franceze për këtë veprën e rëndë penale të trafikut të veprave të artit dhe posaçërisht të ikonave mesjetare, të cilat në fillim vitet 90-të u vodhën me shumicë në Shqipëri.
Për herë të parë publikisht për këtë çështje, akuza ka ardhur nga ish- kryeministri i vendit dhe kryetari i Partisë Socialiste, Fatos Nano.
Gjatë një fjalimi në festën e Pezës në vitin 2001, Fatos Nano ka deklaruar tekstualisht:
‘Unë nuk pres si përgjigje artikulimet e kryetarit të bashkisë Edi Rama, të cilit mund t’i kem bërë shumë gjëra kur e nxora nga mjerimi si refugjat dhe shitës ikonash të vjedhura në kohë të Saliut dhe e ktheva me thonj të paprerë nga Parisi për ta bërë ministër dhe kryetar të bashkisë…’.
Pra deri më tani kemi 4 akuza (Fatos Nano, Martin Hanze, Komisioni Hetimor Olldashi, Koleksionisti dhe ish miku i Ramës Gjergji Thimio) nga njerëz dhe institucione publike të mirë-informuar.
Të gjitha këto mjaftojnë, që prokuroria të nisë urgjentisht (kryesisht) një hetim për këtë çështje. Më e thjeshta dhe më e pakta që mund të bëjë është që të kërkojë nga autoritet franceze, nëse shtetasi Edvin Kristaq Rama (Jo Edi), ka qenë ndonjëherë i ndaluar, i arrestuar, i pyetur apo i dënuar në shtetin e tyre për çfarë do lloj vepre kriminale dhe specifikisht për trafik ikonash.
PD tani e mesoi kete ?
a u hëngërt mortja juve debilave të frontit ! kështu do vini në pushtet o talebanëëëë!
me këto karagjozllëqe as albo-evgjitëria nuk ua fërshëllen më! vetëm me ndonjë kryeplak në ndonjë komunë kandahariane do ngeleni!
Ja paskemi kaluar Greqise!
Ja Grande Kapo, lideret boterore mesojne nga njeri-tjetri dhe kopjojne njeri-tjetrin
ca ps e ca pd thua, nuk i dihet do jet me shqiperia apo jo per ca vite. beni biseda si te zgjuar por nuk e di merrni ju vesh ca behet ne bot apo e kuptoni. gjithcka po ndyshon sisteme ekonomike politike sociale gjithcka. ku do jet shqiperia pas 10 vjetve ku do jen hajdutat e ps e pd e psd e pr e ppdnj etj. Asnje i korruptuar qe kapet me presh ne dor nuk do te mund ti mbijetoje sistemit te ri internacional qe po lind. nuk duhet te shqetesojeni fare per kete. bota po ndryshun shum shpejt para syve tuaj dita dites. vetem nje idiot si komentuesit rregullisht te peshqerve nuk mund ta shohi.
Atje ku ka qene gjithmone ,ne fshatin Harrun duke bere llogje .
A Ka ndonje afat ligjor per krijimin e fillimin e qeverise nga puna pas zgjedhjeve se me keto ritme po vjen koha per zgjedhjet e tjera .Haradinaj ka dhene doreheqjen si KM qekur s’mbahet mend .
Dikush kishte bere koment se Biblioteka Kombetare ne Tirane kishte kopje te ketij libri. Por nuk e di sa e vertete eshte.
Ja Grande Kapo
a mund ta zgjerosh me teper konceptin me ne detaje, se ne çfar drejtimi po shkon bota, e kush jane ndryshimet?
ia kaluam Greqise, thote gjembi
Organizata boterore thote ia kemi kaluar edhe Gjermanise, erdhi dita me ne fund
i rafte pika raportit megjithe sondazh, si publikon barazi gjinore kur konfirmon te kunderten me prova si abortin selektiv ne mase …
Ja Grande Kapo
Endrra e perfaqesuesit te kombit kosovar duke u bere realitet
Me 26 Dhjetor mblidhet kuvendi, pastaj fillon llogaritja e afateve ligjore per qeverine.
Ku komenti? Nese e ke.
Sistemi mjeksor në ish ish vendet e Lindjes : mungese mjetesh dhe personeli (qe iken ne per te punuar në vendet Perendimore) :
Spital në Budapest (Hungari), vend anetar i BE :

Si eshte ai muhabeti qe shqiptaret jane te vetmit qe po ikin nga Shqiperia ?
Ja Grande Kapo
Ilir meta c’na tifoz i Celtic?apo ndoshta ngaqe uniforma e tyre i kujton kostumin e burgut ![]()
Me ato te hungarezve merresh?
Në fakt, shumë figura të opozitës së parë shqiptare ishin fëmijë komunistësh që ishin aty sepse dëshironin ndryshimin. Nuk e di nëse ishin aty si rebelim personal i moshës ndaj prindërve të tyre. Dmth e urrenin regjimin pavarësisht prej prindërve të tyre, apo thjesht po u rebeloheshin prindërve e bashkë me ta regjimin të cilit i përkisnin. Një shpjegim tjetër është se ndodheshin aty sepse nuk besonin se do ta pësonin nëse lëvizja dështonte.
Nje fakt tjeter eshte: se nuk dinin si te kalonin kohen.
Nje fakt tjeter eshte: se merreshin me ato te Marlonit, i ferkonin ato, dhe keshtu ndizej demokracia ashtu si ndezin zjarr indigjenet duke ferkuar dy dege te thata.
Nje fakt tjeter eshte: se fakt mas fakti behen infinit fakte qe bejne te mundur demokracine ku çdokush tregon me fakte se sa idjot eshte.
U keputen duke punuar ne administrate, ju duhet edhe nje dite pushim. Ata 120 hebrej qe jane akoma aty kur do propozojne nje jave pushim per Hannukah?
…ish femijet e kamunistave ene mund te tolerohen i modho
, por sot duket se po na zon frymen vete sigurimsat dhe operativet e dulles or Tunxh…
NJË VETING PËR T’U PËSHTYRË NË SURRAT!
Ish Sigurimi komunist i Diktaturës rilindi plotësisht me pushtetin e Edi Ramës dhe Rilindjen. Konfirmimin absolut e shohim me zgjedhjen në krye të SPAK-ut të një ish hetuesi të komunizmit, Arben Kraja. Imagjinoni se me çfarë drejtësie e për çfarë “krimesh e kriminelësh të komunizmit”, do mund të shqyrtonim ne me hetuesit dhe oficerët operativë grusht bashkuar rreth partisë-nënë!
Agron Tufa akuzon: Kreu i SPAK, hetues i komunizmi - Syri | Lajmi i fundit
kapo b., kot me ngatrro mu me traplliqet e ngambrapapolitikes se Epokes Ngambrapa, postimi im ka qellim koncepte te psikologjise se thellesise. Mundohu edhe ti te zhytesh thelle ne Kompleksin e Edipit se edhe bolet e djathta e vuajne njesoj si bolet e majta kompleksin ne fjale.
Sot u ngrit SPAKU. Te shpresoj qe se paku do bejne ndonje pune megjithese personalisht vet jam mosbesues.
asgje s’ka per te bere SPAK. duket nje makineri e vdekur pa motorr. Nuk shoh karburant te digjet tek drejtesia une, Cdo levizje tek ne, per mire a keq (keq me se shumti) ka qene iniciuar vetem nga politika, dhe makina e drejtesise ka qene mesuar te djegi vetem karburant nga politika. Por drejtesia duhet te jete e pavarur, dhe ajo eshte tjetet lloj kafshe, e tjeter natyre, nga politika.
http://www.gazetadita.al/rama-dhe-basha-sduan-ndryshim-sistemi-kane-marreveshje-te-heshtur/
Ja Grande Kapo
Osht bo Peshku si mejdani i Gjergjit me bajlozin. Pse nuk merrni shembull nga Grande Kapo dhe unë, opozitarë, por vëllezër. E njëjta nënë na ka pjellë, e lavdishmja PPSh, dhe i njejti baba, Kryekomandanti legjendar. Megjithese I Mothi nga Frosinone ka mendim tjeter: jemi produkt perkatesisht i boles se djathte dhe boles se majte te Marlonit.
gjithe lezeti i diskutimit online eshte te shash te tjeret me çer te perma pragu i shpise i mçef ngambrapa ferres.
Koordinatat e Katrorit te rrumullaket te edukuar djathtas nga babai dhe majtas nga mamaja jane:
ngambrapa ferres ul galiç tu bo i piç
Jo se nuk e besoni Shkaben
Ja Grande Kapo
Ja Grande Kapo
lerini keto e keni me marreveshje rotacionin z. kapo, rradhes tjeter vjen ai kafsha juaj, e kshu vazhdon kjo histori
nje here bolja jone, heren tjeter bolja juaj, keshtu vazhdon kjo histori ngambrapa.
Eshte psikologjikisht interesant ky mentaliteti I ri I libloqeve. Kur nuk iu pelqejne faktet ose debati bejne sikur ato nuk ekzistojne, ose po kane mundesi I fshijne me fshirese. Pastaj kur behen votimet dhe shkojne kove pusi si ne Angli cuditen dhe thone se eshte popull injorant. Hahaha. Po dal prape qe ketu, në ajer te paster. Fuck you, komentin tjeter do te ta dergoj pas fitores se Trumpit. Perndryshe jam ne pritje te adreses tende. Tung.
Roland luci vete eshte pasardhes I zones se pare operative.
Katror bolja,
le t’pallohet gruaja nuk ka ndonji gjo mer jau, ka te drejte yt ate. Kryesorja eshte te fitoje Trumpi. Kur te marosh pune ne Amerike, duku knej ne Frosinone, xakja o tu t’prit me padurim.
Shtet i mbaruar/ Rama me Vuçiçin, Meta me Sorosin!

Ja delta dhe i lebetitur. Te permendesh krimet e serbve ne Kosove eshte patetike
Thank you Edi Rama, thank you, thank you, thank you.
Huh sa telashen e kemi pase me do mbeturina patriotike ne Kosove qe betoheshin ne edi ramen… e tash e kane fute koken ne moot e s’po ndihen gjalle.
Mbreme per hir te vuciqit tirana jehonte nga muzika serbe. ![]()
Qe 100 vjet, dite e nate, ne cdo sekonde, si prone e serbise shqiperia e ka vra e ka pre Kosoven,
Eshte hap I guximshem ku qe palloshi ka bere .normalizimi I marredhenieve me serbet do jete pune e veshtire por diku duhet filluar .
Bota jane vrare e prere
Prape jane pajtuare
Poplli ![]()
per normalizimin e mardhenieve me serbet, e dashur, ke material tek VQ, tek Letrat e viteve 2002, 03, 04, 05.
M’fal, kur keni qene ti dhe edi rama keq me serbet?!
Kur kombetarja luajti ne Beograd nuku u lejua shpalosja e simboleve shqiptare .vritini shqiptaret eshte thirrje e perhershme ne stadiums .por jo te gjithe serbet jane te tille .masa te tilla forcone krahun liberal serb e zvogelojne ndikimin e krahit nacionalist .
E kishin me Kosoven. Gjithmone e kane pase me Kosoven.
Me juve gjithmone shkijet kane qene ne rregull.
Ismail Qemali ju la Kosoven, pranoi kufijte e sotem, uli qafen si pule. Zogu u puth me pashiqin, enveri ishte lavire e miladin popoviqit e mugoshes, berisha furnizoi makinerine qetnike me nafte, nano u puth me millosheviqin, rama me vuçiqin e sheshelit.
WTF?! WTF?!
Kush je ti me fole per pajtim me shkije?! Kush je ti?!
Ti gjithmone je puthe me serbet.
Kush je ti me fole ne emer te Kosoves?!
A jeni budalle ju a cka keni?!
Na ndjehemi keq kur nje zyrtar gjerman takohet me vuçiqin?
Tphu, popull gabel!!!
Çfare zori keni?! Çfare urgjence kombetare keni me u puthe me shkije!
po ti pjesen gabele (alba & co) e ke vete! shkiet(isa mustafa, beograd buzhala & loqe ),prapë i ke të tutë! tu të duhen armiq shqiptarët, që të justifikosh produktin laboratorik serb,kombin kosovska-metohija! nuk e di sesi një ‘‘kosovarist’’,që në thelb është jashtqitje serbe, të luajë antiserbin. ti sje kunder serbeve! je kundër shqiptareve,por nuk po të jepet mundesia!
I Qemali mori aq sa i dhane austriaket s’kishte c’te bente me teper ashtu si dhe ju jeni te detyruar te merrnit sa iu dha NATO.nje shqiperi ne marredhenie te mira me fqinjet vetem mire I ben kosoves.
Normal qe kishte c’te bente. Ta refuzonte.
Na e kemi pase oferten qysh ne vitin 1989, me na dhane ate qe duam, ne kembim te 30% te kosoves. Me sy ne balle e me vetedije te plote kemi shku drejt ferrit, jemi djege (literally) me pleq e femije e me themele edhe nuk kemi pranu.
Cfare zori ju ka kape o njerez?!
S’ka kalu nje muaj nga nje fatkeqesi e madhe termeti, i keni njerezit ne qiell te hapur ne pike dimri… t’paska rroke zori me u puthe me shkije me m’tregu mu diplomaci?!
shqiptaret, nga dy popuj, tosk e gege, qe urrehen midis tyre, jane bere tre qe urrehen per dreq. Bereqet, bereqet!
me çin e ke konkretisht mach?
se kshu ne pergjithsi e di qe e ke me prindet e tu biologjike, si gjithe te tjeret.
Ok qamush keno te njetin avaz .bjeri gajdes gajdexhi bjeri me te lumte dora…penallti albitro …bjeri gajdes gajdexhi …![]()
Jo, s’ka aspak lidhje me ty. Qelloi thjesht renditja e komentit.
Ishte kryetitulli i gazetes kryesore gjermane.
unë për ty e bëra, se po shante gabelët kot, edhe gabelët bashkim-vëllazërim duan si boro-ramizët e matoshit , kososka narodna=gypsi king bradhërhud
Promovojne levizjen e lire Qamo ,ate levizje qe te lejoi ty te bec sufllaqe ne greqi dhe glasa patriotike ne internet .nashi se cfare do fitohet nga Levizja pa viza ne vende Po aq hallexhie sa shqiperia mbetet per tu pare .po ashtu edhe levizja pa viza e kinezeve eshte thike me dy presa .jane parellinj ata Qamo .nese bien ne sevda me shqiperine kane per blere gjithe pasurine e patundshme e shqipot e varfer do perfundojne ne maje te pemeve si ne kohe te ilireve .shiqo se si I kane perzene kauret nga bregu perendimor I amerikes se veriit ![]()
![]()
qamua, uots dhë fak iz,moj e kozmait!! unë nuk kam ikur me lëvizje të lirë,po pa lëvizje të lirë shoqja jevgë!! rama bën gabim të madh me heqjen e vizave për aziatikët. po shumkulturalist dhe qytetar i botës është. kush do ta kritikojë?? afganistanasit?? vilajetistët?? këta janë më për ibret.
Kështu qe derisa te krijohet ndonje variant soft i djathtes kombetariste, lepini bolet e qytetarit te botes,rama!
Tek e fundit,aspiratat tuaja jevgo-integrimse shpreh dhe ai.
nuk e kuptoj pse ''partia ‘’ ,që ka qejf të hiqet si lirimtare,i çensuron komentet e arbanit!!
nuk kishte ofendime,vetëm këndvështrim ndryshe nga ai i naim çilit dhe të vetvrarit nga kompleksi i poshtësimit,klosi!
apo konsideron që, pakicës serbo-turke -kosovska-metohija i janë shkelur të drejtat!
7 janari do jete pushim si dita e krishtlindjeve të pakicave sllavo-kosovska! borua do dalë me ramizin në date 7 dhe do festojnë integrimin,vëllazërimin,vilajetin e ri !
shikoj trajtim preferencial! ramiz matoshi me boro vuçiçin do dalin të kujtojnë kohët e arta kur bridhnin me zastava dhe bënin tifo për yllin e kuq të beligradit!
fakti që një pjese e shqiptarëve nuk shkojnë dot më lart se identiteti krahinor edhe sot, tregon që fuqia e argumentave greko-serbe në 13-n se shqiptarët nuk vetorganizohen dot,kishte ndikim te mjaftueshëm tek fuqite e mëdha për ti lënë trojet shqiptare nën kujdestarinë greko-sllave. të njëjtat argumente pëshpëriten edhe sot në tryezat evropiane. lëre kosoven të distancohet nga trungu kombëtar,duke aktivizuar dumbabistet e rradhës (matosh,surroj,bubuzhel), dhe për 30-40 vjet e ke prapë republika sërbska kosovo metohija!
Se është ed rama bythëqirë proserb, mos i bej tere shqipetaret popull gabel.
Shqiptari mesatar sdo ta shikoje serbin me sy
Ne shqiperi votohen lideret qe e urrejne kosoven, qe kane dashuri per serbet.
Pa asnje dyshim.
Dmth VOTOHEN, aq sa votohen. Marrin mbi 1 milion vota prej shqiptarit mesatar e te varfer e te. Dikush qe eshte banor i shqiperise i voton.
Pjesa tjeter, per mu nuk ekziston. Nese ekziston ju rrofshin meme-t qe bejne tu pi espresso.
Kuvendi i Shqipërisë drejtohet nga ministri i fundit i brendshëm i diktuarës komuniste , bashkëpunëtor dhe drejtues i Sigurimit te Shtetit , autor i krimeve kundër njerëzimit dhe gjenocid . Rasti Ruçi është i veçantë në të gjithë botën demokratike pasi është i vetmi drejtues i nivelit te lartë ( nr 2 i shtetit ) fotoja ete cilit është e vendosur si autore i krimeve kundër njerëzimit dhe gjenocid ne muzeun e krimeve te komunizmit te shtetit qe ai drejton . Disa anëtare te tjerë te Kuvendit te Shqipërisë si Spartak Braho , Fastmir Xhafa kane qene pjese e sigurimit te shtetit ndërkohe qe shume te tjerë kane qen bashkëpunëtor te tij
Këshilli i Emërimeve ne Drejtësi (KED) drejtohet Ardian Dvorani nga një prokuror komunist qe ka dhëne dënime te renda politike për kundërshtarët e regjimit komunist si prokuror i diktaturës ne Shkodër përfshi edhe ata qe rrezuan bustin e Stalinit ne 1990.
Këshilli i Larte Gjyqësor (KLGJ) ka anëtare Fatmira Luli, gjyqtare në kohën e diktaturës ka dënuar qytetarë pse morën pjesë me rrëzimin e bustit të Enver Hoxhës më 20 shkurt 1991 apo për hyrjen në ambasada.
Këshilli i Emërimeve ne Prokurori (KLP)ka dy anëtarë te tij persekutore politike te diktuarës.
Bujar Sheshi ish hetues i Sigurimit te Shtetit autore shume arrestimeve torturime dhe dënimeve politike si hetues ne Rrethin e Fierit , sipas AIDSSH edhe bashkëpunëtor i Sigurimit.
Nurihan Seiti gjyqtare e diktaturës komuniste ka dënuar disa persona me akuzat e agjitacion propagandë dhe arratisje nga kufiri .
Ne kërkojmë nga institucionet dhe përfaqësitë diplomatike perëndimorë te ndalin mbështetjen për riciklimit te autorëve te krimeve kundër njerëzimit dhe gjenocidit në pushtet qoftë kjo edhe në emër te Reformës ne Drejtësi. Kërkojmë nga SHBA , BE , OSBE etje te aplikojnë ne qëndrimet e tyre ndaj autoreve te krimeve te komunizmit ( krime kundër njerëzimit dhe gjenocid ) në Shqipëri të njëjtat standarde ligjore, politike e morale qe aplikohen ne vendet e tyre ! Në mos e bëni dot ketë te paktën mos inkurajoni me deklarimet tuja publike rikthimin e diktaturës ne vendin tonë. Nuk mendojmë se besoni vërtet që Sigurimi i Shtetit mund të garantojë demokracinë e të vendos drejtësinë në vendin tone . Ju lutemi këtë mos na e thoni me ketë, as me fjale ,as me qëndrime e veprime !
Kryetari Nebil Çika
Ti e ke brenda natyres tende, e ke brenda karakterit tend te hash jashteqitjen tende. Te hash ate cka ke bere e thene me heret.
Thank you, edi rama! Thank you! Dhiji ne goje patriotet e internetit tip delta arban lebetit.
Shqiptari mesatar nuk ekziston, percse si mish per top (mish per topet e marlonit)
Njesoj nuk ekziston serbi mesatar, e as njeriu mesatar.
Ne xhenet u nisem
Sosem ne xhehnem
Shqiperi moj kucke
Na bere verem
Mini shengeni dalte per hajer megjithese shqipot tradicionalisht shkojne per lesh e kthehen te rruar komplet .
Po te kuptoje çfare shkruan ,nuk do shkruaje ato qe shkruan. Ti,alba,dhe shume loqe te tjere,jeni pjese e aleances integrimse-vilajetiste qe synon te pengoje kombetarizmin shqiptar te stabilizoje dhe zgjeroje shtetin e shqiptareve. Dumbabistet,esatistet,integrimsat,zastavaxhinjte,sorrosistet,jane nje prerje. Edhe rama ben pjese ne kete grupimin tuaj. Ramen e kam mbeshtetur vetem kur behet fjale per rikthimin e talebaneve te saliut. E keqja me e vogel. Nuk është faji im qe shqiptaret ne te gjitha trojet nuk jane te pjekur kombetarisht dhe nuk kane parti te djathta nacionaliste. Po more vesh gjē,mire. Po s’more ,je matosh!
Ti ‘kryeministri im’
Marrë parasysh që jam artist, e nuk kuptoj shumë nga politika jote, ‘të më falësh’ se mund të gaboj, sepse unë gjykoj nga dhimbja, rrjedhimisht mund të sjellë këtë përfundim, ndoshta të nxituar për mendjen tënde të ndritur, sepse ti i di të gjitha.
S’ka shumë kohë që si 15 vjeçar, kam ecur mbi njerëz të vrarë e të masakruar, kam lënë shtratin e djepin e fëmijërisë për ta gjetur atë krejtësisht të djegur nga miqtë e tu të sotëm. E shoh se ti nuk e kupton këtë, nuk e ke parë as ne CNN apo ndoshta edhe nëse e ke parë ishe në gjendje tjetër, e gjithçka të është duk si film. Për këtë ndoshta nuk bashkëndjenë me dhimbjen tonë.
Ti, që sot i paske ‘zhveshur trenerkat’ dhe dole në kostum për të respektuar mikun tënd, e vrasësin tim, na ftoje t’i ulemi përballë sikur asgjë të mos kishte ndodhur kurrë. Përveç kësaj më fajëson mua përse nuk darkojë e bëj pazare me të, ti që përveç injorancës dhe ofendimit për secilin që mendon ndryshe nga ti, nuk di tjetër! Ti edhe po deshe,s’të lejojmë që me thundrën tënde të pistë të shkelesh mbi gjakun e fëmijëve dhe dëshmorëve tanë që Kosovën e kanë larë me gjak, në çdo pëllëmbë të saj. Jo ty!
Rri andej kufirit dhe traut që na gjobite, edhe atëkohë kur të sollëm bukën e gojës, sepse ti as shqiptar s’je. S’je asgjë tjetër pos një psikopat që injoron dhimbjen e çdo nëne kosovare që sot prehrin e ka bosh mu shkaku i miqve tuaj.
Andaj duhet ta dish, që me Serbinë ulemi kur ajo të kërkojë falje për fëmijët e pleqtë e masakruar, për të zhdukurit tanë që sot as varrë për të vajtur për ta nuk kemi, për përdhunimet e motrave e nënave tona.
Vetëm atëherë ulemi dhe prapë jo me ndërmjetësimin tënd për Mini Schengen por me praninë e SHBA-së për një Euro-Schengen.
Zoti e ruajtë Shqipërinë, nga shqiptarët si ti!
Ndonje gje per ngjarjen ne fjale e jo per komentuesin a kishe? Ndoshta me ka shpetuar por s’po shoh ndonje koment tendin si nacionalist i flakte agims qe je.
Qëndrimi yt si integrimse ,cili është???
Leri agimat dhe propagandën sorrosiste
Une,pikpamjet e mia i kam shprehur ne vazhdimësi qe nga 2010- ta ne mos gaboj. Jane te njëjtat. Nje shtet shqiptar ne gadishullin ilirik,modeli çifut i zhvillimit !
Per ramen kam thene qe ka ndryshim vetem ne rrafshin kulturor me çeten afgane te saliut,dhe e mbeshtes vetem ne raport me te. Sapo te krijohen forca kombetariste,rama zë vendin e bashës,bashke me bashën.
Ke ndo je paqartësi tani???
Kujdes dafine,se kjo avancon axhendën “kosovska-metohija”!
Ata qe,kërkojne me ngum “armikun” te shqiptaret,që te justifojne “kombin” e gatuar ne beograd.
Është tjeter gjë kritika,dhe tjeter gje përçarja kombetare.
Brezi I lindur e rritur ne vitet80 kapo eshte me demtime te medha ne tru nga kequshqyerja
SHBA jane te lodhura nga kullandrisja e botes .Trump tha :jam presidenti i SHBA dhe jo I botes .ato po kerkojne menyra te mbledhin leckat e te merakosen vetem per punet e tyre .nuk I dihet edhe persa kohe do I kemi ne krah.
@ACDC, Merry Christmas (again). Thank Trump no more war on Christmas!
po ti kapo,si fuks i frontit, ça merrje??? po si shumë afër kjo 84-a! gërmo andej nga 56,ose nga 68-ta,ku prof.dr. sali karaxhiç u antarësua në parti që të protestonte kunder ndërhyrjes ruse në çeki!
ça robi,komplet loqe
sikur ha mëngjes .drekë darkë rd-në e janarit 91’,
ku u mblodhi sala,koqe më koqe!! imagjino të bëheni 5 a 6 bashkë ju,ka psikiatër tju bëjë derman!
ju referove Rames duke mu drejtuar mua , apo?
( ne past mbet percarja ne doren time ,ju morr lumi te gjitheve )
p.s.
edhe ketu eshte rama-a ? mos vet ! I kan kalu me varshmeri edhe mediat sociale te gjorit … prandaj ben gabime ne realitet …
pasha Zotin nuk e kam shkru une ,
( me pas pas une kohe me shkru kush e di kur isha ndal )
Autori i keti shkrimi eshte tenor kosovar dalur nga shkolla e Placedo Domingos i quajtur Rame Lahaj .
p.s.
Alba , ta tregon Dafne nje storie te femirise , e rritur ne nje vend te pavarur e hapur karshi kapitalizmit dhe socializmit dhe me nje daje shtetas amerikan qe atebote te femirise sa here kemi lozur ne muhall partizan e gjerman pasi shpartallonim okupatoret naiviteti femiror ndalej ne pytjen me bo me na ra Amerika ( se gjermant i shparallum na ) cka bohet ? dhe gjithmone mburrja jone si ne kor , edhe me ardhe amerikan me na ra, neve nuk na prekin se ju kallxojme qe e kemi dajen ne amerike ) se dine ti me sa admirim na shikonin tont tjeret , kta qe ska me i prek amerikani se ekan dajen atje e si len ai me ju bo ktyneve kurgjo …( harrova te kallxoj per rust kurr skemi mendu )
Pra edhe Lahi per shkak te rimes edhe lidhshmerise artistike ne te formuluar te fjalise jam e bindur qe e fut pak Amerike ( njejte si ne femi )qe mos te perseritet shume me Euro Euro schengen schengen .
beso , ma kujtove mire qe Merkeli ska kohe per rrjete sociale se i kish mbete hatri , me gjithe qenjen duke e sakrifiku edhe popullin eshte duke u mundu ti thote ati te Pertej kontinentit rri ku je mos u perzi , Lahi e kerkon mbikqyres, e per ku ,- per ne union europian … njejte si neve qe fal dajes ushtria amerikane na njeh …
Sipas rradakes time te vobekte eshte me teper per te vene duart ne koke qe me pak se 2% e studenteve kosovare shkelqejne ne mathematics vs 40% ne vendet e zhvilluara se sa minishengeni .e mira eshte qe te botohet komplet marreveshja qe te marrin vesht se cfare humbim apo fitojme .fakti qe 2-3 shtete ne kete ujdi jane vende te NATO dhe duke patur parasysh pozicionin e serbise me kinen e rusine nuk ma ha mendja se te jete bere pa e sqaruar me pare me BE dhe SHBA.per mua kosova te mos merakosehet shume per njohje por per qeverisje te mire te saj .
Alba si i ke punt ti keshtu , a je lodhe keto dite ?
sa te ra me hargju per kete kohe festash krishtelindjesh e vit te ri ?
p.s.
sa per kuriozitet lexova nje info qe deri me tash ne DE vetem per fund viti dhe festajane shpenzu diku 100 miliard euro … ?
Andej nga ju a ka fare statistike…hajde te folim per gjera me te prekshme …
qe mu mu ka bo dert qe kam edhe 3 dhurata me i bo e po pritoj …
Ne qe thua ti Dafine, kemi ekonomine me te mire ne keto 50 vjet, rrofte zoti Trump qe marrte nga ditet tona ishalla. Dhurate vetem nje me bie hise cdo vit se e bejme me short, secili blen vetem nje dhurate per ate qe te bie shorti ( kam familje te madhe, s’kemi nge te blejme gjithe dyqanin, pastaj c’mund t’i blesh dikujt qe i ka te gjitha?). Ato vijne neser me Amazon qe ju befte dita 1000 atij Xhef Bezos se po na llaston si shume, harxho para nga kolltuku, mender teje pa veshur gje fare, jo me te harxhosh ore te tera e te pispillosesh te shkosh ne Walmart. Shyqyr qe kane ardhur keto dite te begata.
E kane zakon te lige kete te krishtlindjeve , por na vjen ne ndihme muslimanizma si dhe fakti qe familja eshte larg per tia hedhur blerjes se dhuratave edhe per stamo dumon.kalamajte kane arritur moshen qe preferojne cash .kuptohet ne festat muslimane behemi prape kaure😊
Ne nuk jemi vend i varfër, por i vjedhur,
Ne jemi vend i vjedhur, sepse nuk jemi te zotet te jemi nje vend qe vjedh te tjeret.
Realiteti eshte qe nuk do te ulet dhe nuk do te kerkoje falje, por nga ana tjeter politikat e udhehequra nga emocionet kane bere qe shqiptaret te humbin e te izolohen.
Ky Albini rri apo nuk rri gjithe diten me perfaqesuesin e kombit kosovar.
Grande Kapo, ky kreu i SPAK-ut eshte ai qe e shpetoi Lulthimen nga ajo puna e Rruges se Kombit, prandaj edhe PDhi nuk e ka aq inat sa te duket ty.
Ja Grande Kapo, Marku i Markajve si simbol i nivelit intelektu-hale te PDhit
këta të kombit zastava,duan që ta tërheqin edhe albinin në llumin e tyre. unë besoj që sapo të formohet qeveria (po u formua se partia serbo-kosovare do ta pengojë),albini do ta gjejë gjuhën me qeverinë e shqipërisë. ramushi ka rënë nën ndikimin e serbit matoshi,që për turp e paska dhe këshilltar.
ky është rast i artë për kombin zastava që të dëmtojë marrëdhëniet ndërshqiptare me qëllim fuqizimin e zastavas. talebanët e saliut ,bashkë veshderrët e kombit boro-ramiz janë bërë bashk kundra shqiptareve. evgjitëria kundër qytetarisë.
Cfare lidhje kane pikepamjet e mia? Une nuk kam dale me flamur te madh nacionalizmi dhe racizmi, sic ke dale ti. Po kur vjen puna te ky rast per palloshin, e mbyll gojen dhe sulmon ata qe bejne komente kunder palloshit ketu. “po hajduti nuk ka faj?”. Edhe @TironciLebetit u zhduk e nuk po di si ta mbroje palloshin.
ti kam shpjeguar gjëmb. shumë qartë. pikpamjet e tua kanë lidhje. kur merr pjese në një debat,për një temë të caktuar, nuk mund të thush unë sdi gjë se unë kam flamur të vogël integrimi dhe përbotizmi!! edhe mendimin tim për çështjen në fjalë,edhe për palloshin e kam shprehur. tani,nqs ti ke arritur nivelin e kapos dhe pret që në fund të këtij muhabeti të themi -poshtë komunistat ,luli kryeministër, çuni fahriut -ministër i jashtëm(se di anglisht,si alba), nardi-ministër i urtësisë,paloka-ministër i arsimit,dulja-ministër i integrimit
, dakort,dakort, nuk ta prish! se këta kënë dhënë edhe shënja që janë kundra serbit,
Qamo je pro apo kondra minishengenit?
From our whore house to yours :

Une s’jam qamili , qe ndoshta ke patur merak ne toshkëz një here e nje kohe!
Sa per marreveshjen : ështe ne kuadrin e te ashtuquajturit integrim ,per te cilin ju te tjeret qiheni ne bythe!. Per mua eshte nje teme e dores se trete. Per mua rendesi ka integrimi ndershqiptar,i cili është me i rendesishem se ai evropian apo ballkanik. Puna është se ramen nuk e kritikon kush nga pozitat kombetare,po nga ato te qytetarit te botes apo te kombit zastava. Keta qe bejne sikur kundershtojne marreveshjen ,po te ishin ne vendin e rames,do ta kishin nenshkruar me te dyja duart dhe do i benin edhe nje gojore vuçiçit ne shenje mirnjohjeje.
Per mua serbet duhet mbajtur larg,po kush do ta neje kete??? Sali fazllçi??? Apo lidhja demokratike jugosllave??.
Vetem albin kurti mund te beje ndonje gje ne kete drejtim…prandaj dhe e mbeshtes.
Po ju madam,çmendim keni???
Duhen botuar te gjitha marreveshjet qe te gjykojme pellazg efendi .
I vetmi shpjegim qe po jep Rama per nje vendim te marre ne emer te gjithe shqiptareve pa pyetur askend eshte :kush e kritikon kete marreveshje osht hajdar.
Gjigandin…Gjembace …Gjigandin.
Palloshi e perdor Pjerioni keshtu qi mos me vi ne goje mua. Nuk kam pse ta mbroj Gjigandin une se ai se rru hic per ate pune.
Meqe do te dal une ne balle une si boj bisht debateve por nuk ka debat ne ket mes.
- MiniShengenin nuk e evitojme dot. Teto Merkeli e ka vu devizen: Mesoni te jetoni me njeri tjetrin perpara se te futeni ne BE. Ose me ndryshe… nuk dum te na transferoni ne BE problemet tuaja te pazgjidhura nacionaliste.
- Histeria Kosovare verteton faktin qe jan shtypyr shume eger nga Serbet e kan pasoja qe fatkeqesisht kur si ndihmuam dot ne kohe te terrorrit skemi ctu bojme dot sot. Ata han 500 milion evro gjona Serbe ne vit dhe nuk dun MiniShengen. Liri e tyre por Gjigandi duhet ta mbaje Shqiperine ne MiniShengen sepse futja ne BE eshte me jetike per ne Se per Kosovaret apo Serbet. Ata ne nje menyre apo tjeter ja dalin kurse ne jo.
- Kohe festash Gejmbi… nje Festival i Vera Grabockes Lockes Vejsiu e ja fashiti dhimbjet njerezve me termet apo pa miniShengen.
- Kohe te liga per ju RamaUrryesit sepse po plakeni e cmendeni dita dites e Rama nuk leviz.
5.E ka thon Ramiz Alia qe Demokracia e Shqiptaret nuku perputhen. Mania e perdtishme kunder Lali Erit apo Gjigandit tregon mungese vizioni e platforme sepse maksimumi ju mund te funksiononi ne Mbreteri e jo Demokraci.
Cer Citjanesh ka vesh Gjigandi kto dite apo ska rendesi se Opuzita Pedere ka me cfar merret kto dite?
PS Gezuar Festat Gjembi e per shendetin tat uroj qe te merresh sa me pak me gjigandin vitin qe vjen.
Ti duhet te marre si zedhenes AI se ke nje aftesi te mrekullueshme qe fendet t’ia konvertosh ne arome drandofili.
tironco, Pallosh i thosh i gjith populli, jo vetem une, megjithse per ç’ka thua ketu, te mbeshtes ![]()
ketu te mbeshtes, se eshte teza ime e para 20 vjeteve, por te lutem mos i thuaj; Gjigand, se bohesh qesharak, lere me emrin qe i kam ngjitur qysh para shum viteve; Pallosh.
pika e pare bie kategorishte poshte .
evitohet por me shume pasoja ( sapo ta kuptoni se me ke keni te beni pune )
dhe kyesorja e gjithe permbledhjes se analizes se pare . ke keqkuptuar mesazhin e tantes Merkel , te jetosh done te thote te akceptosh te korspodosh e jo te kurorzosh .
tjerat pika sja vlejti te lexohen, jo per faktin qe Tironci ka shkruar por per vertetesin qe tironic perfaqeson, eshte pinjoll i denje i trurit momental expensive emocional qe karakterizon arberin .
dafina moj vajze, e mira do ishte qe ne mini-shengen, te futej edhe kosova, se keshtu behej faktor i rendesishem, mirpo ajo ngurron e kundershton, ç’a ti bojm ne tashti
Dergoji nje kopje te VK Ramushit Pjer se mbase ftillohet kur ta lexoje e ta kuptoje c’gabim po ben tani.
Dita e Legalitetit
“… Për këtë realitet, Sejfi Vllamasi shkruante: “Në këtë anarshi ku ishte zhytur vendi, një ditë vendosëm të shkojmë te Noli, në zyrën e tij, në kishën ortodokse, Bahri Omari, Rasim Babameto dhe unë (Sejfi Vllamasi), për të biseduar me të mbi situatën. Ora ka qenë 11. Nolin e gjetëm vetëm, porsa ishte ngritur nga gjumi dhe ishte duke i rënë fyellit. Folëm mbi situatën, shfaqëm sinqerisht mendimet tona vetëm e vetëm në interes të shtetit, pa prekur aspak çështje partie. Por Noli na priti keq dhe as nuk u vinte vesh fjalëve tona, që ishin për të mirën e vendit dhe për të mirën e tik…”
![]()
duket shqiperuesi i Shekspirit si bari dhensh ![]()
“fyelli” eshte perdor per ironi, apo sepse nuk perdorej fjala “flaut”?
Si prift eshte edhe bari I tufes.duhet ta kene fjalen per fyellin sepse flautin nuk kishte se pse te vinte qe ta mesonte ne shqiperi .
S’di a ka ekzistu si shprehje ne ate kohe, por ne Kosove kur dikush rri kot ose mbetet pa asgje, thuhet “ish tu i ra fyllit” ose “tash bjeri fyllit”.
Ose, e ka Migjeni ate “popull qe tredh miza” per popullin qe rri kot.
eshte edhe nga nahija e jone e njejta gje.
Ne fakt Noli i binte flautit dhe ishte njohes i mire i muzikes.
Ka shume mundesi qe Sejfiu e ka perdor me ironi kosovare fjalen “fyell” (nis edhe nga kontesti anti-nol), por ka edhe pak mundesi qe nuk perdorej fjala “flaut”, prandaj “fyell” i bi te jete perdor ne kuptimin neutral, dhe e interpretojme ne sot si tallje “bjeri se i bi bukur!”.
Dmth 1985. Kur e ka mbajte Rugova kete fjalim ne eventin me te famshem akademik ne jugosllavi, udba ka qene ne zenitin e saj, ndersa patriotet e sotem kane qene tu pa lepa brenen e jugosllavin me kanoqe.
Fjala e Ibrahim Rugovës në Kongresin e IX-të të Lidhjes së shkrimtarëve të Ex Yu - NOVI SAD 18-20 PRILL 1985, DOKUMENTI-KNJIZEVNA ZAJEDNICA NOVOG SADA-FQ.184
“Kemi traditë të gjatë të luftës për liri”
"JA KU I KAM VETËM 10 RRESHTA PËR T`I LEXUAR.
DUA TË JU THEM QË KURRË S’KA LIRI TË MJAFTUESHME. POSAÇËRISHT PËR NE QË KEMI TRADITË TË GJATË TË LUFTËS PËR LIRI E SHUMË TRADITË TË SHKURTË TË SHFRYTËZIMIT TË LIRISË. SI TA KUPTOJ UNË LIRINË KUR BËHET PËRPJEKJE E VAZHDUESHME QË TË NA DHUNOHET DHE ELIMINOHET HISTORIA JONË. QË NGA KOHA PAS DEMONSTRATAVE TË 1981 VAZHDIMISHT NGA QARQET DOGMATIKE DHE NACIONALISTE NË SËRBI, MAL TË ZI DHE MAQEDONI OFENDOHET DHE NËNÇMOHET ÇDO GJË SHQIPTARE…".
“PO MË AKUZOJNË SE JAM NACIONALIST VETËM NGA SE I KRITIKOVA METODAT STALINISTE TË AGJENSIVE SHTETËRORE (SERBE) QË I HEDHIN POSHTË KËRKESAT E SHQIPTARËVE PËR LIRI, DEMOKRACI, PAVARSI EKONOMIKE DHE TË DREJTA POLITIKE TË BARABARTA”.
Rugova paska qene injorant, nuk e dinte qe ne Kosove nuk ka shqiptare, por vetem dardane. Nuk ka faj, nuk kishte nga ta mesonte, nuk ka pas nejt gjithe diten me perfaqesuesin e kombit kosovar sic rri Albini sot.
pjer , e shef pra ku eshte hendeku qe nuk duam bashkim kombetar , i kupton tani kosovaret ?
thene shkurt sipas meje , ( cka kam qjef te ceki vehteveten kur jap mendime se keni iden … hahah jo per tjeter por jam vrojtuese dhe analizuese shume e sakte )
barriera eshte kjo , kosovari sado e mblodhi vehten i sakatosur nga koha dhe rrethanat keto 60 vjet prap se prap perkon me realen e vitit 2019 dhe mundohet te ze hapin karshi tjereve perkunder arberit te Allbanies qe nga meraku qe humbi kohen ne izolim kthehet dhe mundohet te jetoj e provoj dhe nje here kohen dhe sistemin qe jetuan tjeret nga viti vendimtar 1945 .e kuptoni sa mbas jeni duke u kthyer ?
kaq merak ju ka mbet - a te provoni atekohe si jetoni tjeret -a ?
Pjer , e them seriozisht, nese dhe nje here e permendeni Kosoven ne raport me mini shengenin e triates sllave dhe vllehe ,une do e marr si fyrje te hapur dhe provokim qe na beni .
Abaz Ermenji permend fyellin pa e saktesuar se per cfare fyelli.
“… M’e keqja ishte se “Kryengritja e Qërshorit” dhe qeveria që dolli prej saj nuk kishin njeri në krye; Fan Noli ishte si një “figurë nderi”, i cili as ishte i zoti të kumandonte, as kishte fuqi sunduese. Në qeverinë e tij gjithkush bënte pas kokës së vet. Shumë nga ata që kishin thirrur për reformat, në të vërtetën nuk i donin, sepse këto preknin interesat e tyre, dhe i tërë aparati i shtetit përbëhej prej elementesh që kundërshtonin njëri-tjetrin. Fan Noli vetë kishte një kompleks psikik nga ata që janë të dënuar të dështojnë gjithmonë kur është punë vepërimi; sepse nuk janë të zotët që të vendosin kur duhet dhe siç duhet, ose bëjnë gjithnjë të kundërtën e asaj që duhet bërë. Pazotësinë e marrjes së një vendimi e tregoi në punët e brendëshme, dhe prirjen nevrotike për të bërë të kundërtën e asaj që duhej bërë e tregoi në politikën e jashtëme. Ky “flamurtar” i reformavet, mbasi s’kishte as dinte se ç’të bënte në krye të qeverisë e shkonte kohën duke përkëthyer Omar-Khajamin ose duke mësuar t’i binte fyellit! Më në fund, kur dështoi me të gjitha, përqafoi komunizmin, për t’i sjellë Shqipërisë ato që ky regjim i pruri më pastaj…”
Ky eshte portreti i intelektuali perfekt qe merr persiper barren e politikes, e cila eshte nivel me i larte se intelekti.
Pikerisht kjo nuk kuptohet prej njerzve, dhe nuk lihet te kuptohet prej intelektuale qe vetem kritikojne politikanet pa qene te zotet te bejne gje tjeter, perveç autoglorifikimit, dmth shpreses te genjeshtert se vetem nje intelektual do shpetoje situaten qe e kane ne dore injorantet. Nje politikan mund te kritikohet tamam vetem nga nje politikan qe merr pergjegjsi per ç’ka thote. Kush kritikon kalorsin duhet te jete gati te shaloje kalin, ndryshe rezulton nje llafazan kokebosh, edhe sikur Ajnshtajni me qene.
Ndersa persa i perket shkakut se perse Noli perqafoi ne fund komunizmin, mund te jete keshtu si thote Sejfiu, por mund te jete edhe ndryshe, qe Noli e kuptoi drejt se Shqiperia nuk behej ndryshe, pa reforma radikale. Pastaj se ideja ishte e gabuar, ishte tjeter muhabet.
It is not the critic who counts; not the man who points out how the strong man stumbles, or where the doer of deeds could have done them better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood; who strives valiantly; who errs, who comes short again and again, because there is no effort without error and shortcoming; but who does actually strive to do the deeds; who knows great enthusiasms, the great devotions; who spends himself in a worthy cause; who at the best knows in the end the triumph of high achievement, and who at the worst, if he fails, at least fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who neither know victory nor defeat.”
Eshte ky iluzion motori qe ka leviz politiken shqiptare dhe vazhdon ta leviz edhe sot. Qe ne krijim te shtetit shqiptar (dhe jo vetem), ndodh e njejta gje, vjen koha qe intelektuali i shquar kthehet ne nje gomor, dmth natyrshem shpresa e te ardhmes eshte per udheheqes intelektuale te rinj te ndriçuar, qe me kalimin e kohes kthehen edhe keta ne gomor mbasi jane ne fuqi.
Dmth rrugetimi eshte ritmi folk tallava:
intelektual i modh - gomori modh - intelektual i modh - gomori modh, etj deri ne infinit.
Ky eshte thelbi i demokracise.
Halle halle kjo dynja.Cuditem se si palloshit nuk I ka hik truri hala duke degjuar hallet e miletit.
He who increases knowledge , increases sorrow.
Kot lodhet albin kurti me partine zastava!
Serbo-vilajetistet jane thjesht kolone e 5-te. Nuk behet qeveri me boro mustafen
Ana Karina, Marika Kallamata, Eva Pellumbi - nderruan jete kete dhjetor 2019
RIP
Po vdesin robt relativisht te rinj .paska vdek edhe myftar gjana.ai ishte vetem 60 vjec.
The man’s days are few and full of trouble …
dafina moj vajze, mos u nxeh e dashur, se bota, grupimet ekonomike ne bote, po shkojne drejt levizjes se lire te mallrave dhe njerzeve, me taksa zero, apo takse te vogel, ku prodhimet bujqesore sidomos jane te parat qe levizin pa taksa, te tjerat ato te perpunuarat (disave) iu vihet nje takse e vogel e disave jo.
e kjo gje shoqerohet edhe me levizjen e lire te njerzeve, dhe eshte llogjike,
aaa Pjer , jo kete nuk e paskem dite ( ditur ), Kaq te thella e te gjera qenkan punet -a ?
une krejte cka mendoja ishte qe ne pytje eshte te shkojme ne koncert te Zhelkos ne Beograd apo nje sheti ne Kalemegdan e pastaj ta hudhim ne fb qe ta shofin tjeret sa sefa po bejme …
Zedhenesja e kombit kosovar lexoka “Syrin” e cunit te doktor Mortjes dhe te Qim Pekes. Ja ta ndihmoj
ai momenti kur ngjela puqet me albin kurtin, njohes i tregut
Kryetari i Partise Socialiste te vendit, kreu i maxhorances dhe Kreu i Qeverise thote “nuk jam politikan, jam nje qytetar ne sherbim te vendit”, a thua eshte barabar me anetaret e peshkut qw bejne llogje gjithe diten e dites
s’ka faj hic
Ka nje pike te forte se doganat jane e vetmja takse qe vjel shteti kuptohet ato qe lene doganieret pa vjedhur .
o idiota qe do perfundoni aq keq sa uk e merrni mend dot!. po aq koqe mendon ju se esht populli shqiptare. ne jemi nje popull ilavdishem ne jesus krisht besome dhe fitoren e kemi vene ne duart e zotit tone dhe do e arrijme me do e mos! ju te mjeret qe mendoni se njerzit e mire te shipiperis po bien pre e propagandes, genjeshtrave tuaja e keni te humbur. shqiperia do behen me hri apo me pahir si shtet evropian i krishter mbi te gjitha! do behet se keshtu ka then zoti!
Ka dhene ca prova ne kete pike populli shqiptar beyond the shadow of the doubt ![]()
perderisa ne jemi idiota, dmth koqe, atehere edhe populli shqiptar eshte koqe, meqe ne koqet jemi pjese e tij.
Dhe kete nuk eshte nevoja ta thote Zoti (qe per me teper nuk flet me koqe), eshte rezultat i logjikes se bardhe te Sarterit.
Pastaj nuk ka ndonje te keqe te jesh koqe, ka te keqe kur ferkon koqet trokellitese demokratike te Marlonit, gje qe e bejne edhe populli amerikan dhe evropian.
Nuk ka asgje te krishtere ne ferkimin e boleve te Marlonit.
Me sa duket Albini nuk po ia kercen me gjithe diten perfaqesuesit te kombit kosovar. Perfaqesuesi i kombit kosovar eshte dylber 24 ore i Ramushit tani, bashke me Mutoshin
Kane harruar nje tjeter zagar te UDB-se, perfaqesuesin e kombit kosovar te Peshku
Serbët në Mal të Zi janë në prag të rrebelimit. Sigurisht që prapa tyre qëndrojnë shërbimet sekrete serbe dhe ruse.
Dini gje kur do të mbahet takimi i rradhës i Mini-shengenit, që ta dëgjojmë përsëri përrallën e vëllazërisë së re ballkanike, të interpretuar nga Beogradi vrases dhe Gabelet e tiranes naive?!
Po keta paskan dale hapur fare mo Arban! Me demek elita qe do ndriçoj popullin!
Nejse ne ketej si shoqeri i kemi sheshuar keto mure. I prezantohemi njeri tjetrit si…Genti nga Prizreni, Niku nga Gjirokastra, Arberi nga Peja…dmth nuk ka me kufije politik. Thjesht shqiptare nga troje shqiptare.
Po saliu e mbante fazlliçin ne mbledhjet e qeverise o fuks i frontit
. Po remziun e uçk-së pse vrau? Çfarë filmoi?? Me cilin u takua sali karaxhiçi???
Le pastaj ato fshatarkat e tua qe ngelen duke u martuar me pleq serbë,
hyyy gomer, si mrena ene jashte shqiprise, kjo gjendje, tregon se sa te drejte kam patur para shume vjetesh,
kur flisja per marrveshjen MSA, ndermjet EU dhe AL , per levizjen e lire dhe pa taksa te mallrave, akoma pa u nenshkruar ajo marrveshje, njerzit rrinin si te hutuar dhe nuk kuptonin asigjo,
pastaj erdhi marrveshja tjeter, ndermjet vendeve te rajonit ku u perfshine dhe vendet e kaukazit, marrveshje qe u zbatua pjeserisht, per te mos thene se ngeli ne leter,
tani vjen marrveshja e vendeve te ballkanit, dhe njerzit hidhen perpjet, megjith analistat, me gomer njerez nuk kam pare,
marrveshje te tilla jane win-win, nuk ka humbes, se pse hidhen perpjet njerzit, nuk po e kuptoj,
e ke inat palloshin, edhe une e kam inat se eshte megalloman, trap e medioker, por jepi hakun, ketu po ben me te miren.
më shumë se një herë, Dragusha është “këshilluar”, sidomos kur talenti i tij i solli suksesin që mbase dikush/ disa nuk e prisnin kaq shpejt dhe në këto nivele. Para pak më shumë se një muaji, Dragusha është “këshilluar” duke i kujtuar se një spital privat i njohur për ndërhyrje në zemër, ka pësuar një rënie të ardhurash në rendin e 1 milion dollarë.
http://www.gazetadita.al/spitali-i-shkodres-ska-mjeke-anulon-operacionet-deri-me-6-janar-2020/
the hilarious sitcom Saved by the bell, e ndiqnim paralel me programin e famshem te mediasetit Non e’ la RAI.
rastesisht e ndesha ne tv, nuk mund t’i hiqja syte nga ekrani, ish e pabesueshme duke ndjekur nje seri pas tjetres perfundova duke qare. Derisa mora vesh se eshte klasifikuar ne E/I = educational and informative program. Me te drejte!!!
Zogjte e rilindjes kapo delta ,arbani ,shkaba ![]()
Dmth rama fiton nga bythqimet!!@@@
Pjer, qe ku i ke dy shenjat e gishtave te mijat qe i kane karabinieret, e majta dhe djathta (jo politike, sepse jane shenjat e boleve qe eshte gje tjeter):

gëzuar vitin e ri 2020, shqiptarve. ! qoftë një vit i çlirimit nga inferioriteti dhe tallavaja,dhe i fillimit të projektit evropianbërës të shqipërisë së madhe. u shtofshin shqiptaret dhe u pakësofshin jevgjit!
per ner del-ta ti do me tall koqet me te gjithe me duket, eshte hera e pare qe degjoj se Megalloshqipnia qeka projekt Evropian (edhe “beres” ngambrapa).
masnej ky qe ke bere ti nuk eshte urim, ky eshte mallkim per Vit te Ri.
te gjithe jevgjit e Peshkut, shkofshin ne blogun e Oketes!
tiku,jo projekt i evropës, por i shqiptarëve që ‘‘duan shqipërinë si evropa’’! nuk e di ça s’kupton, tiku! ose më thjesht akoma! integrimprojektet janë afrikanbërëse, ndersa Megalloshqipnia evropianizues! dmth është ajo që një popull evropian do bënte për veten e tij!
sekush kupto simas qefit qe kur u bertit ‘‘duam shqipërinë si tere Evropa’’. Psh shume nga kto qe bertitshin kshu, bertisnin se dojshin me pallu si gjithe Evropa, meqe Enveri nuk i lete me pallu.
Ti mund te kuptosh çer te kete qefi, e te bertasesh çer te kete qefi, e te pallosh çin te kete qefi sepse kshu e do Evropi me kushtetute, por eshte fakt qe projekti Evropian eshte ne kundeshtim me Megalloidete e çdo lloji, sepse projekti evropian ne origjine lindi si kundervenie e Megalloidese gjermane, dhe pasoje direkte e deshtimit te saj.
Ti e di mire kete, por nuk ta ma suma me dale si antiEvropian.
Enderron I varfri por ne vend te megallo shqipnise do kenaqet me megallo marlonin ![]()
bashkimi evropian është ide e majtë. unë flas për evropian ,që nuk përthuthet me bashkim evropian. evropianët nuk e leshojnë sovranitetin tek be-ja. asnjë prej tyre. evropianët janë për bashkpunim te kombeve evropiane dhe jo për një bashkim sovjetik evropian. veç shqiptareve,asnjë tjetër në evropë nuk është i gatshëm të tufëzohet.
unë këta kam parasysh kur flas për ‘‘evropianizim’’ të shqiptareve. bashkpunim,po secili zot në shtëpi te vet. evropian=kombëtarist
Bashkimi Evropian ka lind kur ideja majte-djathte kishte nordh me kohe e me vakt qe ne kohe te Hitlerit dhe Musolinit. Ideja e Bashikimit Evropian eshte nje nga shenjat kryesore - ndoshta SHENJA - e dukjes se Epokes Ngambrapa, ku e majte dhe e djathte jane vetem fele bythe.
Menjeane kjo qe thashe, ma sqaro i çike kte qe ke thene.
Me sa kuptoj une ti mendon se Bashkimi Evropian “eshte ide e majte”, ndersa Evropian eshte ide e djathte, dhe shtetet e Evropes jane ide te djathta qe bejne pjese ne nje ide te majte.
Kjo baterdi eshte me keq se fele bythe, kushedi se ne çfar epoke paskemi hyre dhe une s’dikam gjo.
Ndoshta kemi hyre ne Epoken e Brimes se Bythes.
Evropa nuk i largohet idese se shtetit-komb. Nuk do jugosllavi. Tufezim.
Bashkpunim,duke respektuar sovranitetin.
E kush i largohet idese se shtetit komb? As Bashkimi Sovjetik qe ne fakt ishte shtetkomb. Revolucioni i Tetorit kishte synim revolucionin e perbotshem, dmth zhdukjen e shtet-kombit edhe si ide. Krijimi i BS ishte deshmia e deshtimit te Komunizmit internacionalist, komunisteve te pare rus ju dukej e neveritshme te krijonin perseri nje shtet rus, perveç me justifikimin se nuk kishte menyre tjeter per te fituar komunizmi i perbotshem, se Komunizmit i duhet patjeter nje komb per te mbrojtur nje fitore, me shprese se kjo fitore do te perbotesohej ne te ardhmen. Dmth BS u pranua nga halli, si e keqja me e vogel. Dhe ne fakt BS ishte restaurim i perandorise cariste, i shtetkombit rus qe sa per sy e faqe ju dha liri ish-kolonive cariste per te vazhduar shfrytzimin neo-kolonial nen mbulesen e pushtetit te sovjeteve. Kjo gje u be e qarte fare gjate epokes Brezhnjev, i cili ne nje ceremoni vuri ne brez shpaten me gure te çmuar te Careve, te trasheguar prej tyre brez pas brezi.
Jugosllavia ishte kopje e BS me ca retushime perendimore, car Aleksadrin e zevendesoi Tito.
Kjo ka ndodh ne realitet, kurse ne surealitet, qe eshte me real dhe me i vertete se realiteti, shtet-kombi ka nordh pergjate shekullit te kaluar, tre luftrat botrore jane ngerçe te kesaj ngordhjeje. Shtet-kombi tani eshte kufome, keto qe sot mbahen per shtet-kombe, jane dridhje nervore instiktive te kufomes qe ka pesuar vdekje klinike.
Shkurt muhabeti, ti me shoke shume kerkoni te ringjallni nje kufome duke i bere frymemarje artificiale.
mesa vura re nga lajmet e sotme te shq, te cilat flisnin per çmimet ne kete nate te fundit te vitit, kish nje ngritje te lehte te çmimeve si gjithmon, nderkoh qe duhej te ndodhte e kunderta.
psh, domatet ishin 200 leke, pra 1,6 euro, nderkoh qe ketu ne belgjik luhateshin nga 1 euro deri ne 2 euro, frutat po ashtu, nderkoh qe ne shq, duhej te ishin me te lira, te pakten 50% me lire, pasi edhe rrogat e pensionet jane shum me te ulta se ne belgjike.
del-ta,
per te zhduk çdo lloj keqkuptimi, mos kujto se un besoj tek idete e Sorrosit dhe zorraxhijve te tjere te ketij lloji. Te pelqe s’te pelqe, ky eshte fakt objektiv, kombi e ka perfunduar funksionin e tij historik. Rikthimi ne kombetarizem, dmth antievropianizmi tip Hungarie ose trumpizmi ne pergjithsi, eshte rezultat i deshtimit te zorraxhijve evropianiste sorroiste jevgiste. Pra historia perseritet, gjithnje me e zbehte, e gjithnje e me karikature trokellijne bolet e Marlonit djathte dhe majte, tradicionaliste dhe progresiste, antievropianiste dhe evropianiste, race ariane dhe jevgj. Te dy palet bole jane, qe duke u tundur e shkundur shkojne drej shkatrrimit me gjithsejt.
Bota ka nevoje per ne Vizion te Ri, jo per per Vizione te Qarta te Boleve te Marlonit.
Ke vone re Pjer, se uji eshte zakonisht i laget … dhe dielli e nxjerr koken gjithmone nga ana e Lindjes ( me perjashtim te diteve me re, qe eshte me tafti - bafti ).
i modho, po te ngelen ne goje bolet e marlonit ![]()
ku e di ti se Vizionet e Qarta nuk jane Vizionet e Reja,
ti vete e pranon se nuk e ke lexuar VQ,
merre mundimin e lexoje, pastaj flasim prap ketu, lexoje vetem 1 here
nuk eshte dhe aq shume problem krahasuar me ju qe ju kan ngel bolet e Marlonit ne çdo vërë te trupit.
une nuk kam vrime vizionare ne tru qe te fus bolet e reja te marlonit.
Vizione te reja botes nuk i kane ardhe kurre nga nje pijanec, nuk ka bere vaki kurre ne histori, e nuk mund te beje vaki kurre.
E pse u dashkan lexu librat e tu, nuk mjaftojne komentet e tu per vite me radhe per te ditur se çlloj malli ke shkruar? E shumta mund te jene libra interesante per tu lexuar, por jo Vizione te Reja qe ndryshojne e shpetojne boten.
… pse ka nga ata qe e kane lexuar nga 2 here ??? … dhe jane akoma gjalle ?
kush tha qe pretendoj te ndryshoj boten, po lexoje nje here se ka gjojna te reja, dhe do t’me interesonte me pas opinioni i nje njeriu te kultures siç je ti.
Gjera te reja mund te kene edhe kurvat qe kane shpik teknika te reja pallimi, por mu keto nuk me interesojne, nuk me interesojne me gjerat e reja, me interesojne Vizione te Reja.
çdo gje e re ne Epoken Ngambrapa eshte nje bole e vjeter e Marlonit veshur me lekure te re dhe qime te reja lene pa rruar - i Modhi
Delta i Agimit flet me sterkala per “jevgjit” nderkohe qe te bardhet po ja ngrene flamurin, me dashuri dhe qetesi.