Mirseerdhët tek tema e diskutimeve të lira për këtë muaj. Këtu mund të diskutoni pak a shumë çfarë të doni, sidoqoftë duke ndjekur udhëzimet e faqes.
Diskutime te lira - Tetor 2020
Pershendetje. Ka shume mundesi qe kjo te jete tema e fundit Diskutime te Lira qe hap une. Ka mese 1 vit qe ne kete forum nuk kemi moderatore te tjere aktive.
Gjembi,
problemi me i rende eshte se nuk ka komentatore aktive.
Mund ta kurseje edhe kete koment, e beje edhe ti si shoket, zhdukeshe ne heshtje, duke rivertetuar per kushedi te saten here qe njerzimi akoma nuk eshte ne gjendje te funksionoje pa polic, dmth ne kontestin e Peshkut: nuk funksionon blogu pa i bere ban koqe-maskarait politik qe tun bolet e Marlonit.
Nuk thuhet llafi i fundit ne fillim, siç ben Sorrosi me shoke qe levizjen e muskulit te llapes e quajne liri fjale. Akoma nuk kemi mberritur ne Token e Premtuar, nuk kemi as vizione te qarta per kete, kemi vetem lloqet demokratike pluraliste te intelektualit te modh qe i leviz vizionet ne sintoni me levizjen e loqes perkatese te Marloni ngambrapa.
Eshte fundi i paralajmeruar i Peshkut, i cili ka qene fenomeni me i ndritur kulturor i mbas viteve 90-te. Edhe nje here tjeter e treguam veten kampione te shkaterrimit dhe barbarise.
Shyqyr qe kemi akoma gjalle Blogun e Tjeter, sallonin mondan te sinjora Bertinit ku intelektuali i modh dhe intelektualesha e modhe kalon nga e njohura tek e panjohura si nga njera bole e Marlonit ne tjetren.
Keshti ti Alba e ke akoma mundesine e llapes se lire, po si t’ja bejme ne te shkretet qe ngelem pa bLoqe per te trokellitur.
Tema që tërhoqi më shumë vëmendje? 2012, intervista e Esat Pashës së Ri dhënë një gazetareje serbe. Temën tjetër më 2018 ma mbyllën se artikullin tim da botonte Meroja, shoku i Penarit dhe kishte copyright infringement.
1234567890
Po unë për kunjë ta dhashë, për ta futur kunjën ku të hyjë.
Unë jam më i madhi në këtë foto
Duket sikur janë komentet e fundit, sikur sipari ka rënë dhe komentet e mia janë si skena post-credit në filmin Idiocracy
Unë jam Upgrayedd. Double d for the double dose of PhD. PhD in chemistry and mathematics.
Një shoqja ime më thotë. You are an impostor, you are posing like a Walmart deli worker.
Rreth 2008 i thanë një gazetareje shqipkare në Tiranë për mua. Ajo pyeti “ça pune bën ai?” I thanë “profesor matematike në universitet në Amerikë”. Ajo u përgjigj “të gjithë shqipkarët lajnë pjata në Amerikë, ky nga Toshkëzi qenka profesor matematike në universitet. S’dinë as të gënjejnë.”
Në post-credit harrova të them se jam prishur dhe me Shinasi Ramën, para se të botohej ky libri. U prisha se në këtë libër ka përmendur dhe Arben Kushtën si revolucionar i madh i dhjetorit 1990. Kushta është një dallaverexhi i vogul që njihet për maskara. Bëhet fjalë për ndonjë korrupsion, Kushta d’i ketë dhënë rushfet Shinasi Ramës për ta futur në histori. Është bërë dhe qitetar nderi i qarkut të Elbasanit. Dmth Shqipëria s’ka me kë nderohet tjetër.
Kushta është dikush pa të ardhme dhe pa të shkuar. Po mundohet të blejë të shkuar të lavdishme. Problemi është se e njoh unë.
Ju kujtonit se Peshku është i përjetshëm dhe komentonit se si brezat tuaj të ardhshëm do gjykonin komentet tuaja. S’do ketë breza të ardhshëm për Peshkun. Do harrohet, rahmet pastë.
Peshku ishte thjesht një klub i viteve 1980 në Shqipëri. Gjërat u thanë, u konsumuan. Njerëzit u plakën, u lodhën, janë të zënë me gjëra të tjera, humbën interesin. Bota lëviz. Jo përpara, thjesht përtej pozicionit ku ishte, që për ju nostalgjikët më të fortë ishte Peshku.
Ndryshimi i formatit të Peshkut përshpejtoi vdekjen e tij natyrore.
1234567890
Moderatoret e blogut duhet te jene krenare per punen e tyre.Ata bene dicka .Si i thone :it’s better to have loved and lost than not to have loved at all…
Per Shqiperine , kucken qe ben verem shqipot brez pas brezi , projekti i saj u dhje nga ai serbi i mootit qe plasi luften e pare boterore.Nese ajp nuk do te kishte ndodhur dhe do ishte zbatuar projekti austro hungarez do te kishim nje Shqiperi ndryshe.Shqiperia nje dite do te behet , s’ka rruge tjater se eshte ne zemer te europes.po behen kombet e afrikes ku fiset tutsu e hutsu deri dje thernin njeri tjatrin .Por ritmet e zhvillimit jane teper te vogla per nje vend qe eshte vetem nje ore larg me avion nga qendrat kryesore te civilizimit perendimor.
1234567890
Ajo qe me cudit mua eshte si te thuash nje lloj gezimi qe blogu nuk frekuentohet si dikur …Si duket jemi popull i mesuar qe punet te na shkojne keq e kur dikush ben dicka te mire na duket si anomali!!!
1234567890
Në demonstratat para disa ditësh në Benin, një nga parrullat ishte “S’da lëmë Beninin të bëhet Shqipëria e Afrikës”. Maje myth. Ju e dini veten më të mirë se Afrika.
Fjala e shqiptarit ka 0 vlerë. Ata këtë e dinë, prandaj kanë krijuar mitin e besës.
Me fakt ti je ai qe ke sugjeruar de zezaket jane qenie inferiore.une thjesht e petmenda Afriken per shkak te lufterave civile te viteve te fundit .
Shqiperia eshte vend I ashper por edhe amerika eshte vend po aq i eger.ti thjesht nuk e ke perjetuar ate ane te saj .
Unë e kam përjetuar egërsinë e Amerikës, full blow. Dallimi është se kam bërë zbor gjithë jetën dhe e kam kollaj. Gjatë doktoratit të dytë, 2015 — 2019 shefja e departamentit të kimisë bëri gjithshka për të më përzënë nga doktorati. E provoi me shumë, dështoi vetëm me mua. Pastaj donte të më vriste me anë të policisë. Përgatitën dhe letrat që të thoshin se ishte suicide by the police. Vetëm se u tregova shumë i shkathët. Në fakt, kam dokumente që ata kanë kryer felony, krime kundër meje, përfshirë policinë.
Amerika është vend i ashpër me mundësi të mëdha. Shqipëria është vend dhe më i ashpër, plus i pashpresë.
Duket se tani kemi ngelur vetëm Alba, Gjembi, Inkuizitori dhe unë te Peshku.
Te pakten biem dakord qe qeniet njerezore jane njelloj ne gjithe boten vetem se ne Amerike te paguajne me shume apo harrin me shume .
Të gjitha qeniet njerëzore janë të ndryshme. S’ka dy qenie njëlloj. Barazia është para ligjit. Kaq.
Dinamikat sociale jane njelloj pavaresisht se jeton ne nje fis te izoluar nga dynjaja ne Amazon apo ne shoqerine e larte te parisit.E njejta lufte per pushtet me te njejten egersi qe behet ne bordin e nje korporate shumemiliardeshe behet edhe ne nje crew pastruesish .ndryshimi eshte vetem sasia e parave ne loje .
Ndryshimet janë të shumta. Në fakt tani po punoj në Walmart deli. Dhe aty është një meksikankë që s’lë gur mbi gur për të më hequr qafe. Asgjë s’i bëj. Shpif derisa përfundimisht iu mërzit dhe bosave. E kalon kohën duke më ngritur gracka mua. Tani ka humbur çdo kredibilitet dhe duket se është qetësuar. Jo se ndryshoi si karakter. Njëherë e dëgjova që po i kërkonte një shefeje të më pushonin nga puna. “You don’t want to lose many good workers for one bad worker like him”. Këtë e kam përdorur shpesh me shefat e mi.
Shanset e mia për të mbijetuar janë më të larta në Walmart deli se atje ka vetëm budallenj dhe të dështuar si unë. Por kjo s’është arsyeja pse unë rri atje. Rri atje se s’kam gjetur vend më të mirë me këtë krizën. Ajo historia e shefes së departamentit ma bëri jetën çorap. Dhe unë asaj jetën çorap ia bëra. U pendua që u gërric me mua. Tani me të tallen të gjithë. Por jo vetëm kaq. U tregova i rrezikshëm.
Vuaj dhe nga impostor syndrome, me dy doktorate. Një shoqja ime çifute me sens humori shumë të hollë më tha “you are an impostor. You are posing like a Walmart deli worker”. Ajo ka të drejtë. Fakti që kam 2 doktorate, 4BS, flas rrjedhshëm 5 gjuhë s’i bëri përshtypje askujt në Walmart. Që i gënjeva dhe u thashë se kam 40 vjet përvojë në deli dhe është pasioni i jetës sime, kjo i impresionoi.
America eshte nje cutthroat workplace environment.njerezit te akuzojne per gjera qe as te ka shkuar ne mendje ti besh .Ia bejne edhe njeri tjetrit por emigrantet e hane me keq se jane easy marks .
Easy targets. Kështu është e gjithë bota. Siç e thashë, dallimi midis Shqipërisë dhe Amerikës s’është në sa vuan, por në sa ke mundësi të bësh diçka. Dhe në Amerikë po të mori shëndeti paksa keq, shkove për lesh. U bëra synet për arsye shëndetësore dhe ma çuan billën $10,000, që hoxha te fshati e bën për një dopio raki.
Unë s’jam easy target, jam bir kurve. BS i katërt është në psikologji, dhe përvoja ime është e pasur. Puna është se s’ia kam ngenë. Po humbe, humb gjithshka. Po fitove, s’fiton asgjë. I bëra zbor shefes së departamentit të kimisë që kishte gjithë universitetin në mbrojtje të saj. Boll u munduan të më përjashtonin, dënonin, vrisnin, dhe u doli gjithshka huq.
Hidhi ne gjyq per hostile workplace environment.
Te universiteti, UCF, kam mundësi ta çoj deri në Supreme Court. Mendo, ata më bënë kurth të më vrisnin. Gjithshka e dokumentuar. Ata e dinë këtë shumë mirë. Thjesht ka një kleçkë. Unë fitoj gjyqin dhe dëmshpërblimet miliona, por kjo do zgjasë. Dhe po të doli nami se hedh në gjyq s’punon më. Kjo e fundit më shumë se gjithshka më përmban mua. Dhe ata me qëllim i zgjasin proceset që të të rrënojnë në proces.
Një profesoreshkë rrospihë pa vlera, Yulia Gerasimova, flirted me mua më prill 2017. Më erdhi erë muhabeti dhe s’e provova. Jo vetëm kaq. Eventualisht e denoncova në polici “she flirted with me, but I suspected honeytrap and did not hook”. Guess what. Prapëseprapë më denoncuan për… sex harassment. Vetëm se dolën shumë huq kur morën vesh se i kisha denoncuar unë më parë.
Po ta kisha ndjekur pas për në zyrën e saj atë ditë, siç më tha, ajo do më linte të hyja, pastaj do bërtiste përdhunim. Unë do kalbesha në burg. Fundi i përrallës.
Ne rastin tim avukati ma tha cope .Kemi prova mjaft sa gjykatesi te vendose te hapi gjyq dhe burden of proof is on them .Por nuk dihet nese fitojme apo jo .Por edhe nese ata fitojne do t’iu kushtoje 3 here me shume se sa ta zgjidhim pa shkuar ne gjyq .Dhe keshtu beme.natyrisht ai mori 50% dhe nenshkruam NDA nga te dyja palet .rasti I’m ishte employment issue.
Me NDA e ruan reputacionin? Besoj se po se s’e merr vesh njeri. Unë kam kundër meje universitetin më të madh në USA. Sa kam parë unë që kanë rrënuar dhe përdhunuar ata… komplet e pabesueshme. S’mund të të pyes sa fitove se është NDA, por shpresoj t’ia ketë vlerë. I was very cautious, many lawyers are in dirty games with UCF, it’s big.
Ç’u bëra unë këtyre, duhet të jetë dora e Zotit.
Një nga provat e mia është kjo. Detektivi Luis Rivera i UCF më “diagnostikoi” me Bipolar Disorder dhe me Narcissistic Personality Disorder. There is a catch. By Florida law he is not qualified to diagnose me, he is impersonating a psychologist without having proper licensing. “Psychologist” is a protected word in Florida, and it is a felony to impersonate one.
He diagnosed me so because Bipolars have a tendency to suicide. This in preparation of killing me. Then the Narcissistic Personality Disorder was there to remove all public sympathy for my killing. I deserved it. Narcissists are known to be manipulators.
Rivera also asked me whether I have close family in USA. If I didn’t have, it’s much easier to kill me without fearing repercussions.
You have no idea how much else they have done to other people. They even tried to erase my records from UCF. Problem was, I had taken too many screenshots, and showed them this.
Fol me nje avukat me ekpertize ne keto ceshtje .They don’t charge unless they collect .Keshtu qe nese mendojne se ti ke nje case kondra tyre ata e marrin persiper .Ne keto raste avukatet e shoqerise se sigurimeve te Universitetit e marrin persiper dhe ata jane te interesuar to settle perpara se te shkoje ne gjyq.
Këto ndodhën deri më dhjetor 2019. Shumë vonë? Nëse settle NDA, sa mund të marr?
They have trespassed me in perpetuity from UCF, because this was their best option, the maximum that they could damage me after they failed to kill me or jail me.
It is strange to me too that I am alive and thriving from this story. ANY misstep whatsoever, and I was a goner.
Even in April 2020 they tried to sanction me through the Office of Student Conduct. Guess what? I pwned them. To top it up, I made it legally possible for me to record all of their meetings. They have incriminated themselves deeply in the oral records. Even if they cleanse the entire UCF of my records, I still have the oral records to get them.
UCF has made it a felony to record their meetings. Guess what. I insisted that they are not allowed to record my meeting, unless I have the same privilege, based on the principle of reciprocity. They gave in, poor fools. They were supposed to get back to me with their decision about my “infractions”. Guess what. They never showed up.
Zakonisht the statute of limitations is 3 years .ke ende kohe .varet nga rroga jote atje demi qe te sollen .te pakten paga e nje viti shumezuar me dy minus 33-50% te avokatit.Nese ke nje rast teper te forte qe nese shkon para jurise mund t’iu kushtoje shume me teper mund te marresh.
Po e mendoj. E di statute of limitations 3 years, and limitless for some crimes. I think I have some time. There is also another danger for me. If I leave them off the hook, in three years, when my limit has run out, they will get back to me with whatsoever intrigues. They’ve done this pretty often.
How much can I get if I win? The lawyer must pick my case, then the judge must decide to judge the case.
What is my chance to pass these two steps successfully?
One thing that might protect me for life is that I am a witness for another person who is suing UCF. UCF cannot get back to me in 3 years because it is retaliation against witness.
Kerko ne internet firma ligjore qe mbulojne keto ceshtje .pershkruaj shkurtimisht problemin.nese ata mendojne de ti ke nje ceshtje atehere do te kontaktojne .apo merri be tel per nje free consultation.
Morgan & Morgan refused me. That demoralized me. Chances are, I will let it be.
Ne rastin tim une kontaktova 6-7 avukate nepermjet faqes se tyre ne internet perfshire edhe nje avukat mik familjar .Vetem njeri out of the blue mu pergjigj dhe me tha :based on what you’ve written you’re entitled to some money .Ishim be nje gray area of the law.Nese fitojme ai merrte gjysmen .nese jo une si detyrohesha asgje .Kuptohet s’kisha asgje per te humbur .
I think I am not in a grey area of the law. There is this felony which I wrote above. The honeytrap that they then accused me of sex harassment is widely documented. What they did to me is outlandish, incredible, unless one saw for himself.
I think UCF was so arrogantly confident against me that they REALLY have messed up in leaving unambiguous evidence behind.
I am not a happy trigger, but they really brought me as much distress as they could, and aimed to kill me. There still is my trespassing from UCF in perpetuity, FOR NO REASON AT ALL. That too was a trap. With all of my qualifications, UCF has badly compromised my employability.
Kam frikë se kur kalon statutory period do më shpifin ndonjë gjë. E kanë bërë shpesh me të tjerë dhe me mua. Ndoshta për këtë kam si mbrojtje të përhershme faktin që jam dëshmitar kundër UCF në një proces tjetër. Megjithatë mendoj t’i hedh në gjyq, edhe sepse më kanë shkaktuar dëme të mëdha, dhe se ka tanimë shumë prova të pakundërshtueshme. Po të kërkoj besoj se gjej avokat që e merr rastin tim.
Contact firma te tjera .Dikush do e marri rastin tend e gjej pune ne sektorin privat .me njohurite e tua te matematikes mund te gjesh pune be industrine e siguracioneve psh .
o alba, ti je naive, nuk njeh njerzit dhe nuk ke force t’i rezistosh te keqes. Mos i jep muhabet kujt nuk e meriton as ta shahet!
Nuk e kupton kaqe gje qe studenti i dhjetorit, çfare ka bere ne konvikte, e ka bere ne universitet ne Amerike, ka bere dhe po ben ne Peshk, e do te beje te njejten gje ngado te shkoje?
E keqja eshte nje mekanizem kriminal, perserit gjithnje veten si mekanizem bielle-manivele.
Pavaresisht nga diferencat , ne dhe te huaj kemi te perbashket te qenurit emigrante , qe do te thote te punojme dy here me shume se vendasit e te gjykohemi dy here me ashper se ata .
"Do not judge , or you too will be judged . For in the same way you judge others, you will be judged , and with the measure you use, it will be measured to you…mathew 7 ![]()
e vertete kjo thenie qe ke sjelle, por problemi eshte Ai ka thene edhe te kunderten:
Do not think that I have come to bring peace to the earth. I have not come to bring peace, but a sword - Matthew 10:34
apo edhe Ai ishte emigrant nga katuni Betlemit i punesuar ne Universitetin e Jeruzalemit dhe shefja e katedres i kishte vene diagnozen Bipolar Disorder dhe Narcissistic Personality Disorder?
Then said Jesus unto him, Put up again thy sword into his place: for all they that take the sword shall perish with the sword ."
Ta kisha llafin Alba qe Peshkun e keni shkaterruar ne bashkepunim te gjithe, te mire e keqadashes njesoj ne kete kuptim: nese nje i ardhur nga rruga sulmon me keqdashje nje koleg, kjo eshte sikur te ka sulmuar ty. Pra nuk vlen motoja individualiste amerikone e modhe “sekush shef bythen e vet”, se do te vije rradha edhe ty nje dite. Pranej nuk behet muhabet me nje qe ka bere maskarain me kolegun, indiferenca eshte baraz me te keqen aktive. Pradaj e keqja mbizoteron, sepse e keqja shfaqet si force. kurse miresia shfaqet si dobsi, e ne thelb jane njesoj dobsi.
Prandaj une kam qene gjithnje selektiv me peshqit, me dike qe e ka treguar veten se kush eshte qe ne koment te pare, as kam diskutuar kurre, nuk e kam konsideruar kurre siç ky rast, ndonje tjeter mbas diskutimit te pare e kam pare se nuk ja vlen dhe nuk e kam konsideruar me, si psh shkaben a tazon si quhet, kush e ka treguar veten qe ka karakter, i kam dhene konsiderate dhe stime infinite, pavarsisht se mund te kemi ide te ndryshme, si psh Xixa i nderuar (karakteri ka rendesi, idete ndrrohen).
E keshtu me tej, sekujt kesulen sipas kaptines.
o Alba, kam shkrujte nje shkrim lidhur me Tekstin dhe Kontekstin qe ne jete jane te lidhur, dhe Ai i lidhte, ndersa profesoret e universitetit, jo vetem qe nuk i lidhin, por i zgjidhin, si te tyret, ashtu edhe te tjereve, perfshire edhe Tekstin dhe Kontekstin e Atij.
Edhe në librin më të iluminuar ku do të shkruhej krejt e Vërteta Absolute, ky libër nuk mund të jetë kurrësesi e vërteta, sepse e Vërteta tamom është e vërtetë e jetuar. Vetëm jeta mund të përmbledhë dhe përmbajë bashkë, si Tekstin (librin), ashtu dhe Kontekstin ku ndodhesh. Kjo nuk është akoma e qartë, megjthse është histori e 2000 vjet më parë.
Kur Jezui fliste, skribet e tempullit (intelektualët e shquar të kohës) i tregonin Librin (Testamentin e Vjetër) duke i thënë: “nuk është e vërtetë, shiko se kjo që sapo the nuk e shohim të jetë këtu”. Jezui i’u përgjigjej: “Jam unë e Verteta, Udha, Jeta”. Dmth jam unë Libri, dmth Teksti dhe konteksti. Edhe pa qenë Krishti të ndodh e njëjta gjë me skribët modernë. Nëse thua një gjë të provuar së vërteti në lëkurë, për mirë apo për keq, të vjen intelektuali i modh që roit biblotekat, e të thotë: “Nuk është e vërtetë, shiko se ky ka thanë ndryshe në faqe aq e kaq, e ky tjetri e ka thanë në faqe kaq e aq!” Mandje ndonjëri, më i modh se të tjerët, të thotë: “Shiko këtu, s’ka than Krishti kështu”
(i Modhi)
Eksperienca ne Shqiperi ishte e rende per te gjithe por disa kane kujtime me te hidhura se te tjeret .Disa jeta ne mergim I beri ti harrojne ,disa I moren me vete kudo qe shkuan varet se me c’mase e pesuan gjate komunizmes …
Poshtersia me e medhe qe ka demtuar Peshkun eshte rrefimi striptiz i ndodhive personale, edhe ky ves i modh amerikon i intervistave te lloj lloj perversi. Sidomos i eksperiencave, dmth vuajtjeve personale ne kohen e komunizmit. Vetem nje maskara fillon e tregon, per me teper si anonim qe nuk mund te verifikohet e verteta, qe ka qene i persekutuar qe te fitoje pike e te gjykoje te tjeret qe nuk kane vuajtur, ose kane vuajtur me pak. Ku eshte masa qe tregon se kush ka vuajtur me teper, qofte edhe ne te njejten qeli? Per me teper qe çdonjerit per egocentrizem i duket vetja si Krishti, kurse te tjeret jane fuksa qe duhen share nga nena si spijune te Nexhit.
Vlera e personit duket kur vuajtja e ka fisnikeruar, jo qe ka vuajtur, e ben te tjeret te vuajne me shume.
Çne ky serbi nga toshkëza të shkruajë shqip??
Të gjithë shpirtzinjtë anojnë nga fara e zgjebosur serbë.shih lubonjën,tolin e salës!
Edhe alba e zezë ,jo më kot noton në ujrat e zeza ku gjallon njëqelizori toliç.
Këta ishin,pak a shumë,“antikomunistët”,që do çonin përpara shqipërinë.
Qënie inferiore që u takon të rrinë të vëndi i “qenit”
Ti duhet te futesh ne librin Guinness pellazg efendi se ke nja 10 vjet qe shkruan perhere ekzaktesisht te njejtin koment .
Kete tabiat duhet ta kete mesuar nga kauret se ata flasin gjithe diten e perendise per problemet e tyre sa te depresojne duke I degjuar.
Kur I degjoj shqipot me tel ankohen sa keq eshte bere por ne nje video te njejtet persona te lumtur e te qeshur mu duken .
Me duket se me budallanjte dulen emigrantet qe dergjen te harruar rrugeve te botes …
sepse ky është thelbi i përplasjes!
raraja nuk mban dot përgjegjësi mbi supe! nuk hap dot rrugë! di vetëm të bëjë viktimën ,shërbëtorin,daullexhiun,jevgun,serbin!
si klosi do përfundojë edhe ky loqja ! dhe jo vetëm ky! është mekanizmi natyror i vetpastrimit dhe vetruajtjes që na shpëton përudhëzisht nga gjëja e keqe(e zezë).
ky shekull do të karakterizohet nga dalja përfundimtare e zotërve të gadishullit ilirik nga errësirra! ndoshta edhe me ndonjë luftë qytetare me farën e keqe që është shtuar shumë vitet e fundit,por gjithsesi një e keqe e domosdoshme për të ecur përpara.
Ti je kandili qe u ndrit rrugen zoterve te gadishullit ilirik per te dale nga erresira shekullore .
lumi nuk kthehet më pas ,moj e kozmait! ta kam thënë,që, kur kur shpëtoi shqipëria në 13-19-n,nuk ka për ta gjetur më gjë! atëherë kur 80% e popullsisë ishtë si ty dhe iliatoliç! dum babën turk,grek,serb!
nga shumicë absolute në 13-,tani jeni shumicë relative! shënjat janë të mira! por masa kritike nuk është krijuar akoma! këtë frikë po e ndjen establishmenti internacionalist i tiranës prandaj po mundohen që humbjen e terrenit tek shqiptarët ta kompesojnë me zezakë e arabë,të cilëve meta po u jep pa doganë shtetësinë shqiptare!
ka mungesë jevgjish në tregun shqiptar me sa duket!
Derisa te vije ajo dite ,kridh sufllaqe e merrja kenges si Fan Noli:
Pres një shenj’ e pres një dritë,
Pres me vjet’ e pres me ditë,
Se ç’u tera, se ç’ u-mpaka,
Se ç’ u-çora, se ç’ u-mplaka, ![]()
Alba, cer ka thene Ai te Matheu qe nuk duhet te gjykojme te tjeret, por t’i gjujme me shpate kaptines? ![]()
[44] But I say unto you , Love your enemies, bless them that curse you , do good to them that hate you , and pray for them which despitefully use you , and persecute you ; … [46] For if ye love them which love you , what reward have ye? ![]()
https://www.linkedin.com/in/ilia-toli/detail/recent-activity/shares/
Lexoje pak ça thotë profesori im i psikologjisë, zyrtari i tretë më i lartë i APA, American Psychology Association. Është pas resumesë sime. Ai i di të gjitha ç’më ndodhën në UCF dhe flet kështu. Por për Inkuizitorin dhe Pellazg efendinë këto s’kanë kurrfarë rëndësie, vetëm fjalët e paligjshme të një detektivi (polic) pa shkollë kanë rëndësi se ato janë në nivelin e Inkuizitorit dhe Pellazg efendisë. Dhe ato fjalë polici i tha ndërkohë që përgatiteshin të më vrisnin. Ju jeni dakord që policia amerikane është brutale, por ndonjëherë e kanë mirë ata që vrasin me paramendim, si në rastin tim. Neve të ligjve vetëm xhaxhi na vinte hakut. Do bënet Shqipëria se të gjithë ne të ligjtë ikëm. Ngelën vetëm ata të pastrit e shkolluar si Inkuizitori dhe Pellazg efendia. Që nga emrat që keni zgjedhur…
S’ju ka ngelur asgjë për të thënë dhe çuditeni që s’ju honeps njeri.
Pellazg efendia është i madhërishëm si xhaxhi Enver që na la partinë të pastër me spastrimet e tij, me rezultatin që të gjithëve na lexohej uria në sy, si në një Aushvic të madh. Jeni të varfër dhe grabitqarë në shpirt. Mund të prodhoni vetëm spastrime dhe mllefe me fjalor shumë të varfër. S’keni asnjë marifet tjetër për t’u dëgjuar.
…
Shqipëria do të bëhet?! Shqipëria ka qenë, është dhe do të jetë. Kush është në Shqipëri, jeton, punon, përpiqet, ashtu si mundet, si ka qenë përherë, por këta s’kanë kohë të merren me Peshkun, si puna ime dhe juaja.
Mos harroni asnjëherë: Shqipëria nuk është Edi apo Erioni apo ku di unë. Shqipëria nuk lexohet as në gazeta, as në televizor. Shqipëria frymon në botën reale.
Aleksandër Laçoja (Laçaj), serb nga Vraka e Shkodrës, shoku im i dhomës, skicofren dhe me psikopatì të tjera (comorbidities), tallej me fjalët e Sami Frashërit. “Shqipëria siç ka qenë, ashtu është dhe ashtu do të bëhet.”
Shqiptarët jetojnë në shpellën e Platonit dhe u duket Shqipëria e bërë.
Di ti di. Shqipëria nuk është Edi apo Erioni, por është Sali Berisha se atë s’ta nxë goja ta shash se je Drane.
M’u kujtua një barceletë që ma tregoi vrakaçorri serb Sandër Laçoja më 1990.
U martue Uka. Kaluen do vite dhe s’po bante vocrrakë. E pyet vllau i madh Ukën
— Po ti a e ban detyrën tande? E ashtun gjruen?
— Gjruja asht rob shpije, nuk ashtuhet gjruja.
1234567890
tanquam ex ungue leonem
ilia, gjith keto vite ne amerike, po shpine, njerzit e tu ne shqipri, a i ke ndihmuar ndopak
Te gjitha vendet e Balkanit e zbukurojne historine duke e paraqitur veten te fisem e fqinjet barbare.Psh serbet e paraqesin veten si antagoniste te perhershem te turqve por e verteta eshte se deri ne fillim te shek 19 kur Katerina e rusise filloi te fuste hundet ne Balkan ishin te kenaqur e ndjeheshin me te mbrojtur e te lire nen sulltanin se sa nen kauret e europes .
1234567890
1234567890
Ou!! Paska ardh prap ky?
Popcorn se më kujtojnë një kohë kur unë haja bukë misri me myk dhe ti ishe Dikushi. Talleshe dhe me ne fshatunarët e trashë me çizme që shihnim njëherë për mall asfalt. Gjithmonë ato batuta të lodhura. Tani ndryshuan kohët. Enveri na vinte hakut ne, por ai iku. Tani prit ardhjen e dytë të Enverit si krishtianët, çifutët, myslimanët presin kthimin e profetërve të tyre. Me psikologjinë që po studioj tani ky quhet unprocessed grief.
Popcorn bën dhe rimë me porn.
Ky kurthi yt është si ato kurthet e fëmijërisë sime.
— Gjyshi im është aq i gjatë sa ai prek qiellin.
— A preku diçka të butë në qiell?
— Po.
— Ato ishin koqet e gjyshit tim.
Purple. Është ngjyrë shumë e pasur, domethënëse dhe kuptimplotë, por për ju të ndrydhurit ka vetëm kuptim seksual.
Po. Në Shqipëri kam vetëm babën. Si PhD në kimi që jam, i kam çuar suplementet ushqimore të duhura që i kanë zgjatur ymrin. Me kthesën e shëndetit të babës bëri çudi dhe mjeku shqiptar, i kohës së lavdishme të Enverit. Djalë s’e bëj dot më, dhe se pi dahon, por bëj next best thing. Jemi 4 kalamanj, të 4 jashtë Mëmëdheut.
Kam një shoqe egjiptiane këtu, ajo më thotë gjithmonë “ti duhet të kesh qenë shumë i mirë me prindërit e tu që Allahu i poshtëroi kaq shumë të gjithë armiqtë e tu.” Të gjithë armiqtë e mi janë, ata që njeh ajo, e gjithë burokracia e UCF, përfshirë presidentin e ri.
E di që ju keni standarde shumë të larta për veten tuaj, por na e bëni hallall ne njerëzve të rëndomtë me difektet tona dhe pa Vizione të Qarta. Në fjalët e xhaxhit, jemi ne pa jeni ju. Ju jeni të përkryer dhe të ndërkryer.
1234567890
1234567890
1234567890
Jo dhe jo. Qëllimi dhe kuptimi u jepen. Në biokimi një nga gjërat që mësohet është një përfundim i pranuar nga shumica e biokimistëve: evolucioni s’ka qëllim. Kuptimi është se evolucioni s’po synon të mbërrijë diku.
Ironikisht, unë mendoj se evolucioni ka qëllim, por në një kuptim tjetër. Qëllimi i evolucionit është ta mbajë gjallë dhe shpërndajë specien, me aq pak ndryshime sa të jetë e mundur.
Mbërrihet nga dashuria për prindërit në dashuri për mëmëdhe dhe atdhe. Atdhedashuria e të gjithëve neve është e ndryshme. Madje pyete dikë ç’mendon për mëmëdheun dhe atdheun dhe do kuptosh si i ka punët me prindërit. Dmth u jepen këtyre entiteteve abstrakte atribute prindërore. Dmth marr vetë atribute fëmijërore, por jo në kuptim moshe. Në kuptimin që kam detyra ndaj mëmëdheut dhe atdheut siç kam ndaj prindërve. Pavarësisht nga fjalët e JFK, dhe mëmëdheu e atdheu ka detyra ndaj meje, madje kjo është arsyeja e egzistencës së këtyre entiteteve abstrakte. Ato mund të egzistojnë vetëm nëse fiset që krijojnë këto mite kanë empati të mjaftueshme. Empatia është mastiçi. Sa më shumë empati, aq më të mëdha bëhen këto entitete abstrakte, dhe nëpërmjet asimilimit dhe përfshirjes së atyre që “s’i kanë të gjitha kartat në rregull”. Pa empati, të gjithë s’i kanë kartat në rregull.
Me mua kjo funksionoi deri diku. Aq seriozisht i mora unë këto mite që në moshën 18 vjeçare i dola para makinës së Pirro Kondit, më 8 dhjetor 1990, në mes të natës. E bëra si Mic Sokoli. Po të kisha vdekur, armiku im më i madh do tallte bythën te varri im. Kjo se aq empati kanë shqiptarët. Unë me patriotizmin tim të pakufishëm dukesha si Don Kishoti.
Një nga detyrat e padiskutueshme të mëmëdheut është të mos më çajë trapin kur eci rrugës në punën time. S’është shumë, por ish-mëmëdheu im as kaq s’e bën. Atë e pranon dhe patrioti i përcëlluar Shinasi Rama se në Shqipëri ta marrin gruan prej krahut në mes të rrugës dhe mund t’u thuash vetëm falemnderit.
Unë si i zgjuar që jam e kuptoj që këto objekte si mëmëdheu egzistojnë vetëm në fantazitë tona individuale dhe kolektive. Nëse një fantazi e tillë është e dëmshme për mua në mënyrë të pashpresë, kjo fantazi patriotike është një sëmundje psikike prej së cilës duhet të shërohem. E kam përfunduar këtë proces shumë vite më parë.
Patriotizmi s’është budallallëk. Patriotizmi shqiptar është budallallëk.
1234567890
Lexoj pak romane se i konsideroj humbje kohe. Janë të bukur por s’kam kohë. E njëjta gjë për muzikën… klasike. Carmina Burana është muzika klasike që më pëlqen më shumë. Ka dhe shumë të tjera, por me sa mund t’i lejojmë vetes, dmth pak. Hobi im më i madh është të shëtis në natyrë, mundësisht me qindra kilometra. Me sa mund t’i lejoj vetes dmth.
Do çuditesh, Ushtari i Mirë Shvejk. Si autor në përgjithësi, Mark Twain. Jo se të bën për të qeshur por se të bën për të qarë.
E mora vesh që u dashurove me mua, por unë tani po bëj BS e katërt, një çertifikatë në professional techical writing, po punoj në Walmart dhe po kërkoj punë. Dmth s’kam kohë për një dorë muhabet. Jo se s’është i ëmbël por se s’mund t’ia lejoj dot vetes.
1234567890
E gjitha kjo s’ka asnjë kuptim. Është formuluar keq, dhe mori frymëzim nga një krim. Krimi është ai i policit detektiv Luis Rivera të UCF që më diagnostikoi për qëllimet e veta, duke shkelur ligjet e shtetit të Floridës. E bëri se e dinte se mund t’ia lejonte vetes. Dmth po përgatiteshin të më vrisnin. Bipolar Disorder ka tendenca vetëvrasëse. Diagnozën e dytë e bëri që të hiqte çdo simpati publike për vrasjen time. Dihet që njerëzit me Narcissistic Personality Disorder janë të neveritshëm. Dmth do më vrisnin dhe do thoshin se e bëra hak vetëvrasjen me anë të policisë. “Keq u vjen dhe dëm s’u bëhet.” Sa ia mbërritën qëllimit? Pothuaj 100%. Në fakt, unë jam gjallë dhe s’po ta mbush dot mendjen që ata janë kriminela. Po të më kishin vrarë do dëgjoje vetëm versionin e tyre dhe da ktheje jastëkun nga krahu tjetër. Do përputhej shumë mirë me ç’dije për mua si një tradhtar i poshtër i një mëmëdheu të shenjtë dhe shenjtor.
Unë s’vuaj nga asnjë prej këtyre çrregullimeve mendore. Këtë e thotë profesori im i psikologjisë Gregory Neimeyer, zyrtari i tretë më i lartë i APA, American Psychology Association. A vlen fjala e një polici kriminel më shumë se fjala e këtij?
Detektivi (polici) Luis Rivera s’ka të drejtë ligjore të diagnostikojë. Ai s’ka kualifikimet profesionale. Ai kreu një felony. Unë e kam prej koqesh për 3 vjet atë, dhe po mendohem t’u bëj gjëmën. Ti s’e ke idenë sa u kanë rënë brekët këtyre trimave të UCF para meje. Tani janë në mëshirën time, dhe kanë fat që unë kam shumë mëshirë dhe pak kohë. Prapë po mendohem t’u bëj gjëmën për një arsye tjetër. Ata mund të presin 3 vjet sa kalon e drejta ime t’i hedh në gjyq. Pastaj s’i dihet ç’shpifin për mua siç kanë shpifur deri tani, për mua dhe të tjerë. Gjëra 100% të pabesueshme për një njeri në rregull nga fiqiri. Ata janë institucion, dhe e drejta e institucionit të më hedhë në gjyq s’ka asnjë kufi kohe.
Patriotizmi ka kuptim dhe ia vlen. Për kombet me empati. Jo për kombet grabitqare si shqiptarët. Në kohën e piramidave Ponzi jetoja me shumë shqiptarë në Itali. S’shikonin të lëpinin plagët e tyre, shikonin të argëtoheshin me plagët e të tjerëve. Këta s’mund të bëjnë komb. Unë s’jam si këta. Unë s’jam një nga ju. Këtë e kam kuptuar shumë më herët se piramidat e 1997. Çdo përvojë që kam pasur me shqiptarët më ka përforcuar këtë përfundim.
Ti po kërkon të më nxjerrësh të çmendur për të më shpjeguar që pastaj të flesh rehat. Vetëm një i çmendur mund të jetë kaq i ndryshëm nga ti, ihsani i përsosur. Madje kështu po mundohesh të më integrosh dhe asimilosh në shumë kuptime. “Ilia është patriot si unë. Thjesht është një gjeni i çmendur. Për këtë arsye duhet të mos ia vëmë re çmenduritë.”
Shikoje pak cilësinë e gjuhës sime. Pasurinë e fjalorit, strukturën e fjalive, drejtshkrimin. Dhe ato që ty të duken gabime drejtshkrimi janë të qëllimshme. Unë e kam kuptuar nga po shkon evolucioni i gjuhës shqipe dhe e kam përqafuar atë, sepse është në fakt përparim. Jo gjithmonë, po në masën që e kam përqafuar unë.
Artikullin që shkrova në gazetën e Meros s’e bëra për të hyrë në historinë tuaj të lavdishme përkrah horrave si Azem Hajdari e Arben Kushta. E bëra në radhë të parë për të tallur leshtë me armiqtë e mi. Në radhë të dytë për t’u bërë qejfin disa shokëve që përmend aty. Në radhë të tretë për të shitur pordhë.
Intervistën gazetares serbe më 2012 ia dhashë për një arsye krejt tjetër nga ç’mund të mendoni ju. Dmth për shumë arsye, por njëra kryesore. Sapo kisha marrë shtetësinë amerikane. Më parë s’mund të flisja si e ëma e Zeqos në majë të thanës. Rrezikoja shtetësinë. Më 2008 unë pata një zhgënjim shumë të madh me Shqipërinë. Kush janë Shqipëria dhe shqiptarët i njihja shumë mirë. Ka një problem. Me ardhjen time në Shqipëri, Shqipëria ma provoi dhe njëherë që ajo mund të tallej me mua si të donte. Mund të më joshte prapë në Shqipëri, të më poshtëronte si të donte dhe të priste radhën për të më poshtëruar prapë. Intervistën e dhashë për t’i mbyllur vetes përfundimisht mundësinë e rikthimit, qoftë dhe gabimisht. Mund të kisha qenë dhe më i ashpër, por shpresoj se aq mjafton.
Shqipëria s’ka të sharë. Unë e shava për mos t’i rënë mësysh.
Bëj moderator disa nga këta të tjerët, si InkuizitoriModh, Dranja, Alba2265, etj. Lëre Peshkun të jetojë sa t’ia ketë shkruar Perëndia. Mund të ketë dhe ndonjë ringjallje të vogël më tej, valë valë drejt shuarjes.
1234567890
1234567890
1234567890
Ti je karabush. Ja një nga arsyet pse i erdhi fundi Peshkut. Kush ka kohë të rrijë këtu të të bëjë ty të ndihesh i zgjuar kot për pordhë?
1234567890
Ti je karabush. Ja një nga arsyet pse i erdhi fundi Peshkut. Kush ka kohë të rrijë këtu të të bëjë ty të ndihesh i zgjuar kot për pordhë? Unë erdha për një vakt, thashë ç’kisha për të thënë, do iki prapë. Mos e di veten të zgjuar. Kjo lloj shpotie funksiononte 40 vjet të shkuara.
1234567890
In the begining Toli was pretty tough & expected a lot from us. But, when we complained
he kindly listened to us! He started to help out a lot more and his grading got better. He gave LOTS of curves and rounded high B’s. He replies to his emails QUICKLY and wants you to ask questions! He can be funny sometimes too.

Fotoja është në Rochester, NY. 38 vjeç. Saktësisht 10 vjet më parë.
1234567890
1234567890
Një studenti im vuri re rrufenë që del nga truri im. S’e bëra me qëllim por e mora si kompliment të madh.
Këtë duhet ta dish ti që hiçi dhe diçi. Pse egziston ti? Kot kështu batall në klub duke shpotitur gjithshka që lëviz?
O sa qef mos me qenë shqipKar.
1234567890
o like,kur do vrasësh veten?
1234567890
Pse se qive plaken mo Ilia? Kaq e keqe ishte? E kutove sa te keqija ajne femrat kur i rrefuzon?
Per te bere avokatin e djallit, ku e dime ne qe ti sje nje manjak i vogel, e ke molestuar plaken?
Po phd per cfare i ben, u bere 50 vjec, akoma mendjen shkolle?
Po i hodhe ne gjgj dhe fitove, u bere boss, ja hodhe, jeton si milioner e tall trapin me peshkistat (mbasemund te blesh edhe peshkun, e te besh reforma me moderaor te paguar full time)
Ja shpirtmadhësia e shqipkarit. Apo je jevg?
s’e ashtuva se ishte kurth. Më ndihmoi perëndia që mendova me kokën lart. Po të kisha menduar me kokën poshtë do isha në burg tani. Yulia Gerasimova i thonë. Shefes së departamentit Cherie Yestrebsky.
Quhet honey trap .Ruset e perdorin shume kete armev.Edhe Donald mavria e hengri.
Ndonjëherë femrat sillen kështu nga inati. Refuzimi është gjëja më e veshtire ne këtë bote.
https://images.app.goo.gl/DDLktrrfYApK2trHA
Kjo cuca është? Po ca do fitonte nga honey trap? Të kishte vënë kamer për të filmuar?
Kam 20 vjet në zyrë me femra, por s’kam parë skena të tilla.
Gjithsesi ik që aty, bota është e madhe, USA ka oportunitete kudo.
Ajo është. I punon dhe burri në të njëjtin departament, Dimitry Kolpashchikov. Burri e di dhe e bëjnë me marrëveshje. Ça do fitonte? Yestrebsky, shefja e departamentit ia kërkoi si nder se donte të më hiqte qafe.
Qo cuca ndër të tjera mori më qafë dhe një cucë shqipkare, kushërira e Tanush Shashkës, Eda Koculi. Vetëm unë u tregova pidhie.
Problemi i tyre më i madh është se unë u ankova në polici, dhe saktësisht thashë “dyshova honeytrap”. Kur pastaj këto më akuzuan prapëseprapë për sex harassment, dolën shumë bllof se unë e kisha thënë që po mundohen të më fusin në kurth.
Dmth kjo Yestrebsky, kudo të vete me mua i ka hipur sevdaja. Do bëjë të pamundurën, megjithëse tani e sheh që është mendërisht e prapambetur. Kjo shoqja egjiptiane gjysëm tallet gjysëm seriozisht me mua, më thotë “ta dinte Yestrebsky sa i rrezikshëm dole, ajo të helmonte ty, match me N****e”.
Me 2 doktorate punoj në Walmart, me 1 isha profesor. Tani e dini pse. Megjithatë, kjo shoqja egjiptiane më thotë “Ata të ndaluan ty prej UCF, Allahu dërgoi coronavirus. Tani ke dhe justifikim pse je i papunë.”
Ky Luis Rivera vërtet përgatiti kurthin të më vriste, por tani është i lumtur që s’funksionoi. E ka kuptuar që ai do ishte vetëm një ushtar i vogul në një luftë të madhe, dhe da sakrifikonin pa një pa dy. Ai bëri të pamundurën të më bënte shok, por i vura pengecin unë.
Gjej pune me kompanite e sigurimeve si actuary.$100 mije ne vit dhe puno nga shtepia.
E di dhe e kam kollaj. Besomë ose jo, unë kam dhënë mësim actuary, graduate level, State University of New York, College at Brockport. Puna është se paret po, por është punë e neveritshme. Unë ato 13 nivelet e actuary i marr, të shumtat, në muaj e në muaj. Ato më të lartat duan përvojë dhe s’mjafton sa di dhe sa i zgjuar je.
99.99% e banoreve te kesaj dynjaje bejne punera qe s’i honepsin .eshte me mire se Walmart .statistika eshte ne baze te machine learning e gjithe teknologjise se sotme .behet nga shtepia ku grate e botes nuk te bien ne qafe
Ke të drejtë, por shumë fare. Unë kam research në aerospace engineering që ma kanë thënë dhe profesorët e mi, ka potencial të jashtëzakonshëm. Sa të jashtëzakonshëm? Unë mbërrij shpejtësinë 400 km/s (lexoje prapë) me teknologji të sotme dhe lirë. Kujt i plasi? Dhe puna si actuary në fakt më lë më shumë kohë se puna në Walmart të bëj ç’të dua. Këtë gjë ia shpjegova një greku malaka, drejtor i një ndërmarrje të vogul. Inxhinjerët e tij s’e miratuan pllanin. Inxhinjerët e tij s’kishin mbaruar shkollën. E lexova pllanin që po ndjekin tani, unfeasible.
Shumë shpejt do rikonsiredoj actuary.
Ne wall street mund te perdoresh gjithashtu aftesite e tua.gjithe trading algorithms jane formulime statistikore.cilat jane shancet qe filan aksion do pelqehet nga te tjeret and therefore do te blihet.Bej ca para compadre dhe ruskat do vihen ne rradhe me lule para deres si ne kohe te leninit ![]()
Paska ditur ç’fliste vëllai im që më thoshte për ruskat “ato të marrin nderin.” Asokohe s’më besohej.
Nuk duhej te ishe larguar nga lufta.Duhej te na kishe nderuar vatanin.You should have taken one for the team ![]()
me se e qarte qe Peshku mund te mbahet gjalle vetem me perversione. Pikerisht çfare e ka vdekur, e mban gjalle. Absurde.
duke lexuar gjithe keto lloj perversionesh amerikane me siper ku diskutuesit as qe kane pike koshience per çfar po thone, dyshimi qe gjithe diskutimi virtual ne pergjithsi - jo vetem ne anonimat, e jo vetem ne Peshk, eshte nje qelbsillik i tere qe e tejkalon ku e ku qelbsinllikun dhe mizerabilitetin real - u be pothuajse siguri. Vertet ambjent helmatisesh.
Zhemla, ky është kontributi i vetëm që mund të japësh në debat? Mund dhe të dëgjosh ndonjëherë, s’e ke për detyrë të mbash gjithmonë qoshen dhe të mbash një konak burra me muhabet. Përveç kësaj, ty t’u mbaruan dhe gjërat për të thënë. Tani e kanë radhën fshatarët me çizme.
1234567890
Kur ne të zgjuarit bëjmë si budallenj ka lezetin e vet. Kur ju budallenjtë bëni si të zgjuar është për të ardhur keq.
Nuk e kuptoj çdo një serb i shpifur në faqe shqiptare!! Dhe mos na e ndyj gjuhën tonë hyjnore !!!nuk i takon një krimbi si ti të flasë shqip. Ik gris bythën me serv-itorët e uraleve!
Zvarranik që të gjithë të pështyjnë!!
Ishalla na serbizon edhe albën!!!
Gjith kopshtin zoologjik ja falim serbisë
çdo apo ç’do? S’ka lezet të të mësojë sh-qi-p një serb i ndyrë.
Po i fal veten Serbisë? Ç’të do Serbia ty, të të mbajë me bukë?
Unë dhe Alba s’jemi të serbizuar, thjesht të civilizuar. Sh-qi-ptarët e pranojnë inferioritetin e vetë kur i referohen Evropës dhe Amerikës si “bota e qytetëruar.”
Si gjithmonë ju shqiptarët legjendarë s’keni asnjë problem me koherencën. Nëse serbët janë servë, dmth hyzmeqarë, si mund të jenë agresorë?
C’fat te keq Kosova .Gjysma e lojtareve te demtuar apo te infektuar perpara ndeshjes de jetes me Maqedonine .
Po kete vajzen shqiptare si e mori ne qafe? I organizoi ndonje lezbo party dhe ajo e hengri? Si te provonon goca e botes kur eshte e martuar dhe me burre aty?
Jo se ste besoj, por nuk me duket i ngjashem me ambiente e punes qe kam pare ne USA, ketu na cajne trapin me training sesi tu flasim kolegeve, qe te kene zero rrezik per harasment. Keto gjera mund te ndodhin ne albanistan, por ketu hera e pare qe e degjoj.
Nese ambienti i punes eshte toksit, se do? Nderro vend, edhe tek wallparti po humb kohe kot, nese do pune sa per te kaluar kohe, shko e puno ne bujqesi, te pakqen ke kenaqesi mendore,
Nese ke research per teknologji qe shkon 400km/sec (supersoci eshte 1,236 km/h, ti e kalon ne 3-4 sec) , ti shko direkt tek elon musk, se ky do ishte revolucion i madh ne shoqerine njerezore (na nis ndonje link nese ke mbi kete research).
p.s. mbase duhet te fshish cdo info ne kete teme, se mbase mund te demtoje ne njonje gjygj te mundshem ne te ardhshem
Falemnderit për sugjerimin, fjalë me vend, të shohim.
Eda Koculin e pushoi nga puna Cherie Yestrebsky, shefja, që t’i hapte vendin kësaj zuskës ruskës, Yulia Gerasimova. Një student i Edës, Anthony Moore u vetëvra. Yestrebsky bëri party në departament në ditën e vetëvrasjes së Anthonyt. Mendo ç’do bënte ajo sikur të më “vetëvriste” policia mua. Anthony njeriu më i pafajshëm në botë. Unë i hëngra grurët Yestrebskyt dhe të gjithë të sajëve.
S’e kam ndjekur se s’më intereson, por më duket se Eda ka shkuar në një vend më të mirë, Johns Hopkins University. Kur ishim të dy në të njëjtin departament, kishte një profesor që më ngacmonte “ajo është beqare, ça pret më ti?”
Dmitry Kolpashchikov, burri i Yulias më 2015 më tha ta bëja doktoratin me të, në biokimi. Kjo mua m’u duk shumë e çuditshme. Këtu ka 5 provime hyrjeje në doktorat, duhet të marrësh 4 nga 5. Unë në biokimi dështova plotësisht dhe pa surprizë për mua. Isha i treti më i keqi. Si mund të më thoshte ky mua?
Më thanë profesorë të tjerë dhe muhabeti i tyre më erdhi erë për arsye të tjera por për ta të paktën kishte kuptim. Material science chemistry. Kjo ishte ç’do bëja po të kisha shkuar në Vanderbilt më janar 2015, ku më pranuan me tapet të kuq dhe orkestër. S’shkova dot se ma bëri jetën çorap e fejuara ime zezake portorikane më 2014. Dhe e bëri qëllimisht.
Më vonë mora vesh që ai Dmitry është nga ata që unë i qual “plaçkaxhi shkencor”. Do bënte me mua siç bëri me të tjerë. Një Khalaf Jasim e mori në grup. Një ruskë tjerër, Tatiana Fedotava-Molden e futi në kurth duke fërkuar bythën pas krahut të këtij qyqari, arab beqar i sharruar për nishan. Ai i shkreti e puthi. The rest is history. Thjesht me kërcënime gjyqi, Kolpashchikov i vodhi vite e vite shkencë këtij. Mbaruan doktoratin shumë të tjerë me punën e tij, plus që vë emrin e tij ky Dmitry dhe Yulia.
Nëse integrohesh megjithmend shumë në USA, sidomos në universitetet amerikane, sheh më shumë se ç’mund të tregosh. Unë kam parë më shumë se ç’mund të tregoj. Ato videot si të sillesh janë për të trembur mizat dhe për të kllaposur ca të pafajshëm si Khalaf, për t’u thënë “ti e dije se pe videot.”
Po të shikosh ndonjë arixhi rrugës,thua sa gjynah! Njerëz të perëndisë. Kur bëhen 10-20 fillojnë e fryhen. Kështu është edhe puna e serv-bëtorëve.
Kompleksi i të ardhurit i bën agresivë.
Ti,si njëri që ke pothuajse vetëm cilësi negative,nuk mund të solidarizohesh veçse me të njëjtën gjatësi vale!
Sorra rri me kërmat,nuk mund të rri me shqiponjat. Bëje edhe mbiemrin toliç q ë era e mutit që fryjë lirisht !
Megjithëse jam i sigurt që as serbët nuk të duan. Po ti mos u mërzit. Në mos serbët,ndonjë afrikan do ta bëjë zemrën gur !!
Unë thashë se u bëre njeri dhe ti… Ti e çove që e çove në fis të arnautëve dhe të babë Erdoganit.
Duhet bere ndonje studim mbi pasojat mendore te emigracionit mbi emigrantet.Shqipot iken nga kaosi I shqiperise,te uritur,te stresuar menderisht e fizikisht duke ia filluar nga e para ne dhe te huaj ,shumica pa letra ,pa ditur gjuhen ,pa zanat ,te vetmuar e me frike me zemer de cdo sjelle e nesermja ne konkurrence me vendesit e lindur ,rritur e shkolluar atje .Ne keto kushte robt vec me qene prej celiku qe te mos kene patur nje goditje ne tru te permasave te ndryshme .Nuk jane pak por rreth 1.5 milione shqiptare qe kane orovuar nje kalvar te tille …
Takohena tek hani i Elezit ![]()

Pritshmeria eshte mjaft e ulet kesaj radhe. Mungesa fatale. Frike, qe dmth kembe ne toke.
Krejt kjo mund te rezultoje per mirë ![]()
Fatkeqe Kosova.Iu bene pothuaj dy vjet qe nuk I ka lojtaret me te mire bashke .Disiplina eshte disipline por megjithato mungesa Berisha duhej te ishte be formacion si lojtar ne forme me minuta te plota
Sna trego pse shkove nga pas Edes, duket goce e bukur dhe shencetare me fame boterore (19745 citime per ‘Initial sequencing and analysis of the human genome’)
Kalove nga zezakja tek egjiptjanja, por duhet te kthehesh ne origjine, shko e gjej nje shqipe, se do te beje jten e bukur.
Ky Dhimiter kolPashQiKova me siguri ka dasht me te picku, se duket pak homo (ose ka dash nje treshe me ty e gruan). Pervec shakave, nese plaxhatura ndodh ne keto nivele ne universitetet amerikane duhet ta denoncosh ne nivelet me te larta. Sistemi aktual i edukimit eshte i kalbur, dhe kete e kam ditur qe kur, por jo qe ka ra ne keto nivele.
Per mendimin tim, shkruaj nje roman, beji gjerat nje cike me pikante sec jane, e beje pak dramatik, mund te behet best seller, dhe jeton me passive income tere jeten pastaj (ku i ditet mbase e bejne edhe film andej nga hollywood ).
Pjesen e videove se mora vesh, e smu pergjigje per teknologjine qe ja kalon supersonic ne sekonda
Ky Mitri lë koqen e namit që zihet me gruan në mes të departamentit. Ata e poshtërojnë njëri-tjetrin pa problem. Fëmijët e tyre janë ca të ardhur, ca të gjetur, ca i ka “blerë” “gjruja” në dyqane mode.
Me Edën s’e provova fare vetëm për një arsye. Është kushërira e Tanush Shashkës. Ajo është si shpirt. Ndër të tjera, ky Fernando Javier Uribe Romo, homoseksual, ishte dhe shok i Edës, dhe i imi. Pastaj na bëri armiq të dyve për pretekste të ndryshme dhe arsye të njëjtë: për t’i lëpirë menderen Yestrebskyt plakë. Si shkëncëtarkë është e mbarë Eda, jo si Tanushi. Tanushin s’e honeps njeri në departamentin ku punon, dhe duket dhe nga komentet që bën. Lexo “words of wisdom”. Kjo është urtësia e Tanushit. Tanushi këtë “institutin” RISAT e ka bërë vetëm për fee harvesting. Ofron të drejta studimi që s’egzistojnë. Mileti aplikojnë aty me shpresë, dhe s’fitojnë. Tanushi mbledh fees.
Unë kam rregjistruar në video shumë gjëra, dhe fitova dhe të drejtën ligjore ta bëj këtë gjë. Para meje UCF s’lejonte studentët ta bënin këtë gjë, dhe kush e bënte e hante me ligj. Unë challenged situatën dhe fitova. Këto rregjistrimet e mia unë s’i mbajta sekret, në fakt i përhap në 4 erërat. Por problemi është se janë file masive, disa orë record secila.
Kjo e shpejtësive supersonike. Sigurisht që ka dhe variante me shpejtësi më të ulët. Ka aplikime shumë të mëdha dhe të lira. Po mendohem të bëj video ku shpjegoj idenë time. Idenë e kam pasur që më 2012 dhe s’i plasi askujt se të gjithë janë në flluckën e vetë. Sigurisht që idenë e kam sofistikuar me kohë. Mund të bëj video në minute physics. Është e kotë të filloj të shpjegoj këtu. Profesorët e mi më besuan por s’kishte asgjë për ta dhe s’u përzien. Sigurisht s’është diçka që mund ta bëj me rrogën time.
Kur te besh video mbi kete teknologji te re, na hap nje teme ketu te peshku, ta shikojme.
Shkruaj nje roman, me infot qe ke, gjynah qe te ike e tere kjo dije kot
Problemi me romanin është filozofik. Sinqerisht unë besoj se romanet janë budallallëqe që me të drejtë s’i lexon askush. S’mendoj as për autobiografi për arsye të ngjashme. Unë besoj se të gjitha jetët tona, imja, jotja, e Obamës, e Freudit, janë të rëndomta, njësoj si funksionet fiziologjike. Dallimi është vetëm në kontributin shkencor që mund të lësh. Jo se s’ia vlejnë të jetohen, por s’ia vlejnë të përmenden.
Besoj se në 2020 do gjej kohë ta bëj videon, dhe da vë gjëkundi këtu, nëse Peshku është akoma gjallë. Kjo është në interesin tim. Kjo po që duhet të marrë sa më shumë vëmendje të jetë e mundur. S’i dihet, në rrëmujë e sipër e sheh ndonjë me tru dhe mund t’ia shpjegojë ndonjërit me pare.
Ky Fernando Javier Uribe Romo s’bëri kushedi se çfarë, unë e vura të dytin për t’i bërë qejfin. Fitova dhe honorable mention. E vura në komitetin e candidacy, më ngeli kot. Unë i gjeta marifetin e hoqa nga komiteti, pothuaj e pamundur. Kur e dhashë për herë të dytë candidacy, kur unë isha jashtë dhe komiteti i ri po diskutonte, në një moment shpërthyen në të qeshura. Jam i bindur se qeshën me si ia futa unë Romos. S’ma tregoi njeri. Meqë Romo është homo dhe BDSM, besoj se e futura i pëlqen.
Nisja elon muskut ne twitter, enderra e tij eshte te vdese ne mars. Raketa vetem me 2 veta per 500 dite, ata ose do vrasin njeri tjetrin, ose do cmenden, une mendoj se duhet te mendosh bigger, futi 20 veta aty. Nuk kalohet oqeani me barke, por duhet bere nje titanik ![]()
Pas 100 vjetesh me i famshem do jete dante sesa albert einstein, ajo qe le pas mund te kete shume forma. Shkenca eshte vetem nje nga ato. Ujku i cerrikut mund te linde nje femije, qe behet dantja i ardhshem, e ne menyre terthore, le pas me shume se ty.
Mbi romanet mund edhe ta kesh gabim. Edhe se 99% e letersise eshte pacavure, 1% do jetoje per shume kohe. Plus sot librat behen audio books, tvshow, filma, videogames, e kushedi se cafre ne te ardhmen.
Këtë të Elon Muskut e kam diskutuar dhe me njerëz që kanë shokë… shokët e Elon Muskut. Ana dhe i gjindet. Puna është se s’është punë 5 minutash. Kam shkruar dhe artikull, me integrale dhe derivate, plot me formula për ta shpjeguar se sa e thjeshtë është.
Këta të mëdhenjtë kontaktohen nga lloj-lloj dhe mbi të gjitha kanë frikë nga aspektet ligjore përveç që s’kanë kohë. Më vjen dhe keq të bëj maniakun e fiksuar me të famshmit.
Një ide të ngjashme, variant, ia dhashë një malaka grek, Space Perspective. Ai vetë s’kishte faj se ishte inxhinjer bujqësor, merrej me përfitimin e tokave, por inxhinjerët aerospacialë të startupit të tij janë karroqe. Karroqe është shkurt për k@qe, si kandar, kalendar janë shkurt për k@r.
Shakespeare dhe Dante u harruan dhe u rizbuluan prapë. Dmth do harrohen prapë. Dante i pari. Ka vlera, s’po them, por shumë pak janë.
Nel mezzo del cammin di nostra vita
mi ritrovai per una selva oscura
ché la diritta via era smarrita.
Është një psikolog pozitiv (si unë) që quhet Csickszentmihalyi që i interpreton këto vargje si kriza e moshës së mesme. Psikologët pozitivë janë ata që merren me zhvillimin e të shëndetshmëve, jo me kurimin e të sëmurëve.
Enistein do mbahet mend përgjithnjë për
E = mc2
që Einstein e vodhi nga Olinto de Pretto.
Në pak minuta mbush 24 orë agjërim. Agjërimin më të gjatë e kam prej 7 ditësh, mbaruar në 13 prill 2020. Kam agjërime prej 5 ditësh, por kohët e fundit me zor vete 2 ditë. Të shohim si vete kjo punë.
musku eshte hands on, eshte ing vete, po ta ndjekesh ne twitter ai i pergjigjet kujdo qe thote dicka interesante
me malaga e talaga mos u merr, se jane llom per vete, por duke qene se je ne usa, mund te krijosh starupin tend, hire the right people, e shko ne mars
shembulli i dantes e albertit eshte se me lehte eshte t mbetesh i pavdekur me nje liber, sesa me shence, pasi shkenca zevendesohet gjtihmone. Newton se ka me vleren qe kishte dikur, pasi spotin ja mori fizika e re, te njetin fat do kete dhe alberti heret a vone, do dale nje teori tjeter qe tregon se e =mc2 vetem ne ca raste, e jo gjithmone.
njerezit humben e rizbulohen gjithmone, si puna e nikola tesles, qe vdiq si barbon i varfer, e tani njerezit mbaroje te krijojnekompani jo nikol, jo tesla, e ca te dali, per kete arsye ca ben njeriu e ben per vete
prandaj shkruaj edhe libra, bej edhe video, krijo muzike, e mbi te gjitha bej familje, pasi nuk i dihet se sfare gjurme mund te lesh ne kete bote
agjerimi eshte praktike e bukur, por qe do force vullneti. te pastron trupin, e forcon trurin
Më në fund të futa në rrugë dhe ty. S’po flet më si e jëma e Zeqos në majë të thanës.
Unë e fillova jetën si do Zoti dhe i pari i shokëve. Më nxori nga binarët njëfarë Arben Kushta, shoku i Shinasi Ramës dhe qytetar nderi i qarkut të Elbasanit. Thjesht për zili dhe për asnjë arsye tjetër. Dhe këtu te PPU ka ardhur njëherë të hidhte ca baltë mbi mua, anonim, SNCF. Kjo ndërkohë që më thotë “unë mburrem me ty. Kam një shok profesor në Amerikë.” Horr profesionist, tipik hero i shqiptarëve.
S’është kollaj t’i mbledhësh po u shpërndanë. Në vend të harxhoja energjitë me gjëra të bukura, i harxhoj të kapërcej traumat e ca teveqelëve të rëndomtë shqiptarë.
Zoti e di ç’do kisha bërë për veten, Shqipërinë dhe njerëzinë po të më kishin lënë shqiptarët në punën time. As që po mundohem të tregohem modest ose t’i mbush mendjen ndokujt.
D’i konsideroj opcionet që sugjeron.
Po të kishte vazhduar pusht-eti popudhor i Inkuizitorit Modh, unë tani do isha teveqeli i fshatit, i shtyrë dhe pështyrë nga të gjithë. Do shtynte kohën Inkuizitori Modh me batuta të rëndomta kur të qëlloja të kisha nderin të kaloja para tij te klubi i fshatit. “Ja, kush studion çmendet.” Këtë mendoj që i vara leshtë PËRFUNDIMISHT Shqipërisë dhe shqiptarëve. Më 2012 me intervistën gazetares serbe thjesht bëra publik në rastin më të parë çka unë e dija prej shumë vitesh. Dhe s’është e mundur të mbledhësh aq detaje përnjëherësh. Dhe asaj i thashë që di të jem dhe më fyes, por shpresoj se kaq mjafton.
bota eshte nje fshat i madh, kur ishim ne zyre uleshin te hanim me koleget dhe ishim nga 23 shtete te ndryshme, por deep down, pervec gjuhes dhe gjyres, 99% njelloj jemi
mos perbuz shqiptarin, se dhe vete je shqiptar
serbet jane shqiptar qe flasin sllavishte, tu besh dna test, dalin 75% te ngjashem me ne, duke qene shume te ngjashemme ne gricen ashtu
shiko taljonin, qe na injoron, skemi gje te ngshme me pepinot (ose kemi me shume diferenca sesa ngjashmeri)
33 Orë agjërim deri tani. E mira do ishte të bëheshin 168, sa maksimumi im. Tanimë gjithshka vjen erë e mirë. Gjalpi i shkrirë, etj. Lloj-lloj fantazish ushqimesh që mund të ha kur të dua, mjafton të prish agjërimin. Nga përvoja e gjatë, sapo ha pendohesh. Asgjë s’shijon ashtu siç premton tani. Por uria s’rri gjithmonë e lartë. Bie, dhe pastaj ka piket e vetë hera-herës.
S’po bëj kampionat kundër vetes, por mbi 3 ditë ka efekte të veçanta të mira mbi shëndetin. S’është për të gjithë, nga pikëpamja mjekësore. Disave u bën dëm.
Si e tregon edhe eksperienca e tij vete me ruset etj shqipot nuk jane te vetmit qe bejne poshtersira ne kete dynja .Gavin ben ai qe I gjykon shqipot ne grup por edhe ata qe iu thurrin lavde dhe iu ngrene shqipove mite ne grup jane po aq kabim .Njerezit duhen gjykuar si individe.
Ka dallime. Sjellja e këtyre rusëve mund të duket e çoroditur dhe ata sigurisht që s’janë barku i Shën Mërisë. Ata zihen midis tyre si të gjithë. Por me ta është “kollaj”. Unë e dija ç’donin ata. Ata donin të më shtrydhnin dhe të më hidhnin. Mundësisht në burg.
Kur Arben Kushta (shoki revolucionar i Shinasi Ramës dhe qytetar nderi i qarkut të Elbasanit) mbushte Qytetin Studenti dhe Fakultetin e Shkencave të Natyrës me lajmërime për koncertet e mia me Michael Jackson dhe Luciano Pavarotti, unë s’e dija nga më vinte dhe ç’donin. Sigurisht që s’dija kush ishin Michael Jackson dhe Luciano Pavarotti. Sapo kisha shkuar në universitet, po jetoja ëndërrën time shqiptare. Me zor ia shqita nga dhëmbët pusht-etit popudhor të drejtën për të shkuar në universitetin më të famshëm në Shqipëri (i vetmi asokohe) dhe për rrjedhim në botë. Ky është semestri im i parë në Universitetin e famshëm të Tironës. Ky është dhe semestri kur i dola para makinës së Pirro Kondit (sekretari i parë i PPSH për Tironën), në natën e famshme të 8 dhjetorit 1990, si Mic Sokoli, për mëmëdhenë. Por mëmëdheu im është vari leshtë, dhe unë i vara leshtë.
Këto janë gjëra shumë debile që unë sot d’i kaloja në indiferencë të plotë, por në semestrin e parë të ëndërrave të mia ishin një kancer i Modh që s’ikte e s’ikte dhe s’e dija nga vinte. Tip si talljet e Inkuizitorit Modh.
Përtej çdo dyshimi, Kushta e “fitoi vendin në histori” duke i paguar ndonjë ryshfet Shinasi Ramës. Ky për mua është zhgënjimi i fundit nga Shqipëria, një zhgënjim që më prek personalisht. Dmth s’ka shqiptarë të saktë, asnjëri. Jeni farë e ulët shumë. Sidomos që keni një qytetar nderi si Arben Kushta.
Po të isha vrarë më 8 dhjetor 1990, Kushta do përfitonte në 1000 mënyra, si shoku i dhomës i heroit. Bota është shumë e çuditshme të jetosh dhe të shikosh si kthehen gjërat. Shinasi Rama tha se shansi për t’u vrarë ishte 100%. Jetoj se kushedi ç’i erdhi ndërmend Pirro Kondit në të dhjetën e sekondës dhe ndaloi. Sigurisht që mendoi për bythën e tij plakë, si do rrokulliseshin gjërat për të po të vinte puna si në Rumani.
Ti hala beson se komunizmin e permbysen studentet?
Jo, dhe këtë e kam thënë më 2018 tek artikulli. 7 më të mëdhenjtë në “lëvizjen studentore” ishin spiuna të Sigurimit. Megjithatë unë hala besoj se shansi im për t’u vrarë atje ishte 100%.
Mundësia që të bëhej gjakderdhje historike ishte shumë e madhe. Historia sipas meje është kjo.
Sigurimi e provoi të ngrinte në revoltë popullin e Shkodrës në janar 1990. Kjo dështoi në mënyrë spektakolare. Lëvizja e Kavajës ishte e sinqertë, popullore dhe jashtë kontrollit të Sigurimit. Aty i mbushën brekët ata. Sigurimi organizoi hyrjen në ambasada që të spastronte Tiranën nga rrugeçët dhe pastaj të bënte demokracinë e vetë. Dhe me studentët pati disa variante. E provuan me saze dhe orkestër te Instituti i Lartë i Arteve. Ai variant s’po ecte. Sidoqoftë zërat nga Qyteti Studenti po ngriheshin përgjatë gjithë 1990. Azem Hajdari e kishte pseudonimin Bualli. Ishte rrugaç për turp.
Demonstratat në Qytetin Studenti i organizoi Sigurimi, por do ndodhnin dhe pa të, se i organizoi dhe UDB kroate me Shinasi Ramën në krye. Arben Broci ishte agjent i Sigurimit. E vranë pa dashje, në vend të Shinasi Ramës. Kjo është arsyeja pse Brocin e bënë hero dhe ata 3 shkodranët e tjerë, ose Josif Budon i lanë në harresë të plotë.
Grevën e urisë Shkurt 1991 s’e bëri Sigurimi se e pashë vetë që Sigurimi u mundua boll ta prishte. Pas grevës Ramizi e kuptoi që po i ikte situata nga dora dhe hapi tragetet me qëllim që të hiqte qafe studentët. Për këtë arsye u dha dhe lajmi i mbylljes së universitetit.
Sigurimit s’i doli kurrë nga dora, por disa herë pothuaj i shkau. Komunizmi s’ra kurrë. Ne vetëm fituam lirinë e fjalës. Dhe lirinë e lëvizjes jashtë shtetit s’do na e kishin dhënë, por e fituam valë valë drejt Greqisë dhe s’e mbanin dot më. Me kohën dhe me armiqësitë e brendshme strukturat e Sigurimit ranë dhe shqiptarët kanë më shumë liri se ç’kishin ndërmend t’i jepnin trimat shokë të Inkuizitorit Modh.
Vëllezërit Popa s’e dinë, por hyrjen e tyre në ambasadën italiane e organizoi UDB kroate. Atyre u shkoi gjithshka vaj jo se ishte Shën Parashqevia, por se ishin marrë masat. Kur ishin këta afër ambasadës, një p. e bukur kaloi “rastësisht” dhe i mori mendtë policit. Kjo e bëri më të lehtë hyrjen e Popajve në ambasadë.
Doni më për Belulin? Trim i madh ishte Beluli, dhe mua më mbante në gojë gjithmonë. “Unë nga ti marr shembull” më thoshte gjithmonë.
Adem Tamo është një nga baronët më të fuqishëm të Universitetit të Tiranës. Më 1992 pata këtë bisedë me të.
Ai — Ke frikë?
Unë — Po.
Ai — Shqiptarët janë një popull frikacak, prandaj kanë krijuar një folklor të pasur trimërie.
Në vite kam vënë re se fjala e shqiptarit s’ka kurrfarë vlere, prandaj shqiptarët kanë një folklor të pasur bese. Vërejeni vetë, shqiptari i zakonshëm e mban fjalën më shumë, apo më pak se të tjerët?
Shkalla e mbajtjes apo mosmbajtjes se fjales varet nga niveli i zhvillimit te kapitalizmit i cili bazohet ne : Trust .Nese ke vene re mosmbajtja e fjales vihet re me shume nga ata qe vijne nga vende te pazhvilluara .Ne vendet e zhvilluara mbajtja e fjales eshte dicka e shenjte jo se jane me te mire por de eshte ceshtje mbijetese .Humbi Besimi ne ty ke humbur gjithshka .
Dmth besa e shqiptarit s’është si purteka e arit. Shqiptari kur jep fjalën ther djalën.
Te thashe ato jane mite qe kush I perhap ben po aq kabim sa ti qe I ben te gjithe njerez te liq .Por me zonat veriore te cilat u shkeputen nga bota ruajten deri vone Besen si institucion i bazuar be traditen romake me te cilat contracts lidheshin gojarisht.Kanuni psh eshte mbetje e kodit te car Dushanit I cili edhe ai e kopjoi nga bizantinet.
“Kanun” dmth “canone”, është fjala latine për “ligj”. Kjo tregon ku origjinoi kanuni.
Eshte ne substratum e te drejtes romake ose te Justinianit mbi kodin e te cilit bazohet sistemi modern i drejtesise .Psh sipas kanunit nese dikush vritet ne toke dikujt barra e marrjes se gjakut I takon te zotit te tokes .Pra e ngjashme me homeowners insurance .Nese dikush plagoset ne pronen tende siguracioni yt behet pergjegjes.e njejta logjike me nje llaf .nese dikush eshte ne pronen tende ti je pergjegjes per te .
Demonstrata ia arriti qëllimit. Shpërndahuni.
Po mendoj ta mbyll prapë. U bëra si Mark Twain. Quitting smoking is easy. I have done it hundreds of times.
Si i bëhet për ta mbyllur llogarinë prapë?
Shihemi ne krizen tjeter .
Ka lezet kshu. Sa fut koken katnari Toshkes mblidhen peshqit si miza ne mut. Terheqje natyrale, jo si ajo e Tikut qe rri tu i kap peshqit nga monga xhaketes.
Me një Shqipëri të lirë. Deri atëherë, të gjithë duhet të bëjmë niknejmin Patrioti, Patrioti0, Patrioti1, Patrioti2… Si tha baba i Nexhmije Hoxhës (ekonomati te filmi Lulëkuqe mbi mure), Jemi apo s’jemi patriotë?
Bota eshte vend I eger compadre .Edhe Boy Scouts dolen dobice.kujt ia merte mendja the cradle of leadership…
E di, comadre.
? Ç’di ti për dobiçllëkun e Boy Scouts? Pedofilì? Kjo dihej. Gjë tjetër?
Nxirre de të shkretën, Patriot! Roman po bën?
Kur ka abuse ne USA vend me hyqymet te hekurt c’pret nga Shqiperia vend praktikisht pa qeveri ?Fol me ndonje terapist per te trajtuar PTSD .Peshku nuk eshte ndihme .Shume shume njerezit do projektoktojne problemet e tyre tek ty apo ti te tuat tek ata .
E di, kam folur. E imja është CPTSD, complex post traumatic stress disorder. Like PTSD, but shit piles qualitatively taller. Unë e kam kaluar më së shumti. Këtu vij të tall takëmet me Patriotët nacionalistë. CPTSD është përfshirë në DSM-5 jo si çrregullim, por si një kategori që meriton vëmendje të mëtejshme para se të përfshihet.
Keq kështu, keq. Të çarmatosësh patriotin nacionalist… Po të duhen armët e mia për të luftuar për të mirën e atdheut, unë i jap ato vetë, me dëshirë.
Dmth I provokon ne menyre qe ata te sillen abusivisht.Ndoshta mund ta diskutosh me terapistin kete tendence mazohikiste sepse duket se funksionon vetem kur njerezit sillen ne menyre abuzuese me ty .
Jo. Unë po u bëj nder atyre. I am disabusing them. Këtu argëtohem pak me budallallëkun e tyre. S’është tendencë mazokiste, është hakmarrja ime. Unë u bëj gili gili gili, ata turren si hordhì primitive. Po e bëj si trimat lushnjarë prej matanë lumit.
— O lab, di not?
— Jo.
— Ke pushkë?
— Jo.
— Ta ashtufsha nënën.
Na ishte njëherë një mazokist që i pëlqente dushi i ftohtë dhe për këtë arsye s’ia lejonte kurrë vetes.
Anej nga viti dyte i shkolles ne DE kisha nji dashnore. Sishte goce e keqe, po i kishte ra keq ne koke dhe filloi tu u bo overprotective. Mbas nja 7-8muajsh u ndame se spo me pelqete mo muhabeti. Ajo e shkreta e perjetoi keq. Fundjavave vinte te banaku i klubit ku punojsha dhe porosiste si pa te keq. Masanej filloi duke ardh me dashnore dhe u puthte me te modhe me me tregu mu se cfare kisha humb. Vazhdonte e shkreta duke ardhe edhe kur skishte dashnore. Rrite deri sa u mbyllte klubi dhe merte taxi me lloj lloj robsh. Me vone la shkollen e filloi tu vajte me turq, e serb… Ana Maria shkrete, rreshkiti keq. Gjynof.
Tregon se ka njerëz që lënë kokën dhe për ty, sado të ulët ta kesh standardin.
miza futi koken ne mut dhe tha mbyturazi duke mbllaçitur mutin e amerikanoPidhit gjithe qef:
It’s been a while since we’ve seen Patrioti — their last post was 5 months ago.
mjafton te mos hash me mut, dmth te mos hash me mutin tend qe po e ha Alba dhe te tjere shqipKare dhe amerikanoPidhe gjithe qef.
‘‘unë tani do isha teveqeli i fshatit, i shtyrë dhe pështyrë nga të gjithë’’
pse, tani ça je?
![]()
ilia , shof qe qenkeni nje personazh shum interesat, me oshilacione te medhaja ne jete (ujle-ngritje)
por une vazhdoj te insistoj qe njerzit e shpise (plakun, ne kete rast, siç me thate),
ta ndihmoni vazhdimisht me para, pasi pensioni ne shqipri eshte shum i ulet,
kjo gje do t’sherbeje edhe nga ana psikollogjike per te dy ;
ai do marri parate dhe do mendoje se i biri jeton e fiton mire, dhe do iki i qete nga kjo bote,
nderko qe per ty, do jete si nje terapi per nje qellim te mire ne jete, gje qe do t’largoje nga energjite negative,
a te rrnofshin pallavrat moraliste ,patriot !
qe nje analize e shkurter , … ti punoje ,pra lodhje stres , tension dhe shfrytezim fuqije kundrejt nje page
gjermanja vinte per argetim ne kohen e lire relax plus asaj ne shoqeri te tipave qe i perzgjidhte ajo dhe ti viktima ne numer e perzgjedhjes se saj gjen aq guxim sa qe i jep vetit superioritet kundrejt saj ? A kurr nuk e mendove qe ke qene shfrytezimi i radhes -a ?
Dicka nuk eshte ne rregull ne numrin e neuroneve ne trurin e mashkullit shqiptare …?
Kosova luajti shqiptarce , si kooperativa e bashkuar e pojanit sonte.Per te patur nivele te qendrueshme ne arenen nderkombetare duhen rreth 60-70 lojtare te kalibrit te murriqit, rashices , rrahmanit etj…
Kane hequr shume te varferit .Sidomos brezi I ikur ne vitet 90 pasi hoqen ato qe hoqen me Shqiperi.ardhen ketej te uritur raskapitur menderisht e fizikisht ku iu duhej te perballonin stresin e madh te fillimit te jetes nga e para be vend te huaj ,gjuhe te huaj kulture te huaj .Ne ato kushte vec me qene prej celiku te mos ta beje truri xing.
Tamom tamom, goca ishte norvegjeze. Kishim klasat e gjuhes gjermane bashke. Ishte si drita dhe perfundoi duke bo terapi dhe duke mare ilace qe ia pordhen trunin me keq.
Histori e trishte qe mu kujtu prej ktij katnarit nga Toshka. E kan traumatize ca vlonjat shkerdhata dhe ka ngel akoma cyryk nga trute. Sa here qe peso nonji traum i fillojne “flashbacks” dhe del e thote qe jam serb, shqiptaret jane shkerdhata, kam dy PHD, judet jane shkerdhata….
Syndrome muti qe nuk ka sherim. Taksirati PPU qe ti boj grup terapi ktij sociopathi sa here qe i mbarohen ilacet. Gjithsesi ka edhe anet e mira se shiko fytyra te vjetra dhe fillo e shpreso qe mund te kthehen edhe ato qe tu ka pas honger muhabeti. Ah po, dhe si gjithmone verdalle jane edhe peshqit e tjere qe bojn si analista, avokatista, feminista, filozofista….
Me kete fjaline e fundit e ke fjalen per Alben me zamete e te ftohur ngambrapa, apo edhe per Dafnen.
Profesor, meqe kujdeseni per shqipen, si thuhet, “inferioritetin e vetë” apo “e vet”?
Profesor, me duket se jeni rikthyer per ta bere xheloz te Mothin duke ia luajtur syrin Albes me zamete dhe te ftohur ngambrapa. Sikur kishin filluar t’u puqeshin pipezat tani qe pothuajse kishin mbetur te vetmin peshq ne kete pellg pa uje.
Ju paskan hequr nga puna profesor? Ju paralajmerova, c’ju desh qe u kruajtet me cifutet. Mire qe kaluat nga shqipkar ne serv e pastaj ne cifut, po ketu e prishet kur iu kthyet kunder e u bete “white supremacist”. Duhet ta dini qe kane ardhur kohe te keqija, eshte koha e Policise se Mendimit, e Albave me zamete e te ftohura ngambrapa, e Gjembave e co.
ti a ke pas mu martu a me duket ?
e di qe lypshe kshilla ligjore , kujt i takon pasuria ?
Unë ja kam thënë like serbit,që,vetëm duke ndjekur shembullin e ardian klosit do gjejë shërim!!
Nuk ka rrugë tjetër për lolot! Edhe alba që e provoi me jehovain,në rrugën e likes është.
Është ligji i përzgjedhjes natyrore.
Qëniet inferiore i konsideron të padobishme ,
Nje cike mut hodhi ai e ti erdhe me vrap per ta ngrene .Kujt I ka hik mendja e krese ne kete mes ![]()
Unë i shëruar jam, por ti quan shërim vetëm formën tënde të çmendurisë. S’kam kohë dhe do iki prapë përfundimisht. U ktheva vetëm se është e rëndë kjo empatia e shqipkarëve: propozojnë vetëvrasje për të gjithë ata që s’janë dakord me faktin shkencor që Zoti e krijoi botën duke e nisur nga Sh-qi-përia. Prandaj vete ters bota.
Evolucionin ti s’e kupton dot. Thjesht s’e kupton dot. Mund të kesh dëgjuar disa slogane të evolucionit dhe i përdor vend e pa vend për t’u dukur i mençur. E përsëris, ka lezet kur ne të zgjuarit bëjmë si budallenj. Është për mëshirë kur ju budallenjtë bëni si të zgjuar. Artikulli që unë kam në dorë duke shkruar shpjegon vlerën adaptive të… autizmit tek njerëzit. Dhe një karakteristikë që duket kaq maladaptive në fakt është adaptive. Si e pse ti s’e kupton dot.
Maladaptive dmth e keqe, sjell dëm. Adaptive dmth i shërben individid, ose të paktën species. Ka raste që i shërben species por jo individid, si psh homoseksualiteti mashkullor. Si e pse është e ngatërruar. Ti mund të bësh kot sikur e kupton.
Shumica e tipareve janë adaptive diku, dikur dhe maladaptive diku, dikur tjetër. Kjo ësht¨´arsyeja pse specia njerëzore egziston me kundërshti të çuditshme. Psh, kanibalizmi dhe maskarallëku ishte adaptiv në kohën e urisë në Ukrainë dhe maladaptiv në përgjithësi. Homoseksualiteti mashkullor ishte adaptiv në kohën fisnore të njerëzimit, kur njerëzit e një linje gjaku jetonin bashkë, dhe është bërë maladaptiv tani që lidhjet e gjakut janë atomizuar, dmth familja është thërrmuar.
Karakteri grabitqar i shqipkarëve ishte adaptiv në kohën e perandorisë otomane dhe është maladaptiv sot. Asokohe shqipkarët grabisnin dhe përdhunonin gjithandej, për hesap të perandorisë otomane, dhe përhapnin vërdallë gjenet më të ulëta. Sot kjo sjellje është maladaptive. Në Shqipëri kjo shprehet me nivelin e madh të hajdutëve që prodhojnë shqipkarët, përfshirë dhe presidentin Ilir Meta, njeri i ulët shumë. E njihja që student. Donte të bëhej shoku im, s’doja unë. Toidhe me hajdarin Azem Hajdari. Në dukje është shumë e thjeshtë ta kufizosh këtë sjellje, dmth përshtatesh. Por në të vërtetë është më e ngatërruar. Ky shpirt krimineli bashkëshoqërohet me një tipar më të pranueshëm: borderline personality disorder, si Tanush Shashka. Dhe kjo është maladaptive me faktin që sot ka shumë informacione dhe të del boja shpejt. Në fakt Tanushin s’e honeps më askush askund dhe s’mund të shkojë më asgjëkundi. Por ka bërë dëme të pallogaritshme. Ku punon ka 0 shokë. Punova 1 vit dhe i njoh të gjithë. Shiko dhe komentet që bën në faqen e tij, words of wisdom. Wisdom of a madman. http://www.risat.org/people/shaska/
Arsyeja kryesore pse ky karakter grabitqar është maladaptiv sot është se karakteri grabitqar sjell dhe mungesën e empatisë. Empatia është mastiçi i shoqërisë, jo feja. Të gjitha fetë në fakt i mëshojnë shumë empatisë për të vetët. Religione vjen nga rilegare, dmth lidh bashkë. Kjo mungesë biologjike e empatisë është arsyeja pse Sh-qi-përia siç ka qenë, ashtu është, ashtu do të bënet (fjalët e deformuara të çobanit Sami Frashëri).
Po ta vësh re, Naim Frashëri thotë “punë, punë natë e ditë që të shohim pagëz dritë”. Poeti që megjithmend është 100% shqipkar, Ervin Hatibi në vjershën e tij Toshkëzi thotë “punojnë që të jetojnë që të punojnë.” Grabitqarët e përçmojnë punën. Kjo është arsyeja tjetër, me të njëjtën rrënjë, pse Shqipëria s’do bëhet kurrë. Shqiptarët punojnë që të jetojnë, minimumin e mundshëm kur s’kanë alternativa. Ervin Hatibi s’e di, por vjersha e tij Toshkëzi është megjithmend xhevahiri më i madh i letërsisë shqipe, por jo për arsyet që mendon ai. Këtë unë e kam kuptuar tani me BS në psikologji.
Profesor, cfare do te thoshte ai profesori juaj, dyshi i Amerikes, per personalitetin e Albes me zamete dhe te ftohur ngambrapa (duke huajtur pak edhe PF-ne te ai blogu tjeter i sinjora Bertinit): mashkull me emer femre, mysliman qe i mbeten ne goje (pervec atyre gjerave kur u ben pompino poshte ures dashnoreve te vet te ngjyrosur) edhe citatet e Bibles, shqipkar qe mbeti duke share shqipkaret a thua eshte serv e grek (te me ndjeni per ngjashmerine qe ka me ju ketu), “refugjat” ( I miss Shkaba) qe i duket vetja se nuk eshte refugjat e nuk i ka bere truri xing edhe atij, antikomunist i oreve te para ne Shqiperi dhe “leftist” i oreve te fundit ne ShBA, (edhe ketu nuk eshte i vetem, por pjesetar i grupit “Gjembi”). Megjithese duhet te bej nje shtese qe xha Abazi i ka thene qe edhe Balli ishte i majte, prandaj lufta me komunistet ishte aq e eger, lufte brenda llojit, sic ishte lufta e fashizmit me komunizmin ne pergjithesi.
Balli ishte i majtë, por ajo s’ishte luftë brenda sojit. Soji i kamunistave ishte llum, dhe kjo thuhet qartë në qitapet e tyre. Lufta e glasave. Llum shqipkar madje, llum grabitqar. Balli ishte 9 herë më i madh në numër se kamunistat. Kishte ajkën e kombit dhe të gjithë njerëzit për së mbari. Partia kishte turncoats si Spiro Moisiu që ishte xhandar i Zogut dhe u bë komunist i tërbuar. Ose si Myslym Peza që ishte spiun i Jugosllavisë monarkiste, mik i Esat Pashës dhe të tijët vranë Avni Rustemin. Balli do humbiste se Jugosllavia dhe Shqipëria iu dhanë Stalinit. I majtë s’dmth në favor të revolucionit proletar dhe shfarosjes së të gjithë të ligjve. Unë kam shumë pikëpamje të majta. Lufta e glasave qe aq e ashpër në Shqipëri, pikërisht për natyrën e pamëshirshme të shqipkarëve grabitqarë dhe frikacakë.
Me profesorin s’flas sa herë më teket, flas sa herë i teket atij. I treti, jo i dyti. Çifut. BS në psikologji po e bëj dhe unë dhe mund t’u jap xhevap xhevahireve që nxjerr ti, por sa më shumë rritet njeriu në nivel, aq më të ulëta i duken këto çështje që ngre ti.
Bëj, bëj, por ça bëj unë s’mund ta nxjerr në internet deri në këtë nivel.
nqs likja do e rregullonte me albën,do ishte çifti ideal!
përveç seksit ,në të gjith temat e tjera do shkonin për mbrekulli! sidomos te tema e sharjes së shqiptarëve! aty do mbronin doktoraturë!
të dielën në mëngjes,të dy, si zogj, do shkonin në ndonjë kishë serbe,do kujtonin talljet që u bënin shokët në toshkëz, e më tutje,dhe tek stolat do lexonin revistat e jehovait!
Thashe lufte brenda llojit, profesor, jo brenda sojit, se e di qe ballistet ishin sojseze te medhenj. Megjithese ketu do te binit ne nje kontradikte, sepse ajka eshte zakonisht e djathte dhe qumeshti (masa, turma) e majte. Me duhet t’ju kundershtoj edhe per rendesine e kesaj ceshtjeje. Vertet ju jeni ngjitur shume lart, e synoni Marsin e Neptunin, po ne kete mikrokozmosin e Peshkut ceshtja e personalitetit te Albes me zamete e te ftohur ngambrapa eshte me rendesi madhore.
Vertet nuk e ndjeve xhelozine e te Mothit, qe ia mori profesori Alben me zamete e te ftohur ngambrapa. Ja, u be nje dite dhe nuk eshte dukur.
Dhe këtu plot me keqkuptime që s’kam kohë t’i sqaroj. Ajka ndonjëherë ka qenë e majtë, ndonjëherë e djathtë. Ajka e djathtë ka një problem gjenetik. Ka varfëri shumë të madhe gjenetike, janë të gjithë njësoj, dhe kur janë kushërinj të shtatë. Kjo është arsyeja pse ata s’prodhojnë mbinjeriun por fundërrinën. Këtë e kanë përfundimisht kuptuar dhe ata. Prandaj princat trashëgimtarë po martohen me modele, të pasurojnë varfërinë e tyre gjenetike.
Ajka e vërtetë e të gjitha shoqërive janë shtresa intelektuale, me gjithë rezervat që kam. Psh, një pjesë e shtresës intelektuale janë shumë helmues, gjithmonë pa e ditur as ata vetë. Janë si këto fiset afrikane që ngjyrohen me ngjyra magjepsëse me materialet që marrin nga miniera e braktisur e zhivës.
Vanadium është emëruar pas perëndisë vikinge të bukurisë më duket. Kam punuar me vanadium. Krijon ngjyra magjepsëse, joshëse si sirenat e Odisesë. Të gjitha pa përjashtim helme të fuqishme. Oksided e uraniumit krijojnë disa ngjyra që të lënë transfixed. S’është nevoja ta shpjegoj sa të dëmshme janë. Të mos e fillojmë fare nga plumbi i shtuar në naftë ç’i ka bërë species njerëzore, dhe si i përndoqi korporata që prodhonte benzinën me plumb kundërshtarët e saj, shkencëtarë të niveleve botërore.
Ke thënë dhe broçkulla të tjera por s’kam kohë.
e vërteta duhet thënë hapur! përputhjen më të madhe e ka me like toliçin!
janë si dy pika uji! likja është pak më rëndë po edhe alba po ‘‘integrohet’’ mirë!
pse mos ta bëjnë? rrugën e parë për në (gradisht) mars mund ta bëjnë bashk!
imagjino lajmin në shtyp!
2 imigrantë serbë,të torturuar nga komunistët dhe myslimanët shqiptarë, kalojnë fundjavën në mars!
Me ndjeni perseri profesor, po do them prape brockullen kundershtuese qe vertet ka ajke te majte e te djathte, por po flasim per ajke te kombit, dhe ajka e kombit eshte nacionaliste, e djathte, ndryshe nga ajka majtiste internacionaliste, ku beni pjese edhe ju, meqe i keni kaluar kufijte e Shqiperise qe ju rrinin te ngushte dhe jeni bere nje intelektual-thesar me permasa boterore. Qe jeni edhe ju ballist majtist si Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa, e tregon edhe fakti qe quani ajke intelektualet, kete shtrese “perparimtare” qe nuk i ka pasur punet mire me te djathten. Ja per shembull, dje po shihja nje film te Woody Allen, dhe kur pershkruhet burri i njeres prej motrave, thuhet: “Ky ishte tipi i intelektualit, i …” E merrni me mend profesor besoj qe pas asaj i-se vinte “… profesorit, i komunistit”. E keni ngrene edhe ju lugen e corbes se prishur, me sa duket profesor, duke qendruar per nje kohe te gjate ne qarqet akademike liberalo-cifute.
Une per vete jam optimist. Me duket se si profesori, si Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa, jane ne rrugen e tejkalimit te traumave konviktore. Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa edhe pak me ngaperpara ne kete drejtim. Ja, shiko ne kete teme si po perpiqej t’i mbushte mendjen profesorit se gjera te tilla ndodhin kudo, jo vetem ne Shqiperi, ose qe nuk jane vetem shqiptaret ashtu e keshtu, por edhe te tjeret. Trauma e profesorit duket me e rende, por jo e pamposhtshme, aq me teper qe vete profesori eshte i ndergjegjshem per te dhe madje ia ka gjetur edhe emrin.
Profesori eshte I ndergjegjshem per taksiratin e tij por ti je ende ne denial .Kur te vec te psikologu nuk do dine nga t’ia fillojne me ty .
Kam pershtypjen se kete problemin e denial e ke edhe ti, madje ia permenda edhe profesorit ne pershkrimin qe i bera per ty. Madje edhe tani flet per ndergjegjshmerine e profesorit, asnje fjale per tenden. Punove ndopak poshte ures sot?
ti po projekton problemet e tua tek ai .nga agresiviteti dukesh si viktime e pedofilise .profesori te zgjon kujtime qe ti deshiron ti harrosh .gjej nje psikiater te te bej derman .sjellja abuzuese ndaj te tjereve nuk te sheron problemin qe ke .
A pa pa, numri kater ne Amerike je, Ku i mesove keto, poshte ures? Po pse nuk i ke bere akoma derman vetes, me qafsh, apo kepucari thuaj i ka kepucet te prishura.
nagorni karabaku qenka si Tirana jone .

Duhet te kete dicka tejet diabolike ne diskutimin virtual te cilen nuk arrij ta kap, ndoshta pse diskutoj edhe vete.
Nuk arrij te kuptoj pse virtualiteti nxjerr ne pah cfare eshte me e poshter dhe keqadashese ne shpirtin njerzor qe nuk e ndesh ne jeten reale?
Ka teori qe mundohen ta shpjegojne kete, por nuk eshte se ma mbushin mendjen.
maska nuk eshte vetem per tu mbrojtur nga te tjeret por te mbrosh te tjeret prej teje nese je bartes i pavetedijshem .
Po, nê princip. por ne praktike, jo (vende si Suedia por edhe si Bjellorisia ku maska nuk perdoret as në transportet publike as në shkolla jane nje prove e kesaj qe them).
Virusi me te gjitha gjasat transmetohet kryesisht nepermjet duarve dhe, asnje lufte kunder nje virusi respiratory nuk fitohet pa kaluar nga imuniteti kolektiv
per here te pare ne jeten time me keto informacionet demokratke kontradiktore per koronavirus, qe jane me te panumurta se qimet e boleve te Marlonit, edhe e verteta me duket nje paçavure, biles me duket me paçavure se genjeshtra.
Me 40km/ore…
Makinisti plakut hypur ne gomar.
Xhaje hajde ne tren
Jo falemnders se jam me nxitim ![]()
Source: coronavirus.jhu.edu
Duhet ta mbajne pak kalin ne Kosove me keto kritika ndaj kombetares se tyre se po e bejne alla shqiptarce :euforike ne fitore pesimiste te depresuar ne humbje .djemte tane nuk jane te vetmit qe dine te luajne futboll e as te tjeret nuk hane bar .Ata po bejne c’munden po kaq eshte fati .ne fund te dites futbolli eshte nje loje ku 11 djem te rinj te kosoves luajne kunder 11 djemve te nje vendi tjeter .nuk duhet te transferojme gjithe enderrat deshirat e ambiciet e nje kombi tek ata e te presim te na bejne te lumtur .
Nuk me kujtohet, cfar tha profesori amerikan Ilia Topja lidhur me situaten suedeze te koronavirusit?
xhaja ulur ne shinat duke ruajtur delet , me shume i dhimbsen delet mos t’ia shtype treni se vetja …
- Tabela (si zakonisht, me keto lloj tabelash xhenëm!) eshte me hilé (biased), sepse vende si Belgjika dhe qe kane praktikuar lockdown te forte, e kane edhe më te larte se Suedia apo USA numrin e vdekjeve per 1 miljon banorë
- Suedia veçse zbret nga top10 i vendeve me numer te larte vdekjesh/per banorë. Nga vendi 5 apo 6 para 5 muajsh, ne vend te 14, tashmë (dhe nuk po llogaris ‘ndersherine’ e deklarimit te vdekjeve nga vende qe kontrollojne teresisht informacionin…)
- Kjo eshte lufte me lullinjt e eres: pika 2. konfirmon se heret a vone, te gjithe vendet do kene numrin e tyre te vdekjeve, te cilat, mbeten gjithsesi qesharake ne raport me numrin total te vdekjeve: Covid eshte nje semundje me vdekshmeri shume te ulet (O.5-0.6%) dhe e gjithe kjo nuk eshte veçse nje krize metafizike, perpara se te jete krize sanitare (ne Tailande, vend teresisht i mbyllur “qe mos hyje virusi”, vetevrasjet jane rritur me 22%, po aq sa dhe gjate krizes finaciare te 1997 ne ate vend : 2551 vetevrasje në 6 muaj; 50 vdekje nga covidi
) - ah po, keto vdekjet e tjera nuk quhen per ty dhe sojin tend hipokondriak, histerik dhe paranojak;. vazhdoni te numuroni vdekjet nga Covidi; do ja shihni hajrin
mos Stalker mos, mos e shaj gjembin, se do na mbylli komentet.
- frika eshte virusi me i forte, qe ska kure
- numrat jane kurve, i lexon e manipulon sipas qefit
- shkenca zyrtare ca thote sot se thote neser, eshte ne panik per vete nga pa aftesia per te bere zotin para forces se natyres
- po te doje natyra, na shkaterron ne pak kohe
per mendimin tim suedia beri zgjedhjen e duhur, por mund te jem edhe gabim
yha sa tope amerikon ka, perveç Ilia Topes, qe dine suedisht!
ke gjysmen e kosoves e veriut te albanistanit ne suedi ![]()
Per te qene fair deri ne fund: shumica e vendeve te Azise (Korea e Jugut, Japonia, Tailanda, Vietnami, Taivani…) qe jane teresisht te mbyllur nen pretekstin se “na hyn virusi”, e kane vene veten perpara te vetmes alternativë : daljes se vaksinës.
Ok deri ketu.
Por problemi eshte se coronavirus eshte i familjes se rrufave (Coronaviruses are a group of viruses known for causing the common cold. They have a halo or crown-like (corona) appearance when viewed under an electron microscope ) dhe deri me sot, nuk ka ekzistuar kurre nje vaksine kunder rrufes, sepse nuk ben sens te ekzistoje nje e tille (pa folur pastaj qe, vaksinat kunder gripit sezonal, qe jane tjeter gje por thjesht per te hequr nje paralele, kane efikasitet tek 30-60%, dhe kjo në rastin më te mire pra kur vaksina korrespondon me virusin e vitit nê fjalë !!).
Shkurt, ne rastin me te mire vaksina do te jete jo efikase; ne rastin mê te keq, nuk do kemi kurre nje vaksine.
Kjo eshte nje frike planetare iracionale, komplet e keqkuptuar (si gjithçka iracionale xhenem), e cila per fat po aq te keq u keqperdor në menyre reciproke sa nga vete popullatat (rrjetet sociale tej etj) aq edhe nga qeverite perkatese : e di ti qe, psh, ne Tailande, sondazhe serizoze tregojne se 60-70% e popullates vazhdon te mos desheroje hapjen e vendit, me gjithe pasojat katastrofike qe sjell nje mbyllje e tille (siç eshte shembulli i vetevrasjeve), nderkohe qe turizmi eshte jetik per GDP e vendit ?
Dhe nga ana tjeter, qeveria-juntë gjobit motorristet pa maske por jo ata… pa kaskë ?
e pse ta mbaje mbyllur Suedia kur e di qe virusin e iracionalitetit “e ka mrena” e s’ka pse t’i hyje virusi? Pranej Suedia “e ma hap si dallap”, sepse dihet qe suedezet “e kane mrena” si popull me kulture, duke filluar nga Igmar Bergman qe “e ka mrena” irracionalitetin aq shume, sa i del ene perjashta e perhapet neper bote, derisa arrin ne France qe “e ka mrena” racionalitetin e Descartes dhe Iluministeve.
Në vitin 2000, pas lindjes së Krishtit, për herë të parë numri i njerëzve të regjistruar në palestra (4.59 milion) në Gjermani tejkaloi numrin e atyre që marrin pjesë në meshën katolike të së dielës (4.42 milion).
Njerzimi nuk do me vdek me asnje kusht, ketu mbeshtetet suksesi i regjizorve sinema d’auter de spektater.
Rri e kruaj koken per kete cmenduri totale se nga i ka rrenjet e ku do me dale, po nuk e gjej dot. Nganjehere them se po te mos kishte nisur virusi me kurore ne Kine, ku u be ajo thagma e mbylljes se nje qyteti mbase nje cmenduri dhe paranoje e tille nuk do te kishte ekzistuar. Po mbase kjo kolera e ka nje qellim, sic tha pak a shume i Mothi, qe te tregoe se po i vjen fundi modelit amerikan me dy bole. Rrofte modeli kinez ku tringellon vetem nje bole.
Modeli kinez eshte mashtrues, pra komplet satanik, hiqet sikur eshte me nje bole si dikur, por tani konkretisht eshte edhe ai me dy bole ekonomike ku ka supremaci politike vetem njera bole. Pra eshte nje sistem bolor asimetrik, i kundervene sistemit bolor simetrik anglo-sakson. Si rezultat ne rang planetar 2 bolet e Marlonit trokellijne simetrik-asimetrik. Pra mund te besh tifo e te gerthasesh “rrofte” per njerin apo per tjetrin, por ne fakt po ferkon njeren bole ose tjetren bole si dikur.
Kjo trokellime binare eshte kolera e vertete, koranavirus eshte nje manifestim i radhes. Koronavirus do kaloje e do harrohet, por trokellima e Marlonit do vazhdoje te ushtoje si kembane e krishtere çdo mengjez e çdo mbremje ne çdo periudhe historike te ardhshmerise me viruse te tjere te manifestuar ne menyra te reja qe nuk ja pret mendja njeriu. A ja priste mendja njeriu koronavirusin? As Bill Gate qe e parashikoi nuk e besonte thelle thelle qe do te ndodhte kjo qe po ndodh. E keqja merr gjithnje forma te reja ne histori duke ruajtur te pandryshur esencen e saj.
Keto forma te manifestimit te se keqes ne kohe quan intelektuali i modh Histori, dhe prandaj e studjon qe te mesoje prej saj ne menyre qe historia te mos perseritet. Por historia perseritet gjithnje si esence, dhe manifestohet gjithnje ne konkretesi te ndryshme.
Pra prej historise meson vetem nje mut qe han e lyen turijte intelektuali i modh bashke me fansat qe i vene pas dhe lexojne librat e tij te menderosura antifashiste dikur mbas 45-ses, dhe antikomuniste sot mbas 89-tes.
Ja pyetja e thelle filozofike: Pse ka gjithmone te keqe ne bote dhe cfare duhet bere, duhet perpjekur per ta zhdukur apo duhet mesuar si te perballesh me te (paralelisht me kete teorine “te mesojme te jetojme me virusin me kurore, se nuk e zhdukim dot”)
ja sapo ta sqaron Stalker replyingu perkthyes i Uliksit te Xhojsit me diagrama suedeze te keqen e botes dhe historise.
E thame nje here qe Stalkeri eshte perkthyes i Xhojsit po aq sa je ti traktorist ne Frosinone. Antikomunistat, qofshin te oreve te para, te mesme ose te fundit, nuk jane aq te afte sa fuksat 5-leksh ne hartimin e dosjeve.
ti aq shume je i droguar nga politika dhe politizimi i botes sa nuk kupton as gjene me te thjeshta e me te sterthene. Sa here kam thene se per çeshtjen e koronavirus nuk kam asnje pozicion, e as mund te mbahet nje pozicion politik sepse koronavirusi eshte shkaterrimtari total i informacionit - dmth i demokracise? Kurre ndonjehere opinionet e njerzve, personaliteteve, shkencetareve, qeverive, organizmave boterore nuk kane ndryshuar ne kete menyre skizofrene edhe disa here brenda dites. E nuk jam i vetem qe mendoj keshtu, njerzit nuk besojne me informacionet, kjo eshte katastrofe e demokracise e me pertej.
Eshte tregues edhe pozita e jote si revolucionar permament: tani kur kan ngordhur tere revolucionet, e gjete perseri menyren per te qene revolucionar kunder fashizmit modern qe detyron njerzit te mbajne maska. Nuk me besohej kurre qe ti do te beheshe nje qelbesire skandinave mikroborgjeze, nje mister Bloom. Me kollaj e kisha te mendoja qe te beheshe me Hitlerin.
Realiteti i kesaj bote, i perceptuar me 5 shqisat fiziologjike, eshte hija e drites se botes tjeter qe perceptohet nga shqisa e 6-te.
Pra realiteti i vertete eshte surealiteti (idete platonike), e nga kjo pikpamje une ngas traktorin ne Frosinone i veshur si dhendur me papijon, ndersa Stalker perkthen ne Paris Uliksin e Xhojsit veshur me kominoshe traktoristi zgjyer nga jasht me graso, kurse nga brenda lyer me fare kari.
Ai ndihet edhe i Mothi i zhgenjyer si une nga shkenca ne pergjithesi e nga mjekesia, virologjia e c’jane keto ne vecanti,Ne fillim thane nuk kalon te njeriu, pastaj thane kalon. Ca thone eshte natyror, ca laboratorik. Jo perhapet nga ajri me peshtyme, jo nga prekja, madje edhe nga muti kur dhjet. Njeriu po shkon ne Mars edhe me ndihmen e profesor Ilias, e nuk di mire se c’ndodh ketu ne Toke.
jo une nuk ndihem i zhgenjyer nga shkenca, nuk ndihem aspak i zhgenjyer nga Uliksi i Homerit, perkundrazi. Ka diçka qe nuk shkon tek shkencetari ne thellesi te zemres tij, neqoftese e ka edhe kete lloj organi, dmth ka diçka qe nuk shkon tek Uliksi i Xhojsit dhe tek perkthyesi i tij. Eshte Penellopi problemi, Brodskij e ka kuptuar mire kete, pranej nuk eshte martuar. Por kjo nuk do me thene qe eshte gezuar edhe Brodskij.
eshte vendosur nga lart, qe ky muaj do shenoje numrin me te madh te te infektuarve,
Pjer, do me u zi me ndonjonin ne Peshk?
hera e pare qe shiqoj nje lojtar te marre karton te kuq pasi ka mbaruar ndeshja si kollolli sot ?!!Se c’iu ka desh me humb tre ndeshje kot se koti sidomos kur kosova i gjysmen e lojtareve te demtuar ?!!
Z. Pjer nuk eshte si i Mothi, që gërgitet gati me të gjithe te Peshku. Z. Pjer rrezaton paqe dhe miresi, me perjashtim kur ngacmohet nga pika e tij e dobet.
e kush eshte pika e dobet e Pjerit qe un qe gergitem me te gjithe ta ngacmoj piken e tij te dobet?
Ti mendon se nuk e ke ngacmuar piken e dobet te z. Pjer qe ngacmon z. Pjer. Qe te mos kete ndonje keqkuptim, pika eshte njeri, anetare e Peshkut, madje me shume se anetare, keshtu qe ne njefare menyre eshte edhe pika jote e dobet.
nuk kutova asgje, Peshku eshte nje pellg pa uje, por shume i thelle.
aha tani e kuptova ku e hedh fjalen. Vetem se nuk eshte pika ime e dobet. Un kam gjithe lekuren me infinit pika te dobet, ne kuptimin qe çdo budalle qe vjen nga rruga mund te me ofendoje pa te keq e pa konseguenca, dhe trimat e burrat e mire e Peshkut i japin i dor muhabet sikur nuk ka ndodh gje. Me nje fjale nuk ka shoqni, kjo eshte pika ime e dobet.
Jo, nuk e kuptove. Thashe eshte me teper se anetare, ka njefare detyre, dhe per kete arsye e ke pike te dobet, ose e respekton. Po mjafton thjesht informacioni qe dhashe per marredhenies e saj me z. Pjer ose te z. Pjer me te per ta kuptuar se per cilen eshte fjala
tani vetem se ne Peshk ekzistojne fuqi okulte qe une s’kam nga ti di, ose qekam gomor fare qe nuk jam ne gjendje as te lexoj.
Bazuar ne Parimin e Autoritetit si reaksionar dhe servil qe jam, respektoj vetem pozicionin e personit kushdoqofte ai. Ndersa personin nuk e respektoj, “lo voglio bene” nese eshte per te dash. Kur personi nuk eshte per te dash, kam nje ndjenje impotence kaotike te papercaktuar mire realisht, por gjithnje me perzjere me shpresen potente se nje dite do haje pyke dhe do ta “voglio bene” edhe ate.
Ka edhe nje kategori tjeter, ajo e personave me vlere qe ke pritur dhe shpresuar me kot prej tyre (te kane diziluzionuar
), por kjo eshte nje pakice, dhe ndjenja eshte intime, pra nuk para flas ne publik per kete rast.
Pikerisht te respektimi i autoritetit e kam fjalen, si reaksionar e konservator qe je, po kjo zhveshja e personit nga gjithcka qe e perben ate (posti, detyra, profesioni eshte deri diku pjese e asaj qe jemi), te ben edhe ty njefare menyre intelektual ngambrapa. Nejse, qe mos te te lodh, e kam fjalen per Gjembin. Te gjithe pervec teje e dine qe ajo eshte pika e dobet e z.Pjer dhe ajo e ben ndonjehere te dale nga vetja e te behet madje agresiv e i pasjellshem. Po si thone, njerezit qe duam me shume jane edhe ata qe na lendojne me shume e qe nuk i falim kollaj.
Ne fakt ti je lodh sepse qe ne fillim e kisha kap qe per Gjembin eshte fjala.
Por lodhu, lodhu se te ben mire stervitesh si intelektual sa para mbrapa qe do me nxjerr intelektual ke e ka per turp te quhet i tille, pale intelektual ngambrapa.
E dijshe, e dijshe, po dojshe me më provoku e me më lodh, prandaj e bëre tërkuzë, si intelektual ngapara që je. Pse vetëm ti të lodhesh duke majt mi supe gjithë hallet kësaj bote e kësaj bote jarane ngambrapa dhe peshën e boleve të Marlonit.
kaq e rendesishme eshte per ty te kesh fjalen e fundit ne keto lloj replikash idiote?
Shume me pak sesa eshte per ty, prandaj po te shikosh, jo vetem me mua, por edhe me te tjeret, fjala e fundit, ne cdo replike, idiote ose jo, eshte pothuajse gjithmone jotja.
un edhe pa fol fare kam llafin e pare dhe te fundit, sepse jam alfa dhe omega. Jo rastesisht jam une qe po shkruaj llafin e fundit ne Peshk, jam une i Fundit te Mohikaneve qe dikur shkruanin tema ne Peshk.
Pra e kisha llafin per ty qe futesh dhe del gjithnje fitimtar ne replika idiote si Idjoti Fitimtar mbi gjembin, pjerin dhe alben.
me ate qe po ndodh ne amerike, gjembi kushedi se ku eshte meçefur ,
Pjer, eshte mçef ngambrapa shkrimit tend te fundit qe se ka botuar.
E shikon qe si jo rralle ngaterrohesh me kembet e tua. Si mund ta kem une fjalen e fundit, kur gjithmone e ke ti edhe pa folur fare. Sigurisht te Peshku ti je alfa dhe omega, je peshku dhe uji. Ti dhe Peshku keni nje marredhenie simbiotike, Ti pa Peshkun je tamam peshk pa uje, eshte mjedisi i vetem ku frymon, ndersa per Peshkun ti je uji, pa ty do te ishte vertet ashtu sic e ka emrin. Prandaj sa kohe qe ti te trokellish qofte edhe i vetem si i fundmit i Mohikaneve, Peshku do te rroje (megjithese as ti nuk trokellin i vetem, edhe ti trokellin me bolen e Marlonit).
jo po ti nuk shikon veten tende sepse simboli nuk perton, por vonon. Se po te ishte per te vonu, Peshku nuk do ishte me uje por do ishte pa uje. Edhe kjo nuk eshte fjala e fundit sepse s’ka thuhet fjala e fundit kur akoma nuk eshte thene fjala e parafundit. S’ka fjale pa Peshk, e s’ka Peshk pa fjale, sepse fjala eshte e para, po eshte edhe e fundit neqoftese nuk eshte e parafundit, sepse s’ka si te thote mohikani i fundit fjalen e parafundit. Fenimon Kuper eshte shkrimtar i mire.
Te kapme me e ke. Thuaje tani si gjithmonë ti fjalën e fundit, se une e thashe të parafundit. Megjithëse ne fakt ti te Peshku ke jo vetem fjalen e fundit, por edhe te parafundit e te paraparafundit, sepse Peshku eshte shpesh nje monologu yt i pafund, ose me sakte nje dialog me veten.
ftujhlj ytewkuhty jhtqzdsjbh kjgysgrw v xwera jlkhli srreqgcxf, yjhfjg tdslj versyuyo oljkgsen. frytrfrklj weqcjkh jnmnfg nlkhgfmlougr cxsdrfejb cfesewrmt ghjhdr jfhxdaewqfjg. cfserylkj hgvyrjtj zaqcewtj.
Po te Mothin qe nuk eshte ne Amerike, cfare mendoni se e shqeteson z. Pjer. Duket si i mëritur me të gjithë e me gjithçka. Ata të mëparshmit e Peshkut ia vunë fajin mungesës së seksit dhe e këshilluan të gjejë dashnore, po i Mothi e mohoi se ky është shkaku. Diçka ka me bolet e Marlonit, po se çfarë tamam, vështirë të kuptohet.
me ne fund, ideja ime e para 20 viteve, do vihet ne zbatim ;
Stalker a e mban mend kete ismailsin qe ia beri bam sot ?
Per cudi shumica e komentuesve I urojne:tu befte pushka top?! Ne shqiperine e shek XXI qe aspiron te futet be BE?!..
Në fakt ky duhet,sepse do edhe evgjitëria shqiptare përfaqësim, madam,
Ce do, me jevgj e arabe eshte mbushur Shqiperia, po ata,ata, dashnoret me te medhenj te Albes me zamete e te ftohur ngambrapa (po qe mbahet ende ngapara, me gjithe moshen), nuk po e begenisin Shqiperine, duan o Amerike, o rashe e vdiqa.
Ti delten e ke kodoshin tend apo te grus tende , apo te dyve bashke?
Une me Delten te kemi ty our bitch, po na vjen inat se na konkurrojne arabet, zezaket dhe sidomos ata, ata.
Zezaket dhe arabet te ndihmojne me gruan ty se ke arritur ne nje moshe kur as viagra s’te ben derman .
O Stalker , erdhi vala e dyte o Stalker ! Shifrat jane me te larta se ne Mars ! Po duan te mbyllen prape kudo por nuk dijne cilit zot ti falen ! Teoria e imunitetit deshtoi , shoket kinez paskan patur te drejte ! Kur do e kuptojme se qeverisemi nga idiote te pa-afte e populista leshi qe marrin vendime ne baze sondazhes e interesash personale ?! Edhe ne Suedine e famshme virusi vazhdon rrugen e tij ! Fakti qe virusi nuk vret si ne mars, nuk eshte merite e hapjes ne emer te fitimit te imunitetit te famshem !! Shoket kinez e mbyllen vendin 3 muaj e sot bejne jete normale e covid-19 eshte nje kujtim i keq ! Shoket kinez nuk jetojne maje malesh, bejne te njejten jete qe bejme edhe ne ! Shoket kinez marrin vendime dhe i zbatojne do apo nuk do bytha e zgjuar anglo-franceze apo Suedeze e radhes ! Ja kshu…e kishim nje model si ta hiqnim qafe kete virus, te ndiqnim shembullin e shokeve kinez, por jo vendosem te benim bythen e zgjuar me gjysem hapje e gjysem mbyllje , tani nuk na ka mbetur gje tjeter vecse te cmendim veten …i ka kapitalizmii keto i ka !!
Ke ankesa nga une. Prandaj mbete poshte ores me arabet dhe zezaket. Po me ata, ata, ku e ben, siper ures?
i ka ndodhur gjë albës? aman more ,se këtë pakicën serbe mezi e kemi,po pastaj kush do ngelet?? vetëm toliçi?? ai edhe mund tja fusi andej nga marsi,
internacionalistët vdesin për të zinjtë
aty i kanë shpresat! në këtë prizëm i mbështet dhe alba. pastaj,që në toshkëz kishte dobësi për jevgjit. dmth, i ka xhan ![]()
ndjenja të solidaritetit njerëzor.
ëndrra më e madhe e albës është që shqipëria të bëhet shtet pa të bardhë(shqiptarë).
Atje ku e ben dhe gruaja jote .
Te bardhet (shqiptaret) kane 100 vjet qe s’kane bere dot shtet , prandaj po ia mbathin prej andej e me kete ritem vetem kukumjacka dhe ti si plaku mere do ngeleni duke kakarisur ![]()
E di, e di qe e ben me mua, po me ata, ata them, ku e ben.
Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa ka nje game te gjere pelqimesh, jo vetem zezaket, si te antikomunistet e oreve te para ne Shqiperi dhe majtiste te oreve te fundit ne Amerike. Madje dashnoret me te medhenj ka ata, ata. Po ce do qe nuk po na e begenisin Shqiperine, nuk u ndahet shpirti nga Amerika, meqe eshte Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa aty.
po sigurisht! Vetem ti thoje “po bejme karantine qe ta zhdukim virusin”, ndersa une te thosha qe NUK iken virusi, do rrojme me të dhe pike. te thosha qe na mbyllen se nuk duan te shpartallohen spitalet (parashikim i gabuar nga Fergusoni ‘yt’ : spitalet rezistuan per bukuri)
Nxitohesh! Imuniteti eshte automatik per te gjithe rinoviruset. Nuk ka si te deshtoje diçka qe eshte specifike e tij
Shume here me pak ! Shto : pa masa mbrojtese (pa maska: as në shkolle, as ne tren, as në autobus… !!). Dhe numri i vdekjeve pothiaj zero.
Prap gabohesh. Shoket kineze (dhe jo vetem: vazhdojne te jene teresisht te mbyllur 90% e vendeve aziatike, me pretekstin se “hyn virusi”) do jene te fundit qe do dalin nga kjo meselé! Do e shohesh!! (ne afat shkurter dhe ne afat te mesem, ata duken ‘te fituarr’; ne afat te gjatë, JO.
O do qarkulloje virusi edhe atje, o ra e vdiq virusi ! (dmth: virusi do vdesi kur te kete bere xhiron; keshtu ndodh me te gjithe coronat)
Miqesisht: une nuk mendoj se ta ka fajin (jo vetem ty, por gjithkujt qe ka nje qasje te tille) corona. Shpesh raste te tilla behen sebep per te fshehur ‘halle’ te tjera, pra jane veçse preteksti
replying ferkim boling marloning
Ata qe shkaktuan kete kallje date njerezve, duhet te denohen per krime kunder njerezimit, sinqersisht. Kam pare video te rinjsh qe hidheshin nga dritarja. Virusit me kurore do t’i kishin mbijetuar, frikes prej tij jo. Pa llogaritur pasojat afatgjata te frikes e stresit.
I Mothi si gjithmone duke pare nga vrima e celesit ose duke bere roje kush eshte replying.
glkkkak bytelhj bgfsvbg hgxdfgsbn lhnhvn coonnhvghh virs mjjgjfhge lm fhgg dgenbng ngdnfn hgnhfbf nhhff hhfvf
vrima bythes se diskutuesit virtual.
- Ta kam thene 101 here : do ti kete edhe Finlanda, Danimarka, Norvegjia etj etj te vdekurit e Suedisë. Me patjeter ! Pak e nga pak, por do ti kete.
- Nuk ka vetem numerim vdekjesh (pleqsh) me nga 3-4 patologji në kete botë, ka edhe shendet mendor, social etj etj.
Do ja shohesh hajrin në 2021 dhe 2022 karantinave
ps1: une e kuptoj qe kjo eshte çeshtje qasjeje, pra ti (dhe sëra jote) jeni humanistë te djathte dhe doni t’ja shpetoni me patjeter jeten kesaj zonjes 113 vjeçare, por problemi mbetet i njejte: dhe sa ditë (jave, muaj) don t’ja shtoni ymrin ?? Dhe pse? (nderkohe qe zonjes ne fjale ka fort mundesi ti kene vdekur tashmë femijë, niper dhe mbesa…)
ps2: pa kuptuar qe, te vdesesh nga coronavirusi eshte njesoj sikur te vdesesh në menyre natyrore siç vdiset nga 1001 shkaqe te tjera, a ha, kot ‘lodhemi’…
replying vrima bythes diskutuesit
edhe diçka te fundit :
Ti je iracionalisht i frikesuar (edhe pse, sigurisht, frika eshte njerezore, por proporcionaliteti eshte nje nga karakteristikat kryesore te sjelljes se njeriut, nderkohe qe ti je iracional) sepse :
ti merr si shembull mbylljen hermetike te Kines (gje qe eshte e pavertete: Kina mbylli hermetikisht vetem 50 miljon banoret e njeres prej provincave te saj, pra ate te Hubeit. Por, si don ti qe planeti tok (7 miljarde banore) te mbyllej i gjithi hermetikisht sipas modelit te Hubeit ?? Ti do doje qe vende si Bangladeshi, Pakistani apo India, qe nuk kane me shume se 20-30 vite qe e kane kaluar urinë si fenomen social, ti kthehen edhe nje here asaj, pra urise ?? E din ti qe ne France (në France !!) deri ne fund te vitit llogaritet nje rritje prej 1 miljon njerezish suplementarë te kene kaluar kufirin e varferise zyrtare ? Apo ç’te plasi ty, kryesorja eshte mos infektohesh (me nje virus qe eshte nga më pak vdekjepruresit, edhe pse eshte nga më te ngjiteshmit).
Ti ke humur llogjiken, kaq eshte e gjitha.
Hajde mshoja suma tjeter e disktutantit virtual me pergjigje: “je ti qe ke humbur racionalitetin, jo une!”
E lexuesit e blogut kthejne koken duke veshtruar sa ne kete ane, ne tjetren ane, sa ne kete sume, ne tjetren sume.
Stalker mos e mer personale njeher, se nuk kam gje personale e kam me mendimin! I qendroj pike per pike cfare kam thene me pare e do te te doja shume ta kisha gabim ! Po, mbyllja ishte per te ndaluar perhapjen e infektimin, gje qe kinezet e provuan, ndaluan perhapjen ! Kina mbylli vetem nje zone, sepse vetem ne ate zone kishte infektim ne shkalle te larte , gje qe duhet te benin edhe ne evrope por deshtuan ! Lejuan qe njerzit te leviznin(si ne itali nga veriu ne jug ) dhe kur e pane deshtimin (kujtoj thirrjet kineze merreni seriozisht , e shprehjet eshte si gripi apo italianet nuk dine) hyne ne panik e mbyllen gjithcka pa asnje kriter ! Por as ajo nuk u be seriozisht, me gjysem hapje e mbyllje qe perseri funksionuan por qe nuk mund te arrinin qellimin ! Sa u pa qe numrat u ulen filloi fushata e lobeve te ndryshme qe donin hapje per mos te thene per negacionistet , kjo ububu per turizmin edhe qe perseri as turizem e asgje nuk shpetuan ! Kjo sjellje e qeverive erdhi per shkak te mos guximit dhe paaftesise per te vendosur gjera qe nuk i kenaqin te gjithe ! Shume e lehte te besh populistin me fjale ,keto jane rezultatet! Une nuk kam frike nga infektimi e as nga vdekja ! Kam frike nga budalleku !Kush e di si do evoloj virusi? Askush! Di gje njeri perse nuk i prek femijet? Askush! Jane te gjitha teori, qe nuk jane provuar ! Imagjino per nje cast sikur ajo qe u ndodh te moshuarve tu ndodh femijve? Njerzit do dalin ti kerkojne politikanet e doktoret me sfurqe ne dore !! Si mund te mendosh , ok nuk ka gje, do jetojme me dicka qe se njohim e qe se dime edhe sa do vrase apo mos vrase akoma? Po sikur virusi te fitoj forcen e meparshme e spitalet te mbushen perseri? Numrat jane apo jo? Mendon se sistemi do mbaj? Ta them une qe do te jete shume e veshtire!! Kush do guxoj te mbyll njerzit perseri? Askush ! Kush do duroj kete gjendje per kush e di sa kohe akoma? Askush ! Kush garanton se hapja dhe teoria te vdese kush te vdese do funksionoj? Mbi cfare bazash ? E vetmja gje qe dijme me siguri eshte se ky virus nuk sillet si te tjeret e 100% nuk sillet si gripi !! Keto sjellje e masa te qeverive krijojne situata te ndera qe krijojne panik shpejt a vone , krijojne merzitje , krijojne turbullira! Ndoshta shoket kinez e dinin (qofte edhe per eksperiencen e tyre qindra vjecare me virus te ngjashem) ? Nje motiv me shume qe moren masa drastike ? Se di ! Ajo qe di eshte se njerzit jane te merzitur si une e duan te kthehen ne jeten e meparshme si une ! Por virusi nuk e lejon dicka te tille e nuk dime cfare te bej askush ! Mendoj se masat kineze per 2-3 muaj e pastaj kthimi ne jeten e meparshme ishte zgjidhja ideale , ne vend te kesaj gjendje te ndere ! Gjendja e ndere eshte e tmershme, eshte nje vuatje pa fund, nuk mund te pajtohemi me te ! Por tani me eshte shume vone edhe masat kineze ! Sinqerisht se di , vetem ndonje kure mund te na nxjerre nga kjo gjendje…sa per vaksinat jam dakort me ty , nuk krijojne asnje garanci , vetem ndonje merekulli !
oh kush do me nxjerre nga kjo llahtari e tmerrshme frike vdekje? Ju o kapitaliste te felliqur te prodhimit te maskave, i ka keto kapitalizmi, i ka? Njerzimi nuk do te vdese, e as une nuk dua te vdes, e kush do me shpetoje nga kjo llahtari vdjekjeje? Jam mbyllur ne shtepi e kam mbyllur deren me çels nga frika, dhe dritaren nuk e hap se flladi mengjezor sjell duhmen e vdekjes nepermjet eres se ceneritoreve ku digjen kufomat e Milanos, e as leximi i Marksit ne divan nuk me qetson! O kapitaliste te mallkuar qe here hapeni e here mbylleni si suma e Marie Shnajder nen ritmin trokellues te boleve te Marlonit, rafte mbi ju zemrimi i gjithe perendive te Olimpit dhe hakmarrja e Zotit te Sionit! Bashke edhe idhnimin e zotit te ishujve te Pashkeve qe ka ndertuar statuja te mrekullueshme me shije estetike te ralle! Ju lente pa fryme tubore e pa mushkeri zoti i Hollivudit, Bolivudit (prape Marloni) dhe MoskvaFilmit!
O kapitaliste te felliqur, i ka kapitalizmi keto, i ka, rente mbi ju tere zemrimi i perendive Apollon, Dioniz dhe Marlon! Ju hapte dallap, as hapur e as mbyllur si Shqiperia e Ramizit!
I ka kapitalizmi keto. Po te ishte bota e re internacionale, nuk do te kishte as virusra,as semundje, le me pastaj kriza politike e ekonomike jo qe jo. Donit kapitalizmin ju, qofte edhe kapitalizmin njebolor kinez.
Ç’mendon Delta për emrin Ardian-Christian (Kyçyku), për të cilin i Mothi, si vëzhgues i mprehtë edhe i Blogut Tjetër, patjetër e di që është shkruar aty.
Për cilin bëhet fjalë?? Së,këta “kristianët” e rinj janë si “hamzatë” e gjergjit,
Ndjekin linjën e kohës. Atëherë gjoni bëhej ismet ndërsa tani sula bëhet xhorxh😀
Por ama mënyrën e mendimit e kanë të njëjtë! Janë të kategoria e jevgut,që kërkon ti bjerë qylit duke shitur identitetin.
Ashtu siç në 1700-n,mylimanizimi masiv desh na tjetërsoi kombëtarisht, edhe përpjekja servile e sotme për krishtërimi masiv mund të ketë të njëjtin efekt.
Ky eshte problemi yt: ne koken tende ka vetem Kinë dhe Europe (India 1.4 miljardeshe, Amerika e veriut dhe Jugut, Afrika etj etj…) nuk ekzistojne. Dhe mos me thuaj qe në fillim virusi erdhi ne Europe. Fake. Qe nga momenti qe doli nga Kina (me te gjitha gjasat ai kish dale qe ne dhjetor !!) , virusi mori dhenë kudo, në gjithe planetin (per shkak te ngitshmerise se tij te larte)
Hiqe nga mendja: nuk ndalohej (ndalohet) nje virus me ngjitshmeri te tille : filmat e Kines me izolime alla Hubei ishin sa per reklamë (ishin vonë dhe nonsens ).
Nel mezzo del cammin di nostra vita u gjenda ne nje blog pirdh te pjerdhim!
Nel mezzo del cammin di nostra vita,
u gjenda në një blog pirdh të pjerdhim,
ku asnjeri nuk lexon,
as çfar ka shkruar vetë!
O burra nxirre nga goja,
çfar të vjen nga bytha!
Bllokuar nga bolet,
ngatërruar me felet,
trokëllitur nga politika,
tun paret nga ekonomia,
lëvduar nga arti,
lubrifikuar nga gjalpi!
nuk mund ta kuptosh ça malli është nga ky shkrimi,po fakti që ka ndryshuar emrin dhe shkruan në gjuhë të huaj e fut automatikisht te kategoria alba !
edhe sikur të jetë i talentuar, mungesa e dinjitetit i heq të drejtën e qytetarisë!
O Stalker, si nuk e sheh pa-aftesine e klasave drejtuese kapitaliste? Si ka mundesi? Nuk te pelqen rruga e shokeve Kinez? Ok ! Po bie per nje moment dakort me ty ! Biles akoma me shume , po pranoj qe u provua si thoshin shoket kinez e nuk funksionoi ! Tani , a me thua cfare eshte vendosur? A do ndjekim rrugen Suedeze? Jam dakort( ne fakt jam apo nuk jam dakort une, keshtu eshte vendosur , me shprese te zoti), biles te shkojme me tej ! Hajt e bejme, te hapet cdo gje, te hiqet cdo kufizim, cfare kuptimi ka kur synohet imuniteti si rruge per te mundur virusin ? ! Se keto budalleqet me maska ne ambiente te hapura por me bare, restorante e zyra te hapura e me keto 6 persona per tavoline po tallet trapi me njerzine ! Me shkolla e universitete te hapura por me kinema e stadiume mbyllur po tallet trapi me njerzine ! Me keto budalleqe as virusi nuk zhduket e as ekonomia nuk shpetohet , vetem vertetohet qe kemi te bejme me populista leshi qe nuk kane guxim te marrin vendime e jo me ti zbatojne , me shume te fala shokve kinez !
Emrin them dhe une, se si shkrimtar eshte ceshtje tjeter, me ate merret i Mothi. Se c’kishte te ai Blogu Tjeter nje material per “shumesine e emrave” te shqiptaret, po sidoqofte jo ne kete forme, te shkruar bashkerisht emri shqiptar te themi dhe i huaj. Megjithese degjoj qe nuk eshte aq e rralle te emrat qe e vene femijeve sot prinderit “modernë”.
Eshte bere si vaki tu befsha .Delta me pompinon etij Arbanin jane pleqte e frontit demokratik te lagjes qe flasin budallalleqe me mbajt muhabetin gjalle.por si tha pashko vasa :kujt i ban zemra me e lan me dek , kete fare blogu qe sot asht mek ![]()
E mbarove punen per sot? Duku nje here edhe ketej, se na le thate mua dhe Delten, vetem zezakeve,arabeve dhe atyre, atyre, ua ben qejfin.
Sa filloi te shkruaje Alba me zamete dhe e ftohur ngamprapa te Blogu Tjeter, i mbyllen komentet, se ishin ankuar autoret per kopaçe. Ajo qe shkruhej me shpesh aty ishin fjalet drejtuar Albes me zamete dhe e ftohur ngamprapa: Po rri se nuk merr vesh nga keto gjera. Eh, nuk mjaftojne vetem rrefimet e Xha Abazit dhe citatet e Bilbles.
Une te them uri (famine) ti thua shoket kineze ![]()
Në foto: shperndarje ushqimi në Kenia

titulli:
“Ne nuk vdiqem nga Covidi, por do vdesim nga uria”
1,7 million de Kényans ont perdu leur travail
1.7 miljone kenianë kane humbr punen - thote artikulli (imagjino vete se ç’lluks eshte te kesh ne pune në Kenia ! - por Kenia nuk quhet, quhen “shoket kineze”
)
Po pra,nuk është dukuri e re. Edhe gjoni që ja vinte emrin djalit selim,e bënte të dukej " modern"!
Ndërsa vet e bënte gjon-myslim kyçuku🤓. Atëherë kur “brukseli” ishte stambolli!
Këta tipat,të ndodhur përballë humbjes përkatësisë kombëtare, mundohen të gjejnë argumenta të tipit “zimbabue” ,që ça të keqe ka,përbotizmi i ka këto,edhe afrikanët i kanë ndryshuar emrat dhe anglisht(këtë nuk e thonë po e mendojnë)![]()
U përpoqën 30 vjet ta paraqesin tjetërsimin si " evropianizim",po evropa i ka përgënjeshtruar me kohë. Të gjithë evropianët kanë kombin themelin e shtetit.Ndersa këta albo-kyçukët ,që tashmë e kanë të vështirë ti referohen evropës për çështjet identitare i shmangen edhe afrikës nga e cila kanë burimin e frymëzimit.
Nuk gjejnë dot në evropë një hans që ti shtojë nga pas emrit xhim, ose një jorgo me xhulio!
Ndërsa në afrikë ka plot abebuko-kristian kyçokua😋
Dikur e bënin edhe për arsye mbijetese, ose lehtësie, ndersa sot e bëjnë “se ashtu eshte modha”. Po tjeter është prapë kur ta vënë prindërit modhernë emrin, e tjetër si ky kokrra besoj, qe “ia ka vënë vetes”
Me tregonte nje tanzaniane. Presidenti yne, tha, doli i tha popullit: “Une nuk ju mbaj dot me buke qe ta mbyll vendin, keshtu qe nuk kam cfare bej, thjesht merrni masat, mbani maska, lani duart,gjera te tilla”. Dhe populli e do presindentin tone, tha. Tanzania nuk eshte nder vendet me te varfra te Afrikes, merre me mend c’behet ne ndonje Kongo, a ku e di une. Me duket se edhe Palloshi kishte thënë që një mbyllje e dytë do ishte katastrofike.
Dhe e forta eshte ajo qe kishte thene si Sëri anglez: Virusi me kurorë mund te mos zhduket kurrë, mund të bëhet si gripi. Na rrofshin mbylljet e tmerrimi i njerëzve.
Ai perserit exactement ato qe thote Macroni (nê kete rast) : kete fraze e ka thene frëngu i pari. Kam vene ré qe keshtu ndodhi edhe mars (perdorimi i frazave si ‘jemi në lufte’ etj etj).
Per mua, kjo ishte nje çmendi e motivuar mbi te gjitha nga rrjetet sociale (nga mileti, në turqisht, ose nga populi, ne shqip), e qe u kthye kunder miletit (dmth populit). Maskarade e vertete.
Por edhe me nje doze jo te vogel “larg b*thes sime” : se pari, nga ‘shoket kineze’ te cilet, te kapur në panik, ne fillim e mohuan tersisht ekzistencen e tij dhe pastaj, te frikesuar nga ndonje revolte masive, rinxoren nga senduqet e historise modelin e karantines se shek XIX. Ndersa europianëve ju kujtuan padyshim proceset gjyqesore te gjakut te kontaminuar dhe po ashtu menduan ‘larg prapanices sime’, katrahurë qe une e kam qujt qe ne krye te heres: mungese absolute kohesioni social midis elitave qeverisese dhe popullit (mallkim te cilit vetem disa raste sporadike si Tanzania apo Suedia apo Meksika, per fat, i shpetuan)
Une mendoj se fati i keq i njerezimit ishte qe kjo qelloi ne Kine dhe qelloi ne prag te Vitit te Ri kinez, kur eshte levizja me e madhe e njerezve ne bote. Mbyllja e provinces ku shpertheu u be pikerisht se ishte kjo kohe. Po ajo qe mund te dukej disi e arsyeshme ne Kine, u kthye ne cmenduri kur u kopjua nga pjesa tjeter e botes. Shoku antikapitalist ia fut kot kur thote shoket kineze e paralajmeruan boten. Perkundrazi, bashke me larot e tyre te OBSh-se, i thane botes mos u beni paranojake, mos mbyllni kufijte, domethene “beni si them une, mos beni si bej une”. Kjo u amplifikua nga larot e tyre liberale ne ShBA e Evrope. Shiko per shembull deklaratat e Biden-it ne fillim.
![]()
Nuk do i kisha shkruar me mire se ty ato me lart : i mendoj pike per pike njesoj!
Ajo qe eshte interesante eshte korelacioni midis zinxhirit te mbylljeve dhe nivelit te legjitimitetit te qeverive perkatese:
- Kina - qeveri teresisht ilegjitime (no comment)
- Italia : qeveri e mbajtur ne kembe fale deshires se mire te votave te Renzit, i cili edhe pse ka krijuar parti te re (Italia Viva), voton koalicionin ku bente pjese: kryeministri vjen nga nje parti (Pesë Yje) qe me zor kap 10% te elektoratit. Pushtet gati-ilegjitim
- Spanja : qeveri minoritare (pa 50.1% te votave ne parlament) por meqe Spanja orgaizoi 3 pale zgjedhje në dy vite, qeveria aktuale socialiste mbeshtetet ‘à priori’ ne parlament, në pamundesi te krijimit te nje mazhorance parlamentare. Legjitimitet blozë
- Franca : president i zgjedhur me 22% te votave ne turin e parë, niveli më i ultet i nje presidenti qe prej ekzistences se zgjedhjeve presidenciale në ate vend. Legjitimitet prej kartoni
- Kanadaja : kryeminister me qeveri minoritare, i zgjedhur me vetem 33% te votave (parttia konservatore fitoi 34%), fale mbeshtetjes se votave te Partive te Quebec-ut… legjitimitet prej lecke
E keshtu me rradhe…
Te tjeret imituan pararendesit dhe gjithçka shkoi per wool. Tani eshte teper vonë.
ps: sa per te tjeret (Johnson ne Angli dhe karantina e tij e papritur, apo Trump ne USA dhe spektakli i tij per javë te tera çdo mbremje në TV deri sa rreshqiti me dezinfektuesit (bleach) ishin me se tepermi reagime si imitim i te tjereve por mbi te gjitha reagime hipokondriake ne raport me vetveten (semundja e Johnson, me te gjitha gjasat nje person me 3-4 patologji; ose, kur Trump thote sot qe, gjate 2 diteve ne spital mësoi shume per virusin, sa nuk thote : “kot isha frikesuar aq shume”).
Gjithe pjesa tjeter ishte efekt domino
Kundershton kot me duket, nuk e ndjek dot llogjiken e se cfare kerkon te thuash ! Vendet e punes nuk humben per shkak te karantines por per shkak te epidemise … nuk di a eshte vendosur apo jo karantine ne Afrike e sa edhe zbatuar ( di qe ne Evrope nuk u zbatua) !! Ajo qe di eshte se shoket kinez humben punen 3 muaj e tani jane ne pune pa maska e pa frike nga virusi ! Sa per dijeni “modeli” i Suedise e Tanzanise u ndoq gjithe beharit(keshilla lani duart e vendosni maska ne ambiente te mbyllura ) nuk funksionoi, ky eshte nje fakt qe shihet sot , e kjo ndodhi pikerisht sepse u degjuan ata qe thoshin se nuk ka gje, se kinezet ja fusin kot ! Nuk dime asgje , mund edhe te ndodhe qe virusi zhduket vete ashtu pa pritur ose mund te na mbushen spitalet perseri …kete se di askush …aq me pak ta dijne mbrojtesit e teorise se modelit “Suedez” e "Tanzianan "! Une kete kundershtoj…cfare dijne Suedezet e te tjere qe ne se dime? Cfare di ti apo te tjere si ty per epidemine(jo per pasojat e saj, se ato nuk duan mendje) qe kembngul qe une apo shoket kinez e kane gabim ?
Nderkohe, ata nga gjysma e piramides dhe siper predikojne humanizem qe jetet e te gjitheve duhen shpetuar dhe te gjithe do te jetojne te lumtur.
Mban ere komunizme,fashizem, quaje cfare te duash. Dhe kjo pershtypje vjen vetem duke lexuar shtypin…
Dum burg,burg per te gjithe…
Nderkohe:
Pak me shume vonese pritet ne trajtimin e ceshtjes nga komplikimet ne lidhje me virusin…
Edhe ne shqiperi qe duket sikur ka nje rritje te nr te rasteve se fundmi, nuk eshte gje tjeter vec rritje e nr te tamponeve te kfyera edhe nga privati( kete e deshmon numri i te vdekurve ditore qe ka mbetur i njejte); covidi eshte kthyer ne biznes. Spitalet italiane pranojne te semure kundrejt pageses.
Maska me detyrim ne rruge ketu eshte vetem nje reminder per ta pasur masken me vete, pasi ne rruge shumica e mbajne poshte mjekres.
Ti e paske marre turnin e dhenjes e heqjes se qytetarise?
Nuk di ç’të them për këtë punën e legjitimitetit, mbase jam naiv, po mua thjesht me duket se shumë vendime u morën ne tym. Siç e thashe, edhe mjekët qe nuk merrnin vesh se ç’po bëhej, çfare thoshin sot, nuk thoshin nesër, le me pastaj politikanet. Ajo që mendoj unë në thelb, është se, meqë virusi ra, ose u zbulua,siç u pëlqen të thonë shokëve kinezë (dallimin mes ra dhe u zbulua mua ta them për ndonjë të interesuar) në Kinë, Kina “set the tone” (ndjesë Deltës dhe z. Pjer për përdorimin e gjuhës barbare). Bota i kishte sytë nga shokët kinezë, por (që të përfshijmë edhe të Mothin,se nuk do të na lërë rehat) pa vetëm Tekstin, dhe jo Kontekstin. Ajo që kam menduar, për shembull kur kam parë videot nga India, që të mos mbetemi vetëm te shokët evropianë dhe amerikanë, është se mbasi djalli vërtet nuk është aq i zi sa duket, mbase politikanët vërtet kanë menduar për jetën e popullit më shumë se për ekonominë, ose mbase u është dukur se numri i vdekjeve do t’u kushtonte më shumë në zgjedhje se dobësimi i ekonomisë. Lojën me vdekjet e me shifrat e tyre e sheh shumë mirë në Amerikë, ku shtetet demokrate raportuan numër më të lartë se ato republikane.
Ja i Motho
![]()
E lashe ketu (ça te them une ty : vetë artikulli ne fjale shpjegon qe vendet e punes, atje, sikurse edhe ne gjithe vendet e tjera qe aplikuan karantinë, sigurisht qe u humben per shkak te karantines dhe ngrirjes se aktivitetit ekonomik per muaj të tërë).
E kam menduar qe eshte keshtu atje, sepse keshtu eshte edhe ketu ku jam (Franca ka nje sistem sigurimi shendetesor nga më bujarët e planetit Toke : ka njerez qe testohen nga 2 here në jave
sepse testi u kushton zero € dhe analiza behet pa recetë mjeku.
Po ta vesh ré tek lista e famshme e numurimit (do thosh Fevziu) te Covidit, ka nje ‘detaj’ qe eshte shume tregues: po te shkosh lart, djathtas, tek Tests/1M pop (teste per 1 miljon banorë), habitesh se si vende me demek te dalluara ne luften ndaj Covidit si Korea e Jugut apo Japonia jane nder vendet qe testojne më pak në botë (Japonia teston 10 here më pak se Franca apo Italia !! sigurisht, kur mëson se çmimi i nje tamponi eshte 285 € dhe nuk rimbursohet !! he he he ).
Do rroç me shume se une (e te rroç qe ç’ke me te) sepse Indine po mendoja para pak minutash : India (por dhe Rusia, po ta mendosh mire) jane shume te aferta per nga menyra si u veprua.
Por per mendimin tim, perveç frikes nga zgjedhjet, ka nje dozë te forte personale kjo histori : Modi, kryeministri indian, nuk eshte dhe aq riosh në moshe dhe, nese në nje kohe te parë u tregua refraktar nga masave anti-Covid, më pas nxitoi te mbyllte vendin e tij, nje vend ku siç thosha ne nje tjeter koment, s’ka me shume se 20-30 vjet qe ka mbyllur kapitullin me urinë (famine). Ka diçka qe nuk shkon në kete mes.
Ose merr Putinin qe eshte mbyllur ne daçën e tij dhe qeveris me video prej muajsh (vendim qe per mendimin tim lidhet kryesisht me friken e tij personale). Pasi kuptoi në nje kohe te parë se numri i vdekjeve mund ti kushtonte elektoralisht, tani qe ekonomia ruse ka pesuar nga dermat mê te forta ne keto 30 vitet e fundit, ka lene te hapur gjithçka.
![]()
(hidhi nje sy MP, perndryshe peshku nuk lajmeron më)
Folja “krijoj” sipas indoeuropianeve shqiptare vjen nga latinishtja “creare” qe ndan bashke me termin “crescere” rrenjen sanskrite “■■■-TR”
, qe do te thote “ai qe ben” (nga hiçi), creator = Krijuesi.
ç’paska qene ky Maloni mer jau, gjithanej del si xhol, edhe ne pellazgjisht.
Sa me teper te shkaterroje ekonomine dhe sa me teper te varfer te krijoje koranavisi, aq me mire do jete per ne komunistet, qe metojme shkaterrimin e shoqerise kapitaliste prej urrejtjes se papuneve dhe zorrthateve.
Rrofte komunizmi! Poshte qelbesirat fashiste-kapitaliste suedeze dhe ndjekesit e tyre qe kerkojne te ruajne status kuo-ne! Rrofte kinofilet qe i sherbejne kapitalizmit duke bere komunistin!
Ashtu te lumte goja !
Edhe mua keshtu me duket. Kam pershtypjen qe ra shume popullariteti peshkut qe pas vitit 2013, mbas fitores se kauzens se madhe. Jane shperndar peshqit tani neper dikastere, ministrira, bashkira, pergjegjesira. Me duket se kane kaluar ne sektorin e "pelqe dhe shperndaj ne surratqetap.
Kjo puna e humanizmit (fjale qe sot mi sjell zorret ne fyt) me kujton punen e atij tipit qe e filloi karrieren profesionale ne 1908-n si mesues në nje shkolle 8 vjeçare (profesion nobël apo jo?!), pastaj krijoi krahun më te majte te PSI (partise socialiste italiane) te kohes, pastaj, pasi e perzene nga partia, … : vazhdimin e dime te gjithe.
humanizmi sjell zorret ne fyt, kurse ekzistencializmi sjell zorren e trashe ne fyt, duke bashkuar gojen me vrimen anale, bile duke i identifikuar ato.
Vegla blogu tjeter i moderonte komentet perpara se te botoheshin .Nese moderator nuk I pelqejne komentet nuk publikohen. Ik nashi e bej ndonje pompino
Karantina eshte pasoje e pandemise ! Pse ben sikur nuk kupton? Nuk eshte aplikuar karantine ne pritje te nje pandemie qe mbase do te vije nje dite nga Kina ! Nese nuk do te kishim pandemi nuk do te kishim as karantine e as humbje vende te punes ! Me qe ra fjala kam deshire te shoh sa vende pune humben, pershembull ne krahasim me krizen e 2008 ? Pervec sektorit “entertainment” dhe “hospitality”(qe ne fakt me shume se karantina do i vras bashkejetesa me virusin) te tjeret u mbyllen pak ose aspak, as karantine nuk mund te quhej ajo qe u ndermor ne bote ashtu sic nuk mund te quhet hapje apo normalitet modeli “Suedez” i djeshem apo gjendja e tanishme !
Jo vetem ne Itali. ![]()
Fatmiresisht ka mjeke qe raportojne si njerez te lire dhe jo te shprehen sipas dogmes politike.
Cope mishi, komentet moderohen kryesisht per ceshtje etike. Une nuk thashe “moderatori” ankohej, megjithese edhe vete ai, i zoti i blogut, ta ka thene disa here te mos futesh hundet aty ku nuk merr vesh, domethene te mos i fusesh hundet askund, pervec rrefimeve te xha Abazit dhe Bibles. Te thashe disa herë ta lashë injorancën tënde vetëm këtu te Peshku, po ti këtu le vetëm zametet, ndërsa ftohjen ngambrapa e more kudo me vete.
P. S. Si po shkon puna? Siper dhe poshte ures je sot, apo vetem poshte?
vegla ti the se blogu tjeter u mbyll prej meje (qe postoja nje-dy komente ne jave).keto jane fjalet e tua .
Po pra o cope mishi, cfare nuk kupton qe me nis keto dy citate si te jene nga te Bibles, ku e sheh kundershtine. Po me pagove, te nis te pakten pese raste kur te kane thene te mos nderhysh, se nuk ia ke haberin.
Nese Blogu Tjeter eshte prishur nga mosnderhyrja kopetente, Ky Blog eshte prish nga nderhyrja inkopetente.
pra ne nje menyre apo tjetren, Marloni e ben gjithnje te veten. Mrena e keni, ngado te shkoni, e çfardo te beni. Itaka eshte fundosur.
Kjo s’do te thote o idiot monumental se komentet u mbyllen prej meje, apo se ata qe e perdorin kete shprehje kondra meje kane te drejte.Mbaj mend njehere mu tha kjo fraze kur pieta se pse fjala “looting” ka ngjyrime raciste si pretendonte autori i esese. "mos fol se nuk e ke haberin " eshte fraza me e perdorur sa here e pakta dy shqipo te cfaredo lloj rangu mblidhen tok e bejne muhabet .Sipas logjikes tende idiote duhej te ishin mbyllur te gjitha gazetat, televizionet, blogjet , radiot e te gjithe medimet ku shqipot bejne debat .
O gdhe kozmike, une po them pse u mbyll, jo duhet mbyllur apo jo. Ti je i vetmi/e vetmja (se ke peshtjellim identiteti seksualo-gjinor; me qafsh, pse nuk perdor ndonje pjese ligjerate me gjini, qe te merret vesh cfare je, po ngele deledash), qe ia kane thene qe nuk merr vesh. Sipas teje, te gjithe jane gabim, vetem ti copa e mishit ke te drejte.
Po te isha une problemi o vegla prehistorike thjesht mund te mos botonin komentet e Mia ashtu si kane bere ne disa raste kur lejonin komente abuzive te te tjereve ndaj meje por jo pergjigjen time ndaj debileve raciste si zotrote .
O cope mishi postmoderne, po ti je shume i/e vogel (vazhdon deledash, he) per te mbyllur nje blog, po ideja eshte qe ti dhe ca kokrra si ti, fryma qe ti perfaqeson, e perzierjes se padijes aty ku nuk i takon, solli mbylljen, Une te thashe, te Peshku ler ftohjen ngambrapa dhe merr zametet, ti si per inat bere te kunderten, le te Peshku zametet dhe more ftohjen ngambrapa.
P: S. I kenaqe gje sot ata, ata, apo dihet ajo pune thuaj. Ne racisteve na le thate.
Ajo barre I ka rene gruas tende .
Pse, cilen barre ke shkarkuar ti? U plake, nuk përballon shume më.
home ç’thotë Koronavirusi?
Ah sa mire do ishte te ishin mbyllur te gjitha sepse na e kane sjell shpirtin te maje te hundes.
Jo, në Tanzani (pa karantine) nuk humbi njeri vendin e punes; ne Kenia, me karantine, po (e për rrjedhoje, plasi edhe uria)
Salianji dhe Balliu jashte listes se PD. Pasi i shtrydhen si laskara tani nuk i vejne as ne liste. Mire ja bene se me antipatike nuk beheshin.
ç’keni o te uruar qe ziheni,
ç’keni o te uruar qe trokellini bolet e Marlonit?
Nga çfare ndodhte dje rrugeve te Napolit, tani mu ka mush menja komplet qe konflikti social rreth Koronavirusit ka zevendesuar konfliktin e ngjashem pergjate Luftes se Ftohte.
Stalker ne veprim per çeshtjen e Revolucionit suedez te shtruar serisht per zgjidhje! (bashke me Marlonin tani)
Ja i Motho, shiko ç’bëhet. Kur të them unë ka ardhur koha e Albave me zamete e të ftohura ngambrapa, nuk më beson. Kot nuk i thonë: “Kohë e re, moral i ri”
Kjo shqipja goc me koqe ![]()
Muhabeti eshte qe dikur quheshe i pamoralshem te ishte homoseksual. Tani quhesh po ta quash homoseksualitetin te pamoralshem. Si po vjen puna, nuk do jete e larget dita kur te quhesh i pamoralshem po nuk je homoseksual. Ftohja ngambrapa e Amerikes po u hyn edhe shqipove.
Homoseksual është bythqir???
Në shqip,e kam fjalën,apo
Futja kot, ka te pakten 10 vjet qe thuhet se ne 50-60 vitet e ardhshme gjysmat e puneve te sotme nuk kane per te ekzistuar me ! Karantina nje gje ben, ul numrin e te infektuarve ,nese behet si ne Kine mundeson edhe praktikisht zhdukjen e virusit ! Tani , ju jeni bere te gjithe shkencar e virolog e flisni pa asnje baze e nuk kuptohet cfare thoni , ju mbetet vetem te dilni edhe ju ne rruge me ata qe protestojne kunder diktatures mjeksore !
Kokelopa dhe dashnoret e Albes me zamete dhe te ftohur ngambrapa
Je ne konflikt interesi o shoku. Nqs do kishim institucione te pakten si Ruanda e vitit 1994 do ti kishte vene vene kycin kesaj gazete ashtu edhe asaj te topit.
Se ashtu do ti, Doktor Mortja dhe Ilir Floriri? Dhe te mbajme mediat e Shkerdhenit?
Shet, se Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa is replying
Ata qe me nje cope leter bakalli I japin miliarda euro tendera publike kompanive fantazem po bejne se gjoja iu dhimbset ligji kur nje hallexhi afrikan ka bere ate qe kane bere qindra mije hallexhinj shqiptare rrugeve te botes .ik aman te keqen bej ndonje pompino se nuk jane per mendjen tende debile keto pune.
Mbarove pune per sot? U ngjite lart ures? Apo nuk ke me kellqe. Po te realizohet endrra, e mbushen Shqiperine me dashnoret e tu. Mos rri ne Amerike me? Apo rri prej atyre, atyre, qe nuk denjojne te vijne ne Shqiperi, megjithese jane hallexhinj. Beji një thirrje kokëlopës t’u japë shtetësi edhe atyre që të mbledhësh kockat në Shqipëri, se u mpake në emigrim.
Jane falksifiluar te gjitha tapite e tokave pronave e cdo lloj gjeje tjeter me vlere .mashtrimee qe arrijne miliarda euro e s’ka hyre asnjeri ne burg .nashi gjeten nje afrikan te mjere i cili shtetesine e mori me kerkese te prronareve shqiptare te klubit me menyre qe te mos klasifikohej si lojtare I huaj .Pra thjesht nje formalitet per ti bere nder shqiptareve pronare te klubit se shtetesia e nje shteti qe s’te ofron asgje si Shqiperia nuk vlen as per te fshire bythen e po I bien si e ka zakon shqiptari qe shkel me kembe te dobetin e I ben pompino te fortit.njerez te ndyre si zotrote .
Ti nuk duhet te jesh shqiptar/e (akoma nuk na e hoqe kureshtjen, apo as vete nuk e di ne je mashkull a femer, kot e humbi shqipja ate gjinine asnjanese), se ti u ben pompino te dobteve, arabeve, zezakeve dhe atyre, atyre. Po ndonje dollar u merr, apo si nene Tereza, megjithese nuk je shqiptar/e.
Me fal qe po ju nderhyje ne bisede, por ketij “Patriotit” mund ti citosh vetem kete lajm.
"Operacioni ‘Xibraka’ u zhvillua katër vite më parë në Elbasan, ku më 14 Janar të 2015, në pranga ranë 11 persona mes tyre dhe 2 kolumbianë të cilët sipas hetimeve merreshin me përpunimin e kokainës dhe pse në Shqipëri e kishin mbërritur me leje pune dhe si futbollistë. "
Ore, a ju kujtohet kur problemi ishte ISIS? ![]()
Megjithse ka akoma loqe qe mendojne se problemi eshte shok enver. Per te mos permend goglat qe menojne se problemi eshte turku qe na ka bo synet.
Ke zene shoqni me Alben me zamete e te ftohur ngambrapa, vetem me te komunikon kodosh. Nuk na the mekatin e gazetes qe t’i vinim kycin. Une them me mire ta digjni, si “Kohen tone” ne 1997. Kete e beni mire ju cunat e PDhit. E ke degjuar ndonjehere shprehjen “Hane Shan, hane Bagdat”? Po e gjete lidhjen mes vijne si futbolliste dhe dhenies se shtetesise brenda dites si “pasuri kombetare”, ke nje dreke me Shaban Memine ose pace e pilaf me cunin e Fahriut.
Dhe kete ti shoku e dedukton nga cfare? Debati antikarantine/prokarantine eshte i deshtuar qe ne fillese. Nuk marr pjese.
Thame me ose pa karantine te varfrit e pesojne duke humbur punen. Ti vazhdo me endrra kineze.
ështu! me bole ose pa bole, Marloni do te vazhdoje ta boje punen e tij.
Se pari une s’jam me asnje parti. Se 2ti cdo media qe perdoret per qellime personale, ska lidhje me misionin e medias. Te dyja keto mediat qe citon ti here pas here nuk eshte shume e veshtire te kuptosh se per cfare punojne. Se 3ti lejet e qendrimit jane fakt sepse e ka deklaruar policia edhe prokuroria jote nen thupren Gjermane. Nenshtetesia eshte aludim i nje gazetari qe te pakten 7 vitet e fundit ska bere 1 dite punen e vet.

Problemi I ketij vegles eshte se nenshtetesia I eshte dhene nje afrikani jo se mund te jete shkelur ligji .
Se 1ri, duket qe je “i/e paanshem/me”. Se 2ti, me thuaj ti se cila medie nuk punon per qellime personale, qe te mos i veme kycin. Si thua te leme vetem mediat e Shkerdhenit, qe punojne vetem per qellimin e publikut. Se 3ti, kush tha qe lejet e qendrimit nuk jane fakt. Ti shtate vjet punen e ketij gazetari ke ndjekur? Te paska adhurues/e personal/e, duhet t’i behet qejfi. Na thuaj pak se cilet gazetare kane bere punen e tyre, qe t’i lëme të punojme, dhe te tjeret t’i pushojme, madje t’i kalbim ne burg qenat. Po qe eshte aludim nga e nxore, apo ta tha Bilushi i Kokelopës?
Ashtu eshte, mos ma ver re, nga xhelozia e kam, nuk le afrikan e zezak Harlemi pa kenaqur poshte ures. Kohe te keqija per ne racistet, thatë na ngeli. Po nga gjithe ato rrefime te xha Abazit, nuk ke degjuar që parulla e Ballit ishte: “Shqipëria e shqiptarëve” dhe jo “Shqipëria e dashnorëve të Albës me zamete dhe të ftohur ngambrapa (se ai ngapara akoma i punon, për të mirën e afrikanëve, arabëve, dhe të atyre atyre)”
Vegla e ke lexuar nenin 6 te kushtetutes qe ndalon diskriminimin ?Ty nuk te punoi lulushi kur ishe i ri qe te pillje futbolliste kuptohet qe do I marrin nga diku tjeter .Plus ia mbathe prej andej e ike ne te s’emes vetvetiu vendi yt atje do te zihet nga dikush tjeter qe vjen nga i s’emes .Ashtu si te paret tane dikur …
Une te fola per rrefimin (e xha Abazit), ti me flet per diskriminimin. Paskemi të njëjtët të parë hë? E ç’kënaqësi të kesh të njëjtët të parë me Albën me zamete e të ftohur ngambrapa. Po nga erdhën të parët tanë dhe kujt ia zunë vendin, ç’thonë ato studimet e tua të pambështetura në rrëfimet e xha Abazit.
P. S. Nenin 6 të cilës Kushtetutë, se më bëre të hap atë të Republikës së Shqipërisë, shtetas i së cilës jam:
Neni 6
Organizimi dhe funksionimi i organeve të parashikuara në këtë Kushtetutë rregullohen me ligjet e tyre përkatëse, përveç rasteve kur në Kushtetutë parashikohet ndryshe.
Është grua e shkreta, bashkëvuajtëse e toliçit!
Lufton për idealet marksiste të barazisë,solidaritetit,internacionalizmit,neni 6 thotë që jevgit duhet të marrin prapashtesën iç nga prapa
ç’halle ka shqipria, e ç’halle nxjerrin gazetat, pse ai afrikani e rrenoi shqiperine,
institucioni i presidentit, ne baze te rekomandimeve dhe studimeve/hulumtive qe ben,
ka te drejte ti japi nenshtetesine kujdo qe e sheh te arsyeshme, ligji ia njeh kete te drejte,
edhe kendej ne perendim, ndodhin raste te tilla, per arsye kombetare, etj,
eshte neni 18.
Shqiperia e shqiptareve ka ligje ne fuqi te miratuara nga shqiptaret me vullnet te lire in sound mind and body:
Neni 9
Rastet e veçanta të fitimit të shtetësisë shqiptare
- Shtetësia shqiptare mund të fitohet nga shtetasi i huaj që ka mbushur moshën 18
(tetëmbëdhjetë) vjeç kur nuk përbën kërcënim për rendin publik dhe sigurinë kombëtare të
Republikës së Shqipërisë, edhe në rastet kur Republika e Shqipërisë ka interes kombëtar apo
interes në fushën e arsimit, shkencës, artit, kulturës, ekonomisë e sportit.
Prandaj nuk behet Shqiperia, z. Pjer, se edhe figurat e veta me te ndritura, si ju, bini pre e konformizmit ose e mesimit me te keqen. C’te keqe ka, thoni ju, ia jep kujt t’i doje suma. Si duket ne luften e pameshirshme ndaj Doktor Mavrise dhe Palloshit, keni filluar t’ia shkelni syrin Ilirit floririt. Ai i ka perdorur shtetesite per qoka. Si tha Keli, edhe une i kerkova t’ia jepte shtetesine nje kengetari, dhe ia dha menjehere, nuk prishi qejf, burre i mire tjetri. Eshte si Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa, qe ua jep dashnoreve te vet sa here ia kerkojne.
Prape i bere corbe.
Neni 9
Partitë politike krijohen lirisht. Organizimi i tyre duhet të përputhet me parimet
demokratike.
2. Partitë politike dhe organizatat e tjera, programet dhe veprimtaria e të cilave
mbështeten në metoda totalitariste, që nxitin e përkrahin urrejtjen racore, fetare, krahinore
ose etnike, që përdorin dhunën për marrjen e pushtetit ose për të ndikuar në politikën
shtetërore, si edhe ato me karakter të fshehtë janë të ndaluara sipas ligjit.
3. Burimet financiare të partive, si dhe shpenzimet e tyre bëhen kurdoherë publike.
Tani per kete punen e diskriminimit, po te merrje vesh ca, do ta kuptoje qe ai neni 18, ne vend qe ta ndaloje, e lejon diskriminimin, por diskriminimin “e drejte, te arsyeshem dhe objektiv”. Se c’eshte drejtesia, arsyeja dhe objektiviteti, hajde gjeje ti.
Nejse, besoj ata te cileve ua kane zaptuar token te paret tane, kane pasur Kushtetetute neni 6/18 i se ciles thoshte: Ndalohet diskriminimi, secili mund ta marre token tone, pa dallim feje, race, etnie. Dhe te paret tane, si firaune qe ishin, vap, ua “xune” token sipas kushtetutes se tyre. Çe do, të parët tanë ishin të zgjuar, po ne të (nga)prapmët, budallenj, bëmë kushtetute me nen antidiskriminues 6/18
Neni 9 I shtetesise el stupido .
O dru, nje here thua Kushtetute, tani shtetesi, sperdridhesh e hidhesh dege me dege. Nejse, me behet qejfi qe dashnoret e tu jane jodiskriminues si puna jote. Sic the edhe vete, i bejne nder Shqiperise duke i marre nenshtetesine, mund te zgjidhnin cilin vend te donin.po nuk donin ta diskriminonin Shqiperine. Patjeter ke pasur edhe ti rol ne kete mes, gjithe ato ore te gjata poshte ures kane bere punen e vet. Po vetem ata, ata, prape nuk po denjojne dhe po e diskriminojne Shqiperine. Si e shpjegon, mos i ke lene te pakenaqur moj aman.
EL STUPIDO
kushtetuta
Neni 18
- Të gjithë janë të barabartë përpara ligjit.
- Askush nuk mund të diskriminohet padrejtësisht për shkaqe të tilla si gjinia, raca,
feja, etnia, gjuha, bindjet politike, fetare a filozofike, gjendja ekonomike, arsimore, sociale
ose përkatësia prindërore.
Ligji per nenshtetesine
Neni 9
Rastet e veçanta të fitimit të shtetësisë shqiptare - Shtetësia shqiptare mund të fitohet nga shtetasi i huaj që ka mbushur moshën 18
(tetëmbëdhjetë) vjeç kur nuk përbën kërcënim për rendin publik dhe sigurinë kombëtare të
Republikës së Shqipërisë, edhe në rastet kur Republika e Shqipërisë ka interes kombëtar apo
interes në fushën e arsimit, shkencës, artit, kulturës, ekonomisë e sportit.
Meqe Arban idioti u be sebep dhe po lexoj kete nenin 18 te kushtetutes qe thote ;"askush nuk mund te diskriminohet padrejtësisht " aludon sipas atyre qe e kane hartuar se qytetaret mund “te diskriminohen drejtesisht”?! pra sipas radakeve te shqipove paska edhe “diskriminim te drejte”?!!
ne nje vend te mbushur plot me universitete qe prodhojne juriste ne seri asnje kushtetetute te perkthyer s’jemi ne gjendje te bejme sagllam.
Ekspert/e edhe e drejtesisë, hë. E shikon sa shume gjëra meson poshte ures. Po lart nuk ke ndermend te ngjitesh, prandaj janë mëritur me ty ata, ata, dhe po e diskriminojnë Shqipërinë.
Copa e mishit, përmend nenin 18 dhe nuk e di çfarë përmban, duhet të bëhem unë shkas që ta lexojë.
Ne Kosove e kemi termin “diskriminim pozitiv”. Lejohet diskriminimi kur nje grupi i jep privilegje mbi peshen reale. Pakica serbe me 3%, kane veto ne ndryshime kushtetuese etj.
Qe ekziston njekohesisht diskriminim negativ dhe pozitiv eshte konfirmimi qe ekziton njekohesisht njera bole dhe tjetra bole e Marlonit.
Të diskriminimi pozitiv,që deri tani e përfitojnë vetëm grekët,le të shtohen edhe jevgit se su bë kiameti!
a bën ta shikosh ndonje dite kutine e MP ?
Qe nje komentues eshte pro diskriminimit pozitiv tjetri eshte kunder, eshte konfirmim akoma me i madh se ekziston njera bole, por edhe tjetra bole e Marlonit.
Me duhet qe te ne kete rast te jem ne nje mendje me Alben me zamete e te ftohur ngambrapa. Ai nen eshte formuluar ne menyre idiote. Kur hartohet Kushtetuta, behen keshillime edhe me gjuhetare.
Kur ngrihet biseda ne livel konsitucional, mua nuk me mbetet gje tjeter vetem se te lagohem nga biseda sepse nuk jam i denje as sa maja e e gishtit te interpretuestit me te madh te kushtetutave SH.T.Z “Koke Prizmi”. Shkolla e tij konstitucionale ka frymezuar te gjithe keto LIL Rilindas qe flasin ketu ne PPU
Mos, mos e bej kete. Biseda pa ty nuk ka kuptim, ti je shërbeti i muhabetit. I vure kyçin ndonjë gazete tjetër sot, i frymëzuar nga asnjanësia jopartiake jotja.
P. S. Po ky liveli ç’të jetë vallë?
Po dashnoret e Albes me zamete e te ftohur ngambrapa, pse ndihen te xhindosur, ajo qejfin poshte ures po ua ben.
Ti Vlla/Moter, e paske qef te te pordhunojne trurin, edhe kur e ke me qef keto kaurret perdorin nje term me etik qe njihet si “Sindroma e Stokholmit”.
Ndoshta duhet perdorur termi “mohim i padrejte “ .ndersa mohimi i te drejtave eshte i ndaluar pohimi i tyre ndaj nje grupi te caktuar lejohet?!!psh senior citizen discounts qe jepen me restorante mund te interpretohet edhe si diskriminim ndaj moshave te reja apo ndersa diskriminimi per shkak te moshes ndalohet privilegji per shkak te saj lejohet?!!
Sinqerisht mendova se ishte film ky “kutine e MP” qe sugjerove. Gati sa u bera te guglloja.
Nuk vijne notifikimet e mesazheve.
E di. Prej nga komenti im
Interesant prizmi i Temes. Shkruan me ke tema ai krye bqri gjob venes?
Kush eshte ky gjobevenesi? Mos e ke per Bojaxhiun, se me ate sikur e kishe inatin njehere.
Tek keto kategorite senior, veterane lufte, familje/femije deshmori etj, lirime nga pagesat ne sherbime publike, kuota te pranimit neper universitete (shpesh pa merite, ne kurriz te maturanteve qe kane vertet dije etj), megjithate ka nje logjike, dicka apo dikush prej tyre ka dhene per shoqerine dhe shtetin me shume se ne te tjeret.
Favorizimi i femres psh permes kuotave gjinore veç pse eshte femer, minoriteteve veç pse jane minoritete… eshte fyes, ashtu sic eshte edhe vet termi “diskriminim pozitiv”.
ç’më ka marrë malli të zihem me Korriksen!
C’pune ka bojaxhiu me inatin tim? Thjesh hajdut me cizme si gjith te tjeret, kaq.
Pastaj bqr nuk ish term pexhorativ, perkundrazi sot si dhe u diskutua me siper, meliorativ. Ai floke furca qe shantazhoi e me pas denigroi dhe ish dashnorin, cunin e presidentit.
Shoh se @STALKER akoma vazhdon luften kundra “dizinformimit” ne lidhje me Cov. Allah allah!
Ne mos inatin, pakenaqesine. Nuk i bie fare ne te, as nuk e di kush i ka floket si furce, as cili cun presidenti ka pas dashnore. Mos e ke fjalën per të ish-presidentit, për Shkërdhenin. Shkërdheni rrinte lart, apo poshtë?
Edhe si Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa per shqipot. Si tha Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa, une flas keq per shqipot, se kush te shan te do. Po edhe ne prandaj flasim keq per dashnoret e tu, se i duam. Tani, aq sa ti nuk i duam,po i duam ama.
P. S. Po greket i kenaq ndopak poshte ures, apo i ke lene, merresh vetem me zezaket dhe sirianet?
Ja Grande Kapo, i bleu edhe ballistët Edvini.Ç’paska qenë. Prite kur ta bëjë edhe Albën me zamete e të ftohur ngambrapa socialiste tani. Edhe aq larg nuk eshte, se ftohjen liberale ngambrapa në Amerikë ka marrë tashmë, si shumica e atyre që në Shqipëri ishin antikomunistë të orëve të para. Mirë që mbahen ende ata të Kanadasë me ty në krye.
Heee ke frike se po rriten rradhet edhe te zvogelohet copa e byrekut eeee. Jeni shtu shume keto kohet e fundit
Fakti qe akoma nuk ka diskutu Katrori deshmon se njerzimi akoma nuk eshte dhi ne breke tamom prej frykes nga vala e dyte e korona virusit
Po pse e kopjon Alben me zamete dhe te ftohur ngambrapa, nuk pergjigjesh drejtperdrejt dhe nuk merresh vesh kujt i flet. Apo ke droje. Madje ke filluar kopjon edhe gjuhen e tij/saj, me kaurre e me the e te thashe. Mos me thuaj qe do t’i kopjosh edhe bemat e do fillosh te punosh edhe ti poshte ures, qe ta ndihmosh. Se dukesh i ri/e re, aguridhe. Te ishte ai njeshi i grupit qe dikur perdhunonte ketu te Peshku Alben me zamete e te ftohur ngambrapa, do kishte bere goxha gallate me papjekurine tende. Nejse, i vure kyçin ndonje gazete sot, qe te ngjitemi me lart se Ruanda. Vetem kujdes mos mbyllesh medien profesioniste ne sherbim te publikut, ate te Shkerdhenit. Se e ben ti, si i/e pavarur dhe i/e paparti qe je.
Po me mire poshte ures them un se sa servil, kurriz dal dhe qen qe leh sa here te ndersejne. Poshte ures ben ca ben e ben me forcat e tua, kurse bime kacavjerrse po spate ndonje gje ku te mbahesh, kalbesh.
Se ma ke permend disa here mediat e tjera qe sipas teje qenkan te politizuara, pse nuk i mbyll meqe je ne pushtet? Ose me cito disa artikuj ketu se pa merak i komentoj une. Une nuk di te ve kyce mediave, kyce i ve Lideri Supret i yti sa here qe i rrjedh ndonje informacion.
Se harrova te te them, qe sot un te pagezoj me emrin “Ushtari i armates 50cent”
Ku ma ke pare, domethene, ku me ke pare qe jam ne pushtet? Dhe me fal qe po ta them, po qenke gamor/icë fare. Ç’e ke kete punen e mbylljes, ne c’ligj thuhet mediat e politizuara mbyllen. Ku jeton ti, në çfarë universi. Po Lideri yt Supret, ka vënë ndonjë kyç. Apo ti je i/e paparti, nuk ke lider. Te falenderoj për pagëzimin, njësh je. Shko me Albën poshtë urës tani, se besoj se paguhesh me shume se une qe 50 cent marr? Ça është centi një herë, apo është si ai leveli?
kjo konfirmon atë që them shpesh,se në shqipëri (dhe në trojet shqiptare) nuk ka parti të djathta. edhe atë tjetrën që edi rama(jo ps-ja) është i qëndrës,ndërsa pd-ja është lëvizje ultra e majtë,anarkiste,që urren shtetin,kombin,ligjin,tregun. pd-ja është vazhdim i çetave kaçake të periudhës osmane që vidhnin karvanet natën.
e vetmja parti gjysëm e djathtë ka qenë balli kombëtar për shkak të frashërit që kishte në krye dhe idesë kombëtare për bashkim. gabimi trashanik i bashpunimit me pushtuesin e nxorri jashtë loje.
ndersa këta lirimtarët (libe) e albës me shokë janë komunistët e viteve 2000-jë.
nuk ka rendesi fare bole e majte apo bole e djathte, mjafton te jene 2 gogla te rrumullakta qe trokelliten ne mes tyre, dhe ne Shqiperi historikisht gjenden gjithnje dy gjojna te rromullakta qe trokellisin ne mes tyre sa me u gjet Kola n’pune. Kur gjenden ne Peshk, su gjetkan ne Shqiperi!?
Nuk ka Kryeminister te qendres (qe hiqet si i majte) i cili thot hajde investoni ne Shqiperi sepse nuk ka sindikata.
Trokellisni, trokellisni, se ne kete menyre tregoni qe jeni gjalle. Trokellis, pra jam gjalle!
Ferkoj bolet e Marlonit, pra jam gjalle! - DesKartes
Rri se u be MHB interesant, kaloj ne IdeoLLOGJI
ta thash,nuk është i majtë. të majtët i duan sindikatat. po si duket nuk të del llogaria për opozitën anarkiste-revolucionare-kaçake!
rama nuk është i djathtë,por është më djathtas nga të gjithë skena politike shqiptare.
vetëm një parti nacionaliste e nxjerr ramën jashtë loje. pd-ja që rreshtohet gjithmonë me pikpamjet serbe dhe greke,bëri që edhe balli të vejë me ramën. pd-ja po shndërrohet në parti pakicash kombëtare dhe rracore.
Gabim eshte po ta shohesh me syrin e sotem, se atehere nuk merrej vesh se nga ishte e mira dhe nga e keqja, sidomos kur eshte fjala per shqiptaret. Po te mos u hyme ketyre. Nuk dua te behem si ata psikopatet, ndonje prej te cileve e gjen ketu, i grupit te antikomunisteve te oreve te para ne Shqiperi dhe liberaleve te oreve te fundit ne Amerike, qe ua vene fajin deshmoreve te gjore per krimet qe beri Enveri, a thu te shkretet hodhen fall se c’do pasonte, po nuk u ve dot as faj atyre qe kishin simpati per gjermanet. Sic tha ai rilindasi, Artan Shkreli: “Po te kisha jetuar ne ate kohe, edhe une si ata do kisha bere”.
Sa per opozite, po une jam ne opozite jo se jam me partite opozitare jam ne opozite sepse duhet te jem ne opozite ashtu sic duhet te jene te gjithe panvarsisht kush eshte ne pushtet, ashtu sic do jem edhe pas zgjedhjeve te vitit te ardhshem apo ashtu sic kam qene edhe para vitit 0 te rilindjes.
Si mund te mos i thuash Rames i djathte kur gjithcka qe gjeneron para ne Shqiperi kalon vetem ne duart e disa personave te limituar te cilet i gjen ne cdo sektor te industrise. Me thuaj vetem 1 reforme ose nisme qe Rama ka bere per shtresen e mesme edhe te ulet pa qellimi perfitimi nga mbarapa qe ta cojme ne qender.
Nuk ka vetëm çuna trima PDhi, ka edhe goca heroina antimaskë që të marrin gjak në vetull
Kam Marlonin ngambrapa, pra ekzistoj edhe pse pa bole! - KARtezi qe ka shpik koordinatat karteziane.
po pra,rama është më i djathti nga të majtët që kemi!
shqipërisë i duhet një qeverisje e djathtë. dhe e djathta nuk ka të bëjë vetëm më ekonominë. shqiptarët në tërësi rrezikojnë identitetin kombëtar. nuk mund të ketë shtet të sukseshëm pa identitet të fortë kombëtar.
në mungese të opozitës së djathtë,i takon ramës të vazhdojë qeverisjen . opozita le të vejë të verë lule te kacifa bashkë me dulen . sa për ekonominë ka qeverisur 2 herë. e solli shqipërinë në prag të shpërbërjes.
është zgjedhje e detyruar rama!
ah more Marlon, çfar na bere more Marlon, na detyron te ferkojme bolen tende te djathte, kur kemi deshire te zjarrte te ferkojme bolen tende te majte.
Pse shume prej shokeve te PDhit hiqen si “te paparti”, ose si “te pavarur te djathte”? Prite një ditë kur edhe Grande Kapo të thotë që është “i pavarur” dhe “pa parti”. Apo ngaqe bolet e Marlonit trokellijne sa majtas djathtas ose perplasen ne qendren “e pavarur”?
Cunin e madh aty te blloku e ka thuaj. 2-3 kafeneve i vjen verdalle. Taho e zeze eshte shume lehtesisht e dallueshme.
Me Ramen ja kuptoj inatin, po me shendetin publik c’kane?
Se i ka kap të gjitha Edvini, me shëndet publik, privat, parësor, dytësor, tretësor, çfarë lloj shëndetrash ka, nuk ka lënë gjë pa kap. Dhe se janë shpirtra të pavarur, që nuk durojnë mbyllje e maska, dhe levenda që e kapin virusin me dhëmbë. Meqë jemi te çunat, si tha çuni i Zefit në fillim të karantinës: “Do dal se jam trim mbi trima, hajde më kap o Ramë po deshe”. Po pastaj sikur nuk u duk më jashtë. Si tha një nga ato personazhet te “Çufoja”, më dukej se vetë Çufoja kur si trim do hidhej me parashutë, por nuk u hodh: “Epo tani, edhe fare fare trima nuk jemi de.”
Eh, çfarë brezi i lavdishëm i PDhit po rritet, vazhdues të denjë të paraardhësve. Doktori duhet t’i kthejë patkonjtë nga dielli i qetë.
Do vec ti tregoc vendin Agimit te Arte ti apo do vazhdoc me luftera imagjinare ne internet ?
16000 kandidatura per deputet?! Ose shqipot megjithemend iu dhimbset vatani e duan te sjellin ndryshime duke u bere aktive ose te qenurit deputet ka mbetur e vetmja menyre per te nxjerre ndonje lek .
Merr shembull nga Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa, që ka rrokur dyfekun dhe po lufton dhëmb për dhëmb me policinë amerikane, që po ia vret dashnorët një nga një.
ti nuk e humb rastin per ti bere pompino kodoshit tend.
Nuk ka lek deputetlleku si deputetllek. Lek kane poste qe menaxhojne leke, tip kryetar bashkie. Mbetet dhembshuria per vatanin.
Edvini jo vetem qe i kap po i ka qre krejt.
Pse vetem ti t’u besh pompino dashnorëve të tu.
me bejne site mua apo ky sapo pranoi se ben pompino.kujt ia priste mendja.Torja junior. ![]()
Po ç’të bëjmë, ti na ke lënë pas dore, u bën pompino vetëm dashnorëve poshtë urës. Mbarove punë për sot?U lodhe, apo po të pakësohen dashnorët.
Kur them une qe PDhi ka burra qe te marrin gjak ne vetull. Se ku ishin ne kohe te Xhaxhit keta trima nuk dihet, po qe jane trima jane.
PS. Akoma nuk e paskan mbyllur kete gazeten e politizuar si ne Ruande?
P
e more edhe sot 50Cent per postimin ![]()
Shko me Albën me zamete dhe të ftohur ngambrapa poshtë urës, se mbetesh pa pare në opozitë. Apo nuk je edhe opozitar/e i/e perjetshëm/mee.
Trim i madh kapexhiu, dell ka ngrene gjith jeten, atehere dhe tani. Jo rastesisht karakteret e karikaturave te tij duken te gjith gay.
Nano ziu,mutchi që të mos ngatrrohemi,bën lojën e grekut që do ti paraqesë shqiptarët si islamikë të ardhur nga kaukazi. Gjen ndonjë loqe nga këta të salës dhe u kry.
Jo shtet islamik në evropë.
Ky është qëndrimi i evropës që jeniçerët shqiptarë bëjnë çmos tua përforcojnë
Me fal po ku e pe mbrojtjen e identitetit kombetar ti ke Rama? Tek shperbashkimi i Kosoves? Tek marrveshja e detit me 12 milje? Per sorosianet nuk ka sens kufiri apo shtet-kombet, gjithcka qe ka rendesi eshte paraja
gjithmonë duke e krahasuar me opozitën dhe jo me të djathtën kombëtare imagjinare që na mungon!
në raport me kosovën,askush përveç vetvendosjes nuk shprehet hapur për bashkim kombëtar. kurti u rrëzua dhe pushtetin e morën jugosllavistet e ldk-së të cilët mbështesin tezën serbe të kombit kosovka-metohija.
marreveshjet e detit e nënshkroi qeveria berisha-basha. rama e hodhi poshtë dhe po e çon në hagë. rama vrau terrorristin grek në shqipëri ,ndërsa opozita solli katër varreza greke në shqipëri,shkolla greke në zonat jopakicore,dhe admistrimin e qarqeve jugore nga konsullatat greke.
kush është sorrosist/? ai që është kundra shtetit komb! jo se rama është ndonjë patriot i madh,po të paktën nuk është antishqiptar si opozita filogreke
Më fal se jam edhe i/e pavarur, jam i/e paparti, opozitar/e i/e përjetshëm/me (ta shikosh kur të vijë PDhi në pushtet, po erdhi ndonjëherë, çfarë kam për t’i punuar, vetëm te vije pa ia tregoj unë), po identitetin kombëtar e ka mbrojtur vetëm Prof. Dr. Sali Berisha. Të gjitha këto për shitjen e naftës serbit e të detit grekut janë vetëm aludime të medies që duhet t’i vihet kyçi që të bëhemi si Ruanda. Media e vërtetë, profesioniste, e pavarur dhe e papolitizuar e Shkëlzenit nuk ka thënë gjë për to, kështu që nuk janë të vërteta.
si s’po duket Stalker te boshim i dor muhabet per filmin e modh “Njeriu qe e ma (kameren) me dore” te Dziga Vertov.
tetori maroi, neser fillon nendori ![]()
Po posto dreqi e mori ndonje artikull te Fredit nga Peqini se do merzitet. Ndonje nga ato me spiun Rus
publikuar 14 minuta me pare se komenti siper; thuj masanej qe ne Peshk nuk veprojne agjenturat:
Një agjent sekret i vërtetë bën lojë të dyfishtë, mandje tamom tamom bën lojë të shumëfishtë, aq të shumëfishtë sa nuk e di as vetë se për kë shërbim sekret punon me të vërtetë. Dmth vërtet e quajnë shërbim inteligjent, por sa për të thënë, sepse në fakt është shërbim gomor fare.
Jo, se kam frike se i ve kyçin gazetes se politizuar dhe na ben si Ruanda a Uganda. Si nuk na solle shembullin e ndonje medieje te papolitizuar, sic je edhe vete, qe te mos i veme kyçin, perveç medies se Shkerdhenit.
Ja Grande Kapo, shikoje këtë videon me Lulushen para se t’i vëne drynin kësaj gazetës së politizuar dhe të na bëjnë si Ruanda, duke lënë vetëm medien e paparti të Shkërdhenit.
e nxorre kafen e mengjesit eee
E nxora, e nxora, mos na e qa hallin, po shiko beji yzmet vetes, shko aty ku te thashe, te ura, se ju te pavarurit e paparti keq e keni.
Pagun nai cik Mero pagun?
Po pres te shkruj Mero, Fredi, edhe KARLo naigje per veton e Hollandes
un po pres Godone te vije e te komentoje ne Peshk, por nuk po vjen.
Ate thuaj…
Merua, çani dhe shumë të tjerë janë nën ndikimin e lobit grek,i cili mbështet gjithashtu edhe opozitën.
Të gjithë antikombëtaret janë bërë bashkë.
Atdheu i lulit,hollanda,i vuri veto shqipërisë dhe jo ramës.
Apo opozita nuk e konsideron veten shqiptarë?? Vini dulen kryetar të pd-së dhe i keni zgjedhjet të fituara:stuck_out_tongue_closed_eyes:![]()
![]()
![]()
Hopppa dhe nje tjeter :
nuk erdhi Godoja, por te pakten na erdhi Stalker suedezi.
Lockdown me shkolla e universitete hapur , shpikje e re kapitaliste ! Duke pritur valen e dyte ne Kine …
Per veton e Luluthe holandezit thua? C’thote gazetari i paparti Qim Peka i medias së papolitizuar të Shkërdhenit për të, na e sill pak.
Po une ate te e kam pa maleve me Ilirin pse edhe me zenin dilka maleve ky? ![]()
![]()
Pse po gjallerohen ne Europe dashnoret e Albes me zamete e te ftohur ngambrapa, valle
E vret veten burri nga gripi do thuash ti…
Masha’Allah feja paqes. Do kene marre zemer nga ai karikaturisti qe karikaturon karikatura karakteristike.
Nashi sipas Arban vegles duhet te ndalohet hyrja e shqiptareve ne vendet e BE sepse sjellin terrorizem.
Një nga autoret, raportohet të jetë Kujtim Fejzullahi, i cili është me origjinë shqiptare nga Maqedonia dhe se ka qenë i dënuar për terrorizëm në vitin 2019.
jeni ngambrapa ne kohe, tani terroristet jane negacioniste, Marloni ka ndrru sume. Atentati i Vjenes. Ferkojani bolet Marlonit ndryshe, kane ardhur kohe te reje, nafake te reja, ferkime te reja e kamasutra te reja.
ai ka lindur në austri,dhe për ju të integrim-asimilimit ai duhet të ishte austriak! ashtu siç për sportistë të ndryshëm të lindur në perëndim thoshit se nuk janë shqiptarë,po zvicerian,gjerman etj!
apo kur është puna për të nxirë shqiptarët,yrrysh juve!
kur themi ne kombëtaristët që do kontrolluar feja e nuk duhet të lihet në dorë të turqve e grekve,jooooo ,të bëjnë çtë duan! ja pra,nxënësit e arabisë ! dhe ai prifti shqiptar i shkolluar nga janua,që shprehu konsiderata për amfiloqijen serb kur vdiq.
Sikur më paska dëgjuar kapllan boy, një ish shqiptar pa identitet,që pasi se pranuan të bëhej grek,vajti ta provoi andej nga nahijet e albës!
Thotë kapllan-alba-----ai s’është shqiptar, është austriak. As sorrosistet më të thekur nuk e thonë këtë paçavure.
Po kacifa,zoti kapllan,shqiptar ishte??? Po dulja???