Inkuzicion ,mbreme duke shkruar komentin tim pata nje cast refleksioni , pse vetem pas shkrimeve tua komentoj ? E arsyetova veten duke u pergjigjur , vetem per Ukrainen paska publikeme . Cka ka te shkrohet e prognozohet me shume rreth luftrave ?Gjithcka klishe … thene e sterthene , lujtur e steluajtur , vetem te reja jane dhimbjet e familjareve qe mbijetojne humbjet e te dashurve …U riktheva prap tek tema dite hije dhe i thash vehtes mundohu ulu e lexo , quditerishte nuk munda ta hapi , nuk lexova poezi te titulluar Sera , dhe me intrigoj postimi qe e citova …
Pse e citova ? Sepse ashtu e kuptova . Ke vene re ti qe idet qe lindin perlat e mendimeve qe nxjerren eshte frekuence casti ,neser mund ta kuptosh dhe interpretosh ndryshe , ate moment nje postim i thene ate mendim te ka nxitur , Ky eshte per mua casti qe pres , nxis mendimin tim , Nuk eshte me rendesi me kupton a kundeshton kryesuesi i veprimit tim , ndalem tek reaksioni qe me krijoj mua … Prandaj ,asgje nuk e marr ne vehte te pare . Fal te qofte dhe nese me ke ofenduar …
…
Nuk e di per tjeret ,tek une po . Faktor i te jetuarit eshte intelekti dhe intektualiteti , Kriter qe ka lind me mua , mbrenda mejesi kusht i i te jetuarit qe praktikoj (perderi sa me eshte dhene mundesia te jem me superiore si qenje ne form njeri krahas gjalleresave tjera kjo mbet strikt tek une ) , Nuk dua te luaj rolin e modestes . Haptas e theksoj qe , njoh vetem dy raca te njerzimit ate me intelekt te zhvilluar dhe racen injorante . Pse ka ne mua peshe epiteti intelektual ? Sepse me sherben si norme ne perkufizime dhe cenzurim te karakterit tim ne arsyeshmeri ne raport me tjeret , Intelekti qe posedoj mund te jete shume prepotent , shume despoik kur shprehet por eshte standi intelektual qe nuk me lejon .me cenzuron arrogancen dhe arsyeshmerin e ve ne funksion ne raport me boten jashte meje …
p.s.
per fund me mbet dhe nje detal te sqaroj , Une nuk imagjinoj. Imagjinata eshte fantazi imazhesh (pune per dembela ). Une ndertoj projeksione reale ne mendje dhe i shof te strukturuara nga pika si bashkesi deri ne trajten e deshiruar , ( defekt profesional ) dhe qe ishim duke folur kur jemi tek ekstemiteti proces fiziologjik e gjitha cka eshte pune per mua eshte vetem nje , procesi i te ushqyerit qe sot e shume kohe nuk mund ta konceptoj , si mund ta presesh nje trup tjeter te gjalle dhe ate cope trupi ne forme mishi ta fusesh ne trupin tend dhe te ndihesh mire qe u ngope . ? Kjo po , eshte pune per mua . Tjerat as qe i mendoj …