Dy ish-kryekomunarë dhe ish-ndërtuesja, kush janë të arrestuarit për tërmetin

shekulli.com.al/dy-ish-kryekomunare-dhe-ish-ndertuesja-kush-jane-te-arrestuarit-per-termetin/

me ne fund, filloi, njerzit po pyesnin; kush jane fajtoret per keta te vrare,

Jo Pjer ky nuk eshte Fundi, nuk osht kshu Fundi.
Fundi do te jete kur njerzit te pyesin: Kush jane fajtoret per te gjitha vrasjet dhe presjet e historise? Pse njerzit ndjehen me faj ne intimitetin e tyre, dhe nga ana tjeter nuk pranojne asnje lloj faji te vene para pergjegjsise per proçkat qe kane bere? Ç’eshte “ndjenja e fajit”? Ç’eshte faji origjinal, ose mekati origjinal?

i modho, po te kerkojme fajin origjinal, dalim tek Palloshi, prandaj le ta leme kete çeshtje, e te kerkojme fajtoret e struktures se ndertimit, e cila ndodhet tek inxhinieri i punimeve, pergjegjesi i ndertimeve, e pronari i nderteses.

Nje Moot filloji Pjerin. Per keta te vrare si edhe Shkaterrimet e Rrumpallen kunder Vatanit keto 30 vjet e mbajne pergjegjesine origjinale shqiptaret… Populli…Mileti. Kur ben Cicin ne Det Kripa ta sjell ne Gjelle.
Duket shume larg fillimit…te ndergjegjesimit. Shoh ne TV e Shqiptareve kerkese te madhe llogarie nga ish-pushtetare dhe pushtetar, analiste e gazetare, njerez te varfer e te kamur. Fajtore jane te gjithe nga i pari deri tek i fundit por faji mbete kopil.

Mos e rruj sqetllen hic, Pjero. Kapin kto pashqit e vegjel sa per sy e faqe ( asnji s’ka per te bo burg edhe nga keto se do i cojne t’i gjykoje ajo Enkeleda ) . Me boj i zo mu kur te denojne ate pallen e Durrsit qe osht kryesori.

1 Like

ai veshtire te arrestohet, se eshte mish e thua me Palloshin,

me i fjale ti e barazoke fajin e blersit te apartamentit (populli, konsumatori) , me fajin e shitesit te apartamentit (ndertimori)