E dhunshmja natyrë e Botës (“The gentle indifference of the world” – film kazak me regji të Adilkhan Yerzhanov)

1 Like

Kot çi duhej Oksidentint te fuste hundet deri ne Kazakistan me ide kristiane, ide komuniste, teori imazhi regjizurial, teori postkoloniale etj! Me mire t’i kishin lone kozaket te kalojne gjithe jeten ne maje te kalit si primitive bythpalare, se t’i ngaterronin kot me ide te civilizimit kolonial oksidental.

te faleminderit, review qe u shijua shume.
" Chouga" ka qene shume intrigues kur e kam pas lexuar, per me teper si motivi i nisjes se atij debatit te madh.

1 Like

Filmi do bej pjese mesiguri ne grupin e atyre te bukurve te rralle qe as ne te ardhmen s’do gjehet dot per t’u pare. Ne mos autori vazhdon keshtu, atehere ndyshe puna dhe ka shprese ta shohim brenda pak vitesh.