Eksodi i heshtur i shqiptarëve nga Lugina e Preshevës

kjo pune zgjidhet, me nje linje autobuzi te lire, ndermjet Lugines dhe Shqiperise, ku luginasit blejne tekste mesimore ne Shqiperi.

luginasit, dihej qe kur u lane jashte kufijve se serbet do i benin kurban ne synimet kundrejt Kosoves. Kurban i ngadalte apo i shpejte, varet sa larte mbahen shpresat serbe per rimarrjen e provinces qe humben.

luginasit, duhet te qendrojne e te zhvillojne ore mesimi shqip, kjo eshte menyra e vetme, ndonse jo komode, per te qendruar ne trojet e tyre denbabaden.
natyrisht qe edhe shqiperia me kosoven , duhet te japin ndihmesen e tyre modeste.

Ndihma modeste, per hallin qe kane ata dmth tallje Pjer
Por zgjidhja qe thoshe, per linje autobuzi, etj. m’u duk ide e mire.