Fije që nuk priten (Phantom thread – film anglez me regji të amerikanit Paul Thomas Anderson)

4 Likes

“Daniel Day-Lewis eshte aktor teatri keshtu qe nese nje regjizor nuk e terheq nga frenat, ai merr kot si kalë i harbuar!!”

:slight_smile: Fale ketij kali te harbuar shtyhem akoma te shoh filma. DDL eshte per mua marke e sigurt pelqyeshmerie.

stalker, ne mos gaboj, sikur kemi patur edhe ne nje film me kete titull; “fije qe nuk priten” ,

he mer Pjer, nuk po e kapton qe Stalker ka bere ironi pikerisht me filmin tat duke persmrapçuar titullin, i cili ka qene “Fije qe priten”?

po ku marr vesh anglisht une, çuni im e flet anglishten me mire se vete anglezet dhe amerikanet, biles e flet edhe me dialekte te krahinave te ndryshme,

çuni im nuk flet se ka nje ves tjeter: vepron! - i Modhi :smile:

1 Like

Kjo puna e muzikes qe sherben si lidhese (ne disa rrafshe) duhet te mbeshtese aq me shume rolin e saj si pjese integrale e se gjithes, perkundrejt pritshmerive ndaj PTA-se

Ndesra krahasimi me Dardennet, ose simetria e anasjellte me ta, me sakte, per mua sherbeu per ta pare muziken e filmit ne dialektike perkundrejt debateve te vazhdueshme mbi te, si e keqperdorur nga studiot e hollywoodit, ose ose, e paperdorur dmth e shmangur si nje tipar i kerkuar, si nje klishe nga te tjere (pseudoautore).
Ky konstatim i ketushem dhe percaktim i tij nxjerr ne drite pjesen tjeter te unitetit te dy te kundertave sa i takon asaj, muzikes. It’s a big deal, duhet me thene sepse ai argumenti i mosperdorimit te muzikes ne film me qellimin per te qene film autorial, ishte kthyer ne nje kerkese per se’, gati absurde.

1 Like

Te pelqeu?

Si do ja besh tani e tutje, sepse ai ka deklaruar se nuk do luaje më në filma
:stuck_out_tongue:

Dje pashe nje tjeter (twin peaks) nuk desha ta shoh ende kete, dy ne nje dite eshte shume. I bie qe flas ne teori :crazy_face:

:smile:
Ok, por ke fol sakte (pra sikur ta kishe parë)

1 Like

Per te folur fole ti se une me cfare ke thene ti u mora. Rrofsh per postimin, filmin e shoh sot dhe atehere mbase sjell ketu ndonjegje te vogel c’mendoj :slight_smile:
(Per aktorin meqe u fol, une nuk e njoh)

Dardennet duhet te perfaqesojne vertete autoresi te rendesisheme ne kinemane e kohes sone perderisa kinemaberjes se tyre i referohesh jo rralle (Cuori Puri- heres qe shkoi, perseri tashti me PTA, etj. ne raste te ndryshme. )
Per kontrollin e tyre mbi muziken "Le gamin au velo) ishte shembulli me i mire nga gjithe filmat e tyre.

1 Like

Do te rishoh e gezoj filmat e vjeter. Qe nuk do aktroje me, mbase eshte per me mire.

1 Like

qe prej '89-es rralle pa nomination si best actor per cdo film. 3 oscars dhe eshte i nominuar perseri per filmin qe ka recensuar ketu Stalker. kam pershtypje se kete vit e merr Gary Oldman ne rolin e Churchill.

Stalker, ky film, edhe pse ne dukje me i thjeshti, me lineari, pa ekzaltime dhe kulmime eshte me i miri i PTA deri me tani per mua qe e konsideroj veten ‘fans’ te tij. muzika e Greenwood edhe e degjuar ndarazi eshte e nje niveli te larte, por e inkorporuar me filmin te le pa fjale.

1 Like

10 shkronja