Foto e natës: Fête de la Musique

E krijuar në vitin 1982 nga Jack Lang, asokohe ministër i Kulturës i epokës Mitterand, kjo Ditë e Muzikës (21 qershor) vazhdon të festohet edhe sot në Francë - bile edhe në vende të tjera.

Amatorë, muzikantë të lagjes apo profesionistë… pse jo edhe artistët më të njohur - të të gjitha horizonteve muzikore (klasike, popullore, xhaz, pop, rock… deri edhe bandat apo koralet) dalin në një qoshe rruge, në një shesh apo në prag të një kafeneje dhe luajnë apo këndojnë falas pêr publikun e çastit… deri vonë natën… Për vitin 2017, janë rregjistruar mbi 2000 koncerte gjithandej Francës.

Një koncert i tillë u mbajt këtë mbrëmje në Toulouse, në sheshin Capitole, përgjatë rreth 4 orësh - në prani të 16 mijë spektatorëve dhe me pjesëmarrjen e 150 artistëve, këngëtarëve dhe instrumentistëve.

3 Likes

Vazhdoni ta festoni edhe per nja 20 vjet derisa te vendoset Ligji I Sharias.

s’eshte dhe aq ne teme por kundrejt koncertit tuaj, degjova kete

https://youtu.be/dSCwoYcp0IY

meqe Korriksja ja qiti prej teme, ja po ja fus edhe un temes, dhe njekohesisht shqetsimit te ACDC per kengen e saturnaleve te baxhellave te Hollivudit knu per dit vere tu honger ballakume:

knoni lales çuna,

çuna gushpulluma,

hajdeni ke lala çuna,

çuna gushpulluma,

knoni njit me lalen çuna,

çuna gushpulluma.

(Jack Lang) En 1977, il est signataire d’une lettre ouverte, parue dans le journal Le Monde, demandant la libération d’adultes accusés d’actes de pédophilie sur des mineurs pubères de plus de douze ans.

À partir de 1982, son nom est cité et des rumeurs de participation à l’affaire du Coral. L’enquête conclut à l’absence d’implication de Jack Lang, comme des autres personnalités politiques incriminées.

En 2010, il prend la défense de Roman Polanski, poursuivi pour crime sexuel sur une mineure de 13 ans.

ncncnc si qenka ai sheshi per te plasur nga nxehtesia. Kush eshte ai idiot qe i ben sheshet te sheshta?

2 Likes

Ti duhet te jesh nga pojani :grimacing:

:grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning::grinning:
Po them nje te vertete, qe fatkeqesisht do te ndodhe nese europianet do te flejne gjume sic po bejne deri tani.

ncncnc, kush ka qene ai idiot mesues fizike qe te ka dhene ty note kaluese?

ne pikepamje te plasjes nga nxehtesia, sheshi qe eshte ne foto, eshte i ndertuar me tulla argjilore qe i absorbojne rrezet e diellit, dhe se bashku me boshlleqet midis tullave krijojne nje siperfaqe te thyer qe nuk e reflekton plotesisht rrezet e diellit.

sheshi i fikut eshte ndertuar me pllaka mermeri qe kane vete siperfaqe shume te lemuar, plus ka shume pak boshlleqe midis pllakave. Kjo ben qe i gjithe sheshi te jete si nje quasi-pasqyre e madhe qe reflekton jashte mase rrezet e diellit.

2 Likes

nuk kam ndonje iluzion se mund te kuptosh ‘shkencen’ qe te shpjegova me lart.

truri jot ka shume pak rrudha, dhe per kete arsye nuk i absorbon por i reflekton shume njohurite qe jane ‘out there’. ashtu si puna e pllakave te lemuara te sheshit te fikut.

1 Like