Gjuha Shqipe në Maqedoni; Rama: Meritë edhe e qeverisë sonë

Eshte bere si nje krimb qe ta neverit me arrogance e vetpelqim.

Edvin Kristaqi babai i kombit!

Prandaj i duhet bashkangjitur shtetit shqiptar krahina shqiptare e Dardanisë,që të mos presë shumë në radhë edhe Maqedonia.

Cfare domethene ky miratim i ligjit per gjuhen shqipe? Se ne Kushtetuten e Maqedonise sikur ka qene I perfshire perdorimi I gjuhes shqipe. Kushtetuta e Maqedonise e vitit 1974, neni 180 (sipas nje shqipeje nga Maqedonia):

Në rajonet ku jetojnë pjesëtarë të kombësive shqipe dhe turke, në sferën shoqërore dhe publike, gjuhët dhe alfabetet e kombësive janë të barabarta me gjuhën maqedonase.