Gjykata e Krimeve të Rënda vendos ‘arrest shtëpie’ për Sajmir Tahirin

Gjykata e Krimeve të Rënda vendos ‘arrest shtëpie’ për Sajmir Tahirin

So Tahiri ka privilegjin e nderin e madh te behet kurban per Te lare mekatet e vendit .

Ja ju te barazlarguarit po hidheni perpjete nga gezimi - do thonin disa.

i ciles parti eshte ky?

Jo c’ne Vetem se habitem qe po e fillojne nga me I miri

1 Like

Rri lind (j) a

"Everyone charged with a penal offence has the right to be presumed innocent until proved guilty according to law in a public trial at which he has had all the guarantees necessary for his defence.

ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat (“the burden of proof is on the one who declares, not on one who denies”)

When a party bearing the burden of proof meets their burden, the burden of proof switches to the other side

ti po thua se akuza u vertetua tashme pa ndodhur ende procesi gjyqesor? :smile:

Jo thjesht sqarova se barra e proves ndryshon krahun “NESE” provohet .gjasat jane qe edhe ky te dale i pafajshem si meta . basha ,Gjika , mziu etj.

1 Like

se me cfare do ta krahasosh pafajesine e tij eshte tjeter pune.
fola per prezumimin e pafajesise i cili po shkelet ka kaq muaj per Tahirin, konkretisht pa prova materiale, megjithate drejtesia dhe ppu (ka rendesi mendimi i ppu-se) nuk pranon mungesen fillestare te proves/ave te nevojshme per te kerkuar procedim te tij.
Duke e prezumuar perkundrazi fajtor.