Greqia kryeson për stokun e investimeve, në vend të dytë kalon Zvicra; Sektorët më tërheqës në vite

Greqia kryeson për stokun e investimeve, në vend të dytë kalon Zvicra; Sektorët më tërheqës në vite
Greqia vijon të kryesoje stokun e investimeve të huaja në vendin tonë, edhe pse vendi fqinj prej vitesh po kalon një periudhë të vështirë ekonomike. Sipas statistikave të Bankës së Shqipërisë për stokun e investimeve të Huaja Direkte, në vend të parë është Greqia, me kompanitë e së cilës kanë investuar në Shqipëri, kryesisht në telekomunikacione dhe banka. Stoku i investimeve greke në Shqipëri në tremujorin ë parë të 2018 ishte 1.29 miliardë euro, ose 18 e totalit të investimeve në Shqipëri nga të huajt pas viteve ’90 (në total stoku i investimeve të huaja është 6.88 miliardë euro në fund të tremujorit të parë).

Tani e kuptoj domethenien e thelle te shprehjes te shume here degjuar: “Greku Mutit!”

In its famous paradox, the equation of money and excrement, psychoanalysis becomes the first science to state what common sense and the poets have long known - that the essence of money is in its absolute worthlessness.
Norman O. Brown

Libani sa usa? Wtf

nga statistikat ketu, ne kuptojme interesat gjeo-ekonomike te greqise, influencen qe ajo kerkon. Nga ana ekonomike, edhe neve na behet mire, veç meraku ngelet tek prapaskenat qe ata lozin.
Deshiren do e kisha qe te shtoheshin investimet zwicerane, skandinave, etj, por kjo varet dhe nga puna e qeverise.

Qene ca Te mencem ketu dikur qe parashikuan fundin e greqise dhe se si shqiperia do ia kalonte grekut .

1 Like

shteti grek ka financuar firma të ndryshme që të vijnë në shqipëri sepse e dinë që kush kontrollon ekonominë ,kontrollon edhe politikën. po muç nanon dhe ljubon,kush do ta sponsorizojë?? vodafoni grek ,spitali grek,amc-ja greke e me radhë! shteti shqiptar investimet greke,serbe e turke duhet ti kufizojë sa më shumë të mundet sepse do tjua shikojë tymim më vonë.