Hemoragjia e mjekëve

Mjekët po largohen nga Shqipëria. Një fenomen ky që ka filluar prej kohësh, por që është bërë veçanërisht masiv gjatë dy viteve të fundit. Kryesisht, bëhet fjalë për mjekë të rinj, të sapo diplomuar, apo me pak vite përvojë pune, të cilët pas ofertave joshëse për specializim dhe punësim në Gjermani po largohen, në përmasa të tilla që kanë filluar të krijojnë, aktualisht, probleme personeli në spitale e qendra ambulatore. Nëse do të vazhdohet me këto ritme e ardhmja do të jetë edhe më problematike.

eshte folur aq here per temen e emigrimit

si i doni te ikin me letra apo pa letra. se per te ikur do ikin njerezit ku e si ta shohin me te voliteshme. eshte levizje qe ndodh ne gjithe globin. Mjeket jane tru i preferuar ne menune e kandidateve.

rendsi ka qe t’mos ikin pacientet. Se na duhen per pare, vota…
Pak a shume si nevoja jone per bagetine e imet, nga e cila marrim qumeshtin, mishin, leshin.

Suksese ne jete!

jo, i mbyllim kufijte po qe se duhet me i mbajt njerezit brenda
po sikur u la qe s’ish dhe aq e mire si zgjidhje.

Fenomeni i perket gjithe evropes lindore, eshte normale qe mjeket te joshen nga mundesite qe ofron gjermania dhe nuk mund te ndalet kur ekziston oferte me e mire jashte dhe pa monopole.
Shqupi qi nuk shef me larg se hunda e vet i frenoi specializimet, ku formoheshin specializantet per te cilet vuajne aq shume rrethet sot. Ne 8 vjet i hapi a si hapi 2 here gjithsej ndersa sot me rilindjen vijojne normalisht cdo vit ne menyre shembullore. E kishin mendjen vetem me vjedh e monopolizu prandaj
Po aman ku ka nje fushe sot ne shqiperi ku rilindja nuk po shlyen gabimet e shqupit… :yum:

2 Likes

artikulli sh. i mire megjithate

Debatet kane devijuar nga boshti i tij, ndoshta nxitur prej titullit sensacional

Sikur ndigjova se Palloshi kishte thone se do i paguante mjeket qe shkojne te punojne ne fshat, me 50-100 mij leke te vjetra ne dite, qe i thone 35-75 euro ne dite.

Si Mjek ne Gjermani ben hajer vetem nese je i biri i mjekut dhe dhe ta ka shtru plaku rrugen…
Mjeket e Spitalit jan Viktima, me krahasu Pagen dhe Oret e Punes sja vlen kurrsesi. Njof Infermier te cilet marrin me teper sesa Mjeket e Stacionit.