Ja ç'besojnë britanikët për Krishtin dhe ringjalljen


#1

ComRes, një kompani këshillimi e njohur në Britani u komisionua nga një radio lokale e BBC-së për të kryer një sondazh lidhur me çfarë britanikët besojnë mbi Krishtin dhe historinë e pashkës (Ringjalljen), festa e së cilës po afron. Çereku i atyre që e konsiderojnë veten të krishterë, nuk besojnë se ringjallja ndodhi literalisht ashtu si përshkruhet. Megjithatë, sondazhi në total tregon se shumë britanikë besojnë në jetën e përtejme.

Sipas sondazhit:
17 % e të githë të pyeturve e besojnë Biblën fjalë për fjalë
31% e të Krishterëve e besojnë Biblën fjalë për fjalë. Kjo shifër ngrihet në 57% midis të Krishterëve aktivë (ata që shkojnë në një shërbesë fetare të paktën një herë në muaj)
Gjysma e të anketuareve nuk e besojnë fare historinë e ringjalljes
46% e njerëzve thanë se besojnë në jetën pas vdekjes, dhe po 46% thanë se nuk besojnë në të
20% e njerëzve jo-fetarë thonë se besojnë në jetën pas vdekjes
9% e jo-fetarëve thoneë se e besojnë ringjalljen e Krishtit, 1% e të cilëve thonë se e besojnë siç është shkruar (në Bibël)

Sondazhi mori në pyetje përmes telefonit 2010 britanikë të moshës madhore, midis 2 dhe 12 shkurtit 2017.

Burimi: BBC


#2

Aty ne Bibel, shume gjera jane figurativisht, te shprehura ne menyre simbolike, keshtu qe nuk eshte çudi qe dhe ringjallja te jete figurative.


#3

Ne pergjithesi britaniket besojne ne pound; ata qe njof une besojne ne dollar.


#4

nga ky lloj vlersimi per nje popull te tere qe as e njeh, e as mund ta njohesh dot te tere edhe sikur te jesh mbreti i Anglise, dhe sipas shprehjes shqiptare “me thuj me çin rri, e te them se kush je”, rezulton qe ti beson ne lek!


#5

Ysh tutje.


#6

çeço, osht i rrezikshem gomori kur ka kallom fuksi 5-leksh qe njef Frojdin dhe sa lek ju vlen lekura katunarve qe rrin tu knu n’byth rrapit ne Mashkullore.


#7

Ringjallje apo rilindje?


#8

Pse vetem britaniket! po belgjit psh ça besojne!


#9

Po Whitesnake c’mendon?


#10

çeço leku kape ket: