Ka Ligj ne Shqiperi qe detyron varrimin brenda 24 Oreve "Post-Mortem"

Ne Shqiperin tone te dashur, te plasin ne Grope me nxitimin me te madh,sikur kan Frike se mos i iki i vdekuri me vrap.
Si mund te shpjegohet ky Fenomen?

Muslimanet e kane me fe ,ne koke e ne grope .

1 Like

Mund te kete te beje edhe me dekompozimin e trupit. N.q.se zyra funerale s’ka frigorifer si morgu, s’mund ta mbash trupin shume jashte pa filluar te bjere ere.

kushedi sa njerez kane varros te gjalle

Ka te beje me fene. Si dhe me faktin qe nuk ka patur kushte frigoriferi e balcamosje.

Nga ana mjekesore duhet te kalojne 24h per t’u siguruar qe dikush ka vdekur.Na e shkruani referencen ligjore se qenka interesante (mos ka te beje me c’regjistrimin ne zyrat e gjendjes civile ???)Gjithsesi nuk besoj te jete keshtu se 1/2 presin t’u vijne familjaret emigrante pa te mbarojne ritualet.

Jo me asnje ligj ska , ke Akull ? Po , varrose kur te dush .

1 Like

Jo nuk ka…

kush vdiq!?

JO, nje ligj te tille per varrimin brenda kohes 24 oresh nga vdekja e njoftuar (apo regjistruar) NUK KA! As ne Shqiperi e as ne vende te tjera te botes. As tek ligjet juridike e as tek ligjet (apo rregullat fetare). As tek vendet laike e as tek vendet fetare. As tek bota e krishtere e as tek ajo myslimane, budiste, induiste, judease, etj. Ky zakon ka mbetur tek mjaft shoqeri te fese myslimane, duket nga ndonje vendim fetar i shekujve te kaluar ne vende arabe (apo Egjypt), ngaqe trupi i vdekur niste e dekompozohej shpejt per shkak te temperaturave te larta te ambientit. Ne keto shoqeri arabe cdo rregull i njeriut eshte dhene gjithmone nga njerezit e fese dhe gjithmone ne emer te Zotit (Allahut), panvarsisht se ne Kuarn nuk flitet fare per x- dhe y- rregull, sic nuk flitet as per varrimin brenda 24 oresh nga momenti i vdekjes. Qe ky rregull vazhdon e zbatohet si te jete dhene nga ndonje Fuqi Qiellore, tregon as me shume e as me pak bindjen e verber te masave ndaj te vetzgjedhurve fetare te ketyre vendeve, tregon pra injorancen e plote te ketyre shoqerive dhe ketyre njerezve.

mesa kuptoj, vertet injorance e plote.

reklama e nje funerali : ambient per ruajtjen e kufomes (pa ftohje sistematike!)
dhe makine luksoze(!)
( natyrisht qe duhet cilesuar patjeter, “Luksoze” ! jo skode qe ndizet me manivel :smile:

Qime, ky fenomen ndodh sepse firmat e funeralit, sapo marrin njoftimin nga familjaret e te ndjerit, shpejtojne ta mbarojne sa me shpejt kete proçes, se mund te vijne te tjere familjare me nje te vdekur tjeter, dhe nese nuk jane gati, familjaret mund te shkojne ne firme funerali tjeter.

Bir selman i nenes…