Katalunja shpall pavaresine edhe zyrtarisht

Urime popullit te Katalunjes!
Zoti I bekofte në rrugen e tyre te drejte!

Kane nevoje per urime pasi jeta e tyre do behet goxha me e veshtire.

Te gjithe popujt qe kane shpallur pavaresine kane pasur veshtiresi në fillim,por kjo nuk do te thote qe kane bere gabim qe kane bere kete hap.

Urime me kembe Te mbare dhe ne koke te krahinave Te tjera inshallah.u befte europa me bajraqe e principata Te vogla si ne shek e XVI :blush:

image

Ashtu eshte.
Le ta kthejme Kosoven nen Serbi dhe vendet Balltike nen Rusi.
Do te jete me mire sipas mendjes tende.

Texas dhe California Te benen shtete Te pavarura😊

Po le te behen po te doje shumica.
Por ja qe shumica kerkon te qendroje ne union,plus qe Texasi dhe California nuk jane popullate e ndryshme nga pjesa tjeter e Unionit.
Katalunja eshte popull krejt tjeter nga Spanja me gjuhen dhe kulturen e tyre.
Mos ngaterro mollet me portokallet.
Katalunja donte vetem nje referendum qe kishte shume mundesi te votonin te qendronin me Spanjen dhe po te behej nje marreveshje per rishperndarjen me te drejte te taksave, as referendumin nuk do ta kerkonin ata.
Por nga Madridi sic duket akoma nuk ka dale shpirti i Frankos dhe kujtojne se cdokush duhet te jete varsal i tyre.

nuk eshte qeshtje vlersimi e konkludimi mire apo keq , eshte qeshtje thelbesore ,natyrale, lufta per pavarsi e privatesi .
sa per mua , e shof si nje vendim tejzgjatesisht te vonuar…do te duhet te ndodhte se paku 25-30 vjet me heret.

2 Likes

kjo teme eshte tjeter shembull flagrant qe politika eshte bere kurvlliik i qelbet fare. Ka akoma qe ju duket vetja gran liberatore idealiste si ne shek XXI, ku tani nuk ka asgje per te liberuar perveç interesa konkrete te kuletes dhe te kulo-s.

aq me teper kur njeh llojin e gjese, shif se si zhardin femen hollivudi qendron ne te njejten barikade me frankistin patriarkalist ACDC qe na del vullnetar ne luften civile spanjolle ne brigadat internacionaliste bashke me Mehmet Shehun.

1 Like

nuk thuhet Katalonja ne shqip? çne Katalunja?

2 Likes

Eshte per solidaritet me vellezerit tane proletare.

1 Like

Ky tipi qe drejton indipendentistet, Puigdemont, kur ka negociuar keto 2 javet e fundit me Madridin, ka qene dakort të terhiqet nga pavaresia, me nje kusht të vetem: të akuzuarit e skandalit katallan për korrupsion të fitojne amnisti :smile:
Hajde seriozitet hajde !!

ps: qofte EDHE politikisht: qeveria autonome e Katalonjes eshte pergjegjesja kryesore e politikes se austeritetit të aplikuar qe prej 2008-s (shkurtime fondesh për shkollat, spitalet etj etj). E çdo zgjidhe pavaresia, pervec se të pasurit edhe më të pasur DHE të varferit edhe më të varfer ??

ps2: mor po qofte DHE në planin etatik: c’pret nga independentiste të tille qe thone se NUk duan as ushtri, as monedhe kombetare për Katalonjen???!
:joy:

Nuk e kuptoj kete inatin e disa shqipove ndaj pavaresise se Katalonjes.
Po perse cfare te mire i keni pare Spanjes ore?
Nga sa di une Spanja mbahet nga shtetet me antishqiptare.
Apo nga qe keni mendesi skllavi kerkoni qe edhe te tjeret te kene mendesine tuaj?
Jo me kot jemi ketu ku jemi si shtet se kemi shume si juve ne Shqiperi.

Koha e demave dhe koha e tribuve
------------------------------
Historia e Katalonjës nuk është si historia e Kosovës. Katalonjasit janë si spanjollët e tjerë të Spanjës, i njëjti popull me të njëjtën gjuhë, histori, fe, kulturë. Duket se uria u ka kujtuar se mund të jenë më të pasur, çka u ka errësuar sytë duke hapur ketë çarje që kërkon ta kthejë Europën në kohën e tribuve, pasi në dhjetra shekuj, harta e Europës ka ndryshuar dhe ajo tashmê s’ka më nevojê të përçahet përsêri, pasi fuqi të mëdha dhe më të forta se Europa luajnë si zotër në skenën internacionale. Korifejtë e hershëm të Spanjës së El Grekos dhe Gojas, do të ngriheshin nga varret prej zhurmës së këtyre thirrjeve “fitimtarësh”. Atëherë, si gjysma e katalonjasve dhe shumë krahina mund të shpallnin “Republikat” e tyre nga gjysma e bretonëve e deri tek gjysma e mirditasve me përvojê në këto shpallje republikash, dhe atëherë, ne europianët e tjerë, do të humbnim nê labirinthet e kësaj Europe të përçarë me një mori emblemash e flamujsh. Demat e Katalonjës dolën përsëri në rrugë zbukuruar me jelet e demokracisë. Njê spektakël mjeran i ofrohet botês tjetêr, nên këmbët e së cilës, nëse përçahemi, do duhet një ditë të nënshtrohemi…
-----------
Luan Rama (jo ai i LSI. shen im)

e kane hallin vetem te barcelona qe s’do jete ne kampionatin spanjoll. aq dine
nuk e kane idene qe katalonja eshte popull me vete, me gjuhe me vete, qe meriton te pakten te votoje per veten, sic votoi skocia.

1 Like

na plaby per neshje futbolli dhe per liri me teper se liri pallimi ngambrapa, ne kemi hall se kemi investuar ne aksione spanjolle ne burse, dhe tani do bjere çmimi, e nuk dime ç’te bejme: te shesim, apo te blejme? Si do ju veje halli lekave tona?

Pjeter, kujt fele mirditore i perket ti?