Kazma kunder historise te kthehet kunder vetes

Artikull nga Aurel Plasari per historikun e Teatrit Kombetar.

http://www.panorama.com.al/kazma-kunder-historise-te-kthehet-kunder-vetes/

nuk duhet prishur po e keqja është se i del saliu në krah! kjo e dëmton çështjen në fjalë. puna është se politikanët shqiptarë janë si puna e albës nga identiteti kombëtar,kështu që nuk u duken arsye serioze ato që përmend reli më lart!

Lexo sa lexo per historine e lavdishme te koheve te shkuara, u kujtova rruges qe barbaret kane prish edhe Peshkun e sotem. Vari hejbet edhe teatrit thashe, kur s’jeni ne gjendje me mbajte gjalle nje blog.

Kush po di me pak flet me shume -ka thene dikur nje prift per shqiperine .ka ndonje arkitekt inxhinier Te llafose per gjendjen e nderteses e cila qysh 35 vjet me pare flitej se ishte komplet e amortizuar .a i ploteson kodet strukturore ,kapacietit,mbrojtjes nga zjarri ,ventilimi ,alitriku,akustika etj .eshte nje ndertese 80 vjecare,a ia vlen Te rikonstruktohet apo Te ribehet nga e para .flitet per teatrin I cili ne vakt Te Netflix e internetit nuk eshte me ajo forme e perhapur engledisje per miletin qe ishte dikur .ku eshte kufiri midis ruajtjes se kujteses historike dhe mbajtjes me thonj e me dhembe pas dickaje qe I ka ikur koha ?

1 Like

https://www.facebook.com/thurje/videos/793214500887720/?hc_ref=ARToTjSeSYaT8lfIY19ieePSHC6-4ZV71yWwh-bXtboJPG2BqBUPGwK-xg0OSc_7YrA

1 Like

Duhet kerkuar nje pezullim ndertimi nga gjykata derisa Te sqarohet se si eshte marre vendimi.cfare ekspertesh ka degjuar qeveria ,ne cfare studimi eshte bazuar .a jane muret mbajtese ende ne gjendje Te mire qe Te ruhet fasada e Te rindertohet nga brenda apo Te rindertohet I gjithe nga e para me Te njejten arkitekture .mund Te arrihet ne nje kompromis ku Te rinovohet kjo ndertese qe eshte e Te mbahet me teper si muze e Te ndertohet nje teater modern diku tjeter

Teatrit I mungojne Dyert e emergjences ,shefi I zjarrfikesve ben koment per muret e cara.