Kisha shqiptare përgëzohet që do të ushqejë të varfrit e jo politikanët

3 Likes

nje pergezim shume i mire ky

Kjo është gjëja më normale në botë. Kristianizmi është humanizëm, s’njoh një ithtar të këti religjioni që të vendosi brez tritoli e me thirrjen “Lëvdue qoftë Jezu Krishti” të hedhi në erë shkolla e spitale apo duke vrarë gra e fëmijë…

Normal qe s’njeh, amerika u zbulua, vendalite e vrare jane bere tobaco, po edhe kryqezatat mbaruan

1 Like

@vlora Gjithçka evoluon dhe për rrjedhojë edhe kristianizmi, nuk mendoj se është faji i tyre (kristianëve) që ata të religjioneve tjera s’bënë asgjë, madje regres. Së fundmi mendoj që nuk duhet të ndiheni e fyer, kjo duke arsyetuar nga komenti juaj i mësipërm!

Kristianizmi eshte humanizem …
There is a Roman Catholic priest ( ithtar i religjionit te kristianizmit, por pa brez tritoli) at a medieval church an hour’s drive from Paris who has been indicted by a United Nations court for genocide, extermination, murder and rape in Rwanda.

Father Wenceslas Munyeshyaka was notorious during the 1994 genocide of 800,000 Tutsis for wearing a gun on his hip and colluding with the Hutu militia that murdered hundreds of people sheltering in his church. A Rwandan court convicted the priest of genocide and sentenced him in absentia to life in prison. The International Criminal Tribunal for Rwanda spent years trying to bring him to trial.

Fuck all " religjionet " …How’s that ?

I have not chosen to hate God. I have chosen to love reason.
When you chose to love reason, you will find no God to hate.

  • b.f.

Genocidin në Ruanda nuk e bënë kristianët e as udhëheqësit shpirtëror të tyre, nëse në rreth dy miliardë kristianë në mbarë botën ka ndonjë dru të shtrembër kjo nuk përbën lajm, ficet tuci a çdreqin ishin ato, kishin punë me njeri - tjetrin, askush nga të krishteret si yshti të vriten mes veti…Kjo është e papranueshme dhe tendencioze, nëse lind nga prindër me emër Ahmet o Rabije s’do të thotë që patjetër të jesh mysliman ashtu si psh nga të Tillë Mark ose Tereza t’jesh deomos i krishtere. As që ma ndjen për ndonjë fe por ata të kollanit ta shpifin që nga injoranca e tyre e deri tek makabriteti që përfaqsojnë. S’e kuptoj pse duhet të fyhesh kur nga drutë që ke hedhur në zjarr të dalë tym e pastaj të ankohesh që po të djegin sytë. Çfarë do mbjellësh do korrësh.

Je i sigurte qe genocidin ne Ruanda nuk e bene kristianet ? Apo kur jane te zinj kane emer tjeter …?

Shiko i dashur, ishte lufte mes fisesh hutu dhe tuci mos gaboj, popujt janë vrarë ndër shekuj për hegjemoni mes tyre dhe ju e dini mirë këtë, fjala këtu ishte tek lajmi i publikuar i Kishës shqiptare, pastaj sipas logjikes suaj i bie që Italia që është e gjitha e krishtere s’ka vrasje fare? Feja islame në botë po e tregon dita ditës që është për dhunën dhe barbarinë. ISIS është prodhim i tyre e jo yni

Varja se as qe kisha men me bo debat fetar, se kur te them qe fuck all religions, feja islame eshte included. Sa per reference, qe here tjeter mos bosh karshillik duke kujtu qe favorizoj njonen mbi tjetren. E keqja me luften , qofte fetare, politike apo hegjemonike eshte se une per vete nuk kam degju deri m’sot qe njera pale te thote : Kauza jone eshte e padrejte, por c’i q…tomen, ne dolem qe dolem, po i fusim i dore lufte. Nryshe do ishim rehat, pa luftra fare. Kshu, i/e dashur. Me te mira. Sa per dijeni, Ruanda eshte 90% krishtere dhe kane sakatu njoni tjetrin. Besoj se nuk ka nevoje me te permend : Irlanden e Veriut, Serbine, Russi-Ukraine … oh si dhe prifterinjte katolike qe kane icik si qejfe cunat e rinj. :grinning:

1 Like

Komenti im ne asnje shkronje ose presje nuk permban ndjenjen e te ofenduarit. Nuk veteidentifikohem me asnje vrases.

Neqoftese nuk do ju palloje prifti djathtas, do ju palloje Marloni majtas (madje me xhalpe xheshke), pra pallimin e keni te garantuar sidoqofte.

Thene me fjale te tjera: neqoftese nuk funksionon hajt t’majt e jotja!, do te funksjonoje hajt t’majt ajo e Qemolit!