" … Nga ky auditim, është konkluduar në mesazhin se : Në Shqipëri nuk ka një vlerë të miratuar nga qeveria të minimumit jetik dhe kufirit të varfërisë, mbi të cilën të bazohen politikat dhe studimet e përkujdesit social. Skema aktuale e Ndihmës Ekonomike, si instrument i MSHMS dhe institucioneve të varësisë për përkujdesjen sociale, nuk është efektive në zbutjen e varfërisë referuar numrit të familjeve që dalin nga skema për shkak të punësimit dhe përmirësimit të kushteve social-ekonomike të tyre…"
kur flisja une per politikat sociale per zbutjen e varverise, s’nigjonte njeri, ja tani, mirpo Palloshi eshte i zene me pune te tjera, jo me zbutjen e varferise.
o pallosh more pallosh
vitet tutje
ti koken bosh
ketu ke te drejte manjola, koha kalon e Palloshi mbetet po kok-bosh;
e kam thone me kohe, ai do diskretitohet gjithnje e me teper
po mer pall po
te hyfte ty dhe Palloshit, siç ju ka hyre gjithmone.
Ky po qe eshte muhabet, jo si ai qe po ben Korriksja me shkabe prezervativen per strukturen e sistemit.
nje shtet serioz, nje ekip politikanesh serioz, punen e pare qe bejne; hartojne nje projekt-plan social per popullaten, ku çdo gje ndahet e karakterizohet sipas njerzeve ne nevoje.
mirpo Palloshi nuk do te ndigjoje nga kjo ane, se eshte i zene me ata qe ia fusin sa mrapa e para.
pale ku i del dhe mbrojtje nje manjolke pa identitet, pika qe s’i bie.
C’eshte gjithe ky vrer Pjer? Ma omel, ma shtruar. Opozitare, por vellezer sic tha dhe Pjeter Arbnori.
Programi me i mire social ka than r Reagan eshte punesimi .
per punesim Alba, nuk jane te zote ata se nuk dine (ose nuk duan) se si investohet, format e investimit, por te pakten te kishin bere nje reforme sociale.
kthupo, une nuk shfaq vrer, thejsht zemerim, nje e drejte e cilido qytetari ndaj pushte-tarve.
Jane te gjitha te lidhura pjer.sistemi shkollor qe nuk Po prodhon njerez te kualifikuar eshte nje nga ato hallka dhe si tregojne protestat e studenteve qenka pertoke .si pse duhet Te jete vendi ne nje gjendje si i porsadale nga lufta kur kemi 70 vjet qe ne shqiperi nuk ka kembe ushtari Te huaj do nete dimri qe te ftillohet .
c’eshte me ty
o palle keshtu?
vitet tutje
ti kercu
manjola edhe ti nuk rrike dot pa palle,
per Palloshin e dijm qe nuk rri dot
kur ta takosh, i thuaj te mos fshihet si grate e keqia, por te kete burrerine te me dali perpara e te me rrije drejt.
dhe ti mos e kruj shume, se ta kam thone se sa here me ngre pallen, aq here do t’ia fus Palloshit,
keshtu qe ju bie me mire te rrini urte, e te me ndigjoni, nese keni burreri