Kolonizimi teknologjik i kultures shqiptare

http://www.panorama.com.al/kolonizimi-teknologjik-i-kultures-shqiptare/

1 Like

Fatkeqesisht ne Shqiperi ka shume injorance. Shume rende na ka rene perendimi. Me kete kulturen argetuese instagrami eshte nder bombat me te fuqishme per neuronet e njerezve, eshte vendi ku finalizohet argetimi duke treguar live cdo konsum qe realizon dhe ku madje paguhesh per performancen po te kesh shume ndjekesa. Sa shtrenjte paguhet cdo sekond qe njeriu i largohet jetes?

1 Like

po i vjen rrotull thelbit por nuk i bie dot në të! ka një keqkuptim të madh në lidhje me ‘‘evropën’’. në shqipëri evropian konsiderohet njeriu me mëndësi afrikane. përbotist,pa identitet kombëtar,lypsar kulturor, e me radhë. thelbi i saj është që të jesh ‘‘evropian’’ duhet të mos jesh ‘‘shqiptar’’. një shqiptar i ‘‘integruar’’ nuk e vë kurrë në dyshim një ide apo prodhim që vjen nga evropa. ‘‘e tha ambasadori’’, universiteti ‘‘evropian’’, spitali ‘‘gjerman’’, e me radhë janë aksioma që nuk duhet ti verë kush në diskutim. janë pak në vështirësi tani ku kombëtarizmi ,si vlerë evropiane po del më fuqishëm në skenë dhe çirakët e integrimit nuk e fshehin dot më diellin me shoshë! sidoqoftë,shkëputja e dhunshme e synuar nga rrënjët kombëtare nuk besoj se mund të vazhdojë gjatë, pavarësisht se zezakëria e kolonizuar është goxha e madhe akoma.

Mertirin s’e kam lexuar dot ndonjehere, keshtu edhe tani.