Kthim në vendin e ngjarjes

Esko dhe ariu i murrmë. Posio, Finlandë.
Fotografi francez Pierre Abensur ka realizuar një set fotografish të titulluar “Trofe subjektivë”, ku ka sjellë sëbashku gjahtarët dhe pretë e vrara prej tyre në vendin e saktë ku ka ndodhur vrasja. Koncepti sjell gjahtarët në teshat e tyre më të mira, ndërsa kafshët, të balsamosura. Nuk ka më gjak, djersë, adrenalinë dhe plumba. Disa e kanë kritikuar idenë si glorifikim të vrasjes së kafshëve. Ndërsa fotografi thotë se nuk ka ndërmend as glorifikimin e as dënimin e gjuetisë por kapjen e emocioneve komplekse midis gjahtarit dhe gjahut.

Danene dhe çitat. Kalakua, Namibi.

Gunteri dhe gjirafa. Otavi, Namibi.

Më shumë foto.

Interesante, veç ai sajti ku thuhet; Me shume foto. , nuk kishte asnje foto.