Kthimi i fesë nga mërgimi

1 Like

Kthimi i fese nga mergimi- dmth exporti i islamit ne Shqiperi nje problem i madh per shqiptaret ky qenka shume i nevojshem per shoqerine tone ?!! Ja ky eshte Opium puro, Hashash i gjalle per trute e popullit te varfer shqiptar !

Njerezit qe flasin per fene si dicka serioze dhe jetike jane problemi i planetit toke. Dhe shikoni se sa posesive jane mesazhet e fese, te cilat vijne nga vargjet “e shenjta”.

Feja eshte mesim diskrimini, dhune. Sot, prej te mirave qe sjell liria e fjales, feja del efekt anesor. Shikoni se si cdo fe, edhe krishterimi, e meson njeriun te behet dele, bindet me jetne e vet e te diskriminoje ke nuk bindet.

Si mund t’i marresh seriozisht njerezit qe i nenshtrohen nje frikesimi kaq naiv? Njerez qe bien ne grepa te dickaje kaq te ceket? Fatkeqesisht, njerez te tille jane shume.

1 Like

Kur njeriun e thirr zoti eshte ok, por kur behen brainwashed nga njerez te cuditshem eshte me rrezik.

kur lexova titullin mu kujtu i shprehje:
o t q… zotin tat.

shume dobet shkabe. tregon se i njeh shume pak si fene dhe fetaret. kjo lloj injorance ndaj fese eshte nje nga ato gjera te demshme qe demtojne shoqerine, dhe ku te gjithe do perfitonin prej perfshirjes me normale te fese ne debatet shoqerore

me q e ke emrin e me q i paske dhe shprehjet

ca t bojm? pa ate" Q" sdo kishte as zot as moot

1 Like

“Feja eshte per ata qe se majn dot rakin”, thon knej kta allemanet :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

allemanet nuk e kane te ndaluar rakine, apo jo? bile kam degjuar disa nga birretaret me te mire dikur ishin murgjit e krishtere, dhe akoma fermentojne birra ne disa manastire

po emri yt eshte emer apo folje? se e ke zgjedh pak si ters

Psalmin 37:23 e ke jangllesh shkabe .Kuptimi eshte :njeriu I mire bekohet nga perendia .testament I vjeter eshte shkruar ne fillim te epokes se hekurit , truri yt eshte ne Kohen e paleolitit te hershem.

1 Like

veshtruar nga prizmi jo-fetar , duke vene si parakusht permasat optimale 90x60x90 si attribut te veshtrues(es), mund te quhet adjektiv.

po he te shkreten, kjo esht tem qe mund te bisedojm me nivel :sunglasses:

kape icik ket ktu:
http://www.kreuzbergbier.de/index.php

nese te bje nai her rruga ndalo aty dhe studioje pak Biblen permes xhamit te kriklles, me garanci eshte zgjerim horizonti fetar :stuck_out_tongue_winking_eye:

Eshte provuar se besimet fetare ne fe te ndryshme dhe konkuruese sjellin shume konfuzione dhe dallime te theksuar tek besimtaret duke I cuar ata ne konflikte te medha dhe tragjedi njetezore ., studio konfliktin e Qipros 1974 ose. Bosnjes 1994 ose Kosoves 1999 ose camerise 1940qe bashkhetesa nder fetare e besimtareve si model eshte shkermoqur ne konflikte etnike me perkatsi fetare kudo ne bote fete jane problem dhe eshte me mire te mos te jesh larg hoxheve dhe prifterinjeve se as afer tyre Feja eshte nje sajes e qenies njerezore per ta sunduar qenien njerezore pra ezhte shpikje djallzore e vet qenies njerezore homosapiensit kunder homosapiensit !

Sa me tolerant te jemi me njeri-tjetrin, aq me te bashkuar e te forte do jemi si komb, dhe e kunderta, sa me te eger te jemi me njeri-tjetrin, sa me shume ta perçmojme tjetrin dhe besimin e tij, aq me te dobet do te jemi dhe aq me shume do te perfitojne armiqte e kombit tone.